• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

87 sayfalık Kör Baykuş u 5 günde zor bitirdim. Ne kadar zor bir kitapmış, ne anladın derseniz muhtemelen yazarın anlatmak istediklerini değil :)
Kitabın kahramanı geçmişe saplantılı, psikolojik sorunları olan, belki şizofren belki de pedofili eğilimleri olan birisi. Belki de yazarın kendi hayatından bir kesit. Tam olarak anlamak için birkaç defa okumak gerekebilir, en azından benim için öyle.
Ama bu kitabı ikinci kez okumak yerine dönüp dönüp Anayurt Oteli ya da Aylak Adam okumayı tercih ederim. Bu iki kitap da benim için ara sıra ele alınıp tekrar okunası kitaplardan .
Şu an evimde değilim, 1 haftalığına.
Bu sürede dergi vs okumayı düşünüyorum, eve geçince kitaba devam
Ben o kitabı okurken kendimi baya baya zekâsız hissetmiştim. Hatta son 5 sayfa kaldı hala diyorum konuya ne zama girecek :)

15 Ocakta başlıyoruz kızlar. Ben biraz erken başladım. sömestr tatilinde okuyamayacağım için.

Birlikte okursak verimli olur diye düşünüyorum.

Pudracığım :KK200:

Yarın başlıyoruz. Daha sonrada katılabilirsiniz.

Amunikalcim hayırlı olsun cnm tebrik ederim seni. nasıl gidiyor alışabildinmi evine yaşadığınız ile

bir delinin hatıra defterini yarım bıraktım nasıldı tekrar başlamayı düşünüyorum kaldığım yeri ve geçmişi hatırlıyroum
ilk başta sıkıcı gibi geldi ama sonradan daha akıcı oldu ve yer yer çok güldüm.

10 gün önce neredeyse yeni kitaba başlayacağımı yazmışım hala başlayamadım kızlar :( ama bugün Goethe - Genç Werther'in Acıları kitabına başlayacağım inşaAllah herkese keyifli okumalar dilerim

Herkese merhaba doğru düzgün okuyamadıgımdan pek ugrayamadım. Severek yaptıgım herşey çok uzaklarda kaldı bu aralar. Bu dönemde başlayabileceğim en yanlış kitabı başlamışım Yarınki Yüzün çok ağır geldi. Bırakmadım da insallah ocak ayında bitirmiş olurum kitabı. Hakkını da verdigimi sanmıyorum ya ileride bir daha okumayı düsünüyorum şimdiden.

Herkese merhaba doğru düzgün okuyamadıgımdan pek ugrayamadım. Severek yaptıgım herşey çok uzaklarda kaldı bu aralar. Bu dönemde başlayabileceğim en yanlış kitabı başlamışım Yarınki Yüzün çok ağır geldi. Bırakmadım da insallah ocak ayında bitirmiş olurum kitabı. Hakkını da verdigimi sanmıyorum ya ileride bir daha okumayı düsünüyorum şimdiden.
Hangi bakımdan ağır geldi? Çok iyiydi de kaldıramadın mı yoksa tam tersi mi?

Hangi bakımdan ağır geldi? Çok iyiydi de kaldıramadın mı yoksa tam tersi mi?
pek emin değilim aslında a şıkkı olabilir ama b de olabilir :)))) konsantrasyonumun çok düşük olduğu bir dönemdeyim. Bu kitapta da cümleler çok uzun ve paragraf neredeyse yok, anlatım esnasında bazı kopukluklar var bu çeviri kaynaklı mı tam bilemiyorum. Bir de yazarın düşüncelerini ifade ediş şekli bana hitap etmedi pek ondan başarısız bir okuma oldu. Daha iyi bir konsantrasyonla okumayı isterdim açıkcası.

Kinyas ve Kayra bitti. Hakan Günday'ı merak edip okumuştum. Gözlemler çok iyi galiba yurt dışında da yaşadığı için Avrupa insanıyla ilgili olanlarını ozellikle beğendim. Ancak bazı bölümlerinden de rahatsız oldum açıkcası ne kadar yaptığı edebiyat sanat olsa da kötü örnek ve ilham olabileceğini düşündüm. Yeni kitabım felsefi bir kitap Minima Moralia güzel ilerliyor şimdilik.

Agatha cristie-beş küçük domuz bitti. Agatha’nın kitaplarından 3 tane falan okuyunca az çok kimin katil olabileceğini seziyosunuz ama kitapları çok eğlenceli. Ağır kitaplardan sonra çerez gibi geliyor...
Şimdi de Gaston Leroux-operadaki hayalet e başladım bakalım. Merak ediyordum bu kitabı.

merhaba kızlar senin 2. kitabi da dün bitti. 3. kitap konusunda kararsizim ya Robert B. Ciadini'nin iknanın psikolojisi kitabına ya da Hikmet A. Öztekin'in Eyvallah kitabına başlayacağım. Erken doğum tehlikesinden izne ayrıldığım için sanırım bu kitap okuma serüveni hızlanmış oldu. Doğuma kadar istediğim gibi kitap okuyabileceğim.

Back