- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.737
- 408
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #23.841
Günaydın iyi haftalar herkese,
Anne Frank de syf 200deyim. Ben de hareketli başlayıp miskin biten haftasonumda çok okuyamadım malesef. Bugun bitirmeyi planlıyorum. Sıradaki kitabım Germinal olacak. Kızlar kimler okuyordu Germinal' i?
Orta okul yıllarındayken bir komşumuz vardı,benim okumam hoşuna giderdi.Bir gün dedi ki rahmetli eşimin çok kitabı var onları sana getireyim.Eşi çok genç yaşta vefat etmiş bir imammış,çok okurmuş.Kadın da saklamış kitaplarını uzun süre.
Kutuyla bir gün getirdi tüm kitaplarını (kadının bacağı sakattı hem de o haliyle getirmişti)Kitaplara çok sevindim ama o vakit getirdiği kitapların ne kadar değerli olduğunu ne kadar özenle seçilmiş olduğunu anlayamamıştım.O zamanlar internet falan da yok yazar hakkında bilgi bile toplayamıyorduk,yakında kütüphanemiz yoktu.
Aldığım bütün kitapları okudum,meğer rahmetli zamanın en iyi kitaplarını toplamış,şuan bir çoğunun basımı yok.
Sefiller,İnsanlık Suçu,Meyhane,Amber,Kaptanlar ve Krallar,Palyaço ve Germinal..
Germinal'in hatta adı bile farklıydı eski basımında Tohum Yeşerince olması gerekiyor.Kalbime bir bıçak gibi saplanmıştı kitap.20 li yaşlarda yurt dışına çıkmak zorunda kaldım,5 yıl sonra döndüğümde kitaplarımın çoğunu bulamadım
Geçen eşimle konuşurken kitabı anlattım adını zaten çoktan unutmuşum,eşim o kitabın adı Germinal dedi.
Yıllardır aklımdan çıkmayan bir kitaptır
Bugün pazartesi,sendrom sahibi olmam gerekirken neden bu duygusallığım?
İyi okumalar dilerim.