• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

kızlar kızlar İşbankası yayınlarını karıştırırken daha önce duymadığım bir seri gördüm İskoçya Sokağı 44 numara sanırım 8 kitaplık bir seriymiş okuyanınız var mı?
Bir haftadır girmediğimden geç alıntılıyorum cevap veren olduysa affola. İlk kitabını aldım İşbankası kültürden çıkıyorsa vardır bir şey diye. Fakat sevemedim yarım bıraktım. Kitap zaten yanılmıyorsam bir dergide yayınlanmaya başlamış her bölüm öncekinin devamı niteliğinde ama karşılaştığın bölümden okumaya başlarsan da kopukluk yaşanmamasını sağlayan bir teknikle yazılmış. Gel gör ki ben kitabı yarım bıraktım.

Bir haftadır girmediğimden geç alıntılıyorum cevap veren olduysa affola. İlk kitabını aldım İşbankası kültürden çıkıyorsa vardır bir şey diye. Fakat sevemedim yarım bıraktım. Kitap zaten yanılmıyorsam bir dergide yayınlanmaya başlamış her bölüm öncekinin devamı niteliğinde ama karşılaştığın bölümden okumaya başlarsan da kopukluk yaşanmamasını sağlayan bir teknikle yazılmış. Gel gör ki ben kitabı yarım bıraktım.
Ya diyorum ben de bu kitabın ismini nerden hatırlıyorum sendendi.

Stephen Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi'ni okuyorum halen. Kitabın dili basit demiştim ama gittikçe zorlaştı.Kitabı elimden sık sık bırakıp fizik kanunlarını anlamak için videolar seyrediyorum. Einstein'ın genel görelilik kuramını anlayana kadar göbeğim çatladı:deli: Umarım doğru anlamışımdır :) diğer yandan da anladıkça ufku açan bir kitap... Sayfa 87deyim.

Selamlar herkese.
Şehirdışı gezisi sebebiyle 1 haftadir falan yoktum buralarda. Ama artık döndüm. Bugün itibariyle kardeşimin hediyesi olan "Sinan Yağmur Hz. Ali ve Hz. Fatim Aşkın meali" kitabına başladım. Sf 20deyim hızlı akıyor.
Iyi hafta sonları herkese.

Cicoretti okumaya karar vermişsiniz. Olumsuz yorum yapmış oldum görmezden gelin. Bakalım sen seversen yeniden ben de şans veririm belki.:KK49:
ya ben de oyle dusundum bir de yorumlar cok olumluydu heves ettik umarim severiz sen de 2. bir şans verirsin. Sagol canim yorumlarin icin olumlu olumsuz hic onemli degil paylastigin icin tesekkur ederim.

Selam kızlar
Okumama konusunda vicdan rahatlatmaya geldim
Yerime yeni bir kız aldılar iş yerinde, gidene kadar hem ona iş öğretiyorum hem de mübarek çok konuşuyor :KK42:
Okuyacak zamanım oluyo ama ordan pat diye bi şey söylüyo gidiyo konsantrasyon.. iş yerinde okuyamadığım için de ilerleyemiyorum daha hebayı bitiremedim
Evde de eşim gelene kadar anca yemek yap.. sonrasında film izlemek istiyo, bol bol film izliyoruz
Oysa daha ortak okuma için germinal ve kirpinin zerafeti okumam lazım:KK45:

Eşin okuma konusuna gelince, benim de eşimin 2-3 yazarı var onlardan başka asla okumaz
Onları da tabi uzun aralıklarla, ağır ağır okur
Buna şükür tabi

Iyivaksamlar kizlar. Son gunlerde fazla okuyamadim. Kurk mantolu madonnayi son yazdigimdan beri hic okumadim hala 100. Sayfadayim. Momoyu da dun ay bitmeden bitireyim diye biraz zorladim son 30 sayfaya gelince uyudum. Kalan 30 sayfayi da bugun ikindin bitirdim. Bu kitabi mart listesine yazacagim. Kurk mantolu madonnayi da umarim en kisa zamanda tekrar okumaya baslarim. Aslinda momo da kurk mantolu madonna da cok guzel iki kitap. Sadece arada benim okuma hevesim kaciyor. Zorla ilerliyorum.

Günaydınlar iyi haftalar
Yine okuyamadım demek için geldim bahar yorgunluğu mudur nedir günde en fazla 40 sf okuyabiliyorum. Öyle olunca da 1000 küsür sayfalık kitap bitmiyor.
Eşler konuşulmuş benim eşim de yılda 3-4 kitap anca okuyor. En son bayıla bayıla Algernona Çiçekleri verdim 3 aydır elinde sürünüyor:işsiz:
Ama çocuklar okuyor çok şükür

Günaydın
Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca son 25 sayfam kaldı, öğlen arasında bitirmeyi planlıyorum.
Yaşasın Orgazm olduğu yerde duruyor, Çocuğunuza Sınır Koyma yı da bıraktım pek okuyasım yok onu bu aralar.
Dün Suç ve Ceza ya minik bir giriş yaptım _asmunikal_ _asmunikal_ ciğimle ortak okuyacağız. nickelanjelo nickelanjelo sen de müsaitsen sen de kap gel kitabını.

Herkese iyi haftalar.
Geçen hafta Dava kitabını bitirdim. Ölesiye korktuğum dişçi randevuma gittiğim için kendimi ödüllendirip uzun zamandır uğramadığım bir kitapçıya uğradım. 2 kitap hediye ettim kendime. Kitapçıdan epeydir kitap almamıştım, gerçekten ucuz değiller. İnternet alışverişi yapmasaydım bu kadar bütçe ayıramazdım muhtemelen. Otuz milyon kelime ve Zamanın kısa tarihini aldım.
Otuz milyon kelime kitabını beğenerek okuyorum. İlk 3 yıl içerisinde çocuklarımızla konuşmanın önemini bilimsel deneylere dayandırarak anlatıyor. Çok uzun yıllar süren çok kapsamlı proje ve deneylerle kanıtlamışlar ki, çocukla ilk 3 yıl nitelikli konuşmak, onlara kitap okumak ve onları da konuşturup dinlemek, bunu ailesiyle yapmayan çocuklara göre tüm akademik hayatını olumlu etkiliyor. Matematik, uzamsal kavramlar, üç boyutlu düşünme becerileri hayatı boyunca farklı olumlu etkiler yaratıyor. Arka sayfasında Doğan Cüceloğlu, Ahmet Şefik İzgören ve Adem Güneş'in tavsiyeleri bulunuyor.
Evde kitap konusunda ise; eşim kitap okumayı sevmez. Sevebileceği tarzda kitap aldığımda da elinde sürünür. Ama iki yaşındaki oğlum doğduğundan beri elimde kitap gördüğünden çok aşina. Yatmadan önce mutlaka okuruz. Gün içinde kitaplarıyla oynar, benim kitabımın sayfalarını çevirir. Kitapları hep böyle sever umarım.

Back