Herkese iyi haftalar.
Geçen hafta Dava kitabını bitirdim. Ölesiye korktuğum dişçi randevuma gittiğim için kendimi ödüllendirip uzun zamandır uğramadığım bir kitapçıya uğradım. 2 kitap hediye ettim kendime. Kitapçıdan epeydir kitap almamıştım, gerçekten ucuz değiller. İnternet alışverişi yapmasaydım bu kadar bütçe ayıramazdım muhtemelen. Otuz milyon kelime ve Zamanın kısa tarihini aldım.
Otuz milyon kelime kitabını beğenerek okuyorum. İlk 3 yıl içerisinde çocuklarımızla konuşmanın önemini bilimsel deneylere dayandırarak anlatıyor. Çok uzun yıllar süren çok kapsamlı proje ve deneylerle kanıtlamışlar ki, çocukla ilk 3 yıl nitelikli konuşmak, onlara kitap okumak ve onları da konuşturup dinlemek, bunu ailesiyle yapmayan çocuklara göre tüm akademik hayatını olumlu etkiliyor. Matematik, uzamsal kavramlar, üç boyutlu düşünme becerileri hayatı boyunca farklı olumlu etkiler yaratıyor. Arka sayfasında Doğan Cüceloğlu, Ahmet Şefik İzgören ve Adem Güneş'in tavsiyeleri bulunuyor.
Evde kitap konusunda ise; eşim kitap okumayı sevmez. Sevebileceği tarzda kitap aldığımda da elinde sürünür. Ama iki yaşındaki oğlum doğduğundan beri elimde kitap gördüğünden çok aşina. Yatmadan önce mutlaka okuruz. Gün içinde kitaplarıyla oynar, benim kitabımın sayfalarını çevirir. Kitapları hep böyle sever umarım.