• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Otuz Milyon Kelime benim de okuma listemde ama henüz sıra gelmemişti, daha doğrusu unutmuştum. Senin sayende erkene aldım.

Aynen ben de 1000 kitabı sevdim.

Benim kızım da 22 aylık. Anne, gel, git, süt, dede, orda, burda gibi kelimelerden başka bir şey konuşamıyor. Endişe etmeli miyim bilmiyorum. Benimki de sosyal aslında ama inşallah gelişir dil becerisi.
Ben adım adım setlerine üye olmuştum 9 aylıkken, orda her ay kutudan masal çıkıyor. Onları biriktirmiştim, daha önce okumama izin vermiyordu elimden hemen alıyordu, dün ilk defa okudum, kızım dinledi.

Migren fena, geçmiş olsun

Aslında tamamen bireysel farklılık ve endişe edilecek bir şey yok biliyorum ama anne yüreğime dinletemiyorum, benim kızım fiziksel gelişim olarak da yaşıtlarından geride geliyor aslında doğal bir durum. Bilişsel gelişimi gayet normal, alıcı dil becerisi var ve drama oyunlar oynayacak kadar oyun gelişimi de normal. İnşallah zamanla dili açılır bizimkilerin de havalar ısındı bol bol dışarıya çocukların arasına çıkaralım

Günaydınlar:KK200:

Araf Annesi 200 deyim. Bugün daha iyi okuyacağım inşallah.
Sosyal medyada kitap çok karşıma çıkıyor lavin hanım kitabın konusu nedir acaba? Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

elenaferrante elenaferrante Konuşması konusunda endişe etmemelisin bence. Seni anlıyorsa, dediklerini yapabiliyorsa bu kelimeyi öğrendiğini ama dile dökmediğini gösteriyor. Her çocuk farklıdır diye örnek veriyorum. Oğlum 21-22 ay civarında çok az kelime ile başladı ama 24 aydan sonra birden açıldı. Bu aralar ise her gün başka bir kelime öğreniyor, şaşırtıyor bizi. Ve kesinlikle evde konuşulan kalıpları beyinleri fena emiyor. 'Bir dakika anne.' ' Tuvalete girme dedim.' 'Eline sağlık, teşekkür ederim, iyi geceler, günaydın.' En çok ne konuşuyorsanız size dönecek :D

elenaferrante elenaferrante Konuşması konusunda endişe etmemelisin bence. Seni anlıyorsa, dediklerini yapabiliyorsa bu kelimeyi öğrendiğini ama dile dökmediğini gösteriyor. Her çocuk farklıdır diye örnek veriyorum. Oğlum 21-22 ay civarında çok az kelime ile başladı ama 24 aydan sonra birden açıldı. Bu aralar ise her gün başka bir kelime öğreniyor, şaşırtıyor bizi. Ve kesinlikle evde konuşulan kalıpları beyinleri fena emiyor. 'Bir dakika anne.' ' Tuvalete girme dedim.' 'Eline sağlık, teşekkür ederim, iyi geceler, günaydın.' En çok ne konuşuyorsanız size dönecek :KK70:
Biz de de çok güzel cümleler var mesela neva şöyle diyebiliyor "anne kimin adı?" veya eren "kaç defa daha söylemem gerekecek" :KK70::KK70::KK70:

Muhtemelen daha önce de söylemiştim ama benim çocuklarda çok geç konuştu Eren konuşmaya 3 yaş 4 aylıkken başladı tam konuşması 4 yaşına yakındı . Ama şimdi hiç susmuyor :confused:ve bazen çok ilginç cümleler kurabiliyor. Neva yine 3 yaşına yakın konuşmaya başladı 3 yaşını biraz geçerken tam konuşabiliyordu. Tabi kendiliğinden olmadı ikisi de kreşe başladıktan sonra konuştu. Biraz dinlemeye başlayınca her akşam hikaye okuyarak uyuttuk. Öyle ki bir süre sonra Neva değilse de Eren asla kitapsız uyumaz oldu. Ne kadar yorgun olsak da kavga kıyamet illa o kitap okundu. Neyse çok uzattım toparlayayım geç konuşsalar da eni sonu konuşuyorlar ve çok konuşuyorlar o sebeple rahat olun bence.

Biz de de çok güzel cümleler var mesela neva şöyle diyebiliyor "anne kimin adı?" veya eren "kaç defa daha söylemem gerekecek" :KK70::KK70::KK70:

Bizlerin aynası gibiler. Çok dikkatli olmak lazım, yoksa aynı uyarıları biz yiyoruz işte. :KK200: Bu sabah 'Bizim değil anne.' ile uyandım. Mağazalarda dolaşırken ellemek istediklerine karşı ne kadar çok söylemişsem artık.

Günaydın

Eskort Sierra Winter

416 Sayfa 191.Sayfadayım 4 gün oldu

Sürükleyici bir anlatımı var betimlemeleri olayın berrak bir şekilde hayale dökülmesini rahatlıkla sağlıyor herkese öneriyorum :)

Günaydın
Germinal sayfa 150
Fransız isimlerini okumakta biraz zorlanıyorum açıkçası, isim koyma şekilleri de tuhaf baba, oğul ve kızız ismi aynıo_O
Bir de bundan önce Bereketli Topraklar Üzerinde’yi okumuştum onda da işçiler arasında sürekli bir aşna fişna durumu vardı, bunda da aynı:olamaz:
O açlıkta yorgunlukta akılları sürekli o işte :KK53:

merhaba kitapsever canlar. :KK37:
TESS GERRİTSEN _ GECE NÖBETİ ... sayfa 90

Merhabalar , gelemiyorum ..
Migren atakları ile uğraşıyorum .. Okuyamiyorum .. Bu hafta sonu Kardeşimin düğünü var, yoğun geçiyor günler.
Umarım haftaya düzene girerim.
Hepinize sevgiler.
@DonukPudra kardeşine mutluluk dilerim. :KK72:Allah başa kadar bal yedirsin. :KK36:
@DonukPudra geçmiş olsun. Allah şifa versin. Ben de hafta sonu hiç kitap okuyamadım. Anca baş ağrısı, baş ağrısı, baş ağrısı...:kusmuk:
Merhaba hanimlar,

Tess Gerritsen - Silinis bitti.
Filozof__Prenses Filozof__Prenses sürekli paylasim yapiyordu Tess Gerritsen kitaplarini. Ben de merak edip bir baslangic yaptim. Icimde burukluk birakan bir hikaye ile karsilastim. Kriminal kitap, film ve dizilere merakim var. Yazarin kitaplarindan esinlenerek yapilan bir dizi de bulunuyormus: Rizzoli & Isles Zamanim olursa diziyi de izlemeye calisacagim

Korkma Ben Varim devam ediyor
Sayfa _267

Burada Paskalya Bayrami`ndan dolayi okullar 2 hafta tatil. 1 haftasi gecti, bu hafta da cocuklar evde. Dün bütün gün karla karisik yagmur yagdi. Bugün hava biraz günesliydi,yarin yine yagis gösteriyor. Cocuklar tatilde biraz gezmek istiyordu ama kismet artik, haftasonuna hava düzelecek görünüyor.
Sizlere bol günesli, bol eglenceli bir hafta diliyorum, kendime de tabi:))
hayatın anlamı, beğenmiş olmana sevindim. Yalnız o kitap serinin 5. kitabı...:oops: dilersen müsait zamanda bütün seriyi oku. ben sevdim. sen de seversin. :KK66:

merhaba kitapsever canlar. :KK37:
TESS GERRİTSEN _ GECE NÖBETİ ... sayfa 90

@DonukPudra kardeşine mutluluk dilerim. :KK72:Allah başa kadar bal yedirsin. :KK36:
@DonukPudra geçmiş olsun. Allah şifa versin. Ben de hafta sonu hiç kitap okuyamadım. Anca baş ağrısı, baş ağrısı, baş ağrısı...:kusmuk:
hayatın anlamı, beğenmiş olmana sevindim. Yalnız o kitap serinin 5. kitabı...:oops: dilersen müsait zamanda bütün seriyi oku. ben sevdim. sen de seversin. :KK66:
Seveceğime eminim, ben kitapları kütüphaneden temin ettiğim için seriyi sırasıyla okumam mümkün mu, ya da serinin tamamını bulabilir miyim bilemiyorum. Ama denk geldikce okumaya çalışacağım . Selamlar:KK200:

Aslında tamamen bireysel farklılık ve endişe edilecek bir şey yok biliyorum ama anne yüreğime dinletemiyorum, benim kızım fiziksel gelişim olarak da yaşıtlarından geride geliyor aslında doğal bir durum. Bilişsel gelişimi gayet normal, alıcı dil becerisi var ve drama oyunlar oynayacak kadar oyun gelişimi de normal. İnşallah zamanla dili açılır bizimkilerin de havalar ısındı bol bol dışarıya çocukların arasına çıkaralım

elenaferrante elenaferrante Konuşması konusunda endişe etmemelisin bence. Seni anlıyorsa, dediklerini yapabiliyorsa bu kelimeyi öğrendiğini ama dile dökmediğini gösteriyor. Her çocuk farklıdır diye örnek veriyorum. Oğlum 21-22 ay civarında çok az kelime ile başladı ama 24 aydan sonra birden açıldı. Bu aralar ise her gün başka bir kelime öğreniyor, şaşırtıyor bizi. Ve kesinlikle evde konuşulan kalıpları beyinleri fena emiyor. 'Bir dakika anne.' ' Tuvalete girme dedim.' 'Eline sağlık, teşekkür ederim, iyi geceler, günaydın.' En çok ne konuşuyorsanız size dönecek :KK70:

Kızlar beni rahatlattınız . Biz de babası ile durup durup kıza “seni seviyorum “ diyoruz. Biliyorum bir gün de o bize diyecek.

Günaydınlar efem,
Dün akşam hiç okumadım maç izledim :)))
Germinale başladım aam sanki konsantre olamadım gibi syf 24deyim :)
elenaferrante elenaferrante ben bugun kitaplarımı alıcam İskoçya Sokagı'na ne zaman başlayalım ona göre Germinal' i bırakabilirim de :)

Ben açıkçası bu hafta başlamayı düşünmüyorum. Hem bu haftam çok yoğun geçecek hem de sen Germinal e başlıyorsun diye haftaya bir gün başlarım diye düşünmüştüm.

Niyetim haftaya başlamak. Ama istersen sen başla, ben arkandan gelirim.

Dayanamadım gene kitap aldım :deli:

Ne aldın?

Kızlar beni rahatlattınız . Biz de babası ile durup durup kıza “seni seviyorum “ diyoruz. Biliyorum bir gün de o bize diyecek.

Ben açıkçası bu hafta başlamayı düşünmüyorum. Hem bu haftam çok yoğun geçecek hem de sen Germinal e başlıyorsun diye haftaya bir gün başlarım diye düşünmüştüm.

Niyetim haftaya başlamak. Ama istersen sen başla, ben arkandan gelirim.

Ne aldın?
tamam o zaman ben Germinal' e devam biraz kaytarasın gelmişti açıkcası neyse okurum artık :))
Bunlar da aldıklarım:
Göze Göz Dişe Diş Diyen Kız ( David Lagercrantz)
Ağ ( iris murdoch)
Vejeteryanliğin Yararları ( sadık Hidayet)
Diri Gömülen ( Sadık Hidayet)
Hacı Ağa ( '' '')
Karanlığın Sol Eli ve Mülksüzler ( Ursula K. Le Guin)
Çanakkale Mahşeri ( Mehmed Niyazi)
En Mavi Göz ( Toni Morison)
Kırmızı Köpek ( Louis De Bernieres)
Beş Sevim Apartmanı
Sahip Olmak ya da Olmak ( Erich Fromm)

Back