- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
O zaman otomatik Portakalla ilgili biraz daha yorum yapim
Spoiler
Kitabın en en önce arkadaki yazarın hayatıyla ilgili bölümü çok dikkatimi çekti yani kitaptan önce yazarın hayatını araştırdım biraz ve cok ilginc geldi hayatı bile kitap gibi adamın
Alexin ıslah merkezindeki kaldığı tedavi süreci bana guguk kuşu filmini hatırlattı çok dramatik ilk önce hapis atıldığını iyi oldu dedim ama sonra çelişkiler kaldım ve beni en çok şaşırtan şey alemin yaşıydı 15 yaşında ....
Bazı şeylerin büyük çoğunlukla yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünürüm ama insanın kötülüğü seçmesi ve içinde kötülük yetiştirmesi azımsanmayacak birsey
Bu arada artık kapıya biri gelirse asla asla asla acmayacagim... yarin karısının ölümüne çok üzüldüm ....
İnsanları cezaevine tıkıp iyileseceklerini düşünmek zaten çok akla yatkın gelmiyordu bana ama bu kitap suçla ilgili suç ve cezadan sonra okuduğum en iyi kitaptı... dilini ayrı sevdim bazı kelimelerin tekrarı haricinde:) Teşekkürler melında bana alıp okumam vesile olduğun için :)
rica ederim canım asıl ben teşekkür ederim, ikimizin de ortak okuma listesindeydi sayende kendime de aldımO zaman otomatik Portakalla ilgili biraz daha yorum yapim
Spoiler
Kitabın en en önce arkadaki yazarın hayatıyla ilgili bölümü çok dikkatimi çekti yani kitaptan önce yazarın hayatını araştırdım biraz ve cok ilginc geldi hayatı bile kitap gibi adamın
Alexin ıslah merkezindeki kaldığı tedavi süreci bana guguk kuşu filmini hatırlattı çok dramatik ilk önce hapis atıldığını iyi oldu dedim ama sonra çelişkiler kaldım ve beni en çok şaşırtan şey alemin yaşıydı 15 yaşında ....
Bazı şeylerin büyük çoğunlukla yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünürüm ama insanın kötülüğü seçmesi ve içinde kötülük yetiştirmesi azımsanmayacak birsey
Bu arada artık kapıya biri gelirse asla asla asla acmayacagim... yarin karısının ölümüne çok üzüldüm ....
İnsanları cezaevine tıkıp iyileseceklerini düşünmek zaten çok akla yatkın gelmiyordu bana ama bu kitap suçla ilgili suç ve cezadan sonra okuduğum en iyi kitaptı... dilini ayrı sevdim bazı kelimelerin tekrarı haricinde:) Teşekkürler melında bana alıp okumam vesile olduğun için :)
ya ben en çok Beethoven Mozart falan dinlerken hastalanıp ağlamasın açok üzüldüm, onun için çok şey ifade ediyorlardı çünküİlk başlarda suçlar işlenirken çok gıcık olmuştum o çocuklara. Sonra hapse girince üzüldüm, hele sonra tedavi adı altında yapılanlar midemi bulandırdı. O kadına ben de üzüldüm, ayrıca ben de kapıyı tanımadıklarıma açmıcam
ya ben en çok Beethoven Mozart falan dinlerken hastalanıp ağlamasın açok üzüldüm, onun için çok şey ifade ediyorlardı çünkü
gerçekten çok iğrenç suölar işlediler, arkadaş, ortam kurbanı çoğu
bir de o yaptıkları çok normal geliyordu ona
olan Alex çiğime oldu diğerleri (ölen çocuk hariç) bir şekilde hayatlarını kurtarmışlar
ben konuşmalarına bayıldım zaten, Alper Canıgüz, Murat Menteş falan sayesinde öyle absürt dil çok severdim
bu da absürt ve argo karışımı çok eğlenceliydi
Sadece dövüş klübünü okudum, diğerlerine de bakayım benTam bir yeraltı edebiyatı idi bence de. Bana da Chuck Palahniuk ı anımsattı.
Günaydın sevgili okuyucular
Simyacı 80.sayfadayım
Genel olarak beğenerek okuyorum ama namaz için alınlarını yere vurdukları saçma/garip ibadet denmesi çok itici
Çeviride yumuşatılabilirdi bazı tabirler
Bitirince aklımda kalan tek şey bu olmaz umarım
Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz, güzel paylaşımlarımız olur inşallah
__giz__ geçmiş olsun kuzum, oralar fena ayazdır şimdi dikkat et kendine
TUNA80 hoşgeldin canım,bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüt
Ne zaman doğdu
Çok beğendiğim bir kitap. Afiyet olsunYaşar Kemal - Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca sayfa 72'deyim Fillere gıcık olmaya başladım kitap yüzünden
günaydınlar ben Sherlock Holmes Gibi Düşünmek kitabına devam, bugün mutlaka bitireceğim
_Cassandra_ canımı çektirdin, sanırım ben de erken başlıcam kitaba, bu bitince başlarım
Bende getirdim kitabımı Canım Budalammmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?