- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
O zaman otomatik Portakalla ilgili biraz daha yorum yapim
Spoiler
Kitabın en en önce arkadaki yazarın hayatıyla ilgili bölümü çok dikkatimi çekti yani kitaptan önce yazarın hayatını araştırdım biraz ve cok ilginc geldi hayatı bile kitap gibi adamın
Alexin ıslah merkezindeki kaldığı tedavi süreci bana guguk kuşu filmini hatırlattı çok dramatik ilk önce hapis atıldığını iyi oldu dedim ama sonra çelişkiler kaldım ve beni en çok şaşırtan şey alemin yaşıydı 15 yaşında ....
Bazı şeylerin büyük çoğunlukla yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünürüm ama insanın kötülüğü seçmesi ve içinde kötülük yetiştirmesi azımsanmayacak birsey
Bu arada artık kapıya biri gelirse asla asla asla acmayacagim... yarin karısının ölümüne çok üzüldüm ....
İnsanları cezaevine tıkıp iyileseceklerini düşünmek zaten çok akla yatkın gelmiyordu bana ama bu kitap suçla ilgili suç ve cezadan sonra okuduğum en iyi kitaptı... dilini ayrı sevdim bazı kelimelerin tekrarı haricinde:) Teşekkürler melında bana alıp okumam vesile olduğun için :)
İlk başlarda suçlar işlenirken çok gıcık olmuştum o çocuklara. Sonra hapse girince üzüldüm, hele sonra tedavi adı altında yapılanlar midemi bulandırdı. O kadına ben de üzüldüm, ayrıca ben de kapıyı tanımadıklarıma açmıcam