• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

O zaman otomatik Portakalla ilgili biraz daha yorum yapim

Spoiler

Kitabın en en önce arkadaki yazarın hayatıyla ilgili bölümü çok dikkatimi çekti yani kitaptan önce yazarın hayatını araştırdım biraz ve cok ilginc geldi hayatı bile kitap gibi adamın

Alexin ıslah merkezindeki kaldığı tedavi süreci bana guguk kuşu filmini hatırlattı çok dramatik ilk önce hapis atıldığını iyi oldu dedim ama sonra çelişkiler kaldım ve beni en çok şaşırtan şey alemin yaşıydı 15 yaşında ....

Bazı şeylerin büyük çoğunlukla yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünürüm ama insanın kötülüğü seçmesi ve içinde kötülük yetiştirmesi azımsanmayacak birsey

Bu arada artık kapıya biri gelirse asla asla asla acmayacagim... yarin karısının ölümüne çok üzüldüm ....

İnsanları cezaevine tıkıp iyileseceklerini düşünmek zaten çok akla yatkın gelmiyordu bana ama bu kitap suçla ilgili suç ve cezadan sonra okuduğum en iyi kitaptı... dilini ayrı sevdim bazı kelimelerin tekrarı haricinde:) Teşekkürler melında bana alıp okumam vesile olduğun için :)

İlk başlarda suçlar işlenirken çok gıcık olmuştum o çocuklara. Sonra hapse girince üzüldüm, hele sonra tedavi adı altında yapılanlar midemi bulandırdı. O kadına ben de üzüldüm, ayrıca ben de kapıyı tanımadıklarıma açmıcam

O zaman otomatik Portakalla ilgili biraz daha yorum yapim

Spoiler

Kitabın en en önce arkadaki yazarın hayatıyla ilgili bölümü çok dikkatimi çekti yani kitaptan önce yazarın hayatını araştırdım biraz ve cok ilginc geldi hayatı bile kitap gibi adamın

Alexin ıslah merkezindeki kaldığı tedavi süreci bana guguk kuşu filmini hatırlattı çok dramatik ilk önce hapis atıldığını iyi oldu dedim ama sonra çelişkiler kaldım ve beni en çok şaşırtan şey alemin yaşıydı 15 yaşında ....

Bazı şeylerin büyük çoğunlukla yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünürüm ama insanın kötülüğü seçmesi ve içinde kötülük yetiştirmesi azımsanmayacak birsey

Bu arada artık kapıya biri gelirse asla asla asla acmayacagim... yarin karısının ölümüne çok üzüldüm ....

İnsanları cezaevine tıkıp iyileseceklerini düşünmek zaten çok akla yatkın gelmiyordu bana ama bu kitap suçla ilgili suç ve cezadan sonra okuduğum en iyi kitaptı... dilini ayrı sevdim bazı kelimelerin tekrarı haricinde:) Teşekkürler melında bana alıp okumam vesile olduğun için :)
rica ederim canım asıl ben teşekkür ederim, ikimizin de ortak okuma listesindeydi sayende kendime de aldım :KK200:

İlk başlarda suçlar işlenirken çok gıcık olmuştum o çocuklara. Sonra hapse girince üzüldüm, hele sonra tedavi adı altında yapılanlar midemi bulandırdı. O kadına ben de üzüldüm, ayrıca ben de kapıyı tanımadıklarıma açmıcam
ya ben en çok Beethoven Mozart falan dinlerken hastalanıp ağlamasın açok üzüldüm, onun için çok şey ifade ediyorlardı çünkü
gerçekten çok iğrenç suölar işlediler, arkadaş, ortam kurbanı çoğu
bir de o yaptıkları çok normal geliyordu ona
olan Alex çiğime oldu diğerleri (ölen çocuk hariç) bir şekilde hayatlarını kurtarmışlar
ben konuşmalarına bayıldım zaten, Alper Canıgüz, Murat Menteş falan sayesinde öyle absürt dil çok severdim
bu da absürt ve argo karışımı çok eğlenceliydi

ya ben en çok Beethoven Mozart falan dinlerken hastalanıp ağlamasın açok üzüldüm, onun için çok şey ifade ediyorlardı çünkü
gerçekten çok iğrenç suölar işlediler, arkadaş, ortam kurbanı çoğu
bir de o yaptıkları çok normal geliyordu ona
olan Alex çiğime oldu diğerleri (ölen çocuk hariç) bir şekilde hayatlarını kurtarmışlar
ben konuşmalarına bayıldım zaten, Alper Canıgüz, Murat Menteş falan sayesinde öyle absürt dil çok severdim
bu da absürt ve argo karışımı çok eğlenceliydi

Tam bir yeraltı edebiyatı idi bence de. Bana da Chuck Palahniuk ı anımsattı.

Yer altı edebiyatında genelde ayrıntı yayınları çok iyiymiş doğal olarak benim ayrıntıdan çok az kitabım va ve sitesinde ucuzlatilmis kitaplar bölümde o kadar ucuz kitaplar var ki almamak için zor duruyorum kitap alacagimda ilk kitap alacağım site olur kendileri:)

Mehmet Coral__Tımarhane Adası bitti.

Bu kitabı sahaf gezerken tesadüf eseri gördüm, ismi dikkatimi çekti ve aldım. Kitap ince ama bir o kadar da dolu. İzmir ve Ayvalık'ın Kurtuluş Savaşı zamanındaki siyasi-kültürel durumunu gözler önüne seriyor, bunu yaparken de içine çok abartıya kaçmadan bir aşk hikayesi de sıkıştırıyor, bu aşk hikayesi ise,Meryem Ana Kilisesi'ne dair değişik arkeolojik bilgiler öğrenmemize fırsat veriyor.

Tarihi, kültürel tarzda yazılan eserlere ilginiz varsa hoşunuza gidebilir.

Günaydın sevgili okuyucular:KK53:
Simyacı 80.sayfadayım
Genel olarak beğenerek okuyorum ama namaz için alınlarını yere vurdukları saçma/garip ibadet denmesi çok itici
Çeviride yumuşatılabilirdi bazı tabirler
Bitirince aklımda kalan tek şey bu olmaz umarım:KK43:

Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz, güzel paylaşımlarımız olur inşallah:KK200:

__giz__ __giz__ geçmiş olsun kuzum, oralar fena ayazdır şimdi dikkat et kendine
TUNA80 TUNA80 hoşgeldin canım,bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüt:nazar:
Ne zaman doğdu

Merhaba. Bebeğim ekimde doğdu cnm. Seninde bebeğin hayırlı olsun. Allah yardımcımız olsun..

günaydın Budala 27. sayfadayım isimler önce beni bir zorlar gibi oldu ama hemen alıştım dili çok güzel rahat okunuyor

Heather McElhatton__Şahane Hatalar, 640 syf.

Bu ayı bu kitapla bitirmek istiyorum hadi hayırlısı, bu arada kitabım kalmadı okuyacak, yeni de almak istemiyorum, eve dönüşte 73737 bavul gerekecek, şimdi bir kısmını kolileyip eve yollamayı düşünüyorum, gidene kadar paket paket postalayacağım.

Back