yüzük kardeşliği bitti.
Allah'ım bu nasıl bir kitap. Hem çok sıkıldım hem merak edip 2. Kitabı aldım. Ama önümüzdeki birkaç ay okuyabileceğimi sanmıyorum 2. Kitabı.
Kitap sırf tasvir, birkaç yerde atraksiyon var. O anlamda hiç bana göre değildi. Okurken gözümde canlandırmadan geçemeyen beni çok yavaşlattı. Çoğu yeri tekrar tekrar okudum. Ve herkesin dediği gibi çok fazla yer ve karakter ismi var. Çoğu yeri bilmeden anlamadan okudum gibi oldu bu yüzden. Bir de küçük punto olması beni mahvetti, başımı ağrıttı, uykumu getirdi.
Bunlara rağmen garip bir çekiciliği var kitabın. Yazarın hayalgücüne hayran kalmamak elde değil, gitmiş görmüş gibi uzun ve ayrıntılı anlatıyor. Bütün kitap dağda bayırda geçmesine rağmen "daha ne tasviri yazacam bir şey kalmadı" dememiş, onca şey hayal edip yazmış.
Velhasıl enteresan bir kitap. Ne tavsiye edebiliyorum, ne de okumayın diyebiliyorum.
Not: seriye başlayacak olanlara kendi görüşümü söylemek isterim. Silmarillion için çok ağır diyorlar, Yüzük Kardeşliği'nden daha ağır ise, önce okumanızı tavsiye etmem. Yüzüklerin Efendisi'ni bitirip merak edip Silmarillion'u okumak daha mantıklı olabilir. Yoksa sıkılmanız kuvvetle muhtemel.