• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

:KK71: yüzük kardeşliği bitti.

Allah'ım bu nasıl bir kitap. Hem çok sıkıldım hem merak edip 2. Kitabı aldım. Ama önümüzdeki birkaç ay okuyabileceğimi sanmıyorum 2. Kitabı.

Kitap sırf tasvir, birkaç yerde atraksiyon var. O anlamda hiç bana göre değildi. Okurken gözümde canlandırmadan geçemeyen beni çok yavaşlattı. Çoğu yeri tekrar tekrar okudum. Ve herkesin dediği gibi çok fazla yer ve karakter ismi var. Çoğu yeri bilmeden anlamadan okudum gibi oldu bu yüzden. Bir de küçük punto olması beni mahvetti, başımı ağrıttı, uykumu getirdi.

Bunlara rağmen garip bir çekiciliği var kitabın. Yazarın hayalgücüne hayran kalmamak elde değil, gitmiş görmüş gibi uzun ve ayrıntılı anlatıyor. Bütün kitap dağda bayırda geçmesine rağmen "daha ne tasviri yazacam bir şey kalmadı" dememiş, onca şey hayal edip yazmış. :KK9:

Velhasıl enteresan bir kitap. Ne tavsiye edebiliyorum, ne de okumayın diyebiliyorum.

Not: seriye başlayacak olanlara kendi görüşümü söylemek isterim. Silmarillion için çok ağır diyorlar, Yüzük Kardeşliği'nden daha ağır ise, önce okumanızı tavsiye etmem. Yüzüklerin Efendisi'ni bitirip merak edip Silmarillion'u okumak daha mantıklı olabilir. Yoksa sıkılmanız kuvvetle muhtemel.

Hoppa
Yüzüklerin efendisini ben de okurken çok zorlanmistim

:KK71: yüzük kardeşliği bitti.

Allah'ım bu nasıl bir kitap. Hem çok sıkıldım hem merak edip 2. Kitabı aldım. Ama önümüzdeki birkaç ay okuyabileceğimi sanmıyorum 2. Kitabı.

Kitap sırf tasvir, birkaç yerde atraksiyon var. O anlamda hiç bana göre değildi. Okurken gözümde canlandırmadan geçemeyen beni çok yavaşlattı. Çoğu yeri tekrar tekrar okudum. Ve herkesin dediği gibi çok fazla yer ve karakter ismi var. Çoğu yeri bilmeden anlamadan okudum gibi oldu bu yüzden. Bir de küçük punto olması beni mahvetti, başımı ağrıttı, uykumu getirdi.

Bunlara rağmen garip bir çekiciliği var kitabın. Yazarın hayalgücüne hayran kalmamak elde değil, gitmiş görmüş gibi uzun ve ayrıntılı anlatıyor. Bütün kitap dağda bayırda geçmesine rağmen "daha ne tasviri yazacam bir şey kalmadı" dememiş, onca şey hayal edip yazmış. :KK9:

Velhasıl enteresan bir kitap. Ne tavsiye edebiliyorum, ne de okumayın diyebiliyorum.

Not: seriye başlayacak olanlara kendi görüşümü söylemek isterim. Silmarillion için çok ağır diyorlar, Yüzük Kardeşliği'nden daha ağır ise, önce okumanızı tavsiye etmem. Yüzüklerin Efendisi'ni bitirip merak edip Silmarillion'u okumak daha mantıklı olabilir. Yoksa sıkılmanız kuvvetle muhtemel.

Hoppa

Ben önce Hobbit sonra seriyi en son da Silmarion u okumuştum.
Mükemmel bir eser bana göre. Adam bir mitolojiyi baştan yazıyor, üstelik bir de mitolojik dil üretiyor.
Muazzam bir hayal gücü, hem de o yıllarda. Fantastik kurgu da üstüne çıkabilecek yetenek gelir mi bilmem.

Ben önce Hobbit sonra seriyi en son da Silmarion u okumuştum.
Mükemmel bir eser bana göre. Adam bir mitolojiyi baştan yazıyor, üstelik bir de mitolojik dil üretiyor.
Muazzam bir hayal gücü, hem de o yıllarda. Fantastik kurgu da üstüne çıkabilecek yetenek gelir mi bilmem.
ben de bu sırada okumayı planlıyorum ama ne zaman okurum hiç bilmiyorum

günaydın bilgeler raporum bitti iş yerindeyim .
__giz__ __giz__ canım çok geçmiş olsun, salgın varmış heralde kızlar kendinize çook dikat edin
yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz
SiziSeviyorumDemismiydim SiziSeviyorumDemismiydim canım başarılar sınavlarında inşallah bütün derslerini geçersin

dün sabah başladığım içeride kalanlar kitabını akşama bitirdim, değişik bir kitaptı çok anlamıyorum ama sanırım bilinç akışı tekniğiyle yazılmıştı. farklı karakterlerin ağzından anlatılıyordu akıp gitti kitap tek sıkıntı her karakter aynı ölçüde edebi konuşuyor genci de orta yaşlısı da o biraz garip ama ilginç bir kitaptı.

hastayken çocuklarla ilgilenemediğim için şimdilerde evde çok okuyabileceğimi sanmıyorum. o yüzden bugün işyerinde Budalaya başlamayı düşünüyorum

Son 1 kitap kaldı, onu da bitiririm herhalde cumartesi akşamına kadar :KK53:
Cesmi , azmettin. Başardın. :sampiyon:
Ben bu telefonla napcam ya
Gecen gun eşime mesaj yazdım gelirken 2 paket kimyon al bide çamaşır suyu al yazdım telefon sen çevir onu 2 paket kıyma al çamaşır tozu al yazmış eve bi geldi 2 kilo kiyma ve toz çamaşır deterjanı bıktım vallahi :)
:deli::deli::deli:
Günaydın kızlar,

Hasta oldum ben de, boğazım ağrıyor, öksürmekten uzun süreli konuşamıyorum, tam da ders günüm, umarın beni hemen anlarlar da ben de sürekli konuşmak zorunda kalmam.

Kitabına gelince de , Tımarhane Adası'na başlayacağım, yolda okuyabildiğim kadar artık, bakalım çok kalabalık olmaz umarım metro da rahat okurum.
giz, geçmiş olsun kuzum :(
Günaydın sevgili okuyucular:KK53:
Simyacı 80.sayfadayım
Genel olarak beğenerek okuyorum ama namaz için alınlarını yere vurdukları saçma/garip ibadet denmesi çok itici
Çeviride yumuşatılabilirdi bazı tabirler
Bitirince aklımda kalan tek şey bu olmaz umarım:KK43:

Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz, güzel paylaşımlarımız olur inşallah:KK200:

__giz__ __giz__ geçmiş olsun kuzum, oralar fena ayazdır şimdi dikkat et kendine
@TUNA80 hoşgeldin canım,bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüt:nazar:
Ne zaman doğdu
Simyacı'yı ben de okumak istiyordum. Şu anda biraz ön yargı oluştu :KK11:

Günaydın hepinize kızlar
Olasılıksız Syf. 344. gayet iyi gidiyor. sınavlara hazırlandığımdan gün içerisinde 40 sayfayı geçmiyor okumam :/

ben okudum ama çok oldu
çok etkilenmiş ve üzülmüştüm ben

Elimde var şuan, Ocak ayında okumak istiyorum ben de. Eğer Tutunamayanlar'ı bitirebilirsem yani :olamaz:

Bence ben seni geçerim gibi geliyor bana :KK53:
Çok utanıyorum çookkl :skandal:

Olmaz mı :cool: Çok güzel çok beğenmiştim. Bir ara karıncalarla konuşma girişimimde oldu:spor:
teşekkürler kızlar
bu kitabın ilk 30 sayfası böyle önsiz gibi bir şey. gerekli midir? onu merak ettim.

Kızlar tek tek alıntılayamadım, çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, daha iyiyim sabaha göre, dersimi de anlattım çok şükür güzel geçti.

Önsöz'leri mutlaka okurum, bazen çok güzel ayrıntılar oluyor benim gözümden kaçan özellikle de bir dönemi anlatıyorsa ona göre fikir veriyor, iyi oluyor.

Kızlar tek tek alıntılayamadım, çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, daha iyiyim sabaha göre, dersimi de anlattım çok şükür güzel geçti.

Önsöz'leri mutlaka okurum, bazen çok güzel ayrıntılar oluyor benim gözümden kaçan özellikle de bir dönemi anlatıyorsa ona göre fikir veriyor, iyi oluyor.
Geçmiş olsun Tatlım

Back