Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçmiş olsun diyeyim sana . Ben maalesef kitaplara dair notlar yazamıyorum. Yazım o kadar kötü ki :)Selam kizlar,
Tutunamayanlar bitti.
Benim icin dogru zaman miydi bu kitap icin bilemiyorum. O konuda tereddutluyum. Ama okudum bitti. Yeni baslayacaklar icin tek tavsiyem, gunluk 50 sayfayi gecirmeden okuyun. Ben gunluk 100 sayfa okudum ama yeterince verim alamadigimi dusunuyorum bu yuzden. Sadece okuyup gectigim sayfalar da oldu yalan degil.
Altini cizdigim cok yer oldu. Aksam onlari bir yere not alacagim. Dillere pelesenk olacak cok guzel cumleler, tanimlamalar var.
Selim ile zor da olsa bag kurdum sonunda. Onu cok iyi anladigim yerler de oldu, neden bu kadar abartiyorsun dedigim yerler de. Sonunda, "Goruyorsun ya Selimcigim Işık, ben de Onlar'dan biriyim, seni sen anlatirken bile anlamakta zorlaniyorum." dedim. Turgut gibi "bir yolu bulunurdu be Selim" demedim hic sana. Kendini bu dunyaya ait hissetmeyişini anladim. Bir yolu yoktu. Bazi insanlar bu dunyaya yanlislikla gelmis gibi degiller mi sence de? Sanki birileri onlari bu dunyaya ne yapacaklarini gorup eglenmek icin gondermisti. Biz adapte olamadikca onlar eglendi. Ait olmadigi bir dunyada kalmamayi tercih etmek, aslinda bir zaferdi. Onlar'in zayiflik dedigi, aslinda zaferdi.
Not: Bu kitapla beraber melankolimin arttigi dogrudur.
Not2: Bat dunya bat! Bat ki, daha fazla cocuk ölmesin. Bat ki, cocuklar kimsesiz, aç, açıkta kalmasin. Bat ki, gözu doymayanlarin gözü kapansin artik.
Aralık ayı seçimi yapmıştım ama sonradan Tutunamayanlar ve Gün Olur Asra Bedel okumaya karar verince listem karıştı. Ocak listesi yaptım. Gerçi kocaman bir Budala var.
Şimdi kızı uyutuyorum, birazdan hemen paylaşıyorum listemi.
Ocak için sen ne düşünüyorsun?
_meLinDa_
Aralık ayı:
Gün Olur Asra Bedel
Küçük Prens
Dublörün Dilemması
Kırmızı Pazartesi
Ocak ayı:
Budala
Charlienin çikolata fabrikası
Yatak odasında felsefe
Dönüşüm
Albaya Mektup Yok
bana da çok karışık gelmişti birisi ya empati ya olasılıksız. empatiyi okuyup bitirmem 90 gün sürdü zaten.Cicoretti ben olasılıksız'ı okuyamadım çok karışık geldi anlatımını beğenmemiştim. Acaba ben mi anlayamadım kitabı
kitap bitti
çok etkilenmedim
klasik olşunun sebebi bana kalırsa psikolojinin en belirgin duygularını hiç uymayacak bir kalıpta değerlendirmesi bakımından döneminin en iyi eserlerinden olması
arzu şehvet hırs nefreti toplumun saygı duyduğu erdem ve ahlak ön planda olduğu kimlik altına sokmak gibi
yada ne kadarını göze alabilirsiniz?
vadideki zambak
balzac
klasikler kitap 2
henüz başlamadım
üç kitap var bende böylebana da çok karışık gelmişti birisi ya empati ya olasılıksız. empatiyi okuyup bitirmem 90 gün sürdü zaten.
iyi bir okur için fazla değil gibiGünaydın arkadaşlar
Ocak ayında okuyacağım kitaplar olarak bunları seçtim
Budala çok kalın, hepsi biter mi hiç bilmiyorum
Eki Görüntüle 1926558
Yaklaşık bir buçuk günde sonunu cidden çok farklı hayal ederek bitirdimSinema yarına kaldı oturdum kelebek adasını bitirdim
Ay çok saçmaydı hele sonu çok çok saçmaydı
Ama deli gibi sürükleyiciydi ilginç bir şekilde
Iş yerinde bir adam var bizim aynı kazangapin oğlu:) onu gördükçe kazangap geliyo aklıma:)Gün Olur Asra Bedel
Sayfa 43
Güzel gidiyor. Kazangap ın oğluna ayar oldum
Ben pesseo okumadım hiç dili nasıl zorlar mı??Günaydın arkadaşlar
Eki Görüntüle 1926558
iyi bir okur için fazla değil gibi
benim için pek mümkün değil:)))
amin maalouf harika severek okurum
semerkant tam bir efsanedir
selam kızlar
tutunamayanlar için yanlış zaman gitmiyor kesinlikle bıraktım. şubatta tekrar okumaya çalışacağım.
dün gece hayvan çiftliği'ne başladım 50. sayfadayım.
Pessoa bizim oğuZcum atay gibi, huzursuzluğun kitabı öyleyli en azındanYaklaşık bir buçuk günde sonunu cidden çok farklı hayal ederek bitirdim
Ilk başlarda 3-6 aylık sure kitabın yüzde seksenler kalan 40 yıl kitabın yüzde yirmisi sonunun nasıl bittiği u anlamadım hiç ve bence de çok saçmaydı gereksiz ama şirin bir kitap yazın sahilde okusam cık daha hoşum gidebilirdi:)
Iş yerinde bir adam var bizim aynı kazangapin oğlu:) onu gördükçe kazangap geliyo aklıma:)
Ben pesseo okumadım hiç dili nasıl zorlar mı??
Ayrıca budalayi en geç on günde bitirsem geri kalanı için 20 gün yeter sanki:)
Ay Momo çok severim. Yazarın Bitmeyecek Öykü kitabı da çok güzeldir kesinlikle.Günaydın arkadaşlar
Eki Görüntüle 1926558