• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Tutunamayanlar da iç konuşmalardan şimdiye geçiş anını ya da geçmişe geçişini seviyorum ben. Bu tekniğin adı neydi hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam Tristram Shandy Beyefendi'nin Hayatı adlı kitap ta bu teknikle yazılmış. Kitaplığımda var ama okumaya cesaret edemediklerimden.
Tutunamayanları yarım bırakmıştım ama yanlış zamandı benim ki. O sıra iş yerinde yoğundum ve sınava girecektim. O yüzden yarım bıraktım. Şimdi keyif alacağımı düşünüyorum.
OKYANUSYAA OKYANUSYAA

Tutunamayanlar da iç konuşmalardan şimdiye geçiş anını ya da geçmişe geçişini seviyorum ben. Bu tekniğin adı neydi hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam Tristram Shandy Beyefendi'nin Hayatı adlı kitap ta bu teknikle yazılmış. Kitaplığımda var ama okumaya cesaret edemediklerimden.
Tutunamayanları yarım bırakmıştım ama yanlış zamandı benim ki. O sıra iş yerinde yoğundum ve sınava girecektim. O yüzden yarım bıraktım. Şimdi keyif alacağımı düşünüyorum.
OKYANUSYAA OKYANUSYAA
inşallah canım, ben de sabırla keyif alacağım yerlere gelmeyi bekliyorum.
zamanında ben de yarım bırakmıştım, dikkatimi çeken şu oldu o geçişlerde anlamamıza yardımcı olacak noktalama işaretlerine çok yer verilmemiş.
bir satırı bazen iki kere okuyorum o nedenle hala 70 lerdeyim.
bazı fakültelerde ders olarak işlenmiş bir kitap, okumam gerek istiyorum da

üstelik hakan Günday ın az kitabında henüz okuma yazmayı yeni şökmüş baş kahramanlardan birinin okuduğu ilk kitap bu :)
ve bu kitap uğruna neler geliyor başına, nasıl okunmaz :)))
bakalım ;)

Yaa bitişi tahmin etmiştim. Ama yine de bitince boş boş bi baktım hımmmlayarak :KK70:
Tatlım ya Dorian kimyagere mektup yazdı ya. Kimyageri neyle tehdit etti bahsedilmedi değil mi kitapta?
Yaa bitişi tahmin etmiştim. Ama yine de bitince boş boş bi baktım hımmmlayarak :KK70:
Tatlım ya Dorian kimyagere mektup yazdı ya. Kimyageri neyle tehdit etti bahsedilmedi değil mi kitapta?
Ben de öleceğini tahmin ediyoduö ama o şekilde olacağını hiç düşünmedim
Ne zeki adammış Oscar vallahi, bayıldım ben kurguya
Filmini de haftasonu izlicez

Yok bahsetmedi diye biliyorum ben de
Kimyagerin gay durumları var da onla mı tehdit etti acaba diye çıkarım yaptım :KK45:
Rahmetlinin günahına girmiyim :KK45:

Evet buralar net canım
peki konuşmalar, bir eser yazalım diyor Turgut, selim ölmüşken kafasında mı canlandırıyor selimi, karşılıklı beyninin içinde selimle mi konuşuyor.
konuşma tireleri yok, kim kiminle kime konuşuyor
of noluyor :))))
resmen boş okuyorum anlayamıyorum :)
hayırlısı

SPOILER

evet cnm kafasının içinde selinle konuşuyor , bazen kendi kendine konuşuyor , ileri ki dönemlerde Selim yerine olric gelecek oda yürüyün hayali arkadaşı kafasının içindeki...

483. Sayfada bi cümle var üç sayfa hala bitmedi üç sayfalık cümle hiç görmemiştim:) bende burada zorlandım:)

OKYANUSYAA OKYANUSYAA
Bilinç akışı tekniği
Ben de çok severim

Ben de öleceğini tahmin ediyoduö ama o şekilde olacağını hiç düşünmedim
Ne zeki adammış Oscar vallahi, bayıldım ben kurguya
Filmini de haftasonu izlicez

Yok bahsetmedi diye biliyorum ben de
Kimyagerin gay durumları var da onla mı tehdit etti acaba diye çıkarım yaptım :KK45:
Rahmetlinin günahına girmiyim :KK45:

Aynı şeyi düşünmüşüz o zaman günahına girdik sayılmaz:D
İyi ki okumuşuz.
Sen şimdi Gün olur asra bedele mi başlıyorsun?

Bilinç akışı tekniği
Ben de çok severim
Ay evet bilinç akışı. Bende seviyorum. Başlayayım Tutunamayanlarıma.

Ben gecenlerde Franz Kafka'nin Dava kitabini okumustum ya, o gunden beri hep Kafka okuyasim var. Hatta Dava'yi bi kez daha alip okuyasim var. Hic boyle birsey hissetmemistim daha once. Hala beynimde o kurgular var. Bisey beni cekiyor oraya surekli. Ve elimde hic Kafka kitabi yok. :cry:

Aynı şeyi düşünmüşüz o zaman günahına girdik sayılmaz:KK70:
İyi ki okumuşuz.
Sen şimdi Gün olur asra bedele mi başlıyorsun?

Ay evet bilinç akışı. Bende seviyorum. Başlayayım Tutunamayanlarıma.
Yatarken biraz okuyabilirsem başlıcam ben canım

Selam kızlar Patrick Süskind 'ın KOKU yu okuyan varmı ?

Ben okudum.Arada bir bölümünde sıkılmıştım sadece ama onun dışında çok büyük keyif aldığım bir kitap.Kokulara karşı da çok hassas olduğum için etkilenmiştim.
Eren 5 yaşında Neva 3,5

sağol canım ya hakikaten uykulu olunca ben çok sinirleniyorum ya böyle çocuklarına hiç bağırmayan hep çok iyi davranan sabırlı annelere çok özeniyorum
Sen de insansın. Üzme bu kadar kendini.Onlar için dünyadaki en mükemmel insansındır ayrıca
Bizde hiç Nevayı kullanmadık hep Ezel dedik kızıma hatta birara Neva'yı soyadı zannediyordu hepimizin adına ekliyordu yavrum.
bilmem ki acaba sen benim katilim misin?

Hahahahah koptum nevayı soyadı gibi kullanmasına :D

netim çok yavaş cvp verene kadar düzelmişsin msjını :)

doğru yere yazmışsın ama aralık 1 /2 diye kaçıncı kitabı bitirdiğimizi yazıyoruz ay sonu zorluk olmasın diye
Evet sonra fark edince duzelttim. Uyarin icin saol. Bir kac baslik olunca buraya da hangi sayfada olundugu yaziliyor. Ben yeniligin heyecniyla her yere yaziyorum

Back