Ben buna bulgakovizm diyorum. Bende Bulgakov cok baska yerde ki ilk okudugum kitabi benim de kopek kalbiydi.Merhabalar
Köpek Kalbi’ni bitirdim.
Biraz araştırma yapma gereği duyuyorum bu kitaptan sonra. Sovyet toplumunun bir eleştirisiymiş hatta bu yüzden yıllarca yasaklıymış ülkesinde.
Bir köpeğin gözünden sokaktaki acı, sefalet anlatılarak başlıyor. İnternette gördüğüm yorumlara göre bu çarlık dönemindeki işçi sınıfını temsil ediyormuş. Daha sonra köpek bir prof. İle karşılaşıyor ve başını sokacak bir eve kavuşuyor. Kurtarıcısı olarak gördüğü adama adeta tapıyorken bir gün işin iç yüzü ortaya çıkıyor. Dört saat önce ölmüş bir suçlunun erbezi ve hipofiz bezleri köpeğe naklediliyor ve takip etmeye başlıyorlar. Ortaya ne insana ne hayvana benzeyen tuhaf bir şey çıkıyor. Konuşuyor, düşünebiliyor, insan gibi hareket edebiliyorken köpek dürtülerini de devam ettiriyor.
Oldukça akıcı, sürükleyici, ilginç bir kitaptı.
Benim de yazara ait okuduğum ilk kitap Köpek Kalbi. Daha bitirmeden diğer kitaplarını alışveriş listeme ekledim ama. Merak içindeyim.Ben buna bulgakovizm diyorum. Bende Bulgakov cok baska yerde ki ilk okudugum kitabi benim de kopek kalbiydi.
Ölümcül yumurtalar kitabı da çok güzeldi. Köpek kalbi ni de çok sevmiştim. Şimdi de Bulgakov okuyorum hatta uzun zamandan sonra. Genç Bir Doktor’un anılarını okuyorum. Bence kitapları genel olarak sürükleyici.Ben buna bulgakovizm diyorum. Bende Bulgakov cok baska yerde ki ilk okudugum kitabi benim de kopek kalbiydi.
Teşekkür ederimmÖlümcül yumurtalar kitabı da çok güzeldi. Köpek kalbi ni de çok sevmiştim. Şimdi de Bulgakov okuyorum hatta uzun zamandan sonra. Genç Bir Doktor’un anılarını okuyorum. Bence kitapları genel olarak sürükleyici.Natsume Hepimize iyi okumalar
Peki 2021 de bizimle devam edecek misin :) Aldırma düzelecektir dönem dönem hepimize oluyor :)Ne kötü bir durum buraya gelipte hala bitmiş bir kitap yazamamak. Hala okunan bir kitap yok. Yeni yıl için bi hedefte belirleyemedim. Yeni yılda
İnşallah performansım iyi olur.
Axelia mıydı :)))Nickimi degistirdim ama kendim alisamadim
Bu sayfaya şimdiden ilk okuduğu kitabı yazan ben olmak istiyorum.Bu konu Kitap Okuma Günlüğüadlı konunun bildirim sayfasıdır.
Burada yorum yapmak, sohbet etmek konu dışı mesaj yazmak yasaktır.
Kitap bildirimi vermek için 2021 itibari ile kullanılacaktır. Tablo düzenlemesi ve sohbetler yine önceki konudan devam edecektir.
Devam edeceğim tatbikiPeki 2021 de bizimle devam edecek misin :) Aldırma düzelecektir dönem dönem hepimize oluyor :)
Axelia mıydı :)))
Hedefim gene 30 kitap bitirmek. Bu yıl son ay terslikler oldu. İnşallah hayırlara çakacak terslikler olmuştur. Hedeflediğim sayıyı tutturamadım. Çok üzgünüm. Yeni yıla inşallah hedefler umutlar mücadele önce sağlıkla.Merhaba Savaş Sanatı kitabımı bitirdim ve Palto adlı klasik esere başladım benim için yılın son kitabı olacak hedefimi tutturamadım inşallah seneye bakalım. :)
Bu sene biterken bildirim konumuzu açtım : Kitap Okuma Günlüğü Bildirim Sayfası
Lütfen 2021 de devam etmek isteyen ve hedefini belirtmemiş olan varsa bana yazsın listeyi oluşturdum :)
EvetPeki 2021 de bizimle devam edecek misin :) Aldırma düzelecektir dönem dönem hepimize oluyor :)
Axelia mıydı :)))
Harika. Hedeflerimizi tutturduğumuz harika bir yıl olsun. Ben de bu hafta 1 kitap daha bitirip hedefim +6 kitap yapmayı düşünüyorum. Darısı gelecek senenin başına :)Merhaba Savaş Sanatı kitabımı bitirdim ve Palto adlı klasik esere başladım benim için yılın son kitabı olacak hedefimi tutturamadım inşallah seneye bakalım. :)
Bu sene biterken bildirim konumuzu açtım : Kitap Okuma Günlüğü Bildirim Sayfası
Lütfen 2021 de devam etmek isteyen ve hedefini belirtmemiş olan varsa bana yazsın listeyi oluşturdum :)
Bu sayfaya şimdiden ilk okuduğu kitabı yazan ben olmak istiyorum.
Hadi bakalım 2021 in şanslısı kim olacak :)kitapzede bende çok hayal kurmuştum. Bu yıl haftada en az bir kitap bitirsem. Bayram haftaları of olsam. 50 kitap biter dedim ama ben ancak ekim ayında elime kitap alabildim. İnşallah bu yıl düzenim bozulmaz. Hedefime ulaşamadığım için bende mutsuzum.
Devam edeceğim tatbikikitap okumaya devam. Sadece bu ara hayatın içinde sıkıntılarım var. Geçecek.
Ekledim seni de yeni yapılacak tablomuza :)Hedefim gene 30 kitap bitirmek. Bu yıl son ay terslikler oldu. İnşallah hayırlara çakacak terslikler olmuştur. Hedeflediğim sayıyı tutturamadım. Çok üzgünüm. Yeni yıla inşallah hedefler umutlar mücadele önce sağlıkla.
Harikasın tebrik ederim çok çok mutluyum burada seni tanımış olmaktan :) 2021 de her şey çok güzel olur inşallah :)44.kitap Perde Kapanıyor bitti
45.kitap Üçgen Çatıları da bitirdim(yine Sherlock Holmes)
Veee 2020 hedefine ulaşmış bulunmaktayım
Darısı 2021 e inşallah.
kitapzede
Duygular karşılıklı sana rastlamış olmak benim için büyük şans oldu çok teşekkür ederimHadi bakalım 2021 in şanslısı kim olacak :)
Ekledim seni de yeni yapılacak tablomuza :)
Harikasın tebrik ederim çok çok mutluyum burada seni tanımış olmaktan :) 2021 de her şey çok güzel olur inşallah :)
İnşallah hepimiz şanslı oluruz.Hadi bakalım 2021 in şanslısı kim olacak :)
Ekledim seni de yeni yapılacak tablomuza :)
Harikasın tebrik ederim çok çok mutluyum burada seni tanımış olmaktan :) 2021 de her şey çok güzel olur inşallah :)