Kitap Okuma Günlüğü 📚

Senenin 3. kitabı Sodom ve Gomore (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) bitti.

Ben çok beğendim kitabı. Kurtuluş Savaşı Anadolu'da devam ederken, İstanbul'un sözde sosyetesinin rezilliklerini ve yabancı hayranlığını çok çarpıcı şekilde anlatıyor. Eğer okumak isteyen olursa tavsiye ederim.

2021 Listeme başladım. Sınava da çalışıyorum ama kızımı uyuturken ve boş zamanlarda internetle video izlemek yerine internet olmadan kitap okumak bana daha cazip geliyor.

Yılın 1. kitabı İki Şehrin Hikayesi bitti.
Yılın 2. kitabı: İki Yeşil Su Samuru devam ediyor.
Keyifli okumalar diliyorum ama sene bitmediği için bitirdiğin kitapları bu seneye ekledim yeni sene diye hesaplama :)
Genç Bir Doktorun Anıları
Okuduğun kitap sayında bir yanlışlık yapmış mıyım kontrol eder misin :)
Konuşmalar arasında geçti mi yeni bir konu açıldı mı bilemiyorum. Bazen konuşmalar arasında dikkatimi çekmemiş olabiliyor.
Henüzaçmadım 2021için açacağım ama :)
kitapzede kitapzede canım benim kullanıcı adımı değiştirdim ben illuminae dim leblebici oldum :KK70:
Farkettim canım WunderLost WunderLost da değiştirmiş ama hemen tanıdım :)Hayırlı olsun isimleriniz :)

Keyifli okumalar diliyorum ama sene bitmediği için bitirdiğin kitapları bu seneye ekledim yeni sene diye hesaplama :)

Okuduğun kitap sayında bir yanlışlık yapmış mıyım kontrol eder misin :)

Henüzaçmadım 2021için açacağım ama :)

Farkettim canım WunderLost WunderLost da değiştirmiş ama hemen tanıdım :)Hayırlı olsun isimleriniz :)
Canım o zaman benim okunan kitap sayısı 27 olacak. 28. kitabım Koku

Ne kötü bir durum buraya gelipte hala bitmiş bir kitap yazamamak. Hala okunan bir kitap yok. Yeni yıl için bi hedefte belirleyemedim. Yeni yılda
İnşallah performansım iyi olur.
Böyle şeyler düşünüp şimdiden negatifliği evrene yayma olumlu ol. Belki zamana ihtiyacın vardır. Zihnin sakinleşmek istiyordur.

24. Platon _ Kritias
25. Platon _ Epinomis _ (Gece Toplantısı)
26. Platon _ Philebos _ (Haz Duygusu Üzerine)
24 ve 25. kitaplarım bitti. Philebos sanırım bu akşam bitmiş olacak.
Bu aralar biraz dergilere sardım. 5 tane dergi okudum. Bu hafta kitaplara geri dönerim sanırım.
kitapzede kitapzede şuan için okuduklarım bunlar canım.

Son üç günde bitirdiğim kitaplar, Mutlu Olma Sanatı ve Kuyucaklı Yusuf.
Yahu ben mi böyle hissediyorum bilmiyorum ama bizim topraklarımızdan çıkan hikayeler beni çok etkiliyor. Türk Edebiyatı Klasiklerine bayılıyorum. Yine bir çok kitap sipariş verdim. Onları bekliyorum. Bugün Genç Werther'in Acıları'na başlayacağım. Kitap sararsa elimden düşmez bir iş de yapamam. Kuyucaklı Yusuf böyle bir kitaptı işte, Cumartesi günü sokağa çıkma yasağının da etkisiyle kitaba bir sardım gece bitmişti. Tadı damağımda kaldı keşke devamını da yazsaydı Sabahattin Ali. Daha önce popüler diye uzak durduğum bir kitabını da 12 saat süren bir otobüs yolculuğunda bitirmiştim (Kürk Mantolu Madonna ) Kalemini sevdiğim bir yazar bir diğeri de Orhan Kemal. İkisinin de ortak yönü gerçekçilikleri, sonları olduğu gibi biter, mucizeler yoktur, hayatın çirkinliği yüzünüze vurur, umutlarınız son bulur. Hayat da böyle değil midir zaten ?

Merhabalar

Köpek Kalbi’ni bitirdim.
Biraz araştırma yapma gereği duyuyorum bu kitaptan sonra. Sovyet toplumunun bir eleştirisiymiş hatta bu yüzden yıllarca yasaklıymış ülkesinde.
Bir köpeğin gözünden sokaktaki acı, sefalet anlatılarak başlıyor. İnternette gördüğüm yorumlara göre bu çarlık dönemindeki işçi sınıfını temsil ediyormuş. Daha sonra köpek bir prof. İle karşılaşıyor ve başını sokacak bir eve kavuşuyor. Kurtarıcısı olarak gördüğü adama adeta tapıyorken bir gün işin iç yüzü ortaya çıkıyor. Dört saat önce ölmüş bir suçlunun erbezi ve hipofiz bezleri köpeğe naklediliyor ve takip etmeye başlıyorlar. Ortaya ne insana ne hayvana benzeyen tuhaf bir şey çıkıyor. Konuşuyor, düşünebiliyor, insan gibi hareket edebiliyorken köpek dürtülerini de devam ettiriyor.
Oldukça akıcı, sürükleyici, ilginç bir kitaptı.

Merhaba iyi akşamlar. Wittgenstein'in Tractatus'undaki Mistik İçermeler üzerine yazılan tezi bitirdim dün gece. Yeryüzünün Bilgeliği ne hala devam ediyorum. Devam ediyorum derken sürekli gözümün önünde ama arasıra açıp birkaç sayfa okuyup bırakıyorum. Artık saymayı bıraktım ama sanırım 42. kitap oldu İnci Aral - Mor kitabına başladım. Akıcı bir dili var ve sizi yormayacak, rahatlatacak bir kitaba benziyor. kitapzede kitapzede

X