Kiskanilmak

Cnm ne guzel iste.bu durumun tadini cikar....ya tabiki kiskanilmak guzel bseydr ama smdi bensz denize gtme dese bu kskancliga degil kisitlamaya girer..

göndermemesi kıskanmak değil hastalıklı, aslında normal olmayan bir durum ve fekat biz toplum olarak hastalıklı bir ruh hali içinde büyüdüğümüz için seviyoruz öyle "beni kıskayıyooooğğğ yaşasıınn" moduna girmeyi......
gayet aklı başında sağlıklı ve türk standartları üstü bir nişanlınız varmış kıymetini bilin...

Bana eger benim zamanim olmazsa arkadaslarinla gidebilirsin dedi. Tabi ben bi garip oldum arkadasimla denize gitmeme izin verirmisin
Yok yok ya yanlış okudum ya yanlış anladım.

Bir daha okuyayım. ..
Lanet olsun doğru anlamışım.

Erk.arkadasin denize gidebilirsin deyince GARİP oldun ve kulaklarına inanamayip tekrar gidebilir miyim diye sordun.

Bence sız ayrılın...büyük bir görüş, kültür, bakis acisi, gelismislik, vizyon farkı var aranızda. Yazık ya genç bir kızın böyle düşünmesi vallahi üzüldüm ya. Suudi Arabistan mi burasi İran mi. dBu eziklik neden ya.

Düzgün ve normal adamları da her kadın kaldıramıyor işte. Yıl 2015, kafa ne kafası bilmiyorum. Kıskanç adam istiyorsanız kıskanç adam bulacaksınız. Bu huylar sonradan gelmiyor. Elindekinin kıymetini anlayamayan, düzgün, güzel güzel huzurlu yaşamayı beceremeyen insanlardan birisiniz sadece. Nişanlınızın kafasında bir kız bu durumda çok mutlu yaşayabilirdi. Ama size bu kadar özgürlük ve medeniyet fazla gelmiş. Oluyor böyle vakalar. Kendinize göre birini bulmak için hala geç değil. Bu adam sizin istediğiniz türe bürünmez.

Yok yok ya yanlış okudum ya yanlış anladım.

Bir daha okuyayım. ..
Lanet olsun doğru anlamışım.

Erk.arkadasin denize gidebilirsin deyince GARİP oldun ve kulaklarına inanamayip tekrar gidebilir miyim diye sordun.

Bence sız ayrılın...büyük bir görüş, kültür, bakis acisi, gelismislik, vizyon farkı var aranızda. Yazık ya genç bir kızın böyle düşünmesi vallahi üzüldüm ya. Suudi Arabistan mi burasi İran mi. dBu eziklik neden ya.
Düzgün ve normal adamları da her kadın kaldıramıyor işte. Yıl 2015, kafa ne kafası bilmiyorum. Kıskanç adam istiyorsanız kıskanç adam bulacaksınız. Bu huylar sonradan gelmiyor. Elindekinin kıymetini anlayamayan, düzgün, güzel güzel huzurlu yaşamayı beceremeyen insanlardan birisiniz sadece. Nişanlınızın kafasında bir kız bu durumda çok mutlu yaşayabilirdi. Ama size bu kadar özgürlük ve medeniyet fazla gelmiş. Oluyor böyle vakalar. Kendinize göre birini bulmak için hala geç değil. Bu adam sizin istediğiniz türe bürünmez.
Nisanlimla 3 senedir birlikteyiz 2-3 ay oldu nisanlanali. Aramizdaki kavga sayi toplasan 5-6 eder. Bir birimizlsde cok iyi anlasiyoruz ortada ayrilmayi dusundurecek birsey yok. Benim kiskanclik mevzumu nasil ayrilmaya getiriyorsunuz bravo size. Nisanlim cok anlayisli evet onu cokta seviyorum oda beni oyle. Cokta guzel geciniyoruz. Sadece beni biraz kiskanmasini istedim o kadar. Yukarida yazdigim gibi nisanlim deniz fikrine sicak bakan biri degildi hatta ben derdim ne varki bunda diye. Simdi boyle rahatlikla gidebilirsin demesi garip geldi. Turkiyede sizin gibi dusunenler yuzunden bosananlar gittikce artiyo. Bana ezik diyen bayan ezik olan ben diyil sensinki ortada hicbirsey yokken ayrilmayi dusunebiliyorsun. Eger nisanlimla anlasamasaydim 3 yildir hic bikmadigimiz bir iliski yasamazdik. Sizin sozunuzle gidip nisanlimdan ayrilacak degilim. Ortada birsey yokken ayrilmak akliniza geliyorsa sevgilinizle kocanizla nasil geciniyorsunuz acaba. Buraya bir konu actim diye bana laf sokma, hakaret etme hakkini vermedim size kelimelerinze dikkat edin

sana daha ne istiyorsun derim, inan kıskanılmak o kadar da güzel hissettirmiyor insana bi süre sonra, boğuluyorsun kıskançlık içinde özgürlüğün bitiyor. hayır gidemezsin dese sence daha mı hoş olacaktı, hee insan azcık kıskansın diyor ama bak adam ne güzel sana güveniyorum demiş bence bu o kadar kıymetli bir laf ki bunun değerini bil. ayrıca kişi kendinden bilir işi demişler, sana çok samimi söylüyorum eğer sevgilin dediğinde ciddiyse bu adam seni asla ama asla aldatmaz, çünkü insanlara bu kadar kolay güvenebilen bir insan ancak kendide güvenilir olduğu için böyle düşünebilir. bence kıymetini bil ve sende sevgilini çok sev Hoppa
Evet dogru soyluyorsunuz galiba:KK16::KK54:

Nisanlimla 3 senedir birlikteyiz 2-3 ay oldu nisanlanali. Aramizdaki kavga sayi toplasan 5-6 eder. Bir birimizlsde cok iyi anlasiyoruz ortada ayrilmayi dusundurecek birsey yok. Benim kiskanclik mevzumu nasil ayrilmaya getiriyorsunuz bravo size. Nisanlim cok anlayisli evet onu cokta seviyorum oda beni oyle. Cokta guzel geciniyoruz. Sadece beni biraz kiskanmasini istedim o kadar. Yukarida yazdigim gibi nisanlim deniz fikrine sicak bakan biri degildi hatta ben derdim ne varki bunda diye. Simdi boyle rahatlikla gidebilirsin demesi garip geldi. Turkiyede sizin gibi dusunenler yuzunden bosananlar gittikce artiyo. Bana ezik diyen bayan ezik olan ben diyil sensinki ortada hicbirsey yokken ayrilmayi dusunebiliyorsun. Eger nisanlimla anlasamasaydim 3 yildir hic bikmadigimiz bir iliski yasamazdik. Sizin sozunuzle gidip nisanlimdan ayrilacak degilim. Ortada birsey yokken ayrilmak akliniza geliyorsa sevgilinizle kocanizla nasil geciniyorsunuz acaba. Buraya bir konu actim diye bana laf sokma, hakaret etme hakkini vermedim size kelimelerinze dikkat edin
Nişanlısı denize gidebilirsin deyince GARİP olan ben değilim. ..zaten gidebilir miyiiiim ŞOK ŞOK ŞOK diye şaşıran da ben değilim.
Böyle konular konu bile olmaz bizde...belki o yüzden 16 yıldır evliyim.
Ayrıca ironi diye birşey duydun mu...ya da içinde bulunduğun durumu abartı kullanarak anlatmak...Mubalağa denir edebiyatta. Gidip de ayrilacak halin yok herhalde.
Ama denize gidecegi zaman ilk defa gökyüzüne doğru kanat cirpacak ürkek bir kuş edasıyla sasiriyorsan ne diyeyim. Mutluluklar.

Nişanlısı denize gidebilirsin deyince GARİP olan ben değilim. ..zaten gidebilir miyiiiim ŞOK ŞOK ŞOK diye şaşıran da ben değilim.
Böyle konular konu bile olmaz bizde...belki o yüzden 16 yıldır evliyim.
Ayrıca ironi diye birşey duydun mu...ya da içinde bulunduğun durumu abartı kullanarak anlatmak...Mubalağa denir edebiyatta. Gidip de ayrilacak halin yok herhalde.
Ama denize gidecegi zaman ilk defa gökyüzüne doğru kanat cirpacak ürkek bir kuş edasıyla sasiriyorsan ne diyeyim. Mutluluklar.
Garip olmamin sebebini acikladim. Abartmaya bayiliyorsunuz ben burda sok diye bir konu acmadim. Dikkatli okursaniz bu dert degil diye yazdim denizi ornek verdim. Sorumu genel olarak sordum. Siz daha benim ne demek istedigimi anlayamamissiniz. Son sorumu okursaniz anlarsiniz. 16 yillik evliliginiz verdigi ozguvenle bana ezik diyemezsiniz! Size de mutluluklar...

Garip olmamin sebebini acikladim. Abartmaya bayiliyorsunuz ben burda sok diye bir konu acmadim. Dikkatli okursaniz bu dert degil diye yazdim denizi ornek verdim. Sorumu genel olarak sordum. Siz daha benim ne demek istedigimi anlayamamissiniz. Son sorumu okursaniz anlarsiniz. 16 yillik evliliginiz verdigi ozguvenle bana ezik diyemezsiniz! Size de mutluluklar...
Tamam canım. Ama denize gitme mevzusu nda kiskanilmak istemek ya da herhangi bir durumda bunu istemek bana gore normal değil...Bir arkadas demişti nolmus denize gidince dans borularinda adamlar mayoyla dans mi edecek yani diye...Deniz yani abartı birsey mi.
Ben bu durumun genel haline ezik demek istedim. Genc kizlarin boyle hallerine gercekten dayanamiyorum.demem kesinlikle Şahsına değil. Öyle anlasildiysam da kusura bakma lütfen.

Önce ki ilişkim manyak derecesinde kıskançtı herif. Artık soğudum ilişkiyi bitirmiştim o derece. Arkadaşlarımla bile gorusturmezdi. Bende yalan söylerdim. Kavgalar filan. Şimdi çok yeni bi ilişkim var haber verdigim ve sınırları aşmadığım sürece dışarı çıkmama karışmaz. Giyimime kuşamıma hiç karışmaz zaten göğüs dekoltesi hariç:KK48: insan manyakça bi ilişkiden çıkıp sonra bocalıyor ara ara bende beni kıskanmıyor piskolojisine düşüyorum. Sonra düşnünce oh be amma şanslıyım diyorum.

Ne desem bilemedim. Allah vermis bir göz, kör istemiş iki göz :KK66:

Benim esimde kısıtlamaz. Denize de giderim, akrabalarima da giderim hatta bikac gun de kalirim. Şimdi beni neden kiskansin bu adam. Kiskanclik benim ozgurlugumu kisitlayacaksa ben almayayim.

Bu yeni aşık modasi. Ne kadar kısıtlarsa o kadar cok seviyor zannediyorlar. Halbuki kisitlamak, hukmetmektir....

İlişki kıskançlık üzerine değil, güven üzerine kurulur.
Bir de nedir bu izin verir misin, gidebilir miyim tripleri... İlkokul çocuğu velisinden izin alır gibi...
Denize sevgiliniz olmadan gitseniz ne olacak ya da o sizsiz gitse? İkiniz de her an başkasına sırnaşma potansiyelinde değilsinizdir herhalde.

Cokda takma be canim sonrada cok kiskanc bıktım diye konu acarsin.
Esim sevgiliyken cok kiskancti arkadaslarimla disariya bile cikmazdim. Askere gidince bunaltmiyim diye arkadaslrimla disari cikmaya tesvik etti istersen cik dolas yeme kendi kendini evde diye. Sonra evlendik kiyafet konusnda hep bol uzun seyler giymemei isteyen adam onada karismamaya basladi. En sonunda cocukluk yapip kavga cikardim. Simdi yine kiyafet konusunda sıkı yonetim var. Adamlar anlayis gosterse suc gostermese suc kisaca

Aman Allahim sen deli misin???
Benim esim dunya uzerindeki en kiskanc erkek olabilir ve inan bana hic istemezsin.. denize gitmek bile istemiyorum bazen, resmen havlularla beni ablukaya alir denize girene kadar paravan olur, denizden vikarken o onden kosar havluyu alir dize kadar girer sura sarar sarmalar havluyla.. plajda otururken de ayni olay... gunluk hayatta da ayni sekilde saca makyaja her olaya karisir, ayrildim isimden ama makyajla alakaliydi isim ve yaomak zorundaydim, kendisi de ayni iste benle ve zorunlu oldugumu bildigi halde mesela calisirken izin verir molaya vs ciktigimda elinde islak mendille makyajimi hafifletirdi.. alisverise benle gelir, kiyafetleri benle secer.. ya pazara bile tek salmaz.. anca iste kiz arkadaslarla vs goruseceksem falan o tarz seylere karismiyor ama tek yapacagim ne kaka varsa hepsine dahil olur...yani tek tesellim kirici dokucu bir adam olmamasi, yani kiskanip problem yaratmak yerine bana eslik edip icini rahat tutuyor sanirim... kendisi de ayni sekilde seni kiskaniyorum ama sana da guveniyorum ama yine de senle olmak hosuma gidiyor der.. sirf kiskancliktan ölecek birgun dul kalicam diye korkuyorum ki adriana lima falan da degilim yani... yani tatlim kisaca ideal bir erkekle berabersin bence hic kasinma:KK56::21:

Siz allahtan belanızı mı arıyorsunuz? anlamadım ,ne güzel gönderirim diyor daha ne istiyorsun kimi göndermiyor diye şikayet eder kimi de gönderiyor diye şaka gibi.

Bir kısıtlan o zaman gerçekten nerden düştüm bu duruma dersin çok zor sabır isteyen bir şey.

kıskanmak kısıtlamak değildir bence.

Seni kısıtlamış olması kıskanması anlamına mı gelir_???

evlilikte izin mi alınır? bence bunları gözden geçir.

şu mesajlara şiddetle katıldığımı minik bir örnekle desteklemek isterim :)
dün arkadaşlarımla akşam saatlerinde buluştum saat 6'dan 11 e kadar birlikteydik bu esnada çocuğum kayınvalidemdeydi ve eşim işten çıkıp oraya gitti çocukla ilgilendi banyo bile yaptırmışlar.

gece daha geç bir saatte dönseydim de -ki gece 2'ye kadar arkadaşlarımla oturduğum olmuştur- bir problem çıkmayacağına emindim.
buraya kadar eşim kıskanmayan bir erkek profili değil mi?

kısım 2:
arkadaşlarla bir mekanda değil açık havada piknik alanında termos çay ve çekirdek eşliğinde muhabbet ettik bunu eşime söylediğimde "niye cimrilik ettiniz bir mekana gitseydiniz" diye takıldı. ben de "amaaan her yerde apaçi apaçi tipler rahatsız oluyorum" dedim. eşim hemen "kim onlar kim seni rahatsız ediyor?" diye horozlandı.

özet: sizi kısıtlayan mutluluğunuzdan eğlenmenizden mutsuzluk çıkarıp burnunuzdan getiren tür kıskançlık genelde yıkıcı türden kısıtlayıcı ve kuşkucu bir duygu olur ki bu çok kötü.
yukarıda anlattığım türden bir davranış ise temelinde sizin incinmenizden rahatsız edilmenizden duyulan endişeden dolayı yaşanan sahiplenme ve müdahale etme dürtüsüdür.
kıskançlık demek ne kadar doğru bilemem ama bağlılığı böyle dürtüler sonucu çıkan davranışlarda aramanızı tavsiye ederim. denize gitmenizi problem etme kuşkuculuğunda değil...

X