• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlıktan çatlıyorum 😜

Evi pis, kendi kokuyor kısmına gelene kadar ben miyim bu komşu acaba dedim. Cam silmem, halı yıkamam, haftada bir yardımcı abla gelir gerekenleri yapar. Ev işiyle kendimi yıpratamam ki sağlığım da el vermiyor zaten. Eşim düzenli titiz bir adamdır ama ellerini öptüğümde çamaşır suyu kokan bir kadın istemiyorum der. Hafta içi genelde yemekleri ben yaparım ama hafta sonu karın doyurmak onun işi. Ev işini kadın işi olarak görmeyen, yapılması gereken bir şey varsa kalkıp yapan, evde yalnız bıraktığımda evin içine mıçmayan aynı zamanda gözümün içine bakan bir eşim var çok şükür.

Bunları elde etmek için hiç bir şey yapmadım. Ben buyum, kendim oldum sadece. Eşim de ben böyle olduğum için öyle davranmıyor, o da kendisi gibi davranıyor sadece. Ev temizlemek birlikte geçireceğimiz zamandan daha önemli değil bize göre.

Yıllar önce kuzenlerimle bir tatilde buluşmuştuk. Biz birkaç gün erken çıkacaktık otelden. Çıkacağımız gün sahilde oturuyoruz hadi gidelim toplanalım dedik. Eşim "sen kuzenlerinle biraz daha zaman geçir, ben eşyaları toplar, arabaya yerleştirir sonra gelir seni alırım" dedi. Yıllardır bizim sülalede hala bu konuşulur. Evlilikleri bizden eski olan kuzenler bir kudra kadar olamadık der. Benim duymadığım daha ne diyorlar bilmiyorum artık.

Yani özetle her insanın farklı bir kişiliği olduğu gibi her evliliğin de farklı bir dinamiği vardır. Genelde nasıl başladıysa öyle gider. Sonradan değişenleri de gördüm ama nadir.
Sizin için ne mutlu o zaman nadir eşlerden ben konu sahibinin teyzesinin vasıflarına göre örneklendirdim ilk komşum geldi gözümün önüne valla erkeğin elinden iş geliyorsa süper yemek hariç diğer şeylerden anlar yapar wşim ama malesef yemek hiç bilmez oda nasip işi sözüm meclisten dışarı sizin alınmanıza sebep olduysam kusuruma bakmayın konu sahibi için örnek verdim sadece kıymetimizin bilinmesi çok güzel :)

Ya kızlar aşırı merak ettiğim bir şey var, ve oturup gerçekten bunu kıskandım. Daha çok özendim ama yine de kıskandım da diyebilirim. Sonuçta her kıskançlık kötü olacak diye bir şey yok.

Eniştem evinden uzak başka bir şehirde ameliyat oldu, başka sehirde olma nedeni anneannemlerin daha çok imkanı ve tam teşekküllü hastanelerin olduğu bir şehirde yaşaması. Ciddi bir ameliyat geçirdi, doktor güzel bakılması gerektiğini söyledi, buna rağmen daha ameliyatın 1. Günü teyzem anneannemlerde kalıyor, teyzemin 20 li yaşlardaki oğlu enisteme bakmak için hastanede kalmış. Diyeceksin ki ee bunda ne var? Ben anlatayım siz de bakin bakalım ne var.

Eniştemin durumu gayet iyi, teyzemin dolap dolap ayakkabısı elbisesi kişisel eşyaları bir çok evi kısacası herşeyi var. Birbirlerini seviyorlar, ufak-tefek hataları oldu ama bu hatalar çift taraflı yapıldı. O yüzden de iki taraf çok sorun etmedi. Ben bilmiyorum ya eşimi çok seviyorum. O bir ameliyat geçirmiş olsa oğlumu bak diye gönderip annemin evinde yatamazdım. Oğluna da genç yaşta anne olduğu için ısınamamış babannesi bakmıştı. Ama şimdi Teyzemin oğlu anne anne diye peşinde dolanır, kocası karım karım der bir dediğini iki yapmaz. Hatta eşini yönlendirir. Teyzemin istediği karar alinir sonunda

Teyzem nasıl olur da bu kadar umursamaz ve soğuk davranırken bu kadar çok seviliyor değer görüyor? Aslında inanın çok özeniyorum gördüğü bu yuksek değere. Ama saçını süpürge eden annelerin eşlerin bu kadar değer görmemesi de bir miktar beni üzüyor.

Ben kisa süredir evliyim çocuğum da yok. Yani sizce teyzem ne yaparak kazanıyor. Inanın onun ulaştığı bu mertebeye ulaşmak istiyorum. Emek vermeden bu yemek nasıl oluyor biri bana açıklasın?
Bunu zaman zaman bende merak ediyorum
Bazı kadınların kukusu altından sanırım.

Bunun icin bir taktik yok bence.sadece kendine deger vermek kimse icin sacini supurge etmemek lazim sanirim.ben keyfime asiri duskunum tembel ve usengecim.canim isterse yaparim istemezse yatar uyurum. temizlik pek yapmam cabuk yoruldugum icin.arada kadin gelir temizlik ve utu icin.aman para biriksin harcamayayim da iktisat edeyim diye dusunmem.tam tersi gencligimizde cocuklarimizla gezelim yiyelim icelim ani biriktirelimdir hayat felsefem.bunlarin hic birisi ne taktik ne baska bir sey ben boyleyim buyum elimden geleni bu.esim de cok sukur gozumun icine bakar bir dedigimi iki etmez ama benim de onu alttan aldigim idare ettigim yanlari vardir tabiki onun beni ettigi gibi.oyle oyle yuvarlanip gidiyoruz iste.

Benim annem de cekilecek cile degil
Bencil, agresif, agzina geleni pat diye söyler, şimarik, paraci da bence.
Ama kocasi el üstünde tutuyor :)

etrafindaki insanlari kasmayan özgürlüklerini kisitlamayan kendisinide kasmayan insanlar hem kendi mutludur hemde etrafindaki insanlar mutludur bence teyzenizin yaşam tarzida bu gibi geldi bana

Back
X