öncelikle ilginiz için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, ne güzel...
yazdıklarınıza şöyle bir cevap vereyim. hazırlık sınıfındayken x ile ben daha yakındık. 1.sınıfa geçince bana birlikte eve çıkmayı teklif etti. fakat ben ailemi yanıma çağırmayı tercih etmiştim. en son y ile anlaşıp çıktılar. ilk yıllarda hep yanıma gelip y nin ev arkadaşlığından şikayet ederdi. tabii ki ikisinin daha yakın olma durumu söz konusudur. gayet normaldir. ev arkadaşları sonuçta. birlikte birçok şeye göğüs gerdiler. benimle ilgili de herhangi bir sıkıntısını bana hiç yansıtmamıştı. ama bana y nin ev arkadaşlığından dertlenirken ona da başka konuşuyormuş. örneğin; x evime oturmaya çıkar gelirdi. ''y neden gelmedi?'' diye sorduğumda ''gel dedim ama size gelmek istemiyor'' derdi. meğer y ye de ''nancy kahve içmeye çağırdı ama sadece beni çağırdı'' diyormuş. bu ve bunun gibi uzaklaştırma çabalarını biz daha yeni öğrendik birbirimizle konuşunca. ona da şimdi ''nancy yi çağırma hiç başbaşa vakit geçiremiyoruz, o geliyorsa ben gelmicem'' gibi şeyler söylüyormuş. aslında onu hiç dışlamadık fakat o yeni bir arkadaş grubu edindi, bizi dahil etmedi, etmek istemeyebilir elbette... ama kendi kendini dışlanmış hissetti olsa gerek veya kendi kendini dışladı bilemiyorum. şimdi de beni dışlamaya çalışıyor.
böyle bir durum oldugunu tahmin etmistim de kırmızılı yer aklımdan hic gecmemişti...
bunları lise caglarında yapsa bir nebze güler gecerim de bir evin sorumlulugunu alabilecek yaşa gelmiş birinin böyle dolap cevirir gibi davranması hic saglıklı degil.
yerinizde olsam kendisiyle ya açık açık konusurdum (aynı sınıfta olmanız sorun, onunla küsünce y den de uzaklasmak zorunda kalırsınız ya da y sizi tercih ederse ev arkadaslıkları bitebilir)
ya da onun psikolojik olarak sorunları oldugunu düsünüp idare etmeye calısırdım, çünkü öyle olmalı bence, aklı başında kimse böyle tuhaf yalanlarla arkadas grubunun gözdesi olmaya çalışmaz.
en azından şimdi daha net kendisi, nancy i cagırma diyebiliyormus,
y nin "neden cagırmayalım? ben yapamam istemiyorsan kendin soyle beni alet etme" demesi gerekiyor ki bu sayede siz x'in acıgını yakaladıgınız ortaya cıkmadan ya x yuzlesip sizinle ve dolayısıyla sonrasında y ile bagını koparacak ya da daha dengeli davranmayı ögrenecek.
eger sabretme kararı verirseniz y ile gorusmenize mudahale etmesine karsılık "aaa neden haberim olmadı?" gibi safa yatarak ortaya cıkarmanızı tavsiye ederim.
en azından farkettiginizi bilir ve ona göre davranır,
ya da sert bir yanıt verirse de kacınılmaz olarak iliskiyi kesmis olursunuz.
her kosulda cozum x in bugun ya da yarın hayatınızdan cıkmasından geciyor bence.