- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.284
-
- Konu Sahibi vargasabreu
Su an 3.sinifiz. daha onumuzdeki yil var.Okulda kac doneminiz kaldi
Y evi ayirmayi tercih etmiyor. Neden bilmiyorum. Sessiz bir kiz. Sineye cekiyor her seyi. Oturup uzulmeye yetiyor gucu.Çok gördüm ben bu tip kızları. Y neden X ile arasına mesafe koymuyor? Böylece o da iki arada bir derede kalmaz. Yurda yerleşebilir mesela. Bence X ile okulda da görüşme, ne hali varsa görsün. Ne kadar erken bitirirsen arkadaşlığınızı, o kadar iyi olur senin için.
Hmm uni.de neredeyse her donem farkli yerde kaldim, hatta ayni donemde farkli yerlerde kalmis biri olarak zor diyorum... Yani tasinmasi zor ama gicik olmaya basladiysa ayni evde kalmak da zor.Su an 3.sinifiz. daha onumuzdeki yil var.
Cok haklisiniz y ye tercih yap da diyemiyorum. Umarim kendisi karar verebilir.Hmm uni.de neredeyse her donem farkli yerde kaldim, hatta ayni donemde farkli yerlerde kalmis biri olarak zor diyorum... Yani tasinmasi zor ama gicik olmaya basladiysa ayni evde kalmak da zor.
Artik y tercihini yapacak diyebilirim. Duzenim bozulmasin diye dusunurse x ile arayi bozmadan oturur. O zaman da sizin arkadasliginiz nasil olur bilemiyorum...
ay keske yapabilsek, haklisinizOnu umursamayin y de umursamasin olmaz mi?
İşte y duzenini bozmamak icin arayi bozmak istemeyebilir hani insanin bir yandan da guvenebilecegi bir ev arkadasi bulmasi zor oluyor. Esyalari falan da beraber aldilarsa inan bana evlenip bosanmis gibi oluyorCok haklisiniz y ye tercih yap da diyemiyorum. Umarim kendisi karar verebilir.
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, ne güzel...X -hangi nedenle oldugunu bilemem, y yi güdebilecegini düsünmesi ya da sizi sevmemesi vs- Y'yi daha yakın görmüş kendine, sonuçta ev arkadaslıkları da var,
sizden rahatsız oldugu seyleri de samimi oldugu icin y ile daha rahat paylaşmıs.
fakat evde bunaldıkca ister istemez size Y hakkında da şikayetlerde bulunmus sanırım,
aranızı bozmak mıydı amacı bilemem, evet yaptıgı hoş durmuyor, sorununu direkt y ile çözmeliydi veya 3lü arkadas grubunda sizden hoslanmıyorsa o mesafeyi de hissettirmeliydi,
yüzleşmekten kacınan insanlarla ne dostluk kuruoluyor ne de arkadaslık ilerleyebiliyor...
sizi Yile yakınkaştıran sey de bu olmus muhtemelen.
X'in ilk bastaki amacı her ne ise aynı sebeple şimdi dıslandıgını gördügü icin daha da hırslanmıstır diye düsünüyorum, iyice rahatsız oldugunuz tavırları da bundan kaynaklı.
yerinizde olsam yüzleşmekle ilgili yazdıgım cümleye göre hayatımı sekillendiren biri oldugum icin son yıl yalnız kalma pahasına X ile konusurdum,
Y'ye de kaçak dövüşün hicbir yere varmayacagını anlatırdım. bu konuda o aynı tavrı sürdürmekte ısrarcıysa onunla ilgili de ufak bir soru işaretim olurdu, zamana bırakırdım.
bu, maalesef her zaman mutluluk getiren bir çözüm olmadıgı gibi aksine daha sıkıntılı zamanlar yaşamanıza da neden olabilecek birsey.
fakat diger turlu içimin rahat etmeyecegini biliyorum... 1yıl iyi veya kötü sahte samimiyetsizlikler icinde bulunmak bile ömrümden ömür götürür, kafama takarım biliyorum, kendimi iyi tanıyorum.
sabrederim diyorsanız 1yıl bekleyeceksiniz,
olayı aydınlatmak istiyorsanız da mezuniyet sonrası konusacaksınız bu durumu.
cunku cogu arkadaslıklarda iş bulma vb süreclerde de aynı evi paylasmaktan dolayı zorunluluk hali devam edebiliyor...
cidden tam da dediğiniz gibi... benmerkezci bir insan. istiyor ki planı o nasıl yaparsa biz ona göre görüşelim. ama biz herhangi bir plan yaparsak buna bozuluyor falan.İşte y duzenini bozmamak icin arayi bozmak istemeyebilir hani insanin bir yandan da guvenebilecegi bir ev arkadasi bulmasi zor oluyor. Esyalari falan da beraber aldilarsa inan bana evlenip bosanmis gibi oluyor
Sanirim x her seyin merkezi olmak isteyen birisi. Hep kendi dedigi olsun isteyen birine benziyor. Bir sene kalmis bence y'nin arkadasligi sizin icin degerliyse x'i idare etmeye calisin. Katlanmasi cok zor gelirse de mecbur ikisiyle de mesafe koyarsiniz
hayır.Nasıl şeyler söylemiş mesela sizin sevmediiği davranışlarınızı mı söylemiş?
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, ne güzel...
yazdıklarınıza şöyle bir cevap vereyim. hazırlık sınıfındayken x ile ben daha yakındık. 1.sınıfa geçince bana birlikte eve çıkmayı teklif etti. fakat ben ailemi yanıma çağırmayı tercih etmiştim. en son y ile anlaşıp çıktılar. ilk yıllarda hep yanıma gelip y nin ev arkadaşlığından şikayet ederdi. tabii ki ikisinin daha yakın olma durumu söz konusudur. gayet normaldir. ev arkadaşları sonuçta. birlikte birçok şeye göğüs gerdiler. benimle ilgili de herhangi bir sıkıntısını bana hiç yansıtmamıştı. ama bana y nin ev arkadaşlığından dertlenirken ona da başka konuşuyormuş. örneğin; x evime oturmaya çıkar gelirdi. ''y neden gelmedi?'' diye sorduğumda ''gel dedim ama size gelmek istemiyor'' derdi. meğer y ye de ''nancy kahve içmeye çağırdı ama sadece beni çağırdı'' diyormuş. bu ve bunun gibi uzaklaştırma çabalarını biz daha yeni öğrendik birbirimizle konuşunca. ona da şimdi ''nancy yi çağırma hiç başbaşa vakit geçiremiyoruz, o geliyorsa ben gelmicem'' gibi şeyler söylüyormuş. aslında onu hiç dışlamadık fakat o yeni bir arkadaş grubu edindi, bizi dahil etmedi, etmek istemeyebilir elbette... ama kendi kendini dışlanmış hissetti olsa gerek veya kendi kendini dışladı bilemiyorum. şimdi de beni dışlamaya çalışıyor.
Elestiremezsin de yuzune karsi, o zaman senden kotusu olmaz. Yani konusup da halledilmez. Canim sen bence cok onemseme ikisini de. Tabi sen bilirsin ama tecrubeyle sabit ki mezun olup hergun o insanlari gormeyince olaylara simdi bizim yaptigimiz gibi disardan bakacaksin ve buyuk ihtimalle gorusmek istemeyeceksin, o yuzden diyorum ki ikisine de cok deger verme hani siradan arkadaslar gibi dusun onlaricidden tam da dediğiniz gibi... benmerkezci bir insan. istiyor ki planı o nasıl yaparsa biz ona göre görüşelim. ama biz herhangi bir plan yaparsak buna bozuluyor falan.
hayır.
şu yorumumda anlattığım gibi şeyler mesela ;
başka çarem yok gibi... çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumlarınız için...Elestiremezsin de yuzune karsi, o zaman senden kotusu olmaz. Yani konusup da halledilmez. Canim sen bence cok onemseme ikisini de. Tabi sen bilirsin ama tecrubeyle sabit ki mezun olup hergun o insanlari gormeyince olaylara simdi bizim yaptigimiz gibi disardan bakacaksin ve buyuk ihtimalle gorusmek istemeyeceksin, o yuzden diyorum ki ikisine de cok deger verme hani siradan arkadaslar gibi dusun onlari
yaptığınız tespitler çok yerinde. bunu yapan kız 24 yaşında ama yaşla ilgisi yolmuyor böyle şeylerin sanırım. çok teşekkür ederim...Ne tuhaf bir kızmış seni ondan onu senden kıskanıyor sanırım iyi ki ev arkadaşı olmamışsın. Şimdi diğer arkadaşın bir düzen kurmuş evde kalan birisi yurda geri dönemez o rahatlık yok. Yeni ev arkadaşı bulsa uyum sağlayacak mı o var. O yüzden evini ayırması en zor ihtimal. Yüzleştirseniz onlar aynı evin içinde yaşıyor hiç bir şey eskisi gibi olmaz huzursuzluk olur diğer arkadaşın için. Sanırım en iyisi aldırış etmemek.
Bazı insanların yaşı sadece kimliğinde büyüyor işte. Hala çocuk olarak kalıyorlar.
Rica ederim, kendi okul yillarim ve tanidigim insanlar geldi gozumun onune. Kimileri hep var hep ayni maalesef...başka çarem yok gibi... çok teşekkür ederim ilginiz ve yorumlarınız için...