Merhaba kendim
Merhaba dünya denen gezegende aynı havayı soluyup farklı yaşamları olanlar
İç sıkıntılı geçirdiğim birkaç gün sonra bugün çok şükür daha rahatım. Kabz hali bast haline dönüşüyor...
Hergün, herşey, her an dönüşüyor, değişiyor.
Her dönüşüm gelişme değil tabii. Olumlu gelişmeye çevrilirse ne mutlu.
Kendimi kendi haline bıraktım bu iç sıkıntılı durumdan. Hatta "Dur bakalım sonunda ne olacak?" diye sıkıntılı bekleyiş süreci de geçirdim.
(Aklımda Manuş Baba'dan "Geçecek, bütün bunlar geçecek." kısmı çalıyor.
MFÖ de ona muhalefet ediyor "Geçer dedim de deldi geçti."
İkisini de kendi hallerine bırakıp ben kendime dönüyorum bu aşamada. ☺)
Uzun zamandır aklımda olup da hem üşengeçlikten, hem zamansızlıktan yapmadığım işlere başladım/yaptım.
Sol koluma ve arada kürek kemiklerime batma hissi şeklinde vuran ağrılar için kardiyolojiye gittim. Şükür, iyiymişim, bir sorun yokmuş. Kansızlık için dahiliye, ağrılar için fizik tedavi önerdi doktor. Aile hekimimle iyi anlaşıyoruz şükür. Onunla konuşup harekete geçmeyi düşünüyorum.
Miyopi için de göz doktoruna muayene oldum. Gözlüğümü değiştirmem gerekiyor. Artık çizildi. Bu da gündemde.
Başka ertelediğim bir konu da, finallere çalışmak için adım atmaktı. Bu akşam masamı kurdum ve başladım çalışmaya. Vizelerde annemler yatılı misafirimdi. Çocuklar da olunca çalışmak zor oldu ve sıkıştım. Şimdi kendime bu eziyeti yapmak istemiyorum. Başlamak, bitirmenin yarısıdır.
Bu güne kadar planladığım manevi okumalar güzel gidiyor diyebilirim. Daha iyi olması için ne yapabilirim, ona bakacağım, bakıyorum.❣
Bugün , yarın ve cuma günü yerli malı kutlanıyor çocuklarımın sınıfında. Önceden kendimi "en iyisi" için paraladığımdan tecrübeliyim. Hayatımı nasıl kolaylaştırırım ve iki tarafı da ne mutlu eder sorusunun cevabı, simit almak.
Sonuç, herkes mutlu.
Yoğunluğumu bilen öğretmen, cuma günü için meyve suyu almamı istedi. Annelerle beraber kutlanacak. Yanına da anneler için çay demlemeyi düşünüyorum. (Bu cuma dersim iptal olduğu için hocamız da yerli malını cumaya alarak işimi de kolaylaştırdı sağolsun. Niyet hayr, akibet hayr.
)
Buraya yazmak bir noktada kendime söz vermek gibi hissettiğim için evi toplu bırakma konusunda daha seri ve daha hassasım. Toplu ev beni mutlu ediyor. Bu konuda da süreklilik sağlamak hedefim.
( Mesela hastaneye gitmeden hızlıca ev turu yapıp, evi topladım. Zaman az demedim ve değerlendirdim. Aferin bana.
)
Birikim yapmak hedefindeyim. Bunun için özellikle altın konusunu düşünüyorum. Gelir gider dengesine bakıp aksiyon alacağım. Kuyumcuya gidip fiyat aldım. ( Bunu da erteleyip duruyordum. Artık basit gördüğüm işleri de ertelemeden yapmayı istiyorum.)
Yazdığım yazmadığım her konuda fikirlere açığım. Paylaşmak isteyen olursa sevinirim.
Bugün Nüfus Müdürlüğüne gittim. Nüfus cüzdanımızı değiştirmedik. Çok resmi işimizin olmayışı ve süreçte yeni yeni özellikler ortaya çıktığı için beklemeyi tercih ettik ve bingo! Yine süreç uzatıldı. Acelemiz yok değişim için. Memur da acele etmeyin dedi.
Bugün çocuklarımın sevdiği bir yemeği yaptım. Onları mutlu edecek ve küçük de olsa hayatlarına dokunacak işleri yapmaya niyetleniyorum.
Herkese farkındalıkla dolu an'lar diliyorum.