Kişisel ve Kişilerararası Gelişimim 🙂🙃🙂

Gecenin duruluğu...
Ona eşlik eden yağmur...
Şırıltısı çok derin.
Teşekkür ederim Allah'ım.
Verdiklerin için, vermediklerin için. ❣

Öğretmenler günü için öğretmen arkadaşlarıma hediye almıştım.
Çocuklarımın öğretmenlerine de.
Oğlumun öğretmeni parayla alınan birşey istemiyorum dediği için ismine özel dantel ayraç ördüm. Diğer birkaç öğretmen arkadaşıma da...
Beğenilerinize sunuyorum.

Bugün güzel bir gündü.
Yapamadıklarıma değil, yaptıklarıma odaklandığım için...
Yoksa dipte hissetmek için milyon sebep bulabilirim. Peki gerek var mı?

Yaptıklarım:
Ayraç işlerini hallettim ki bu "az zamanda çok ve büyük işler" demek.
Çıkarılan ders: İşleri son güne bırakma.
Okulda derslerimi dikkatli dinledim.
Yarın ufaklığın beslenmesi için hazırlıklarımı tamamladım.( kek meyve suyu ama hazır meyve suyundansa limonata yaptım. Biraz daha masum.☺)
Sabah rahat olacağım inşaallah demek.
Yarına da ev için kek yaptım.
Hızlı bir şekilde diğer arkadaşlarıma aldığımız hediyeleri verdik kızımla. Bu hem onları mutlu etti, hem de beni. Kızım bana teşekkür etti.
Aldığım hediye

Diğer hediyeler porselen tabak tarzıydı.
Onların da beğenilmesi beni mutlu etti.
Hediyeleşmek sünnettir. Bu bahaneyle sünnet-i seniyyeyi yerine getirmekten mutluyum.

Bu yoğun zamanda çamaşır işi bayağı aksadı.
Ev düzeni de öyle.
İnşaallah yarın el atmayı düşünüyorum.
Sabah dersim var. Ondan sonra eve gelip İnşaallah başlarım çamaşıra ve ev düzenine.

Gün ortasından merhaba
Hava mis...
Yağmur sonrası açan güneş ve esen rüzigar (yazasım geldi :))
...
Çocukken bir reklam çıkardı bizim tüplü televizyonda ☺
Derlerdi ki,
"Bugün günlerden yarın, bugün günlerden umut!"
Evet bugün günlerden umut.

Çok yüksek beklentiye girmediğim bir gün olsun.
Hedefleri ulaşabilir tutmak, gelecek hedeflerimde de bana kolaylık sağlayacak inşaallah. Öyle olmasını umut ediyorum ve geçmişteki "hedef yığını" altında ezilmekten artık kendimi korumak isyorum.
Bunun için "böl, parçala, yut" sistemi uyguluyorum/ uygulayacağım inşaallah.

Dün mutfak dolabını büyük ölçüde hallettim. Kabusum mutfak dolabı. Ayrıntı çok olduğu için gözümde büyüyordu ama bölünce bitirebildim, az kaldı.

Oturma odası, salon, mutfak, koridorlar bitti.
Tuvalet ve banyo temizdi ama sonuçta kalabalığız. Dün çamaşır suyuyla tekrar temizledim hızlıca.
Duş alıp uyudum. Biraz geç saatte uyuyunca haliyle uykumu alamadım sabah ama güzel bir gündü bugün de çok şükür.

Kardeşimle kahvaltımızı yaptık. Eşimin getirdiği börülceyi ayıklayalım dedik. Allah'ım bitmiyordu... Bezelye, börülce ne kadar oyalıyor insanı. Madem başladık, bitireyim dedim ve nihayet bitirdim, şükür. Rabbim hayırla yemeyi nasip etsin.

Makine diyor ki, çamaşırı ben yıkadım, hadi gel, sen de ser. Şimdi ikinci kısım.

1) Börülceleri buzluğa koy.
2) Çamaşırları topla.
3) Çamaşırları ser.
4) Yatak odasını düzenle.
5) Kendine şefkat göster.
6) Keraat vakti uyuyamayacağına göre kahve iç.
Hadi afiyet olsun bana, kolay gelsin.

Hiç davet etmiyorsun aşk olsun
Topiğin hayırlı uğurlu bol paylaşımlı olsun
Sağım solum sobe
Saklanmayan ebe

Ebe olasım yoktu, sen beni sobeledin.
Büyük sırrı açığa çıkardın.

Adres yoksa davet de yok.

Geceden, derinden ve güzelliklerden,
Kendi kendine kalmalardan,
Bugünden arta kalanlardan selamlar

Dün planladığım işlerimi bitirdim elhamdülillah. Bu insanlık için küçük, benim için büyük bir adım.
Demek ki yapabiliyormuşum biiznillah.

Çok sevdim ben bu güzelliği.

Bu benim çocukluğum Biliyor musunuz ne olduğunu?

Oklu kirpi oku.
Bulunca çok sevinirdim. Bahçede kardeşim buldu. Yine çok sevindim.
Doğa misss

Merhabalar
Bugünlerde yoğun bir iş trafiği vardı ve bu beni yordu. Yetişmek için ve bunun baskısıyla mental ve fiziksel yorgunluk çekiyorum.
İşlet azalmıyor. Hergünün yeni bir beklentisi oluyor. Zamanında yapılmayınca birikiyor.
Buna el atmam gerek.
Buraya yazıp bitenleri işaretlemek istiyorum. Gel motivasyon perileri gel

Merhabalar
Önce selam, sonra kelam.

Babam Gönül Dağı dizisini seviyor. Dünya kupası maçları yüzünden dizi bu hafta yayınlanmadı. Durun size belgesel açayım dedim. Our Planet'in bölümlerine başladık. Her akşam bir bölüm derken 4.bölüme geldik.
Annem kutup ayılarına üzüldü.
İnsanoğlu ne kadar zalim olabiliyor ve ne kadar hoyrat. Tüm bu olumsuz değişimlerin (havanın, toprağın, suyun kirletilmesi...) kaynağı olmak çok üzücü. Dolaylı ya da doğrudan hepimiz sürece dahiliz. Ne yapılabilir diye araştırıyorum...

Niye yazdım bunları?
Hala soba kurmadık ve sadece bir defa klimayı 15 dakikalığına açtık.
Mevsimler kaydı diye Ankara'da ki arkadaşımla konuşuyordum geçenlerde. Geçen yıl Ekim sonu gibi kurduk sobayı. Şimdi Aralık oldu. Hala da kurmuş değiliz. Akşamları bir sefer yakmak yetecek sıcaklık var burada.

...Dünya'nın gidişatı beni endişelendiriyor...

Bugüne gelirsek
Sabah uyandım
Manevi görevler arkası kahvaltı.
Makineye çamaşır attım.
Geceden bulaşık makinesini çalıştırdığım için üşensem de "hadi" diye makineyi boşalttım. Boş makine, çok mutluluk ☺
Hızlıca mutfağı toplayıp okula gittim. Hoca geç geldi, biraz rahatsızmış, erken bıraktı. Konumuz da Gıda Takviyeleri'ydi. Güzel ve güncel bir konu.

Arkadaş annesinin yaptığı elmalı turtadan getirmiş. Elmalı tarçınlı yiyecekleri severim. Çaylar benden, turtalar ondan, kampüste yedik, muhabbet ettik. Eğlenceli bir zaman dilimiydi. Günlük yaşamda nefes alma boşluklarını önemsiyorum.
Gece olunca at gibi koşturan da, nefes alarak iş yapan da dönüp bir gününün nasıl geçtiğine bakınca, ikinci grup bana daha sıcak geliyor.
(Birinci gruptan çıkmam çok da kolay olmadı tabii.)

Annemler evde beni bekledikleri için çok da bekletmemek adına kalktık artık. Arkadaşı dolmuş durağına bıraktım. Ufaklığı okuldan aldım. Hocasına hal hatır sordum. ( Hastaydı, umarım iyileşir.)

Eve geldim ve evde çamaşırı serdim. Şimdi de evi düzenleme işlerine girmeden selam vermek istedim.

Planım
1) Çamaşırları hallet.
2) Evi düzenle. (Ayrıntı evin gidişatına göre şekillenecek.)
3) Manevi programını aksatma.
4) Kendine şefkat göster.

Merhaba
Şu zamana kadar evde bir oraya bir buraya gidip geldiğim,
Şunu yapayım, bunu da yapayım, yoksa yapmasam mı dediğim bir zaman dilimi yaşadım ve bu hiç hoşuma gitmedi.
Dur dedim. Dur ve konuya madde madde yaz. Planını belirle. Bu böyle olmayacak.

Dün salon, oturma odası, koridorlar ve çocuk odasını annemle beraber yapmıştık. Yatak odası, mutfak, tuvalet, banyo kaldı. Hiç halim yok, yarın yapayım dediğim zaman kalktım ve telefondan birşeyler dinleyerek çamaşırları yerleştirdim. Kendime de şaşırdım çünkü bu gibi durumlarda direkt yatışa geçerdim. Aferim bana o zaman.
Ayrıca mutfağı da topladım hızlıca. Bu büyük kolaylık benim için.
Evdeki en kolay dağılan yer mutfak. Birikenler de çamaşırlar.
Bunlar hallolunca işim kolaylaşıyor.

Yapılacaklar:
Dün astığım, bugün kuruyan çamaşırları halledip artık çamaşır işini sonlandır.
Mutfağı sil,süpür. Örtülerini ser.
Yatak odasını sil süpür.
Tuvalet banyoyu temizle.
Hediyeleri tamamla.
Okumalarını planla ve başla.

Evet, yazdım ve başlıyorum inşaallah.

Kolaylık duasını da yazayım. Rabbim kolaylaştırsın.

Evet, biz bir plan yaparız ama bir de asıl plan yapıcı var.
Tuvalet banyoyu çamaşır suyuyla temizleyeyim derken akrabam aradı ve kendisinin işi olduğunu, eşinin belinin çok ağrıdığını, dr a götürüp götüremeyeceğimi sordu.
Tuvalet banyoyu hızlıca yıkayıp
Çocukları bırakacak arkadaşı ayarlayıp gittim onu aldım ve doktora götürdüm. Planladığım işler kaldı böylece.

Yapabildiklerim:
Biraz okumaları tamamlama
Tuvalet banyoyu yıkama
Çamaşırları katlama
Mutfağı toplama
(Örtüleri seremedim. Silme işlemi yapıp sereceğim inşaallah.)

Ek olarak balkabağı bozulmaya başlamıştı. Ondan tatlı yaptım.

Merhaba dünya
Günlerden gün beğeniyoruz. ☺

Net bilgi:
Sabah namazı arkası benim gibi uyursan işler yetişmiyor, boşuna uğraşma.
Ya durumu kabul et, öyle ya da böyle geçecek günü kendine ve ailene işkence etme.

Ya da uykunu geç saatlere bırakıp sirkardiyen ritmini bozma.
Bu da bu güne not olsun.

Sabah canım yeşillik istedi. Bahçede ekim dikim yapmadım. (Belim ağrıyor ve de üşeniyorum. Aynı zamanda ağaçlar gölge yapıyor artık, apartmanın da gölgesi bahçeye düştüğü için verim çok iyi değil.)
Ne çıkarsa bahtıma diyerek ve de en önemlisi üşenmeyi bırakarak indim baktım ne var diye. Geçen yıldan maydonoz, yeşil soğan, nane ve kuzukulağı buldum. Deneme amaçlı ektiğim rezene de yeşil yeşil bir iki kök kalmış. Ondan da yaprakladım.
Yabani otları kopardım bir iki. Hoşuma gitti. Heveslendim. En kısa zamanda bahçeye en azından bana yetecek birşeyler ekersek güzel olacak inşaallah.
Kendime dedim ki,
Eğer üşenmekten vazgeçmeyip evde kalsaydın otlu yumurta yiyemezdin. Aslında tercihlerimizin sonucunu yaşıyoruz.

Çocukları da işin içine katarak yemek yaptım. Hava mis... Böyle havalar kaçırılmaz diyerek çamaşırları serdim. Yemek de hazır.
Yapmam gereken işler vardı evet ama bu sefer güneşi kaçıracaktım. Yine tercih zamanı.
Arkadaş çay yaptı, ben birşeyler ayarladım. Gittik deniz kıyısına. Güzel bir gün oldu benim için ve de eve sığamayan bıdıklar için.

Eklentiler

• 20221204_173312.jpg
    39,7 KB · Görüntüleme: 30
Ne güzel farkındalık dolu bir gün olmuş

Ne güzel farkındalık dolu bir gün olmuş
Sabah yatakta çocuklarla tepişirken ufaklığın silahından çıkan sözüm ona mermi, yakın mesafeden gözüme gelmese iyiydi be Mikanım.
Allah korudu gerçekten.
Rabbim kazadan beladan korusun hepimizi.
Sana da bana da ihtiyacı olanlara da hayırlısıyla inşirah versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…