- 3 Haziran 2009
- 7.390
- 28.905
- 41
-
- Konu Sahibi kavs-i kuzah
Selamlar efemSelam canım
Şimdi gördüm, ne kadar güzel bir konu olmuş
AnlaştıkSelamlar efem
Beğenmene sevindim.
Arada konşuculuk oynayalım.
Çok geçmiş olsun bir şey oldu muSabah yatakta çocuklarla tepişirken ufaklığın silahından çıkan sözüm ona mermi, yakın mesafeden gözüme gelmese iyiydi be Mikanım.
Allah korudu gerçekten.
Rabbim kazadan beladan korusun hepimizi.
Sana da bana da ihtiyacı olanlara da hayırlısıyla inşirah versin.
Yok çok şükür iyiyim. Olmadı canım.Çok geçmiş olsun bir şey oldu mu
Büyüdüler çok güzel oluyor kendi ektiğini biçmekYok çok şükür iyiyim. Olmadı canım.
Ne oldu senin evin önündeki yeşilliklere? Büyüdüler mi?
aaa kavsss ne güzel şeyler yazmışsın.bol yazmalı bir topiğin olsun.takibe alıyorum.bu arada ben senin öğretmen olduğunu bilmiyordum.Kocaman merhaba
Önce kendime, sonra benimle beraber yolculuğuma eşlik etmek isteyen herkese
Çocukluğumdan beri orijinal dolmakalemlerle ( evet, mürekkebi bitince kendimizin doldurduğu), elyazısıyla yazdığım günlüklerim vardı. Hala da duruyorlar.Günlüğümün adı da o dönemde etkilendiğim İpek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin kahramanın adı Serra'ydı. ☺ Hey gidi günler...
Uzun bir dönem yazdım.
Uzun bir dönem de bıraktım ama yazmanın bana iyi geldiğini hep biliyordum. Çantamda el kremim, mendilim olmasa da olurdu ama kalem, not defteri, cep kitabı olmasa eksiktim sanki. Şimdi bu "eksikliğe" bir dur deme vakti!
İçimden geldiği, aklımın erdiği, yüreğimin estiği, dilimin döndüğü kadarıyla...
Tekrar merhaba.
Vira bismillah
Ben üç çocuk annesi bir üniversite öğrencisiyim. Mini mini birim.
Bir dönem sınıf öğretmenliği yaptım. Şimdi mesleğimi yapmıyorum. Hayat başka mecralara sürükledi.
Burada en sevdiğim şeylerden biri olan insanlarla halleşmek, muhabbetleşmek, akıl ve gönül alışverişi yapmak amacım.
Ne demiş Yunus Emre
"Gelin tanış olalım,
İşi kolay kılalım,
Sevelim, sevilelim,
Dünya kimseye kalmaz."
Teşekkür ederim Suhanımaaa kavsss ne güzel şeyler yazmışsın.bol yazmalı bir topiğin olsun.takibe alıyorum.bu arada ben senin öğretmen olduğunu bilmiyordum.
Çok keyifli ifade etmişsiniz maşallah kendiniziMerhabaaa
Bugüne,
Ağaca çıkmış kuş avlamaya çalışan kediye,
Kıpkırmızı açan güle,
Sararan yapraklara,
Yeşil kalanlara,
Masmavi gökyüzüne,
Dün yağmur sonrası çıkan kavs-ı kuzaha
Kuruyan çamaşırlara
...
Ama günısı bozulmuş. Su akıtıyormuş. Komşu sabah videosunu gönderdi. Günısıya merhaba yok.Aradım bakalım usta gelip halledebilecek mi? Diğer komşum da diyor ki, bırak aksın işte şelale oluşmuş, işletmeye açalım. ☺
Elhamdülillah İki gündür erken kalabiliyorum. Böylece Kur'an-ı Kerim'i okuyorum. Bayağı birikti cüzlerim. İnşaallah kolaylıkla okuyup olmam gereken yerde olabilirim.
Ufaklığın beslenme günüydü. Onu halledip okula gittim. Tıbbi Aromatik Bitkilerin Kullanım Alanları dersi var bugün. Hocaya aklıma ne gelirse soruyorum ki, doğrusunu öğrenebileyim.
Sarı kantorondan yağ yapımını,
Basit krem yapımını öğrendik. Bizim istekli olduğumuzu görünce 2.sınıflara anlattığı slaytları da bilgimiz olsun diye bizimle paylaştı. (İkiler derse ilgi göstermiyorlarmış.) Bilgi güçtür.
Okul bitince evde yemek yiyeceğime yemekhanede yiyip gideyim dedim. Hem değişiklik olur, hem de bana enerji. Öğle arası çocukları okuldan alıp eve geliyorum. Haliyle ufak bir koşturmaca yaşıyoruz. Bu gibi durumlarda kriz gelmeden önce gardımı alıyorum mümkün mertebe ki, krizi kolaylıkla atlatayım.
Dün okulda topluca kısır yaptık. Bahçede yedik. Hocalarımıza ikram ettik. Eğlenceli bir gündü. ❣
Bugüne gelecek olursam
Planlarım planlarım planlarım...
Çocukları okula bırak.
Namazı kıl.
Usta gelince günısının tamirini hallet. (Cuma namazından sonra gelirim dedi.)
Rutin günlük ev işleri
Çamaşır
Bulaşık
Yemek hazırlama
Evi toplu tutma
Çocukların ödevi, kursu, okuması vs. Artık ne olursa.
Finaller yaklaşıyor. (Burada aklıma gelen,Cem Yılmaz ın filminde "Bir cisim yaklaşıyor efendim" repliği )
Onlar bana yaklaşmadan ben ona yaklaşsam harika olacak. Buraya yazayım da kendime sözüm olsun. Derslerin notlarını çıkarmaya başla.
ta diyordu ki, Allah size çok yakındır ama siz O'na uzaksınız. Tıpkı in size yakın olup, sizin ona uzak olmanız gibi. Örnek hoşuma gitti.✔
Haydi tekrar başlıyoruz günün ikinci kısmına.
Kolaylıklaaarrr...
Yeşilçam tabiriyleÇok keyifli ifade etmişsiniz maşallah kendiniziSessiz takipçinizim
Yeşilçam tabiriyle
"Katılımınız beni ziyadesiyle
Elhamdülillah çok şükür daha iyi olacağım inşallah. Sen nasılsın görüşmeyeli?
Çok şükür ben de iyiyim. Etkinlik yaparken yeni serdiğim halı üstü örtüsüne oğlum bitki çayını dökmese, yeni serdiğim mutfak halı örtüsüne kızım salça, oğlum çay dökmese benden iyisi yoktu da ... İşte ...Elhamdülillah çok şükür daha iyi olacağım inşallah. Sen nasılsın görüşmeyeli?