- 11 Nisan 2013
- 1.660
- 2.364
-
- Konu Sahibi hayatdevamedecek
kalori sepetine ; fırsat bulursam günlük yediklerimi yazıyorum. bugün en son 2000 küsürlerde kalmıştım ama, üstüne 500 - 1000 kalori arası almışımdır. ıspanaklı börek ve çubuk kraker çok fazla yedim...
pazardan dönünce bel - bacak ağrısıyla birlikte yeme krizide geldi. gözüm dönmüş gibi yedim. şuursuzca... bu sefer tatlı değilde, tuzlu istedi canım. ev svdiğim bisküvilerle dolu ama ağzıma dahi sürmedim.
tuzlulara dadandım.
sonuç; artık eski ben değilim. midem iyice küçülmüş. bu kadar aşırı yiyince mide aside ağzıma geldi, peşindende midemde ne varsa onlar geldi...
ve kendimden tiksinme hissi de geldi taibiki...
midem ne kadar boşsa, o kadar rahat hissediyorum.
midem ne kadar rahasa psikolojimde o kadar ahat oluyor...
psiklolojim midemden, sindirim sistemimden direk etkileniyor...
2 hafta once üstteki tavşan dişimin dişetiyle birleştiğiyere dolgu yapıldı. iyice aşınmıştı. soğuk hassasiyeti başlamıştı.
doctor, sert fırçalamaktan dedi ama reflü olduğumu bilmiyordu .
bence mide asidinin sürekli ağza kaçmasından oldu.
4 aydır; aylık iğne vuruluyorum ve ayda 2 kez regl oluyorum. yani bu yeme ataklarını ayda 2 kez mutlaka yaşıyorum. regl haricinde sorun yok. normal porsiyonlarla doyuyorum ama regl döneminde kendimi kaybediyorum ve sık sık bu aşırı yeme ve çıkarma olayını yaşadım.
dolgu yapılan haricinde, arkalarda 3-4 dişimde daha erozyon var... mide asidinden...
kısacası bu mens dönemi düzene sokmam lazım... yoksa ağzımda sağlam diş kalmayacak....
iradesizliğmden dolayı kendimden nefret etme halleride cabası .....
sizin konunuzu uzun zamandan beri okuyorum. yeme ataklarınız da epey zamandır var ve sürekli bu durumdan şikayetçisiniz.
artık bir de aşırı yediklerinizi çıkarmaya başlamışsınız :18:.
bence aşırı yediklerinizi çıkarmanız reflünüzden değil, başka bir psikolojik sorundan kaynaklanıyor sanki.
canan karatay omega 3 kullanın diyor, böylelikle regl dönemlerinde hiç o bahsettiğiniz ataklar olmuyormuş.
her ne kadar zayıf olsanız da bir sorununuz var;
aşırı yeme sorunu ve bu bulimia nervosa'ya dönmeden bir çıkış yolu bulmalısınız, çünkü yediklerinizi çıkarmaya da başlamışsınız.
geçmiş olsun.
canım ilgilenmişsin çok sağol....
sanırım midm iyice küçülmüş. yemeği biraz fazla kaçırsam, çok rahatsız oluyorum. midemdeki acı su yemek borumu yakıp bazende ağzıma geliyor.
kesinlikle psikolojik bir durum, bende farkındayım.
ve regl dönemlerinde nüksediyor. normal zamanlarda, küçük porsiyonlarla doyuyorum. karnımda , gözümde tok oluyor. rahatlamyı yemeklerde aramıyorum zaten ama regl öncesi vs. 1 haftam çok sıkıntılı geçiyor.gergin, mutsuz, önüne yal bile koysan ağzına atabilecek kadar şuursuz...
sonraki 3 hafta normal beslenip, karbonhidratı minimum alıp şişkinliğimi atıyorum zaten.
bir ara omega 3 kullanıyordum nasıl etki etiğine dikkt etmedim.yine başlasam iyi olacak bencede. karatay diyeti bana çok uygun gelmişti.kesin kuralları beni iyi fenliyordu ama yazın dolaptaki meyve bolluğunun içinde karatay a uymak mümkün olmuyor benim için.
bence en güzeli Akdeniz tipi beslenme. herşeyde azcık, vücudun ihtiyacı kadar yiyip, doymayı öğrenmek.
ben porsiyon kontrolünü hala başaramadım
canım 2008 - 2012 yılları arasında üstüste 2 hamilelik ve emzirme dönemi geçirdim. ve bu süreçte sadece bebeğe odaklandığım için kilo falan hiç umrumda olmadı . sahalardan uzak kaldım anlayacağın...
2012 nin sonlarına doğru emzirmeyi bırakınca kendime dönmeye başladım. ( tartı 72 yi gösteriyordu. ben zaten 73 kiloyla doğum yapmıştım.)
doğru bildiğim bir sürü yanlışlar varmış....
dikkat ettiğim çoğu şeyi unutmuşum.
buray günlük gii kullanıp kendimi gözlemliyorum aslında....
buralar bana iyi geliyor. kadın dayanışmasının yerini hiç birşey tutmuyor. benim gibi gurbet ellerde, yalnız başına kalanalr için sosyalleşme imkanı doğuyor....
çoğu psikologtan daha verimli bence...
Allah ın izniyle bunun da üstesinden geleceğim....
nelere göğüs germedikkişu hayatta...
en kötü günümüz böyle olsun diyorum ve yaşadığım herşey için şükrediyorum....
Şu anda kaç kilosun? Kilonu koruyabildin mi?
53- 54 civarındayım. kilomu 1,5 yıldır korudum sayılır. arada kışın hareketsizlikten vs. 3- 5 kilo alıp verdim.
çok şkür dengeliyorum