[QUOTE="Bader, post: 38492647, member: 451509"
canım mesajını yeni gördüm.
benim en en en temel beslenme sorunum duygusal yiyicilik .
her zaman bir bahanem oldu. okul stresi ,sınav stresi, ailevi sorunlar . liste uzar gider. hangimizin sorunu yok ki..
benim bunu fark etmem sanırım 30 yaşlar civarına denk geldi.
şu an gündemimde doğum control hapı olduğu için suçu hemen ona attım. Demir ilaçları, b12 ilaçları,antibiyotikler hepsi iştah açıyor. b12 resmen tokluk hissini yok ediyor. Bunların hepsini kendim bizzat kullanarak yaşadım. Çevremde kullanan arkadaşlar ve çocuklarımdada iştah açılması yaptığını gördüm. Doktorlar asla kabul etmiyor ama kullananlar hem fikir.
birde şunu fark ettim.
2. doğumdan sonar, yaklaşık 20 kilo verdiğim süreçte ben hiçbir ilaç kullanmıyordum. Bunun irademe hakim olmamda çok büyük katkısı olduğunıu çeşitli ilaçlar kullandıktan sonar fark ettim.
kısacası şu sonuca vardım.
ilaç; bir şekilde kullanmak zorundayım. İştahımı çok açtığı doğru. Ama kilo alınca çok mutsuz hissediyorum.
giydiğinin yakışmasının verdiği hazzı ; insana hiç bir yiyecek yaşatmıyor ... 3 aylık ilaç kullanımım sonunda bu karara vardım. Aynen senin gibi düşünüyorum. HER ŞEY BEYİNDE BİTİYOR ...
zaten çok iştahlıyım, birde ilaçlar iştahımı tetikleyince aşırı kalorili yiyecekleri tüketmemek için kendimle daha çok mücadele etmem gerekiyor . 3 ayda bunun farkına varmış oldum. bundan sonar daha dikkatli besleneceğim.
kendime 55 kiloyu geçmeme sınırı koydum.Çünkü 55 ten sonar giydiklerim yakışmıyor.Malum önümüz yaz..
bir yerde okumuştum: BİKİNİ VÜCUDU KIŞIN YAPILIR ...
profiline baktım bu arada bebişini çok öpüyorum. bebeğinin tadını çıkar. benimkilerde çok büyük değiller ama bebekliklerini çok özlüyorum bazen..[/QUOTE]
kendini tanımak ve neyin nasıl etkilediğini bilmek hep bir adım önde olmak demek. sende bunu başarmışsın
hedefi uzun süreli tutturacağına eminim.
çok teşekkürler, sevgiler...