Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

kv koydurdu canım işte ne bilem. annem domatesi aynı snein anlattığın gibi yapar. yemeklere koyarız. seneye menemeni de oyle yapalım. çok sağolasın.

çok güzel oluyor.

memmunmusun dip frezeden bende diyorum bölmeli alayım
çok pratik oluyor depfreez köfte, börek poça da atıyorum ben

çok güzel oluyor.

memmunmusun dip frezeden bende diyorum bölmeli alayım
çok pratik oluyor depfreez köfte, börek poça da atıyorum ben

memnunum canım. ben 6 çekmeceli aldım. bende sigara böreği çok atarım. mısır atarım koçanıyla. haşlamak için. fasulye közlenmiş biber patlıcan vişne vs

bu yıl aldım Arçelik deepfrize. başka şeylerde sorun yok. şişelere pişirip mi kouyor. biz çiğ koyduk.
Canım benim annem hersene kavanozlara domates yapar koyar.Domatesleri yıkArız kabuklarını soyup,domatesleri küp küp doğrarız,doğradığımız domatesleri kavururuz kavururken içine yağ ve tuz katabilirsiniz yada ayrı ayrı kavanozların içine atabilirsin tuz ve yağını,domatesler kavanozlara sıcak sıcak katılır kapakları kapatılıp ters çevrilir bir gün bekler,eğer kapaklarda herhangi bir sorun olmazsa serin bir yerde saklayarak tüketersiniz,kavanoz kapakları her sene değişmesi gerekir.Soyduğumuz domatesin kabuklarını çöpe atmadık onuda domates salçası yaptık bidonların içine kattı annem ve içine tuz ekledi bir kaç gün Güneş'te bekledi kevgirden geçirdik daha sonra biraz Ocak'ta kaynatıp Güneş'te kuruttuk domates salçası oldu.

Arkadaslar haziran ayinda hangi sebzeyi meyveyi atacaksiniz derin dondurucuya ?
Benim ilk aklima gelen visne,kiraz..

Bezelye koyabilirsiniz

Evet bezelye aklımda,mevsimini kaçırdığımı düşünmüştüm.

ben bezelye ve fasülye attım.Meyve koymam genelde.Nasıl olur ki ve ne yapılabilir
Vişneyi yıkayıp kuruladıktan sonra küçük buzluk poşetlerine ayırırım.
Ramazanda kompostu olur ya da kışın canım vişne suyu çekerse,
üzerine yarım su bardağı şeker ve yarısına kadar su ekleyip biraz kaynatırım ve vişneli meyve suyum hazır.
İnanılmaz lezzetli oluyor, dışarda satılan meyve sularının tadına bile yaklaşamaz hem daha sağlıklı.
Çileği ilk kez bu sene deniycem, pasta süslemelerim için.

Dün derindondurucuya 3 kiloluk bezelye stokladım..
Ayıklaması temizleyip kurulması çok zaman alıyor ama değer, kışın taptaze yemekler için

kizlar masallah o kadar ozeniyorum ki size. turkiye'de tabi pazardan taze taze alabiliyorsunuz :))) kiymetini bilin walla. koy pazarlarina falan gidin. Allah afiyetle yemeyi nasip etsin:)

Son düzenleme:
Kızlar iş çıkışı pazara uğricam, zamanı geçmeden bugün ne alıp deepfreeze atmalıyım sizce?
El birliğiyle yapalım şu kış hazırlıklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…