- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.641
hiç farkı olmuyor bende ,gayet lezzetli oluyor :)) Bulgur farkı mı bilmiyorum ki.Ben pişirerek de koyuyorum,inan çiğ koyunca daha güzel.
olabilir canım,çünkü ben 2 türlü de çok denedim.En iyisinin çiğden koymak olduğuna karar verdim.Uzun zamandır da öyle yapıyorum
Afedersiniz benim sormak istedigim birsey var bende yapmak istiyorum bunu inşallah hani eriyinceye kadar pisiriyorum dediniz ya o kisimda bir miktar yağ kullanıyor musunuz birde domatese tuz atıyor musunuzgülşahçım geçmiş sayfalarda nasıl yaptığımı yazmıştım ama tekrra yazayım senin için.ben 1 kg domatesin kabuklarını soydum,kabukları süzgeçe koydum,domatesleride tencereye doğradım.kabukların üstüne 2 tatlı kaşığı kadar tuz attım onlar orda beklerken,biberleri yıkadım,tohumlarını ayıkladım doğradım domateslerin üstüne attım.en son süzgeçteki kabukları iyice sıkıp suyunu etini çıkardım tyencereye döktüm.hepsini bir eriyinceye kadar pişirdim.kaynar haldeyken kavonoza döktüm,üstte hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurdum.kapağı kapatım ters çevirdim.soğuyunca düzeltip mutfak dolabıma kaldırdım.kapaklar içeriye çekilmiş ve sızma yapmıyordu.yani olmuştu.bu ölçülerle 3 tane küçük boy reçel kavonozu çıktı,400 gr lık 3 adet menemenlik oldu yani.2 yemeklik olur sanırım bir kavonoz.inşallah işini görürü cnm :)
Afedersiniz benim sormak istedigim birsey var bende yapmak istiyorum bunu inşallah hani eriyinceye kadar pisiriyorum dediniz ya o kisimda bir miktar yağ kullanıyor musunuz birde domatese tuz atıyor musunuz
Burası yavaş yavaş canlanmaya başlamış.
Mevsimi geçeçek sebzeleri attım ben derindondurucuya. Bezelye, barbunya vişne vs..
Arkadaşın dediği gibi domates, fasülye, patlıcan kırmızı biber zamanı eylül ayında oluyor.
Onlar o zamana kadar hem lezzetlensin hem de uygun fiyata düşsün bakalım
tabi zamlardan etkilenmezlerse
kurutma yaptın mı peki canım?
kurutma yöntemini hiç denemedim. Sen neler kurutuyorsun ?
ben de hiç denemedim aslında..annem çok yapıyor ..bu ara kabak oyup kurutmak istiyorum..kurutma dolmayı çok seviyorum çünkü..
Dolmalık biber ve patlıcan kurtabilirsin,oyup ipe dizip kurulabilirsiniz balkonda yada damda,yeşil biberleri kurutabilirsin rengi kırmızılaşıyor zaten kışın kuru fasulyenin içine katarsın çok güzel olur bamya ve yeşil fasulyede kurutabilirsin tabi yaşadığın yer çok sıcaksa Eylül ayı gibi kurutmanda fayda var.kurutma yöntemini hiç denemedim. Sen neler kurutuyorsun ?
Dolmalık biber ve patlıcan kurtabilirsin,oyup ipe dizip kurulabilirsiniz balkonda yada damda,yeşil biberleri kurutabilirsin rengi kırmızılaşıyor zaten kışın kuru fasulyenin içine katarsın çok güzel olur bamya ve yeşil fasulyede kurutabilirsin tabi yaşadığın yer çok sıcaksa Eylül ayı gibi kurutmanda fayda var.
Benim yaşadığım şehirde çok sıcak ve nemli Türkiye'nin en sıcak şehri bu aylarda kurumaz zaten o yüZden Eylül ayının ortaları daha iyi oluyor.Ya canım ben denedim dolma biberi kurutmayı ama kurumadı çürüdü kaldı. Buranın havası çok nemli ondan mı ki acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?