- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Aynı şeyi yaşadığım İçin biliyorum. Eşinizin gözünde siz suçlu olacaksınız. Başka bir arkadaşın da dediği gibi dershaneler kapalı? Neden sizde kaynınız ? 2 ay izin verseler iki ay sizde mi kalacak? Siz annesi babası olmuşsunuz bu kardeşlerin. Anne baba nerde? İşte buna çok kızıyorum. Belli bir yaşın üstüne gelip yaşlanınca, bekar çocuklarını salıyorlar evli olan çocukların üstüne. Sorsanız çocuk büyüttüler dimi?Off sormayın yaa nasıl kabul ettim o ara nasıl oldu inanın bilmiyorum şu an o kadar pişmanım ki anlatamam, kv her yaptığı iyiliğin karşılığını almak ister görümcem geldi bende kaldı diye illa bir yerden onun karşılığını alacaktı benden kaynimla almış oldu, çok zorlanıyorum çok. Eve erken gelir dershaneden başım açık denk geldim böyle bir şeyi yaşamak zorunda mıyım ben diye tartışıyorum sürekli eşimle bıktım cidden
Bakma anacım, istenmediklerini anlasınlar.Hem iki çocuğuna birden el bebek gül bebek bakıyorum
Aaaa öyle demeyin. Eminim eşi demiştir ki o benim kardeşim idare et. Benim eşim bunu dedi şahsen.Neden her şeye evet dediniz
Ya nedir kayın ile kalmak.
Bence siz ücretsiz izne ayrılın varsın girmesin 4 5 bin evinize.boyle yol geçen hani gibi olmuş eviniz.
En azından kafanızı dinlersiniz sonra da bulursunuz bi bakıcı.esiniz öğretmende dönüşümlü bakabilirsiniz ya da
Dersaneler kapanmadı mı kayniniz neden orda hala.valla siz anlattınız bana burda fenalık bastı
Kiz kardeşim evli asla izinsiz odalarını dolaşmam bile.ne demek çamaşırını alıp giymek. Hiç normal olaylar değil.
Aaaa öyle demeyin. Eminim eşi demiştir ki o benim kardeşim idare et. Benim eşim bunu dedi şahsen.
Artık bende öyle düşünüyorum ama evlendim. Çok geç.En iyisi hiç evlenmemek bu nedir ya
Orta-doğu da kadınların ömrü kocalarını ve sulalelerini idare etmekle geçiyor
Bi çok kadın aslında evlilik baskisıyla evleniyorArtık bende öyle düşünüyorum ama evlendim. Çok geç.
Baskı da değil de galiba klasik bir hayat yaşam isteği. Yani herşey beklenen gibi olsun, hayal ettiğimiz gibi. Bilemiyorum. Ben mesela çok seviyorum çocukları aşırı derecede. Bebek hemşireliği falan yaptım mesela. Çocuk sahibi olma isteği çoğu kadının evlilik sebebi. Pişman değilim ama hayatta olmazsa olmaz da değil evlenmek. Kadınlar çok ciddi fedakarlık gösteriyor evlilikte. Erkeğin yapması gereken de sadece eşini rahat ettirmek. Ama bunu, kadına incelik olarak değil de kılıbıklık olarak görüyorlar. Türk erkekleri böyle. Hani genelde Türk erkekleri yabancı kadın tercih ediyor ya evlilikte, bence tam tersi olmalı. Çünkü Türk erkekleri ataerkil ve herşyi kadına yıkıyor. Konu sahibi çalışıyor, bebeğe görümce bakıyor evet ama eve gelince yemeği kim yapıyor? Çamaşırı kim asıyor? Tabi ki konu sahibi. Bu yüzden biz kadınlar da erkekler Yardımcı olmadığı İçin, onlara bileniyoruz. Ve olan oluyorBi çok kadın aslında evlilik baskisıyla evleniyor
Herkes az çok tahmin ediyor kaçınılmaz sonu
Baskı da değil de galiba klasik bir hayat yaşam isteği. Yani herşey beklenen gibi olsun, hayal ettiğimiz gibi. Bilemiyorum. Ben mesela çok seviyorum çocukları aşırı derecede. Bebek hemşireliği falan yaptım mesela. Çocuk sahibi olma isteği çoğu kadının evlilik sebebi. Pişman değilim ama hayatta olmazsa olmaz da değil evlenmek. Kadınlar çok ciddi fedakarlık gösteriyor evlilikte. Erkeğin yapması gereken de sadece eşini rahat ettirmek. Ama bunu, kadına incelik olarak değil de kılıbıklık olarak görüyorlar. Türk erkekleri böyle. Hani genelde Türk erkekleri yabancı kadın tercih ediyor ya evlilikte, bence tam tersi olmalı. Çünkü Türk erkekleri ataerkil ve herşyi kadına yıkıyor. Konu sahibi çalışıyor, bebeğe görümce bakıyor evet ama eve gelince yemeği kim yapıyor? Çamaşırı kim asıyor? Tabi ki konu sahibi. Bu yüzden biz kadınlar da erkekler Yardımcı olmadığı İçin, onlara bileniyoruz. Ve olan oluyor
Evet ondan ben de eminim özel geceliklerim her şey o çekmecede durur hepsini de deneyip giydiginden o kadar eminim ki.Çok zor bir süreç eşinizin kendi kardeşleri ve bir çok davranışı görmezden gelebilir ama bakıcı dışarıdan olduğu için uyarılar daha rahat olabiliyor. Ciddi anlamda mahremiyetinizin olmadığı kalabalık bir eve geçiş yapmışsınız ciddi zor bir süreç. Artık bu yıl bitti sayılır bence gelecek sene için hiç aynı işe girişmeyin.
Midemi bulandıran ise 25 yaşındaki bir kadının bir başkasının iç çamaşırını alıp giyebilecek olması eminim diğer özel eşyalarınızda çok rahat karıştırılmıştır.
Aynen tatil zaten eşimle ben de evdeyim ama kimse gitme zahmetinde bulunmuyor bunu teklif eden bile yok. Şimdi gidin desem yolda bir yerden virüs kaparlar bunu da bana yıkarlar diye ses çıkarmıyorum. Bakıcı için etrafa haber verdim dönüş bekliyorum birisi çıkarsa başlamasını istiycem. Annem de memlekette babam rahatsız olduğu için yanında kalıyor, beraber gelin dedim babam sıkılırım orada ben ikinci ayda gidicem derim seni de zor durumda bırakırım dedi1- annen nerde? O neden gelip cocuga bakmıyor
2- hemen bakıcı tut ve net bi tavırla gorumcene tesekkur edip yolla
3- kaynın dersaneye gitmiyordur corona var..okullar kapalıysa dersane açık mı imkansız..Dersane yoksa sizde ne işi var?
Seni çok pasif gördüm dediklerini eşine yaptır
Tam da öyle sanırsın plaket takip tepelerinde gezdirecekler, daha bir de kv nin saçma sapan nazi ile uğraşıyorumAferin size sanki plaket takacaklar size kendi eliniz ile kendi huzurunuzu bozmussunuz bakıcı istemiyorum diye akraba muhatap olmuşsunuz bu günler iyi günleriniz
Çocuk istemesem ve çocukları çok sevmesem asla evlenmezdim herhalde. Yalnız yaşardım.Kesinlikle böyle.simdi herkes çalışan maaşlı kadınla evlenmek istiyor düğün masrafı vs artik hep ikiye bölünüyor kadınlar çok fedakar
Ama yemek temizlik her şey kadının boynunda
Çocuk da istemiyorum ben sanırım evlenmemeliyim
Kimseye hesap vermemek ve yemek yapmamak mesela büyük lüks benim için
Yine feminist damarlarım kabardı bu konudan
Kuzum genelde hamile kalan - doğum yapmak üzere olan iş arkadaşlarımın esleri de konut veya araba borcuna girerek eşlerini maddi yönden kioirdayamaz hale getirdiler.Yasanan sorunlarda da adamlar ailelerine toz kondurmadi " sen yanlış anlıyorsun,sen buyutuyorsun" diyerek tüm yükü eşlerinin üstüne verdiler. Su an onlara muhtaç olan sen gozukuyorsun... kimse de demez bu kadın günde 4 saat çocuğunu bana bırakıyor hafta 7 gün maddi manevi bize bakıyor diyeAraba için kredi çektik yüklü miktarda borcumuz vardı ayrılamadım ama şu an diyorum bir milyon borcum da olsaydı yine kabul etmeseydim
Ya şu an sinirlerim boşaldı hüngür hüngür ağlıyorum cidden öyle tam da öyle. Küçümsemek için demiyorum ama yaşadıkları yerde su sabah iki saat vardır tüm gün yok, ev sobalı kerpiç bir ev doğru düzgün oturmaya yatmaya odaları yok. Birada o kadar rahat bir yaşam sürüyorlar ki anlatamam bir kere yaa bir kere deyin ki iyi ki varsın. Eşimle bunu tartışmasını yapınca da cidden hep haksız görüyor beniKuzum genelde hamile kalan - doğum yapmak üzere olan iş arkadaşlarımın esleri de konut veya araba borcuna girerek eşlerini maddi yönden kioirdayamaz hale getirdiler.Yasanan sorunlarda da adamlar ailelerine toz kondurmadi " sen yanlış anlıyorsun,sen buyutuyorsun" diyerek tüm yükü eşlerinin üstüne verdiler. Su an onlara muhtaç olan sen gozukuyorsun... kimse de demez bu kadın günde 4 saat çocuğunu bana bırakıyor hafta 7 gün maddi manevi bize bakıyor diye
Annemler bilse bu halimi bunları kabul ettiğimi hem beni hem eşimi hem de eşimin ailesini mahvederler. Ben böyle değildim aslında yaa farkına varmadan sindirilmişim bayaKendi hayatınızın yönetimini vermişsiniz eşinize sonuçlarına katlanıyorsunuz. Aşşşırı pasifsiniz. Fırsat iç çamaşırı olayıyla eline geçmiş görümcenle baya baya tartışıp olayı büyütecektin. Gönderecektin evine. Eşine bırakma göndermeyi belliki o halinden memnun kendi ailesi sonuçta. Eşini araba sahibi yapmak için çektiğin çileye bak. Yazık ya. Eşin seni asla anlamaz asla. Tartışır tartışır durursun. Eşine rest çek bundan sonra para mara yok evde huzurum yokken mahremim yokken parayı napayım de. Ücretsiz izne ayrılın. Birazda kendi aileni çağır bakalım beyefendi şöyle 3 4 ay katlansın. Kıl oluyorum böyle kocalara. Olmaz EV EV ÜSTÜNE OLMAZZZZZ. ÇALIŞAN BAYANLAR BUNU YAŞIYORSA BÖYLE EZİLİYORSA ÜLKEMİN DİĞER KADINLARI NAPSIN?!!!!!
Memleketlerindeki evde yatacak yer mi varmış evleri küçük bakımsız. TOKİ çıktı bunlara terör mağduru olarak onun teslimatını bekliyorlar. Ee dedim ben evime almasaydim ne halt edeceklerdi o zaman bakalarlardi duruma göre bir hal çare dedim ee dedim şimdi de baksinlar, okul üç haftaya açılacak belki üç haftalığına gelip buradan ev mi tutsunlar dediAynı şeyi yaşadığım İçin biliyorum. Eşinizin gözünde siz suçlu olacaksınız. Başka bir arkadaşın da dediği gibi dershaneler kapalı? Neden sizde kaynınız ? 2 ay izin verseler iki ay sizde mi kalacak? Siz annesi babası olmuşsunuz bu kardeşlerin. Anne baba nerde? İşte buna çok kızıyorum. Belli bir yaşın üstüne gelip yaşlanınca, bekar çocuklarını salıyorlar evli olan çocukların üstüne. Sorsanız çocuk büyüttüler dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?