• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kıs istemede ne ikram edilir yardım.

Gelir gelmez kahve verilmez.En önce poğaça,yanında bir yada iki çeşit salata ,börek ve kek gibi şeyler verirsiniz.En son kahve yapılıp verilir.Benim istemem olduğu gün yaprak sarması,poğaça,kurabiye ,kek,bide börek yapmıştım.Sonradan kahve yapıp götürdüm.Ertesi günde söz oldu.Kalabaliktik .Pide ,salata,ayran ve pasta ikram edildi.İstemede oturur oturmaz kahve getirse gelin kız kurban olam bu ne derim😆Hadi isteyinde kalkın der gibi.Hic bir şey yapamam dersen bir börek alın sende bir kek çırp,bide kısır yada piyaz .Valla ben erbabiyim pekteseverim yapmayı.Gelem de yapan😁Aman sakin oturur oturmaz kahve falan vereyim deme
Size bu norml gelir ama bizede sizin yaptıkalrınız garip geldi..sözde kalkıp pide ayran versem cenazeyemi geldik diye dalga geçerler valla 😀😀

Size bu norml gelir ama bizede sizin yaptıkalrınız garip geldi..sözde kalkıp pide ayran versem cenazeyemi geldik diye dalga geçerler valla 😀😀
😁kurban olam 100 kişiye ne verem.Nisan bile degilken 100 kişi vardı en az.Mecbur öyle yaptık.Valla pek güzel oldu.Yepsi tepsi baklava,kat kat pasta ohhhhhh mis😆

😁kurban olam 100 kişiye ne verem.Nisan bile degilken 100 kişi vardı en az.Mecbur öyle yaptık.Valla pek güzel oldu.Yepsi tepsi baklava,kat kat pasta ohhhhhh mis😆
Her yörenin farklı bi uslubu var işte...konu sahibi gızım sen bize değil en iyisini yakın çevrene akrabalrına soruver..bolll şansss :KK25:

İşte aradığım cevap buydu aslında bu şekilde yapsam olur mu?
ama sanırım sizin iki günde evde olmuş. O zaman 2 gün hazırlık yapmak anlamsız olurdu. Fakat konuyu açan arkadaşın isteme evde olacak, ertesi gün ev harici bir yerde söz takılacak anladığım kadarıyla. Öyle olunca evde sadece bir kahveyle ağırlamış oluyorsunuz... Bir çeşit kurabiye ile yanına muhallebili bir pasta yapmak çok zor olmasa gerek..

Kahvelerden ve istemeden sonra, çok ağır olmamak kaydıyla çay saati ikramlıkları. Mmm acıktım anlatırken. :)

kişi sayısı çok önemli :D birde geldikleri şehrin yeme kültür farklı olabilir. oyüzden genelgeçer tatlılar yada ikramlar yapmak daha yi seçim olablir. ben börek yapmıştım :D

Cuma isteme cumartesi günü de söz olucak. Ben cuma günü için sadece kahve içililit yeter diye düşünüyordum ama yeter mi sizce? Cumartesi söz olucak zaten o gün hazırlık yapılıcak ama cuma günü içinde gerek var mı? Çok kararsız kaldım hadi kahveyi içtiniz kalk git de diyemeyiz yani bir hazırlık yapmamız gerekiyormuş gibi geliyor.

Cayin yanina kalabaliga gore gun menusu hazirlamaniz lazim veya yemege gelip sonrasinda kahve fasli

Benim ramazanda olmustu iftar sonra kahve

Back