• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kıs istemede ne ikram edilir yardım.

Niye arka arkaya yaptınız o zaman kız isteme söz beraber olsaydı.Bizde tanışmaya geldiler bende o zaman tutturmuştum istemeye gelmediler sonuçta kahve yapmam demiştim.Sonra her gelen misafire sonuçta kahve yapıyosun denmişti öyle ikna olmuştum :) Tabikide bir şeyler yapmanız gerekiyor sadece bir kahveyle olur mu en azından bir hafta aralıkla olsaydı.arka arkaya hiç olmamış saçma
Demek ki beraber olamıyor ki ayrı ayrı yaptık öneri istedim sadece ne gerek var eleştirmeye bu kadar.

Benimde sizin gibi. Evim küçük olduğu icin sözü evde yapamıyorum. Biz isteme söz ayni gün olsun diyerek sonuca bağladık. Eğer çok uzak değilse öyle yapın bence. Aynı gün çekirdek aile ve bir aile büyüğü ile gelicekler isteme olacak, ordan birlikte salona geçicez. Öğle 1 gibi isteme olursa, akrabalara öğle 2 de salonda söz kesileceğini duyuracağız gibi.

Cuma isteme cumartesi günü de söz olucak. Ben cuma günü için sadece kahve içililit yeter diye düşünüyordum ama yeter mi sizce? Cumartesi söz olucak zaten o gün hazırlık yapılıcak ama cuma günü içinde gerek var mı? Çok kararsız kaldım hadi kahveyi içtiniz kalk git de diyemeyiz yani bir hazırlık yapmamız gerekiyormuş gibi geliyor.
Benim de ay sonunda benzer süreçlerim olacak ve sırf bu ayrı gayrı olmasın 30 kere ağırlama olmasın ne yapacağız ne edeceğiz davalarından istemeye geldikleri gün nişanı da aradan çıkartacağız. Söz zaten bence saçma ve gereksiz geliyordu hep. Ev küçük söz dışarda olacak demişsiniz bu nedenle ayrı yapıyorsunuz anladığım kadarıyla ama bence de sadece kahve olmaz kesinlikle her ne kadar ertesi güne menü hazırlanacak olsa da. Böyle bir durumda ikram olarak çay yanı şeyler hazırlayın bence ve kahveyi ikramlardan sonra verin ki bi anlamı olsun öbür türlü çünkü atıyorum kısır mısır zaten kahve ile yenebilecek şeyler değil, önden çayla çay yanı menüsü verip ardından kahveyi vermek hem onlara da sebebi ziyaretimiz... konuşmasına girmeleri için yol olmuş olur.

Söz salonda mı olacak ? Bu arada sözün ve nişanın ayrı olması bana saçma geliyor. Bizim de ev küçüktü gündüz isteme yaptık. Ona börek, sarma, poğaça vs. ikram ettik çayla. Akşam da nişan yaptık dışarıda. O da yemekliydi. 1 günde kurtulmuş olduk.

Kız sadece kahve vereceğim dememiş zaten, sonuçta herkes bu işlere bilerek başlamıyor, aklına gelmiş soruyor. Ne kadar kabasınız, normal hayatta da fikir alan insanlara böyle saçmalamayın diyor musun hiç tanımadığınız?
Evete diyorum neden demiyeyim hicmi misafir agirlamamislar bence sacma oylede soyledim

biraz yorucu olacak ama iki gün içinde hazırlık yapın
İsteme günü için daha az çeşit olabilir
Yakın zamanda kardeşimin isteme ve nişanı oldu
Aynı gün yapıldı .Aileler ve kardeşimin arkadaşları vardı
Öğlen kız evinde isteme oldu
kahve ikram ettiler herkese
isteme olduktan sonra börek, sarma, tuzlu kurabiye gibi hazırlıklar yapmışlardı çay eşliğinde ikram ettiler
bizde Butik Pasta ve Kurabiye yaptırmıştık onu kestiler onlarıda koydular tabaklara.
1-1,5 saat oturuldu
Akşamda salonda yemekli nişan oldu, ordada pasta kesildi yine.

Bize geldiklerinde 3 saat yoldan geldiler yemek hazırladık, sonra cayla biseyler .

Sadece kahve olmaz. Sankiyarim saat oturup gidecekler mi? Cay menusu hazirlamalisiniz. Belki yarini konuslar. Ne olacak yarinda ikramlik hazirlayin bugunde

bizde adettir gelen kim olursa olsun ikramsiz gonderilmez hic biseyimiz yoksa cay peynir ekmek yediririz
ne amacla gelirlerse gelsinler bir kuru kahveyle olmaz bence
kahvenin yanina kuru pasta tatli ikrami yapabilirsiniz bence

bizde adettir gelen kim olursa olsun ikramsiz gonderilmez hic biseyimiz yoksa cay peynir ekmek yediririz
ne amacla gelirlerse gelsinler bir kuru kahveyle olmaz bence
kahvenin yanina kuru pasta tatli ikrami yapabilirsiniz bence
Evet ben de tatlı tuzlu ikramlıklar hazırlamaya karar verdim çalıştığım içinde aparetif şeyler yapıcam bazılarını da hazır alıcam.

Gelir gelmez kahve verilmez.En önce poğaça,yanında bir yada iki çeşit salata ,börek ve kek gibi şeyler verirsiniz.En son kahve yapılıp verilir.Benim istemem olduğu gün yaprak sarması,poğaça,kurabiye ,kek,bide börek yapmıştım.Sonradan kahve yapıp götürdüm.Ertesi günde söz oldu.Kalabaliktik .Pide ,salata,ayran ve pasta ikram edildi.İstemede oturur oturmaz kahve getirse gelin kız kurban olam bu ne derim😆Hadi isteyinde kalkın der gibi.Hic bir şey yapamam dersen bir börek alın sende bir kek çırp,bide kısır yada piyaz .Valla ben erbabiyim pekteseverim yapmayı.Gelem de yapan😁Aman sakin oturur oturmaz kahve falan vereyim deme

Evde olmayacak söz hanımefendi.
Canimevde olmayacaksa gerçekten oturur oturmaz kahve olmaz yani.Eger yapamam çalışıyorum diyorsan börek alırsın.Kalipta kek yaparsın.Birde mercimek köftesi yada makarna salatası.Kuruyemis falan çayla ikram et.Sonra kahve yap.Gelenler senin evinde ilk kez gorucek,sözde evinde olmuyacak.İnan daha iyi olur ama sen bilirsin genede

Back