• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kıs istemede ne ikram edilir yardım.

Sacmalamayin bu nasil misafir agirlama normal misafire bile haberli geliyorlarsa bir tatli bir tuzlu yapariz kuryemis koyariz ardindan meyve veririz yani sizinki isteme olucak dogru duzgun hazirlik yapin
Kız sadece kahve vereceğim dememiş zaten, sonuçta herkes bu işlere bilerek başlamıyor, aklına gelmiş soruyor. Ne kadar kabasınız, normal hayatta da fikir alan insanlara böyle saçmalamayın diyor musun hiç tanımadığınız?

Benimde aynı şekilde oldu iki gün nedn hazrlk yapayımki.. isteme günü kahve yapıldı ama sehpaların üzerine çeşit çeşit çikolta lokum tabakları hazırlamıştm..ertesi günde tam hazrlğımı yaptım..
En mantiklisi.
10 çeşit yapanların hepsi bir arada çikiyor (isteme,söz v.s.) ,yapsinlar yani.
Ama zaten ertesi gün tam hazirlik yapacagim,ne diye bir gün önceden de ziyafet sofrasi kurayim.
İşleri zorlaştirmanin alemi yok.

Hafta sonu evde söz yapıldı arkadaşımınyüzük takıldı pasta kesildi
Sözde nişnda zaten kesilir yüzük takılır...ama istemede arada bi zorlk yoksa yapılmaz..nassıl oluyo aile veriyo sizi haydaaa hadi kalkın kızımızı verdik getirin pstyı keselim mi oluyor..daha bismillah kızı yeni verdik.. bu kadarda belli etmeylm ..

Bu kadar kisi yorum yazip ayip demis tek bir kisi olur demis ona olurmu demissiniz konu sahibi fikir istiyorsan olmaz cok ayip olur ama 1 destekci ariyorum dersen ztn sana olur diyen 1 kisi cikti karar senin

Isteme ve sözün arasinda ne fark var? Yani cuma isteme olacak ve siz hayir deyip, cumartesi tekrar sorulup, evetmi denilcek?

Cok misafir gelecek diyorsun, ee cuma ile cumartesi ev ayni kaliyor, cidden fark ne?

Ben olsam hepsini ayni günde hal ederdim. Gerginliğe gerek yok. Menü belirlemekte daha kolay olur.

Ertesi gün pasta ve menü olucak ama biz şimdi sadece istemede ne yapabiliriz diye bilemedik. Yine kek, kurabiye ve kısır gibi bir şeyler mi yapsak karar veremedik isteme akşamı için.
Ben olsam yapilsin isterdim yani ne bilim bi kahve garip olur hic olmazsa islak kek kurabiye olsun
arkasina cerez olsun yada meyve sadece kahve cok yalin olur

En mantiklisi.
Ama zaten ertesi gün tam hazirlik yapacagim,ne diye bir gün önceden de ziyafet sofrasi kurayim.
Evet ben de bundan bahsediyorum işte ama o kadar kötü bir şey yapıyor gibi düşünüldüm ki anlayamadım bir şey sorup cevap almakta zor Eleştirmekten cevap vermiyorlar.

Isteme ve sözün arasinda ne fark var? Yani cuma isteme olacak ve siz hayir deyip, cumartesi tekrar sorulup, evetmi denilcek?

Cok misafir gelecek diyorsun, ee cuma ile cumartesi ev ayni kaliyor, cidden fark ne?

Ben olsam hepsini ayni günde hal ederdim. Gerginliğe gerek yok. Menü belirlemekte daha kolay olur.
Evde olmayacak söz hanımefendi.

En mantiklisi.
Valla benim misss gibi oldu zaten istemeye çok kişi gelmiyo ailenin en büyükleri istiyolar sizi kahvelr içiliyor bitti çok kasıntı bi ortam..sözde kalablak daha sıcak bi ortam oluyo ..

Evde olmayacak söz hanımefendi.

Ona nişan denilir o zaman. Yani bunun üstüne tekrar bir salonda nişan yapilmaz değilmi?

Ve hal böyleyken ya çay menüsü verilir (poğaça, sarma,..) yada yemek yapilir. Kuru bir kahve ile elbette olmaz.

Daha kolayi ise, cumartesi günü istemenin olmasi. Kücuk bir cay menüsü olur ve ardinda millet salona gider ve kutlama olur.

Sadece kahve ikram et,sonra kvdeniz suratını görürsün ertesi gün💆🏻‍♀️😂Bütün gece seni konusurlar.
Cay menüsü yapılır,sarma flan olabilir.
Ertesi gün pasta icecek vs ikram edilir zaten.
Onların yanına 1er cesit tatlı tuzlu olabilir.
Bi önceki gece kalanları cıkarmayın ama yine laf verirsiniz🙈
Hayırlı olsun simdiden🙏🏻

Kıs istemede ikram hazırlanmaz ama kız istemede hazırlanır benim bildiğim:hamarat:

kız istenip verilince söz kesilmiş olmuyor mu zaten ? tabi sizin bileceğiniz işte 2 gün üst üste bence kendinizi zora sokmuşsunuz boş yere..

kolay yenilecek şeyler hazırlayın bence. kısır falan tabakta dağılır, servisi zordur da; sarma, mini pizza, kek gibi hızlı yenilecek kolay servis edilecek şeyler mantıklı.

Cuma isteme cumartesi günü de söz olucak. Ben cuma günü için sadece kahve içililit yeter diye düşünüyordum ama yeter mi sizce? Cumartesi söz olucak zaten o gün hazırlık yapılıcak ama cuma günü içinde gerek var mı? Çok kararsız kaldım hadi kahveyi içtiniz kalk git de diyemeyiz yani bir hazırlık yapmamız gerekiyormuş gibi geliyor.
Niye arka arkaya yaptınız o zaman kız isteme söz beraber olsaydı.Bizde tanışmaya geldiler bende o zaman tutturmuştum istemeye gelmediler sonuçta kahve yapmam demiştim.Sonra her gelen misafire sonuçta kahve yapıyosun denmişti öyle ikna olmuştum :) Tabikide bir şeyler yapmanız gerekiyor sadece bir kahveyle olur mu en azından bir hafta aralıkla olsaydı.arka arkaya hiç olmamış saçma

Back