Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Nevreste canim şeftali receli tarifin cok guzel oldu tesekkur ederim ,,
3 kilo kapya biber aldim közleyip tursusunu yapacagim bunun icinde tarifin var mi tesekkur ederim simdiden

Kızlar oğlum şeftaliyi çok seviyor ama hiç dolaba koymadım var mı koyan nasıl koydunuz tadını değişti mi
Biz biraz şeker ekleyip kaynattik çok az da şu koyduk sicak sıcak siseledik kavanozda blender ile cekiyorum dolapta soğuyunca çok güzel oluyor

Ellerine sağlık ablam nefis görünüyor hepsi yine boş durmuyosun masallah afiyetle yiyin
Ellerine sağlık miniğim afiyetle yiyin

Tursularim

Soslarım
Büyük olan kaynatmadan yaptığım.
Küçük olanlar kaynatarak yaptığım.
Melemenliklerim

Nevreste canim şeftali receli tarifin cok guzel oldu tesekkur ederim ,,
3 kilo kapya biber aldim közleyip tursusunu yapacagim bunun icinde tarifin var mi tesekkur ederim simdiden
Ellerine sağlık canım
Bende onu hiç yapmadım ama buraya eklenmişti :)

yarında kavanoz domateslerim az geldi 2 kasa dhaa yapacagım soslarım var onları da yapacagım

Kışlık kahvaltiliklarim;
->Domates soslu kırmızı biber
  • 5 kg kapya biber
  • 3 kg domates
  • 1 baş sarmısak
  • 1 demet dereotu
  • Sıvı yağ
  • Ve kaya tuzu
Yapılışı; Domateslerin alt kısmına çarpı yapıp sıcak suya koyalım ki kabukları kolayca soyulsun. Biberlerimizde güzelce temizleyip yıkayalım. Küçük küçük doğrayalım. Tenceremize yağ koyup domates sosumuzu ekleyelim, kaynaşın. Doğradığımız biberleri sosun içine atalım. Tuzunu atalım biberleri diriligini kaybedene kadar pişirelim . En son sarmisak ve dereotunu rondodan çekip ekleyelim. 5 dk Sonra altını kapatıp sıcak sıcak kavanozlara dökelim ❤

Kapya ile kahvaltılık 2;
  • 1.5 kg havuç
  • 1.5 kg patlıcan
  • 7 kg kapya
  • 3 kg domates
  • Yeşil biber(Kapya gibi olan)
  • 2 baş sarmısak
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Yağ (yaklaşık 2-3 sb kullandım)
Domatesin, havucun patlıcanın kabuklarını soyalım. Kapyayi temizleyip yıkayalım.
Tüm malzemeleri rondodan geçirelim.

Öncelikle havuc ve patlıcanı kavurup biberi ekleyelim. Daha sonra domates ve kaptaydı ekleyelim tuzunuza ekleyip 2 saat kadar orta hafif ateşte pişirelim. Sonra sarmisak ve dereotunu ekleyip 30 dk daha pişirelim.
Sıcak sıcak kavanozları kapatalim.

Biz şimdiden 1 kavanozu yiyip bitirdik bile o kadar lezzetli düşünün yani
Not; ben tüm kavanozları ters çevirip 2 gün sıkıca üzerini ekleyip bekletiyorum.

Eklentiler

• 20200908_172807.jpg
    119,6 KB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…