Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Yoğurtlu semizotunu nasıl basıyorsunuz birde nerede tutuyorsunuz sonra buzdolabıdır herhalde cahilliğime verin bu arada gerçekten maşallah hayran oldum yaptıklarınıza

Herkese merhaba
Bu yaz hazırlıklar ne alemde
Ben buzluğa bezelye koydum.
Vişne,erik,kayısı kuruttum.
Bugün eşim pazardan kavun almış onları kuruması için serdik.
Geçen yıl bu konuda bir arkadaş kavun kurusunu söylemişti.Geçen yıl kuruttum kışın bayıla bayıla yedik.Hatta çevremdeki herkese söylemiştim onlarda kuruttular.
Tavsiye ederim
Bu yıl reçel yapmadım çok fazla yenmedi.
Ben hatta geçen yıl yaptığım reçellerden pestil yaptım.Çok iyi oldu tavsiye ederim.
Tarhana yapacağım,biber-patlıcan-domates kurutacağım.
Bamya kurutmuştum geçen yıl oda çok iyi oldu.Yine yapacağım inşaallah
Yaptıkça yazarım

Geçen yıl kurutma yaptım (biber, patlican, dolmalık ve yemeklik olarak ayrı ayrı) pek yenmedi. Bu yıl kurutmalık sebze düşünmüyorum. Biraz taze fasulye attım buzluğa. Domates, biber de atmayı düşünüyorum aynı şekilde. Kayısı kuruttum biraz. Kavun kurutmayı ben de deneyecegim. Gölgede mi kurutuluyor?

Ellerine sağlık canım
Yok canım güneşe serdimBalkonum güneş alıyor.Şimdi balkon güneşBir kaç güne suyunu çekiyor.İlk mesajda geçen yıldan resim olması lazım.
Bak şöyle;

Harika. Ellerine sağlık.
Az önce baktım ben de ilk mesaja. Benim balkon sadece sabah güneşi alıyor maalesef bu yıl. Kayısılar kurudu ama kavun kurur mu bilemedim. Daha sulu olduğu için. Gerçi hava sıcak, gölge de olsa kuruyabilir. Az bir miktar deneyeceğim önce.

Bence kurur canım
Ben geçen yıl Eylül civarı kuruttum kurudu.
Bence 1 tane al dene sonra devam et:)
Tadı muhteşem oluyor

Hayırlı olsun yeni başlık.
Asma yaprağı ama kavanoza yaptık.Buzluga bezelye,bamya,barbunya,yeşil ve kırmızı biber koydum uygun bulunca fasulye koydum yeşil fasulye biraz artık yavaş yavaş konur eylül ayını beklemeye gerek yok o zaman hem pahalı olmaya başlıyor hem de pek güzel kalmiyor.

Aslında bu hafta patlicanda uygundu 1.5 liraydı aldım ama dolaba koymadım

Kurur bence havalar burda da çok sıcak akdeniz 50 derece vardır nemle

Kuru meyveye bayılırım zaten ama kavun ne yedim ne duydum, kesinlikle yapacağım.
Ben geçen yıl bu konuda duydum yaptım.
Annem,kardeşim,kuzenlerim,arkadaşlarım hepdi yaptılar
Bugün pazar vardı buradaPazarcı fazla olmuş diye uygun veriyormuş.Hatta çöpe bile attığı oluyormuş.Eşim demiş atma kurut hatta sat
Emin ol çok beğeneceksin

Teşekkür ederim canım
Ellerine sağlık
Benim geçen yıldan kuru fasulye ve kabağım var onları kurutmayacağım.
Burada Ağustostan sonra fiyatlar düşüyor.Ondan ağustos civarı başlıyoruz.
Patlıcan sadece közlenmiş koyuyorum.Diğerini yemiyoruz.
Fasulyede 1-2 seferlik koyuyorum.Onuda çok aramıyoruz.
Biz en çok dolmalık kuruları seviyoruz.Onları çok yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…