- 9 Ocak 2013
- 2.163
- 2.968
aslında rafi falan çıkarsan yani olurmu bilemedimYok 1 litrelik cam kavanozlarda. Derin dondurucum ekstradan var zaten ama normal buzdolabım küçük. Ya da ben içine sığamıyorum bilemiyorum. 8 kavanozu oraya tıkıştırmam mümkün değil
napi m sence canim yaBalkonda beklemez canım onu sık sık karıştırmak tepsileri birleştirmek gerekiyor.Sen gelene kadar kurur
Artan yemekleri nereye koyucamaslında rafi falan çıkarsan yani olurmu bilemedim
Çok teşekkür ederim kavanoz da mantıklı aslında 4-5 kavonoz yapabilirimben dograyip fokurdamaya basladiktan sonra 3-4 dk daha tutup kavonozlara koyuyorum 1 cay kasigida kaya tuzu koyup kapatiyorum. Siz buzluga atmayi sormussunuz ama boylede cok guzel oluyor. Ozellikle makarnaya sos gibi de kullaniyorum bunu cok guzel oluyor.
Çok teşekkür ederimTuzlamaya gerek yok. Doğrayıp poşete koyuyorum direk atıyorum. Çıkarınca da çözülmesini beklemeden tencereye atıyorum.
Çok mu canım?napi m sence canim ya
aaa erik suyu kavanozlaniyor mu? Bende tum tum yikayip buzluga attim kisin meyve suyu yaparim diye oyle de olur mu?Buzluğa bezelye,yeşil fasulye,barbunya ,vişne,erik ,kızılcık biraz da bamya koydum.Bulursam güzel.bamya almayı düşünüyorum daha :) Onun dışında konserve olarak domates sos yaptım 2 çeşit bir kabuksuz küp kup diğeri de kabuklu pişirip blenderden geçirdim çok güzel oldu .Erik suyunu sıcakken kavanozladim,az şekerli meyve suyu çok seviyorum :)
Birer kavanoz çilek,kayısı,vişne reçeli yaptım. Kuşburnu marmeladi yaptım 2 kavanoz ki yaparken hayattan sogdum,çok zormuş.
Toplamda 10 kilo kadar da patlıcan ve kapya biber fırınlayıp kavanozladim bugün. Denemek istediğim tek şey lutenitsa bir o kaldı:))
Olur bence ben yaptım:)yaylaya gitmiştim çok kısa süre orada erik çoktu birsey yapayim diye dusundum ,onları kaynattım. Cekirdeklerini suzdum .Blenderdan geçirdimsicak sıcak kavanozladim . Henüz onları getiremedim ailem.gelirken getircek ama kontrol ettim kapaklarını sorun yoktu.Buzluga da atılır tabi ama.benim ekstra derin dondurucum yok .Bir de hazır daha iyi olur vakitten tasarruf diye düşündüm.aaa erik suyu kavanozlaniyor mu? Bende tum tum yikayip buzluga attim kisin meyve suyu yaparim diye oyle de olur mu?
bizimde erik agaci var o kadar cok erik cikti ki dagita dagita bitiremedim bende surekli meyve suyunu yapiyorum cubuk tarcinda koyuyorum icine ama yapip kavanozlamayi dusunmemistim. Elinize saglikOlur bence ben yaptım:)yaylaya gitmiştim çok kısa süre orada erik çoktu birsey yapayim diye dusundum ,onları kaynattım. Cekirdeklerini suzdum .Blenderdan geçirdimsicak sıcak kavanozladim . Henüz onları getiremedim ailem.gelirken getircek ama kontrol ettim kapaklarını sorun yoktu.Buzluga da atılır tabi ama.benim ekstra derin dondurucum yok .Bir de hazır daha iyi olur vakitten tasarruf diye düşündüm.
Buradan bi arkadaş da vermişti tarifi aslında o fırınlamamış sebzeleri tencerede pişirmiş direkt. Ben az 3 kg domates 2 kg patlıcan 2de kapya biberden yapsam olur sanki .Bu.orani ben uydurdum şu an :)4 tane de havuç kullanıcam.Patlican ve biberi firinlicam.Domatesi ve havucu da kabuksuz pişirip blenderdan geçiricem. En son hepsi beraber kaynayıp yine blender .Poy diye.karisim bi baharat var bulursam eklicem ondan da.Biraz da sarımsak ve kaya.tuzu tabi.zeytinyagi dalutenitsa guzel bi tarifiniz varsa bende denemek isterim
Ben yapmadım ama komşum yapmış verdi sarımsagi rahatsız etmedi beniMerhaba becerikli hanımlar
Sayenizde baya kışlık hazırlığı yaptım. Ilk kez yapıyorum yeni evliyim. Hepinize tesekkurlerimi sunuyorum
Sorum şu lutenista diye bir konserve var.
Patlıcan biber kozleyip domatesle pişirip kahvaltılık sos yapiliyor. Ben koz salatayı çok sevdigi m için yapmak.istiyorum. Hiç yapaniniz var mi. Bide her tarifte içinde sarımsak var. Sarımsak beni çok.rahatsiz ediyor. Sarimsaksiz yapınca bozulur mu
Çubuk tarçın ,karanfil bende o an elime.ne gelirse çok.guzel oluyor kesinliklebizimde erik agaci var o kadar cok erik cikti ki dagita dagita bitiremedim bende surekli meyve suyunu yapiyorum cubuk tarcinda koyuyorum icine ama yapip kavanozlamayi dusunmemistim. Elinize saglik
Nefis oluyor şeftali ve erik yaptim hazır meyve suyubizimde erik agaci var o kadar cok erik cikti ki dagita dagita bitiremedim bende surekli meyve suyunu yapiyorum cubuk tarcinda koyuyorum icine ama yapip kavanozlamayi dusunmemistim. Elinize saglik
O baharati duymadim hic ama bakiyim simdiBuradan bi arkadaş da vermişti tarifi aslında o fırınlamamış sebzeleri tencerede pişirmiş direkt. Ben az 3 kg domates 2 kg patlıcan 2de kapya biberden yapsam olur sanki .Bu.orani ben uydurdum şu an :)4 tane de havuç kullanıcam.Patlican ve biberi firinlicam.Domatesi ve havucu da kabuksuz pişirip blenderdan geçiricem. En son hepsi beraber kaynayıp yine blender .Poy diye.karisim bi baharat var bulursam eklicem ondan da.Biraz da sarımsak ve kaya.tuzu tabi.zeytinyagi da
Poyy dediginoz sıra sıra renkli uzun paket baharat mi :)Buradan bi arkadaş da vermişti tarifi aslında o fırınlamamış sebzeleri tencerede pişirmiş direkt. Ben az 3 kg domates 2 kg patlıcan 2de kapya biberden yapsam olur sanki .Bu.orani ben uydurdum şu an :)4 tane de havuç kullanıcam.Patlican ve biberi firinlicam.Domatesi ve havucu da kabuksuz pişirip blenderdan geçiricem. En son hepsi beraber kaynayıp yine blender .Poy diye.karisim bi baharat var bulursam eklicem ondan da.Biraz da sarımsak ve kaya.tuzu tabi.zeytinyagi da
Ben çocukken.ekmegin üstüne sürerdik poyu.Balkan göçmeni benim ailem o.zamanlar çok sık kullanılırdı .O baharati duymadim hic ama bakiyim simdi
Evet o bayagidir görmüyorum kendisini :))Poyy dediginoz sıra sıra renkli uzun paket baharat mi :)
bizde selanik muhaciriyizBen çocukken.ekmegin üstüne sürerdik poyu.Balkan göçmeni benim ailem o.zamanlar çok sık kullanılırdı .