Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Kızlar salı günü erken saatte pazara gidip kurutmak için domates, biber, dolmalık biber, patlıcan bulabilirsem siyah erik alıp kurutcam. İlk defa yapıcam inşallah geç kalmamışımdır. Deniz kenarında yaşıyorum. Güneydeki balkonum baya sıcak oluyor Eylül gelmeden kurutmak istiyorum. Annemlere gidince de domates sosu yaparız bu kışı da sağ salim atlatırız inşallah

Fırında kurutmayı deneyebilirsiniz.

İlk tarhana maceramda gelişmeleri paylaşırım demiştim:

(1) malzemeleri (maydanoz, nane, dereotu, havuç, kurusoğan, kapya biber, domates, tuz) pişir, rondodan geçir.

(2) maya, torba yoğurdu ve unla hamur oluştur.

(3) (en kolay aşama) 5 gün (taşmasın diye arada karıştırarak) bekle. (Not: Bu aşama geceleri 2-3 kez uykunuzdan kalkıp, kabaran tarhananın havasını söndürme işlemini de içeriyor, uyanamazsam da taşarsa korkusunu da)(Ya taşarsa korkusuyla 3 leğene böldüğüm, geceleri uyanıp havasını söndürdüğüm tarhanam)

(4) 3 gün beklediğim bu uykusuz nöbetleri "acaba erken bitirsem mi" düşüncesiyle 3.günde kilitli poşetlere doldurup, buzluğa atma kararımın neticesi:

(5) Bu da "acaba pişince nasıl olur ki?" sorusunun cevabı:

Muhteşem oldu yaaa
Başardım
İnanılmaz lezzetli oldu, denemeye değer

Son düzenleme:
Ellerine emeğine sağlık canım şahanesin

Oy oyyyy bu ne güzel topik olmuş böyle
Kış hazırlıkları en sevdiğimmmm

Bu sene çok derine girmedim, yaptıklarımı yazayım sizlere ;

Buzluğa bezelye, bamya, barbunya, mısır, vişne, közlenmiş patlıcan attım
Etli biber dolması doldurup attım
Diblelik fasulye yaptım (minik minik doğrayıp biraz haşlanıyor dible için)
Kıl biber, kapya biber doğrayıp dondurdum
Domates konservesi yapıyorum haftadan haftaya
Bu hafta taze fasulye ve türlü yapıp atacağım dondurucuya inş (sebzeleri domatesle biraz öldürüp buzluk poşetlerine atıyorum)
Reçellerimi yaptım ; vişne, çilek, kayısı, bu hafta da sert olmamış şeftali bulursam birazda ondan yapacağım)
Maydanoz ve dereotu stoğumu doldurdum, yuvarlak buz poşetlerine bulyon yaptım

Allah nasip ederse Eylül sonu fasulye turşularına başlayacağım, İstanbul sıcak oluyor erken yapınca bozuluyor turşularım

Konuyu takip edeceğim, bilmediğim şeyler öğrenebilirim sizden

Son düzenleme:

Taze fasulyeyi çok şekilde kullanıyorum ;
1- biraz domatesle rengi dönene kadar kavurup buzluk poşetlerine koyuyorum, sonra ne şekilde pişirmek istersem çıkarıp kullanıyorum

2 - Türlü yapıyorum ; patlıcan, taze fasulye, biberi yine domatesle kavurup poşetliyorum(kabak koymuyorum içine çünkü kabak buzluktan çıkınca bir tuhaf oluyor lastik gibi)

3 - Taze fasulyeyi doğrayıp çiğden koyuyorum, bunu fasulye kavurması için yapıyorum

4 - Diblelik yapıyorum hepsi güzel oluyor

Dolmalık biberi de ayıklayıp poşetlerde donduruyorum, zeytinyağlı da kullanıyorum
Etli dolmayı da doldurup komple dolduruyorum çiğden inanılmaz pratik yemek oluyor, ne zaman yemeksiz kalsam kurtarıcımdır :))

Harikasınız, ellerinize sağlık. Çok teşekkür ederim, deneyeceğim ben de. :)

Susuz asma yaprağı ni nasıl yapıyorsunuz tarif verebilir misiniz
Herkesin eline sağlık sağlıcakla yiyin İnşallah

Ellerinize sağlık ben bu sene bişey hazırlayamadim kpss olduğu için kışın napicaz bilmiyorum valla

Ellerinize sağlık afiyet ile yersiniz inşaallah
Ben farklı bir şeyler kaptım buradaEminim sizinde olur takipte kalın

biz de dolmalık patlıcan, biber, ayrıca acı biber, kabak, taze fasulye, bamya kuruttuk. şimdi de incir, kayısı, domates kurutacağım.
ayrıca derin dondurucuya böğürtlen koydum. vişne, taze fasulye, taze barbun, taze börülce, bamya da koyacağız.
çilek, vişne, kayısı-erik, şeftali reçelleri yapıldı

Ellerinize sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…