Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Ben domatesi böyle çiğden atıp, kışın domates çorbası yapıyorum, bulgur pilavına koyuyorum çok güzel oluyorEstagfurullah abla senin tecrubenle benmki birmi cigden atiliyor olmasi cok daha hosuma gider2 3 posetlik yapaym yarn kirmizi biberim yok ama sade domates te yapabilirim sos olarakta kullanirim yemeklere de cok yerim kalmadi buzlugumda borekler filan vardi onlari yiyip bitirmeli yer acmali
Cok tesekkur ederimmm sana iyi geceler dilerim
Ödümü koparma benim yaHabipte gelmişsen burada saklan
İstanbulda kurutnak kolay değil malesef.Bizde domates salçası yapıyoruz
Patlıcan ve biber kurutuyoruz dolma için.
İyi kurutabilmişsin yine mersindeyim ben burasıda fena nemli kurutamıyorum da. NEtten baktım 10 dakika patlıcanlar kaynatılır 5 dakika biber sonra buzluğa konur diyor.Evet ama nemli sıcak bir yerde yaşıyoruz mutfak güney cephesine bakıyor yaz kış sıcak oluyor. Serin oda sadece salonlar yatak odası ondan nerede saklayacağım şaşırdım. İlk defa kuruttum nasıl saklıcam bilmiyorum
Tsk ederimm kabuklariyla blendirdan mi cekiyorsun sende canim ogrenmek isterim buzluk islerine 2 senedir sardimBen domatesi böyle çiğden atıp, kışın domates çorbası yapıyorum, bulgur pilavına koyuyorum çok güzel oluyor
Ben eski bir yastık kılıfının içine koyuyorum kuruları. Balkonum kapalı orda duruyorEvet ama nemli sıcak bir yerde yaşıyoruz mutfak güney cephesine bakıyor yaz kış sıcak oluyor. Serin oda sadece salonlar yatak odası ondan nerede saklayacağım şaşırdım. İlk defa kuruttum nasıl saklıcam bilmiyorum
Evet kabuklarıyla blendırdan çekiyorumTsk ederimm kabuklariyla blendirdan mi cekiyorsun sende canim ogrenmek isterim buzluk islerine 2 senedir sardimtecrubesizm
Karpuza bulaşmayalım benceKarpuz kurutmak,karpuz pekmezi yapmak gibi
Bugün tarhana hazırladım.2 gün ekşiyecek:)
Sağol canım benimKarpuza bulaşmayalım bence
Ellerine sağlık canım. Afiyetle yiyin. İnşallah güzel olur :)
Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah❤Biraz mısır haşlayıp tanelerini koydum buzluğa benim cadı çok seviyor.
❤İki poşet kiraz koydum ananemlerin bahseceden.
❤Sarma sardım,yeşil biber doldurdum, kuru biberim ve patlıcanım vardı onuda doldurup sarma sarar gibi sardım koydum.Tekrar sarma sarıp koyacağım annemden yaprak getirdim.
❤Ve sağolsun canım annem karadut toplamış buzluğa benim için koymuş bayram dönüşü getirdim.Karadut ve kiraz receli,vişne kompostosu da yapmıs onları henüz çekmedim.
Eki Görüntüle 2676459
Patlıcan ve kırmızı kapya biber közleyip kıydım ve karışık olarak paketleyip buzluğa koydum ve dahada koyacagim. Eki Görüntüle 2676460
Patlıcanlarımı yıkayıp alacalı soyup küp küp dogradım ve kızgın yağda kızarttım, paketleyip buzluğa koydum. İstersem patates kızartmasının yanında kızarmış biber, patlıcan, kızarmış kabak karışık kızartma yapıyorum istersem yemeklerde kullanıyorum. Hatta karnı yarıklık ve oturtmalık olacak şekilde de kizartıp koyacağım herzamanki gibi
Eki Görüntüle 2676463
Ve son olarak ilk defa kendim yaptığım çilek reçelim .(Hep annemden getirirdim☺)
İlk olmasına rağmen bukadar mı nefis oluur.☺
Eki Görüntüle 2676464
SeVgİLeR
Teşekkür ederim canım ablamEllerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah
Turşu için daha erken,hava sıcak:)Eylülde iyi olur:)Hatta ekimde bile olur:)melemen, kızartma,tarhana hazirladim
yamula patlicani almistim onlari kozleyip buzluga attim
kurban bayraminda sucuk ici hszirlamistik
naneleri bugun aldim yarin iyice yikayip ayiklayip kurumaya birakacagim.
cilek ve kayisi receli yaptim 2 ser sise cok fazla yenmiyor misafir gelirse cesit olsun diye yapiyorum.
yarin erik alip onlarida temizleyip kurutmaya birakacagim.
tursu zamani geldimi acaba bayanlar?
ben pazara gittikce anlardim zamaninin geldigini ama koronadam dolayi pazara markete gidemiyorum esimde pazarda dikkat etmemis
Ekim candır turşu içinTurşu için daha erken,hava sıcak:)Eylülde iyi olur:)Hatta ekimde bile olur:)
Aynen canım:)Ama eylül sonu başlıyor:)Ekim sonuna pek bir şey kalmaz:)Ekim candır turşu için
Sıcak havada eriyor