Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

IMG_20200815_105147.jpg

Domates konservelerim hazır
24 kilodan 16 kavanoz çıktı :)

Merhaba aslında internette tarif var ama ben yine de buraya yazayım ☺
3kg domates
2kg kırmızı biber
1kg patlıcan
Yarım bardak zeytinyağı
1baş sarımsak
1çay bardağı sirke (Tarifte sirke 2çay bardağydı)
Tuz
KarabibeR
Pul biber
Çubritsa (diye bir baharat varmış bulgaristanda ama burada bulmak zormuş onun yerine dağ kekiği olabilir demişler dağ kekiği koydum)
-kırmızı biber ve patlıcanları közledim.Domatesleri Soyup doğradım. Közlenmiş patlıcan ve biberleri büyükçe doğradım Büyük bir tencereye önce domatesi sonra Biber ve patlıcan ve sarımsağı koyup kaynattım domatesler suyunu biraz çekip istediğim kıvama gelince(bu size bağlı ben biraz cıvık sürülebilir olsun istedim)Blenderda çektirim. Sonra zeytinyağ sirke tuz ve baharatlarını koydum.Biraz daha suyunu çekince altını kapatım sıcakken kavanozlara koydum kapağını kapatıp ters çevirdim. 6kavanoza yakın çıktı :KK200:

Cok tesekkur ederim lutenistayi cok seviyprum gecen yil yaptim ama sirke yoktu sizin tarif farklidir diye soraym dedim vok tesekkurler yapacagim:KK200:

Cok tesekkur ederim lutenistayi cok seviyprum gecen yil yaptim ama sirke yoktu sizin tarif farklidir diye soraym dedim vok tesekkurler yapacagim:KK200:
Rica ederim ne demek. Ben ilk defa yaptım sirkeyi sevmem normalde Az koydum o yüzden ama Güzel oldu gerçekten. Kokusu zaten hiç kalmıyor. Ellerinize sağlık 🥰

Fasulyeyi
Kavanozu nasil yapiyorsun acaba bin tane tarif var?
Cnm fasulyeyi ayikliyorum ocaga koyup kavuruyorum rengi degisince kbugu soyulmus kup up domatesleri icine atiyorum suyunu salip az bisi cekecek yani pisiriyorum ama 1 tik cig birakiyorum sonra kisik atese aliyorum kavonozlara koyup agzini sikica kapatiyorum ve ters ceviriyorum cnm yapacagim zaman cikartiyorum ne yapacaksam kullaniyorum

2 kilo yılan fasulye
4 kilo nazende fasülye
3,5 kilo kınalı bamya
6 kilo bezelye
2 kilo barbunya
13 kilo dondurulmuş vişne
2 kilo top kabak dolmalık
2 kilo sakız kabak
1 kilo kara kabak

3 kilo kayısı reçeli
4 kilo vişne reçeli
2 kilo çilek reçeli
3 kilo şeftali reçeli

Şimdilik yaptiklarim bu kadar sanirim

Herkesin ellerine sağlık
Ben kurutma yapmıyorum Antalya da beceremedim sıcaklarda kurtlandırdım nemden bir daha da denemedim. ama hala içimde var tekrar denemek doğrusu. önerileriniz varsa burada neleri nasıl kurutabilirim kurtlanmadan yazın bana lütfen 🙏
buzluğuma taze fasulye
Barbunya
Bezelye
Mısır atabildim Henüz
Her sene Yemeklik domates sosu ve kahvaltılık yaparım önerilerinizi bekliyorum 👍

X