Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Bahçede yere dökülen elmaları toplayıp sirke yaptım.Bayağı organikti çoğu kurtluyduKabuklarını soymadım ,çekirdeklerini çıkarttım.
Daha önce yaptığım sirkenin anası vardı onu ekledim.

Başka bir şey koymadım.10-15 gün tahta kaşık ile karıştıracağım.Sonra kendi halinde olacak.Karanlık bir ortamda ağzı açık kalacak.Tülbent ile kapatıyorum.
İlk defa yapıyorsanız 1 yemek kaşığı val ve 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.İçme suyu koyun.

Hiç sirke deneyimim olmadı eline sağlık abla

domates kurutmak istiyorum daha önce hiç kurutmadım
nasıl kurutacam
Canım en iyi linda domates oluyor.
Domatesleri yıkıyoruz.Sonra halka halka doğruyoruz.
Bir kaba domateslerimizi koyup üzerine kaya tuzu atıyoruz.
Harmanlayıp 5 dk bekletiyoruz.Bu sırada domates tuz yardımıyla fazla suyunu salıyor.
(Geçen yaz tepsiye dizip üzerine tuz serptim çok sulandı kuruması çok uzun sürdü.Bu yolu yeni keşfettim).
Sonra domatesleri tepsiye dizip güneş alan balkonumuza koyuyoruz.Biraz kuruyunca alt üst değişikliği yapıyoruz.1 hafta civarı kuruyor.5 kiloya 1- 1.5 su bardağı kaya tuzu iyi olur.Tuzdan çekinme tuzluda olsa olur zaten yediğimiz zaman suda bekletip yiyeceğiz.Öyle hem yumuşuyor hem tuzundan arınıyor.
Tuz bir nevi korunmasını sağlıyor.
Daha sonra cam kavanoza yada bez torbaya koyup serin bir yerde saklıyoruz.Buzdolabınada koyabilirsin.

ayy dneyecem mutlaka
teşekkür ederim ablacım

Amaaaa ben bunlari yeni gördüm çokkk guzeller ellerine emeğine saglik canim

Haftaya bende kismetse dolabima biseyler atmam lazim...
Sadece dolmabiber ipe dizdim kurutmak için,
Barbunya koyucam,
Patlıcan kurutcam,
Domates kurutcam
Domates,biber,posetleyip aticam dolaba,
Kapya biber posetleyip aticam dolaba,
Patlıcan karniyariklik aticam dolaba,
Salça yapicam,
Şeftali kompostosu yapicam,
Salatalik rendeleyip aticam,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…