Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

IMG_20200808_170040.jpg

Bugün kabak soteledim, sarımsaklı yoğurt ile salata için 😋

Bende kış için
Tarhana, 3 çeşit reçel, vişne komposto,biber patlıcan kurutma ,sarma, börek ..

Daha yapacak bir sürü şey var. Şimdi fasulye doğuruyorum dolaba atacacağım

Hayırlı geceler:)
Kardeşim anneme kış için domates,biber,patlıcan almış:)
Bende anneme yardıma gittim:)İki kişiler çok yemiyorlar.O sebeple annem çok yapmıyor.
Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ipe taktık:)
biber kurutma.jpg

Domatesleri dilimledim.Daha önce yazdığım gibi bir kapta üzerine kaya tuzu serptim ve sonra tepsiye dizdim.Domates suyunu kapa bıraktı.Anneme dedim bu suyu ziyan etmeyelim:)
Kardeşim minik acı biberler almış onu turşu yapalım demiştim.Bu suyu ona kullanalım dedim:)
Öyle yaptık nasıl olur bilmiyorum.Sizde domates suyum ziyan olmasın derseniz.Tuzlu domates suyu ile turşu yapabilirsiniz.Bakalım nasıl olacak:)
İçine sirke,sarımsak ve bir kaç dilim limon ekledim ve tuzlu domates suyu ile kavanozlara biberleri koydum:)
biber.jpg

turşu.jpg

uuuu :KK70: ne çok yapan varmış yahu :KK70: :KK70:

ben fasülyeyi doğrayıp şokluyorum.. buzluğa atıyorum
lübye, bamya, bezelye ve barbunyaları güzelce yıkıyorum ayıklıyorum hop direk buzluğa
bizim buralarda abaannuc derler ( biber domates patlıcan közlüyoruz soyup yemeklik yapıyoruz)
ekstradan yoğurtlama içinde patlıcan ve biber yaptım
turşu yapıyoruz
reçel yapıyoruz
konservelik domates yapıyoruz kaynatıp
biber sosu yapıyoruz
ve tabiki biber ve domates salçası :KK36:

hiç birşey kurutmuyoruz :KK70: (nane.kekik ve fesleğen hariç.. ama seneye burdan aldığım tüyolarla denemek istiyorum) :KK36:

bu arada sadece salçam kaldı yapmadığım.. diğerleri hazır.. herkesin ellerine sağlık :KK36:

uuuu :KK70: ne çok yapan varmış yahu :KK70: :KK70:

ben fasülyeyi doğrayıp şokluyorum.. buzluğa atıyorum
lübye, bamya, bezelye ve barbunyaları güzelce yıkıyorum ayıklıyorum hop direk buzluğa
bizim buralarda abaannuc derler ( biber domates patlıcan közlüyoruz soyup yemeklik yapıyoruz)
ekstradan yoğurtlama içinde patlıcan ve biber yaptım
turşu yapıyoruz
reçel yapıyoruz
konservelik domates yapıyoruz kaynatıp
biber sosu yapıyoruz
ve tabiki biber ve domates salçası :KK36:

hiç birşey kurutmuyoruz :KK70: (nane.kekik ve fesleğen hariç.. ama seneye burdan aldığım tüyolarla denemek istiyorum) :KK36:

bu arada sadece salçam kaldı yapmadığım.. diğerleri hazır.. herkesin ellerine sağlık :KK36:
Ellerine sağlık canım 🤩🤗Afiyet ile yersiniz inşaallah😘😍

X