Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Inanin hic domates kurutmadik ve tadi dahi nasil oldugunu bilmiyorum ama annemlere gitcem orda denerim benim burdansa orda daha ucuz oluyo domates ordan alip denemeye caliscam tadina bakmak icin

Inanin hic domates kurutmadik ve tadi dahi nasil oldugunu bilmiyorum ama annemlere gitcem orda denerim benim burdansa orda daha ucuz oluyo domates ordan alip denemeye caliscam tadina bakmak icin
Dene canım bakalım beğenecek misin:)
Salça seviyorsanız domates kurusunu seversiniz:)

Dene canım bakalım beğenecek misin:)
Salça seviyorsanız domates kurusunu seversiniz:)
Salcasinida hic yapmadik denemdikde ama eltim bana verdi maras salcasiacili elde yapilmis cok guzel olmus aslinda yapilsa guzel olurmus benim suanda yapdigim sadece uzum yaparagi koydum buzluga annemle mantimi yapcam yufkami yapcam kislik icin domates sosu yapiyoruz odun atesinde acili oluyo menemen icinde cok guzel oluyo belki pazarda ucuza bulursam eyer deyisik meyve alip bide recel yaptirmayi dusunuyorum tani 20gun icinde yaptira bilirsem hepsini

Herkesin ellerine sağlık Allah sağlıkla, afiyetle tüketmeyi nasip etsin inşaallah
Benim şimdilik yaptıklarım;
*Anneannem ve dedem bahçeli bir evde yaşıyor. Meyve ağaçları var, hepsi ilacsiz. Oradan topladığımız farklı çeşitte erik ve kayisilari dondurucuya koydum. Yine kışın kaynatıp içmek için vişne de koydum.
*Yine anneannemin asmasindan, asma yapragi.
*Vişne reçeli yaptım.
*Dondurucuya bezelye koydum.
*Şimdilik birkaç poşet közlenmiş biber koydum. Devamını yapacağım inşaallah.

Yapmayı planladıklarım;
*Tarhana (biz tarhanayi yoğurup, birkaç gün disarida biraz eksimesini bekleyip, hiç kurutmadan, yaş olarak normal buzdolabında 1 yıl saklayarak tüketiyoruz)
*Dondurucuya taze barbunya koymak
*Her türlü yemekte salca, sos vs olarak kullandığım, konserve kırmızı biberli domates sos.
*Yağlı kıl biber turşusu.
*Konserve menemen
*Konserve taze fasulye

İnşaallah canım afiyet ile yersiniz umarım

Ellerinize sağlık afiyet ile yersiniz inşaallah

bacim yaa olmadi bu yagli kil birber demeniz yurt disindayim ben burda bulamiyoruz ondan ve aserdigimde oydu benim tursusunu vuruyolar dediginiz gibi yagli halde

bacim yaa olmadi bu yagli kil birber demeniz yurt disindayim ben burda bulamiyoruz ondan ve aserdigimde oydu benim tursusunu vuruyolar dediginiz gibi yagli halde
Şuan çok uzuldum, ben de hamileyim...çok özür dilerim hakkını helal et
Herhangi bir biber yok mu hiç onu alıp kendin yapabilirsin çok kolay yapımı tarifini verebilirim. Kırmızı biberden bile yapıyorum ben. Kıl biber yoksa carlistondan yaparsin dograyip.

Arkadaşın dediği gibi herhangi bir biberden yap :)
Sadece aklında kalmamış olur

Helal olsun cnm anneme son gun aratirdim ama herhangi bi markette bulamamis yesil biber olcak illaki birisinde yemisdim ordan aklimda kaldi ayyy suan bi yerime elimi surmim yoksa kizim yesil lekeyle dogar

Abla yine Süpersin ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…