Kirli Çıkılar )))

Canım sabah görmemişim mesajını kusura bakma.
İyiyim. Hava güzel, oğlumla gezmeye gideceğiz bir iki saat sonra.:)
Umarım sen de iyisindir.:))

çok şükür iyiyim canım , biz de evdeyiz burada oldukça soğuk dün az da olsa kar bile yağdı.

size iyi gezmeler tatlım miniği çok öpüyorum

hepinize iyi akşamlar,

sizleri gördükçe gidip çil çil altın alası gelenlerdenim. ilk etapta kumbarada para biriktirmeyle başladım ve sayenizde 2 çeyrek yaptım :):) hatta bankada altın hesabı açtım her ay bi miktar almak için. ama bugün yaşanan süpriz bi gelişmeyle bizim birikim hayal oldu.

ben şuan kirada oturuyorum. ev sahibi aradı evi satmaya karar vermiş bakmaya gelecekler die ama müşteriyle pazarlık yapmış biz istemediğimiz sürece çıkarmıcaklardı yani evden. gelenlerde yatırım amaçlı alıyoruz çıkma gibi bi korkunuz olmasın dediler. Neysee öğrendikki evi 75 bin liraya satıyormuş. çok uygun geldi ( ki evin hiçbi masrafı yok, 3+1 125 m2 tek dezavantajı 5. kat ama asansör yok ) eşime dedim keşke biz alsaydık o kadar para kazanıp aldığımızı yiyoruz hiç değilse bi mal sahibi olurduk dedim ölesineee. Onunda aklına yattı aradı ev sahibini adamda siz alırsanız daha çok sevinirim dedi. Yani anlıyacağınız ortaya ölesine atılmış bi laf üzerine evi almaya karar verdik. artık dönüşümüzde yok diğer alacak kişiye söledi ev sahibi bize sattığını :44::44:

kenarda eşimin eski işyerinden aldığı 20 bin lira kadar bi tazminat var ve ne yazıkki gerisini kredi çekicez. haliylee biraz sıkıntı olacak tabi ama en azından o da bi birikim neticede.
doğrumu yaptık acelemi ettik die düşünüyorum ama eşim artık çok geç öyle olumsuz düşünme diyor.
aslında gelirimiz eşimle ikimizin maaşı ortalama 4000 tl kadar. ama benim iş süremin bitmesine 10 ay kaldı, 10 ay sonra tek maaşa düşücez ben iş bulana kadar. Sonumuz hayır olur inşallah...

merhaba canım hakkınızda hayırlısı olsun kısa bir süre önce bizde aynı borç altına girdik tek maaşla ev aldık ve şuan borç ödüyoruz Allah ödemek nasip etsin sizde yaparsınız

bu arada ben kendi harçlıklarımdan biriktiriyorum el işi yapıp satıyorum onları da biriktirmeye başladım eşim de destek veriyor 6 gr altınım oldu buradaki arkadaşlardan özendim ve çok da iyi oldu diyorum yoksa her şey harcanıp bitiyor

kredi çekmesek dedik biz de ama parayı bulamadık başka türlü malesef krediye başvurduk Allah ödeme gücü versin hepimize :128:

hakkınızda hayırlısı olsun canım, kolay gelsin .
bugün benim de 1 gr altınım oldu
bereketli olsun canım

bence güzel bir karar vermişsiniz canım kira vereceğinize evinizin borcunu ödersiniz ..hakkınızda hayırlısı olsun inş..

bugün benim de 1 gr altınım oldu

hayırlı olsunnnn

günaydın arkadaşlar bereketli bir hafta olur inşallah

günaydın gizz:):):)

biri bna bu altın hesabı açtırmayı anlatabilirmi..
geçen hafta ayrım aldım bnde bi tane..
ama bn öyle kumbara falan yapmıyorum. öyle yapsam dahamı heves olur acep:S

Canımn bankaya gidiyorsun altın hesabı açtırıcam diyorsun ve açıyorlar...Alacagın altın fiziki manada bir altın degil ..gram altın alacaksın diyelim 1 gram altın almak istiyorum dersen gram altının bugünki alış fiyatı neyse ondan sana veriyorlar...yani hesabında 1 gr altın yazar ..satmak istiyorum dersen gider altın hesabımdan 3 grm bozdurucam dersin sana o günki satış fiyatı neyse onun parasını verirler..durum bundan ibaret yani eline çil çil altın vermiyorlar..

internet bankacılıgınıda açtırırsan al sat yapabilirsin sattıgında parasını vadesiz hesabına aktarırsın ..

canım elimde altın olmaycak:) sanırım bu konu hakkında tek bildiğim bu..
internten alıncak bunuda biliyodum.. hata bende ne sormak istediğimi anlatmamışım:)

bankasına göre değişiyormuş.. nette öyle kokudum.hangi bankayı tavsiye edersiniz..
bide belli bi süresi var.. mesela atıyorum bugun 1grmi alırsam. bunu 1 yıl içinde satmak zorundayım vb

tşkler canım ilgilendiğin için

çok doğru bir karar gibi geldi bana.
sonradan şükredeceksiiz iyiki yapmışız diye.
rahat rahat ödersiniz inş...

bnm şuan anadolu emekliliğim var..
maaşımla altında almaya çalışıyorum..
tek amacım ilerde ev alabilmek:S
sevdiceğimin pek bişeysi yok.. ailedende bişey ulaşmıyacak durumda..
hani ilerde ev alırsak biriktirdiğim altından ve anadolu hayat emeklilikten çektiğim paramla evin peşinatını veririz geriside kira öder gibi yaparız diyorum..
bnde bu yzden biriktiriyorum..
ama sevdiiceğim bilmiyor biriktirdiğimi.. söylemicemde ev alana kadar.. annemde durcak

Küçük altın (çeyrek,gram,....vs.) alırken kuyumcuyla pazarlık ediyormusunuz arkadaşlar ben altında pazarlık olmuyacağını düşünerek ve çekinerek fiyatı neyse öyle aldım.. Ki varsa öyle birşey bende pazarlık edeyim diyorum devamlı gittiğim kuyumcuyla, ne kadar indirim istemekte çekingen olsamda Sonuçta 1- 2 TL,1- 2 TL dir.. Burada o 1- 2 lerin birikimiyle altın almıyormuyuz

geçen ben altım.. 215 nakit verdim.. 100tl kartan çektim.. hep altınımı ordan alıyorum. bi abla dan.. tanıyo bni..
adam hiç indirim yapmadı. bnde dedimki. abla " sen altın alınca bişeyler yaparız" dedi dedim.. oda karttan çektiniz zten bize bişey kalmıo falan dedi.. öyle 316dıydı 315 aldı..
normalde 3n 5 in hesabını tutmam. ama iş altına gelince hesap tutmasam olmaz tutamıyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…