Kirli Çıkılar )))

Damlasakızlıkahve sen ne kadar zamanda yaptın 60 gr idolüm sensin :) benim dah a8 gr var bankada.önceden evde birikmişlerim var elimde çil çil gördükçe gaza geliyodum.burda da sizleri okudukça gaza geliyorum vallahi helal olsun sizlere ayrıca bana da :)bu arada benim eşimin bu birikimlerden haberi yok.8000 falan biriktirdim.araba alırken çıkarcam ortaya kirli çıkımı :)

lady hayatım 400 liram var beklemede kalayım mı ? 96.5 den 1 gram almıştım ...

Canım aşağıdaki yorumu meyra'ya yapmıştım.
Halen aynı düşüncedeyim.
Yine de sen bilirsin. Ne olacağını kimse bilemez.
Benim yüzünden pişman olursan çok üzülürüm.
Meyra'ya yaptığım yorumda böyle belirsiz anlarda yaptığım şeyleri anlattım.Kopyalıyorum...

Ben bekliyorum canım.
Piyasa belirsiz.Sabretmekte fayda var.
Benim sistemim bu gibi durumlarda şudur:
Düşerse 1500 görebilir yani neredeyse 5 lira fark eder gr da.
Çıkışa başlarsa 1 lira fazlasından da alırım.
Şimdi hesabı sen yap canım.
Bu fiyattan alarak -5 zararı mı göze alırsın?
Yoksa 1 lira fazlasından almayı mı?
Ben beklemedeyim halen alım için.
Yine de paranı bitirmeyecek şekilde ufak alımlar yapabilirsin.
En on 96 seviyesinden aldıysan sonraki alımın 95 olmalı ki gr arttırmada ve ortalama düşürmede işe yarasın.:)

tamam canım ben beklemede kalayım...abd sence napar akşam ki gibi düşüş gerçekleşir mi ? asyalılar altını yükseltmişlerdi saabah dün akşama oranla yüksekti çünkü bu duruma yorumun nedir..Ay canım senide sürekli meşgul ediyorum hakkını helal et

Bu arada çıkışa başlaması için 1612 yi sert kırmalı ve birkaç saat bu seviyenin üstünde kalmalı.:)

kıslar ben bu ay pek biriktiremediği gb bazı ihtiyaçlardan dolayı eldeki paradan bozmam gerekecek siz bu konuda benden bilgilisinizdir, bana 250 lira falan lazım bi miktar dolar bi miktar eurom var ve bir miktar altın sizce hangisini bozayım yani fark edermi, hangisinde zararım az olur sizce?

Altın yükseldi ama dolar düşmüştü.
İşte belirsizlik burda: Abd.
Adamların parası dünyada güçlendi.
E dolar güçlenirse altın zayıflar.
Bir de bugünlerde büyük fon şirketlerinin yıl sonu borçlarını kapatmak için altın satacaklarını okumuştum.
Bütün bunların yanında, altın alım seviyesine iyice geldi.
Daha da düşürüp insanlara ucuzdan panik satışı yaptırıp ortadaki altını ansızın en ucuzdan alma yoluna gidebilirler. Ki daha evvel çok gördük.
Yani sakin olmakta fayda var.
Abd açıldıktan sonraki 15 dk da belli oluyor her şey.
Zaten garanti de 18 e kadar işlem yapabilirsin.Yani Abd açıldıktan sonra 1.5 saat daha kalıyor işlem için.
Artık onların piyasasındaki yükselişleri de düşüşleri de yakalayabilirsin.
Bu benim çok işime yarıyor.Çünkü biliyorsun ben dolarla al sat yapıyorum.
Makası daha az oluyor bir de bazen biz de gr fiyat oynamazken ons düşüp çıkıyor, işte o anlarda al sat yaparak gr arttırmak daha kolay oluyor.

Bu arada ben bir şey yapmadım.
Sadece bildiklerimi dilim döndüğünce anlatıyorum.
Umarım asla zarar olmaz.

burda herkes çok süper ya daha ben altın almaya başlayamadım hesabımla ilgili sıkıntılar var ama yine de takip ediyorum yazılanları okudukça gaz ageliyorum

lady canım garantide dolarla al sat yapabilir miyim peki gerçi suan dolar yüksek alamam düştügü zaman alıp dolarla al sat yapsam garanti bankasında vardır umarım

lady canım garantide dolarla al sat yapabilir miyim peki gerçi suan dolar yüksek alamam düştügü zaman alıp dolarla al sat yapsam garanti bankasında vardır umarım

Evet yapabilirsin.
bunun için netten döviz hesabı açarsın.
Dolarla al sat için tl kuru önemli değil.
Çünkü o zaman doların ne kadar olduğuyla ilgilenmiyoruz.Sadece onsa bakıyoruz.
Ama sana tavsiyem ons en yüksekteyken dolara geçmen.
Nasılsa gün içinde 20 -30 dolar oynuyor rahat rahat işlem yapabilirsin.
Ons düşünce dolarla altın al,
Ons çıkınca altınla dolar al.
Bu kadar.
onsun her 7 dolarlık düşüşü banka makasını kurtarıyor.
8. dolarda kardasın.:)
Bu arada tl altın makası 80 kuruş.
Ons dolar makası en fazla 20 cent.
Bu yüzden dolarla, tl den daha fazla altın alabiliyorsun

karalahana umarım zor günlerin en kısa sürede aydınlığa çıkar

şimdi altın yükselsin die duadayım uzun dönem yatırdım yükselip yükselmesini bilmem ama zararda da olmak istemem

çok sağol canım.umarım en kısa zamnda geçer...

Haklısın.
Aslında aynı şeyi kuyumcular da yapıyor biliyorsun.
Her işte en iyi parayı aracılar kazanır.)

evet yaa aracılar öyle kar yapıyor ki işlerinde. bizim arabayı sattığımız kişi bir türlü üstüne almamıştı geçen almış. daha doğrusu boyalatmış cilalatmış satmış. eşim de direk sattığı kişiye devretti oh adama bakar mısın biz güya ucuza sattık satamazsak vizesi sigortası bize binecekti. aradaki aracı sadece arabayı süslemeye para verdi adam alıp satım parasından vizesinden zırtından kurtuldu
iyi kötü bi arabada 600 tl kar yaptı biz de burda aylarca bekleyelim 2-3 gr artıralım diye.

Ben sana başka bir hikaye anlatayım.
Eski çalıştığım okulda karı koca öğretmen iki arkadaşım şunu yapıyordu:
Yeni başlayan inşaattan daire antlaşması yapıyorlar.
Diyelim ki 20000 peşin veriyorlar.
Bir yıl taksitleri ortalama 800-1000 arası ödüyorlar.
En fazla 12000 de öyle toplam yıllık 32000 yatırıyorlar.
Bir yıl sonra ev ortaya çıktığında en az 70000 binden satıyorlar.:)
Aylık 1000 tl birikimle yapılan kara bakar mısın?
Bir de hurdaya çıkan arabayı 3-5 bine alıp her şeyini yaptırıyorlar.Hadi 3000 de öyle harcasınlar.
Ederinin 5 bin altına satıyorlar.
Bundan karları da en az 5-6 bin oluyor.
Düşün işte.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…