Kırklarelinde yaşayan var mı? Ev almak mantıklı mı?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
İyi pazarlar öncelikle.
Direk konuya giriyorum, agustos ayında Kırklarelinden ev almak uzereyken dolar 7 lere fırladı ve gidişatta belli olmadığı için biz evi görmekten, almaktan vazgectik.
Şimdi ben işe başlayalı 2 ay oldu, doğum sonrası ücretsiz izindeydim. Acaba önümüze bir hedef mi koysak diyoruz.
İki daire almak istiyoruz agustosta 65 bin olan ev şuanda 58 muhtemelen 55 alınır.
45 metre kare universiteye 5 dk yürüme mesafesinde.

Evler eh baya ucuz öğrenciler için yapılmış siteler var havuzlu spor salonu vs. Eşyalı kıra getirisi ortalama 600 lira. Sizce parayı boşa mı yatırmış oluruz, bir dairenin parası var ama diğeri yok. İki cocugum olduğu için direk ikisi için yapmak istiyorum bunu. Kredi faizleri de cok yüksek biz en son konut kredisini 0.89 dan çektik 2 sene evvel.
Bir Taraftan korkuyorum büyük olan seneye ortaokula başlayacak, bir aksilik olmazsa özele geçiş yapacak. Diğeri daha 1 yaşına girecek. Yani borc korkutuyor, alırız kiraya veremeyiz satamayız pişman olursak diye.
Eşim ve ben dolar maaş alıyoruz, sizce piyasa Kredi çekmek için, yatırım yapmak için uygun mu? Yoksa yaza kadar filan beklemelimiyiz?

Önce 1 ev alsan ilerleyen durumlarda başka seçenekler düşünürsün. Belki ilerde satamayacaksın vs vs

Önce bi tane al bence cute
Duruma göre 2. Ye de girersin
Hem birini kiralarsın o kendini öderken diğerine de birikim yaparsın biraz

Evi yatırım amaclı istiyoruz, kişin buyuk sehirde yasıyoruz bız, yazın Baska bir sehırdeyız. Bu sehırle de alakamız yok aslında ama yarın obur gun cocukların okullarına destek olur kirası harclık oluyor diyorum. Sımdı bir tane alsak kesin ikinciyi almayız, sallanır gider o konu. Teşekkür ederim yorumlar için

Kirklareli liyim .
Ama sizin neden kirklareliden ev almak istediğinizi anlamadım cute :)
Eğer ucuz diyeyse evet memur ve öğrenci şehri boş kalmaz diye düşünüyorum .
Ama ben kirklareliden ev almak için kredi mı çekerdim tabi ki hayır.

Kiracım var normal aile evi .Ögrenci icin ev alirmiydim hayır .Paranizı getirisi iyi bır bankaya yatırin .
Apart sahibi arkadaslarim var satiliktaydi gecen yil.

Bence cok mantikli bir hareket
Ama bence oncelikle bir daire alin, krediyle aldiginiz daireyi uc kati odeyeceksiniz daire kendini cikarana kadar yillar gececek

Back
X