Bu gidişle ev almak bi hayal oldu

Ha bu arada paranizi turk lirasi olarak degil altin ya da doviz olarak tutun. Ya da vadeli hesaba yatırın. Bankacı değil ama kendi çapında küçük yatırımcıyım.
Aslında nakite çok fazla birikmişiz kalmadı, yastık altı altınlarım ne yazıkki bir kaç ay önce çalındı. Evde altın tutmamak lazım sözünü hep duyardım, ama uygulamalı olarak ders oldu. Şu anda piyasa değeri bayağı yüksek olan bir arabamız var. Tüm peşinatımızda o. Onu satıp ya da takas yoluna gidip almayı düşünüyoruz.

Bu Eminevim falan var bizim okulda oraya girip ev alanlar vardı. Faizsiz de galiba hiç sıkıntı yaşayan duymadım. Bir araştırın isterseniz.
Eşim onun çokda gösterildiği gibi faizsiz olduğunu düşünmüyor. Aslında çokta araştırmadı. Biz daha çok, en az krediyle ev alma taraftarıyız. Bu yüzden direk ev almak yerine birikim yapmaya çalıştık.

Umarım böyle düşünenlerin sayısı fazladır.
İyi düşünmek lazımki, hayatta iyi şeyler çıksın karşımıza. Kayınpederim oğlundan kira alıyor diye vahlanmak yerine, çok uygun oturuyorum diye şükretmek hayatımı kolaylaştırıyor. Ölümlü dünya değil mi? Bugün varız ama yarınımızın garantisi yok. İnsanların dişinden tırnağından ayırıp edindiği mallarının üzerine 7 sene de çöreklenmek ve hak iddia etmek ne kadar caiz. Hiç bir katkımın olmadığı bir mülkün üzerinde hüküm sürüp, yok yere huzursuz olamam.

Ne diyeyim Allah razı olsun sizden... Artık sık rastlamıyoruz böyle inceliklere... Ders gibi oldunuz hepimize bugün... :KK200:

Ne diyeyim Allah razı olsun sizden... Artık sık rastlamıyoruz böyle inceliklere... Ders gibi oldunuz hepimize bugün... :KK200:
Allah sizden razı olsun ❤
İnsan insana her zaman lazım derim hep. Öyle yerde öyle birşey okuruzki, ruhumuza o kadar iyi gelirki hayatımız bi anda rotasını değiştirir. Kk da bunu gördüm ben. Kelimelirin gücüne inanırım hep. Bu yüzden böyle halka açık bi yer de insanların hayatını kolaylaştıracak fikirler sunmamız pozitif yönde çok önemlidir. Sizde iyi niyetli bir insansınız ki buradaki iyliği "aaa kayınpederinin evinde kiradamı oturuyorsun" demek yerine düşüncenin güzelliğini görmüşsünüz. Güzel bak, güzel gör sözünün canlı örneğisiniz 👏

birikiminizi neyle yapıyorsunuz? TL ile ise kötü günler geride kaldı şimdi önünüzde çok daha kötüleri var.
altın iyidir ama altın da son birkaç gündür çok yükseldi.

Eşim onun çokda gösterildiği gibi faizsiz olduğunu düşünmüyor. Aslında çokta araştırmadı. Biz daha çok, en az krediyle ev alma taraftarıyız. Bu yüzden direk ev almak yerine birikim yapmaya çalıştık.
Ben de kaç yıldır ev arıyorum ama olmuyor bugün e... evim e gircem artık bıktım faiz yol dosya masrafı var bence siz de girin çalınan altınlarınıza çok üzüldüm

birikiminizi neyle yapıyorsunuz? TL ile ise kötü günler geride kaldı şimdi önünüzde çok daha kötüleri var.
altın iyidir ama altın da son birkaç gündür çok yükseldi.
Evde kendi çapımda birikim yaptığım 30 bintl tutarındaki zihniyet eşyam ne yazıkki çalındı. Evde tutmamam gerektiğini, çok acı bi şekilde öğrenmiş oldum. Piyasa değeri yüksek bir aracımız var. Peşinat olarak onu kullanıcaz

Onuda düşündük ama neden bilmiyorum, eşime pek güvenilir yada mantıklı gelmedi.
Cevremde çok var ev sahibi olan. Bir araştırın göründüğü gibi değil yani. Geçen senenin konusuymuş konun ama geçen sene girmiş olsaydınız şimdi evinizde oturuyordunuz.

Evde kendi çapımda birikim yaptığım 30 bintl tutarındaki zihniyet eşyam ne yazıkki çalındı. Evde tutmamam gerektiğini, çok acı bi şekilde öğrenmiş oldum. Piyasa değeri yüksek bir aracımız var. Peşinat olarak onu kullanıcaz
Çok çok çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm canım. 😥

Ben de kaç yıldır ev arıyorum ama olmuyor bugün e... evim e gircem artık bıktım faiz yol dosya masrafı var bence siz de girin çalınan altınlarınıza çok üzüldüm
Bilemiyorum bende çok düşündüm, eşime de söyledim ama pek sıcak bakmadı. Bir kere konuşabilirim aslında. Ben bu fikre sıcak bakıyorum

evet kredi iyi ama fazla ödüyosun geçen 250 binlik krediye baktım 15 yıla 700 küsür ana para 2300 faiz bankaya da ev kadar faiz ödüyosun oda çok mantıksız

Cevremde çok var ev sahibi olan. Bir araştırın göründüğü gibi değil yani. Geçen senenin konusuymuş konun ama geçen sene girmiş olsaydınız şimdi evinizde oturuyordunuz.
Haklısınız olabilirdi. Ama nasip değilmiş. Biz de tabi bu sürede boş durmadık, birimizin maaşı ile geçinip, diğerimizinkini biriktirip, araba aldık. Üstelik bayağı karlı oldu araç bize. Yoksa araba benim için ölü yatırım

geçmiş olsun, çok üzüldüm. ama 30 binlik altın evde tutulmaz ki. benim altına yatırımdan kastım ya bankada kasa kiralayıp altın koymanız, ya da altın hesabı açmanızdı. arabayı peşinat yapmak ne yazık ki ev alırken yetersiz kalabilir. elinizde araba harici birikmiş olması için çabalamanızı öneririm. elinizde ev değerinin en az, en az %50 si olmalı. ne kadar çok o kadar iyi. bunun için de her ay maaşı alınca bir kısmını sanki borç varmış da önce onu ödüyormuşsunuz gibi yatırım olarak ayırabilirsiniz. maaştan kalanla birşey yapılamıyor ne yazık ki.

evet kredi iyi ama fazla ödüyosun geçen 250 binlik krediye baktım 15 yıla 700 küsür ana para 2300 faiz bankaya da ev kadar faiz ödüyosun oda çok mantıksız
Şimdi kredi oranları biraz düştüğü için daha karlı gibi. Bize bi 100 bin TL yeterli gibi şu anda. 5 senelik çekmeyi düşünüyoruz. Aylık ödemesi 3000 civarı. 170 bln tl oluyor toplam ödrme

geçmiş olsun, çok üzüldüm. ama 30 binlik altın evde tutulmaz ki. benim altına yatırımdan kastım ya bankada kasa kiralayıp altın koymanız, ya da altın hesabı açmanızdı. arabayı peşinat yapmak ne yazık ki ev alırken yetersiz kalabilir. elinizde araba harici birikmiş olması için çabalamanızı öneririm. elinizde ev değerinin en az, en az %50 si olmalı. ne kadar çok o kadar iyi. bunun için de her ay maaşı alınca bir kısmını sanki borç varmış da önce onu ödüyormuşsunuz gibi yatırım olarak ayırabilirsiniz. maaştan kalanla birşey yapılamıyor ne yazık ki.
Çok haklısınız, evde tutmamam gerekti. Ne yazıkki kötü bi tecrübe oldu benim için. Arabamızın değeri biraz yüksek büyük bi kısmını hallediyoruz. Benimdr arabam var onu kullanıcaz. Her ay eşimin maaşını evln giderlerine, benimkini birikim için kenara koyduk. 4 ay kadar önce kredilerin düşeceği yok deyip, gerçekten güzel kar yaptığımız bir araç aldık. Araç benim için her ne kadar ölü yatırım olsa da. Bayağı kar etmiş olmak işimize geldi

Şimdi kredi oranları biraz düştüğü için daha karlı gibi. Bize bi 100 bin TL yeterli gibi şu anda. 5 senelik çekmeyi düşünüyoruz. Aylık ödemesi 3000 civarı. 170 bln tl oluyor toplam ödrme
doğrudur yaşadığın ile göre değişir ben istanbulda hayatta alamam 100 bine :D

Back