Bilmiyorum. Neticede o yeri mesken tutmayacaksanız, ev almaya niyetliyseniz ve bunun icin ugrasip didiniyorsaniz, sizin icin bir ayricalik neden yapilamasin ki. Ev almaya calisana yardim edilebilir, destek verilebilir diye düşünüyorum. Neyse zaten cüzi bir meblağ oduyormuşsunuz, para biriktirmenize de engel teşkil etmiyormuş.
Ev konusuna gelince de bence umudunuzu yitirmeyin. Biz evleneli 2 yil oldu ve 2 yil boyunca kirada oturduk. 1,5 yıl boyunca da hep ev baktık, ev araştırdık. Istedigimiz evler butcemizi cok asiyordu; butcemize uygun olanlar da yasamayi istemeyecegim tarzda olan evlerdi hep. Degerinin kat be kat ustunde olan evler, faiş kredi oranları fln derken ben umudumu tamamen yitirmistim. Hatta eşime "Biz ev alamayacagız bence hic kasmayalim" bile demistim. Sonra bi gün ummadigimiz bi zaman da ummadigimiz bir ev denk geldi. 3 katli villa tipi ve de bahceli. Hem de yasadigimiz sehrin cok nezih ve pahali bir semtinde. Müteahhit zor durumda oldugu icin fiyati degerinin altindaki bir fiyata satmak zorunda kalmis. Suan 3 aydir o evde oturuyoruz. Bizim icin hayal gibiydi ama oldu. Bizim icin kotu olan tek sey; evi aldigimizda kredi oranlarinin yuksek olmasiydi. Simdi dustu fakat yapilandiramiyoruz. Bankalar o faiz oranlari yeni ev alacaklar icin diyor, halbuki evi alali 3 ay oldu. Neyse iste. Diyecegim o ki; umudunuzu yitirmeyin, ev bakmaya, ev gezmeye dikkat edin. Biz cok ev gezdik, cok hayaller kurduk ama sonunda gonlumuze uygun bir ev denk geldi. Suan ekonomik bunalimda olan bir suru ev sahibi ve müteahhit var. Sahibindene sık sık bakın, begendiginiz evleri gidip dolasın ve pazarlık yapmaya gayret edin. Umarim siz de gonlunuze gore bir ev bulursunuz