Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

Ben Istanbul Avrupa yakasındayım.İlk denemem Bahçeci Tüp bebek Teşvikiyede 2010 da olmuştu.Ayrıntıya girmeyeyim,şanssızlık ve kötü bir doktora düştüm...Tabii ki olumsuz...Ancak orada bebek sahibi olan o kadar çok arkadaşım var ki.2 yıl sonra diğer doktorların da tavsiyesiyle ilk başladığınız yer sizi tanır,orada devam ettirin , onlar da ister başarılı olmak dediler ve bugün BAHÇECİ FULYA'da yeni doktorumuz genç,pırıl pırıl,inançlı,çalışkan ve hırslı ERBİL YAĞMUR'la görüştük.Biz umut oldu kısacası.İnşallak 2.denemem de artık anne olurum.Allah doktorumun ve benim yardımcım olsun.Bu arada ben 43 yaşımdayım...Ama inancım var...Allah nasip ettiyse mutlaka olur.Biz yeter ki inanalım ve vazgeçmeyelim.İlerde KEŞKELERİMİZ OLMASIN...

Canım merhaba ben de ekim 69 doğumluyum,43 yaşımdayım demeye kendimi alıştırıyorum. Ben de seninle aynı fikirdeyim,kıymet bilmeyen o kadar çok ki,onları gördükçe ben de bazen neden rabbim diyrum ama sora hemen pişman oluyorum.Bun da da vardır bir hayır diyoruz bakalım.Biz de sekiz yıllık evliyiz,kendiliğinden hamile kaldım ama yedi haftalıkken düştü,altı yıldır uğraşıyoruz ama sonuç alamadım,ikinci ve son negatifimi 1 Şubatta aldım.Ogünden sonra da düzenli adet olmadım.Zaten bir iki yıldır düzensizleşmişti,şimdi iyici bozuldu.Menopoza giriyorum sandım ama doktorum yok öyle birşey dede.Bilmiyorum ne olacak,yorulduğumu hissediyorum,yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Seni öyle iyi anlıyorum ki,sözün bittiği yerdiyiz,yaştan dolayı zaman da yok.Umudumu kesmek istemiyorum,rabbim hayırlısını versin,gücünüz ve imkanınız varsa deneyin derim,sabırla olacak şeyler bunlar maalesef ben de bunların hiçbiri kalmadı,allah bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun,sevgiler

Canım tüm kalbimle inşallah senin için iyi olur diyorum,moralini yüksek tut,sevgiler

LENOVACIĞIMMMMMMMMMMMMMMMM,nerelerdesin en kısa zamanda arayacağım seni.ALKAN hamile okudun mu?Bu habere çok sevindim tam bitti dediğim an böyle birşey duymak beni nasıl mutlu etti anlatamam.Rabbim inşallah bize de böyle bir mucize nasip eder neden olmasın,hadi seni buraya bekliyorum,çok öptüm,kocaman mucccccccccccccccccckkkkkkkkkk

Benim dışımda kimsecikler uğramamış buraya,herkes tatilde herhalde,ben biraz erkenciyim galiba,gidip geldim tatile.Ohhhhhhhhhhh ne rahat,sorumluluk yok iş kaygısı yok temizlik bulaşık çamaşır derdin yok,bayağı dinlendim ben,bol bol kitap okudum.Ama geri dönünce bir süre alışamıyor insan,yeniden işe başlamak bayağı zor geldi.Neyse buna da şükür,tatil yüzü görmeyen bir çok insan var öyle değil mi?Şimdilik buralardayız,bundan sonraki rotamız neresi olur bilmiyorum,kendimizi hayatın akışına bıraktık artık,herkese iyi tatiller,tedavisi devam edenlere de hayırlı sonuçlar,görüşmek üzere...

Hadi kızlar yaaaaaa,nerelerdesiniz,herkes mi tatile çıktı?Ben de yazacak pek birşey yok,14 mayıstan beri regl olmadım,geçen hafta doktora gittim,memepoz değil,hormonlarla ilgili dedi,verdi ilacı gönderdi.İlaç bitince regl olacağım ve gidip tahlil yaptıracağım.Bu arada civanperçemi ve testere dişli aslan pençesi bunları demleyip günde iki defa yemeklerden iki saat sonra sabah akşam içiyorum.İbrahim Saraçoğlu önerisi,FSH'ıdüşürüyor hormonları dengeliyormuş,bir de adet söktürücü özelliği varmış.Ayrıcı kanser riskinden koruyormuşBunun dışında hayıt tohumu aldım günde iki defa da demleyip aç karnına onu içiyorum.Ara ara karanfil ve tarçın tüketiyorum.Kısacası 8 yıllık evliliğim boyunca yapmadığım kadar ot çöp içiyorum.Ama şu hayıtın tadına dayanamıyorum,benki bütün bitki çaylarını severek içerim,daha ağzıma götürmeden midem bulanıyor.Tam sonuç için en az 3 ay içmek gerekiyormuş.Bir an vazgeçmeyi düşündüm ama sonra pes etmek yok dedim kendimi.
Ben biraz tembelim üşenirim bazen,heveslenir alırım bir iki sefer yapar bırakırım,uzun vadeli işlere pek gelemem,hemen sonuç almak isterim.İlk defa bu kadar sebatlıyım,amannnnn dediğim an hemen silkeleniyorum hadi diyorum tembellik yok.Kendi kendime söz verdim ertelemeyeceğim hiçbirşeyi.Hep üşenir yarın yaparım derdim( bu sadece bu konuda,evim ve işim konusunda böyle değilim kesinlikle yanlış anlaşılmasın...)ama yarın başka bir sebep bulurdum,neden bilmem angarya geyiyordu herhalde.Şimdi tam tersi,vakit mi geldi acaba diye düşünmeden edemiyorum.Rabbim kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş,belki de bizim zamanımız gelmiştir,bu yüzden çabalamaya başlamışımdır,ne dersiniz?
Benden haberler bunlar,umarım herkes iyidir.Bir de merak ettiğim bir konu var,bu kürleri yaparken aynı zamanda DHEA kullanan oldu mu ,zarar verir mi acaba karar veremedim.Daha önce dhea kullandım ve işe yaramıştı.Ama bir yandan da korkuyorum bende beyin omurilik sıvısı yüksek,sebebini hormon ilaçlarına bağladılar,şu an halen ilaç kullanıyorum,doktorum pek sıcak bakmadı ama ben kullansam mı diyorum günde bir tane.Bunda kararsızım.
Neyse çok yazdım,hepinizi öpüyorum buraya uğrayın ara sıra da olsa,rabbim mübarek günler yüzü hürmetine isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin,kimsenin kucağını boş bırakmasın,sevgiler,,,

Canım tüm kalbimle inşallah senin için iyi olur diyorum,moralini yüksek tut,sevgiler

Çok teşekkürler...yani Allah nasip emişse , bu iş yaşa bakmıyor,Allah bize de nasip eder inşallah...

Hayırlı ramazanlar hepinize.bende 47 yaşndayım hale anne olma umudu içendeyim.bazen umutlarım bitiyor bazen yeşeriyor..sizler nasılsınız annne olan varmı aranızda?

Son düzenleme:
Hayırlı ramazanlar hepinize.bende 47 yaşndayım hale anne olma umudu içendeyim.bazen umutlarım bitiyor bazen yeşeriyor..sizler nasılsınız annne olan varmı aranızda?

Merhaba canım aramıza hoşgeldin.Sana da hayırlı ramazanlar.Aramızdan hamile kalanlar oldu hem de kendiliğinden geldi bebişleri,en olmaz denilen anda.En son 44 yaşında bir arkadaşımız hamile kaldı doğal yolla.Kısacası bu işin yaşla ilgisi olmadığını anladım ben de artık.Bir ara yaşıma takılmıştım bu arada ekimde 43 yaşıma gireceğim ama rabbim ol deyince oluyor işte.İnşallah bize de bu duyguyu yaşamayı nasip eder .Siz yeter ki çaba sarfedin umudunuzu kaybetmeyin tıp o kadar ilerledi ki artık,insanlar menepoza girseler bile çocuk sahibi oluyorlar,rabbim yeter ki versin.Ben iki kez negatif sonuç aldım tam yeter artık dedim o arkadaşın hamile olduğunu öğrendim şimdi yeniden bir daha denemeyi düşünüyorum ve neredeyse menepoza girmek üzereyim.Bakalım hakkımızda hayırlısı allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin.

Merhaba,aslında moralim çok bozuk,tutunduğum bütün dallar elimde kalıyor sanki,dün doktora gitmiştim hormonlarıma baktırdım FSH 33, e2 88 çıkmış.doktor değerler yüksek,menopoza geçiş sürecindesin bu aşamada bu değerlerle hiç deneme dedi.Bilmiyorum,daha Ankaradaki doktorumu aramadım,onlarda hiç FSH takılmıyor.Ne yapacağımı bilemiyorum,çelişkide kaldım.Bu FSH düşer mi ya da değeri yüksek olupta hamilelik yaşayan oldumu,üffffffffff canım çok yanıyor.Dhea,omega3,hayıt tohumu ,folikasit kullanıyorum,faydası olur mu acaba?Bir kez daha denesem mi kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim

canım yazdıklarını okudum ve cok ama cok uzuldum..
Allah bu mubarek ramazan ayında hayırlı yazılar yazsın ınsallah..

canım regl olmuyormusun sen ? eger oyle yada boyle regl oluyorsan menepoza falan gırmıyorsundur. Bende son aylarda ılacla regl oluyorum. Doktora menepoza mı gırıyorum acaba dedım? oda bana menepoza gırenler ılacla bıle regl olmazlar dedı. yanı fsh yukseklıgı tabı kı onemlı ama ıllakı menepoza gırıyorsun demek degıl.
burada onemlı olan regl olsak bıle kalıtelı yumurta olusması yanı yumurta gorunurde oluyor ama toplama asamasında ıcı bos cıkıyor yanı ben aylardır tedavı asamasına gelmeye calısıyorum neredeyse 4 aydır ve gectıgımız hafta kayınvalıdemın ılerı derecede kanser oldugunu ogrendıgım gun regl oldum. aglaya zırlaya doktora gıttım nasılsa yumurta olmaz dıye 3 yumurta oldugunu soyledı doktor ama fsh yukseklıgı nedenıyle bır tanesı olması gerekenden cok buyuktu.. cok uzatmayayım kayınvalıdemın uzuntusu bır yandan dıger taraftan tedavının nasıl sonlanacagı ıle ılgılı sorular yanı sıfır moralle basladım. Bu sabah tek bır yumurta alındı dıgerlerı bos.. Ve doktor o tek yumurtanın da dollenıp dollenmeyecegı ıle ılgılı cok umıtlı degıldı.. kısmet dedı..Yarın bıldırırız..oylece cıktım hastaneden ve ıse geldım..(pek umudum yok acıkcası)

ve sunu dusundum hayat hıc bır zaman planlandıgı gıbı gıtmıyor.. Zaman akıp gıderken yaşadığımız tüm olaylar bizim hayatımız oluyor. Oysa ben kendı kendıme evlendim hemen cocugumuz olacak mutlu mesut yasayıp gıdecegız dıye dusunuyordum.. Ama boyle bır sey yok maalesef(

Bu arada Gebelık asısını sordum doktorum yok oyle bırsey bırı cıkıp bısey atıyor ortaya sonra herkes heryerde bu uygulanıyor sanıyor oysa yok boyle bırsey dedı
senın tek sıkıntın rezerv azlıgı dedı ..bunun da cok fazla cozumu yok!!
sanırım bazı seylerı kabullenmelıyız..Allah vermıyorsa daha fazla zorlamanın da bır anlamı yok. Ben bıtkısel tedavılere ona buna da pek ınanmıyorum artık..

hersey kader kısmet Allah ol derse olacak gerisi boş..

kendını uzme lutfen her kadının cocugu olacak dıye bır kaıde yok nasılsa, onemlı olan sensın,benım ve bızız..
kendıne ıyı bak canım
sevgıler

canım seni çok iyi anlıyorum ama ümitsizliğe düşme lütfen.ölecek denilen insanın yaşadığını,çocuğu olmaz denilenin çocuğunun olduğunu hepimiz biliyoruz duymuşuzdur yada yaşamışızdır bizzat.çünkü herşey allahtan bir tek o bilir kesin sonucu.bizim hakkımızdada ne karar verdi bilemeyiz ama bildiğimiz bir şey var rabbim hep hayırlısını istermiş kulları için.o yüzden diyorum umudunu yitirme bende 43 yaşındayım,hayıt,aslanpençesi vs ile fsh bayağı bir düştübenim en yüksek çıkan fsh16 idi şimdi 3.49 ama e2 227 çıkıyor bu son 2 aydır oda hep 20.li civarlardaydı.bir kaç ay önce tedaviye ara verdiğim bir anda doğal gebelik yaşadım ama 4+5günlükkken düşükle sonuçlandı.birbuçuk yıl öncede doğal yolla hamile kalmıştım ama 25 haftalık bebeğimi amniyosentez sonucu kaybettim.eşimi çok seviyorum ama çokda cahil bu konularda asla aşılama ve tüp bebeğe izin vermiyor.iğne ilaç filan kullanıyorum arada ama olmuyor ,benimde işim zor anlıyacağın.allahtan umut kesilmez inşallah bizlerdede gösterir mucizelerini.bitkisellere inanıyorum kullanmanı tavsiye ederim bide arısütü bal polen karışımını.allaha emanet ol arkadaşım.

Canım merhaba,seni burada görmek ne güzel.seni bayağı merak ettim.geçmiş olsun,kayınvalidene rabbim şifalar versin,çok zor allah yardımcınız olsun.
üç tane yumurta iyi,en azından hala yumoş olduğunun göstergesi bu.Bir tane olsun hayatım,zaten bize lazım olan bir tane,inşallah sağlıkla döllenir,bölünür ve sana bebiş olarak geri döner.Bu da bizim kaderimiz ne yapalım,az yumurta geliştiriyoruz.Bunun yaşla da ilgisi yok,38 yaş üstü topiğinde bir arkadaş bizimle yaşıt 15 tane yumoş olmuş,sekiz tanesi döllenmiş.Kader diyelim.
Bana gelince,bazen kendiliğinden bazen ilaçla regl oluyorum araları açıldı biraz.Buradaki doktor sadece değerlere bakarak söyledi bunları.Ben de Ankaradaki doktorumu aradım tatildeymiş,ağustosun 10'una randevu aldım,gidelim bakalım ne olacak.Oradaki doktorum sadece fsh bakarak menopoz olduğu anlaşılmaz demişti.Anlamadım gitti,biri öyle biri böyle diyor.Busefer ayrıntılı olarak görüşeceğim,geçen gittiğimde doğal döngüyü takip etti,bir tane yumoş vardı,ğelişti,çatladı,olması gerektiği gibi bir sorun görünmüyor dedi .Ne yapacağımı bilmiyorum,eğer olmazsa donör bile düşünüyorum artık,ne yapayım eşime bunu yapamam,o çocukları o kadar çok seviyor ki,başkalarını çocuklarını bile öyle bağrına basıyor ki içim acıyor.Benim yüzümden onu mahkum edemem.Bazen düşününce yapamam gibi geliyor ama sonra nasıl olsa ben taşıyacağım eşimden bir parça olacak diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
İşte böyle canım,bir gidelim bakalım zaman bizim için neler hazırlıyor,inşallah hepimizin herşey gönlünce olur.Seni merak ediyorum,ara sıra haber ver durumlar hakkında,bugün haber vereceklerdi mulaka bilgi ver olur mu?Kendine iyi bak,desteğin için sağol arkadaşım iyi ki varsın,öptüm

Canım cevabın için sağol,tabi rabbime sonsuz inancım var,O ol derse olacak gerisi ayrıntı.Biliyorum ama gönlüme laf anlatmak zor işte Bu menopoz olayı en korktuğum şeydi,şimdi bir ümidimiz var ama menopoza girince oda kalmıyor.Bakalım hayırlısı.
Bebişlerini kaybetmişsin,çok üzüldüm inşallah rabbim en kısa sürede bebişine kavuşturur seni ve hepimizi.Eşinin böyle davranmasına üzüldüm keşke bu konuda sana destek olsa,allahtan benim eşim bu konuda çok anlayışlı ben denemek istediğimde kabul edip yanımda oluyor,istemezsem de kabul ediyor zorlamıyor yani seçim bana ait ama her zaman yanımda ve bana destek canım benim onu o kadar çok seviyorum ki ona bir bebek vermeyi ne kadar isterdim ama kısmet işte .Bu da bizim imtihanımız rabbim kolaylık ve sabır versin.inşallah hepimizin yüzü güler kucaklarımız dolar.
Sen doğal yoldan hamile kalabilirsin,bunu daha önce yaşamışsın,inşallah en kısa sürede bebişin sana bir sürpriz yapar.Dualarım hepiniz için kendinize iyi bakın,sevgiler

LENOVACIĞIM,canım umarım herşey yolundadır,sonuç ne çok merak ediyorum,inşallah hayırlı haberler alırız,öptüm

LENOVACIĞIM,canım umarım herşey yolundadır,sonuç ne çok merak ediyorum,inşallah hayırlı haberler alırız,öptüm
Canımmm mucize ama o tek yumurta döllenmişşş:) Yarn transfer edecekler.. umarım Allah bu sefer ol dıyecek... Rabbım bu sefer ınsallah verecek mubarek gunlerde herkesın gonlundekını versın.. Ama bu sefer gecen sefer kı gıbı evde gecırmeyecegım. işime gıdecegım..gezıp tozacagım.. stress yapmadan sakın gecırmeye calısacagım.

dıger taraftan kayınvalıdem kemoterapi'ye baslayacak bu ısler olmasaydı bende onumuzdekı hafta ankara'ya gıdecektım. ıznımızı onun yanında gecırecektır. Bu durumda nasıl olacak onumuzdekı gunler ne gosterecek ınan bılmıyorum. Yasayıp gorecegız..
karmakarısık duygular ıcındeyım.. bır yanda sevınc bır yanda hüzün.. umarım Allah herseyın hayırlısını verır. Sende doktoruna gıt ıhmal etme obur doktorun dedıklerıne bakma bosver.. ben bıtkısel olarak tek seye ınanıyorum oda regl oldugun gun kuru ıncır kürü 2 sene de bu ıkıncı kalıtelı tek yumurta ve ben her ıkısınde de ıncır kürü yaptım dıger gordugum 4 tedavı de yapmamıstım sıfır yumurtaydı.... Sende mutlaka yap.

senı sevıyorum arkadasım dualarım senınle..
sevgıler

Canım yaaaaaaa,çok sevindim inan,ne diyeceğimi bilemiyorum,rabbim gönlüne göre versin,hayırlısı olsun.Bu sefer tamam işte,o tek yumoş sana bebiş olarak dönecek inşallah,rabbim dualarımızı kabul etti,sen benim umudum olacaksın,birlikte doğururuz belki ne dersin.
Her zorluğun sonunda bir kolaylık,her gecenin sonunda mutlaka sabah olur,belki zamanı geldi .Gönlünü ferah tut arkadaşım,sen okadar tatlı ve iyi bir insansın ki,ne zaman sesini duysam içime ferahlık geliyor.bana acayip moral oluyorsun,inşallah bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine göbüşün dolar,bebişini kucağına alırsın sağlıkla ve mutlulukla.Kayınvalidene tekrar geçmiş olsun,rabbim acil şifalar versin.Kendine dikkat et,tüm güzel dileklerim ve dualarım seninle.Ben de seni çok seviyorum,sevgiler

Selam Berna,
Senin bu değerlerin kistinin olduğunu gösteriyor.Bence mutlaka bir dr git kist açısından.Birde soğan kürü uygula canım çabuk geçer.Zamanın değerli o açıdan söyledim.
Lenova hadi gözün aydın yumurtan döllenmiş çok sevindim.Bizede güzel haberler verirsin..
nckurt sende moralini bozma.Allah ol dese oluyor.İnşallah bizimde olacak.Seninle drlarımız aynı bende aynı dr gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…