• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

tebrikler..inşallah herşey yolunda gidecek bu defa,rahat ol...çok güzel bir haber buuu...

Tebrik ediyorum allah kucağına almak nasib etsin inşallah. Daha önce kötü şeyler yaşaman hep yaşayacağın anlamına gelmez, moralini yüksek tut, bebek geliyooorrr :34:

canım tebrık ederım bu sefer olacak kalbını ferah tut hayırlısı olsun ınsallah...

iyi dilekleriniz için teşekkrüler kızlar.

beskerebes,yorgunluğunu anlıyorum hayatım..eminim kendince haklısındır da ama bebeğin ne zaman kime geleceği hiç belli olmaz,yumoşlar tükenene dek yola devammm...bu işler hiçççççç belli olmuyor,bebek geldiğinde şaşkınlığını paylaşacağız inşallah...

herkese merhaba.artık çok bunaldığımı yazmak istiyorum.artık çocukta istemediğimi.birden olmuyor karar vermek.zaman içinde olgunlaşıyor.yumurta takibii ,aşılama,tüp bebek. olmadı ,olmuyor.ihtimali arttıran yeni bişey var mı tıpta?tekrar başa dön yaptıklarını iç yapmamış gibi aynı heyecanla tekrar yap.yok yok olmuyor.belki bir sürpriz olacak ama büyük ihtimal bu gün olduğum yerde olucam.yıkılmış bi şekilde.hem bugün hamile kalsam 40 yaşında doğurucam.eşim 46 olacak.o okula başlarken biz daha da yaşlanacağız.o liseye giderken daha da.belki evlendiğini bile göremiyceğiz.en büyük korkumda hayatta onu tek başına bırakıp gitmek.çünkü kalabalık bir aile değiliz.sadece bir tane kuzeni olacak ki o da 14 yaş büyük.belki o kol kanat gerecek Ona.torunlarımı görme ihtimalım daha doğmamış çocuğumu görme ihtimalimden de az.en iyisi boş ver .sene de bi kaç kere tatile çık.gece istediğinde yat.istediğinde kalk.iki kişinin işlerini yap üç kişinin değil.eve iş getirdiğide sıkıntıya girme çünkü sorumlulukların daha az.ha belki yanında çocuğunun gece uyuyamadığında ,hastalandığından,hangi yemekleri sevip sevmediğinden bahsedilecek.o zamanda sessizce dinle.çaydan bir yudum daha al ve konuyu değiştirmelerini bekle.eğer yeni biriyle de tanışırsan en başta o sormadan çocuğum yok de.böylece sizin kaç çocuğunuz var sorusu daha az acıtsın.işte böyle ben artık çocuk falan istemiyorum.ama umarım Allah isteyen herkese hayırlısını verir.iyi bayramlar.sevgiler

Burda ben gibi yani 43 lük çıtırlar varken sana mı kaldı pes edip vazgeçmek.Ama var ya şu istemiyorum lafına takıldım ben.Tamam isteme çünkü hep nedense istemeyince oluyormuş.Elinden geleni yap mücadeleyi bırakma ama istemede:))Benim anam da çok geç doğurmuş son çocuklarını ama torun torba bir sürü var valla..Neyse canım büyük ihtimalle bunaldın haklı olarak.Su akar yolunu bulur.Ne olacaksa o olur.Allah hepimizin hakkında hayırlı şeyler versin.Ama yaşa takılması gereken birisi varsa buralarda oda benim.43 bitmesine sadece 3 ay kaldı.44 te hamile kalsam 45te anne olurum bak benide caydırıcan haberin olsun.Kendine iyi bak sevgiler...

canım bayram nedenıyle aıle zıyaretlerı es dost gezmekten hıc pc basına gecemedım. evdeyken pek fırsat olmuyor malum ev ıslerı yemek ütü vs vs hıc bıtmıyor aksamları sürünerek yatıyorum:)
bu topıc cok sessızlesınce 38 yas ustu hanımlara ugradım oraya yazdım bır kac gün ama orası cok kalabalık ve herkesı takıp edebılmek oldukca guc sen tayf alkan59 maiumut ve ısmını sayamadıgım bu topıgın bayanlarının hıkayelerını bıldıgım ıcın daha ıyı ıletısım kurabılıyorum. dıger grup bana bıraz kalabalık geldı yıne dondum buraya:) ama oradakı arkadaslarımında hıkayelerını fırsat buldugumda okuyacagım

benı sorarsan 3 kasımda regl oldum aslında regl bıle denmez 1gun acaıp bıseyler oldu doktora gıttım amelıyat sonrası normal bu dedı regl oldugunu not edebılırsın dedı rahım cok guzel dedı(genc kız rahmı gıbıymıs artık:) sagda tek yumurta vardı oda sevındırıcı dedı. kasım sonu aralık basında olacagın reglıde degıl ocak ayında olacagın yanı 2 reglıde gel dedı. tup bebek tedavıne baslayalım dedı.Ama kafamı karıstıran bırsey dedı. bu arada esınle bırlıkte olabılırsın ama ıçıne bosalmasın dedı olurda hamıle kalırsın rahım toparlamadan kalırsan düşük ile sonuclanabılır bır anormallık olur kurtaj olursun falan allah korusun bırde onunla vakıt kaybederız sonra dedı..

sen nedersın bu tur amelıyatlardan sonra hamıle kalan bır cok yazı okudum. kadınlar mıyom polıp amelıyatlarından sonra normal yolla hamıle kalabılıyormus ama doktorum dedıgı gıbı en az 3 ay sonramı ıcıme bosalması dogrudur acaba? bılemedım canım

bu arada 76 kılo olmusum ınanılmaz kendımı kotu hıssedıyorum en kısa surede yürüyüşlere baslayacagım ve dıyetısyenle zayıflamaya en azından ocak ayına kadar bır 6 kılo versem cok ıyı olacak. bunun dısında henuz hıc bırsey yapmıyorum bıtkısel olarak bır kac gun arısutu bal polen yedim ama onu da bıraktım.
bır tuhaf duygu ıcersındeyım olmayacak nasılsa dıye bır hıssım var doktorum olmazsa donasyonu dusunuruz dedı sansın cok yuksek olur onda dedı bılıncaltında o dusuncemı olustu bılemıyorum. olmazda donasyonda sansım var dıyorum ıcımden ama bunu der demezde sacmalama dıyorum kendıme kızıyorum hemen baska bırsey ıle mesgul oluyorum. yanı dedıgım gıbı bır acaıp oldum bu son gunlerde..

senı kocaman opuyorum

sevgıler

Lenova sen de bu ay preseed denesene.Hazır rahim yenilenmişken olur mu olur.Ayrıca yumurta varken donasyondan bahseden doktorlara yuhhhh diyorum ya.Tamam yumurta biter menopoz başlar anladık ta ne alaka şimdi bundan bahsetmenin.Kimi son yumurtaya kadar devam der kimi uğraşma git donasyona der.Allahım yaaaa.

merhaba arkadaşlar hepinize iyi bayramlar dilerim.

arkadaşlar kasım ayında tüpe başlayacaktık ama reglim hemen bayram öncesine denk geldiği için aralıkta başlamaya karar verdik fakat bayram öncesi süpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim. tam regli günümde regli oldum ama sonra kesildi lekelenmeye dönüştü, sonra ertesi gün tekrar aynı şekilde olunca ve de birde ateş ölçüyordum ateşimde regli olmama rağmen düşmeyip artınca şüphelendim tets yaptım ve hamile çıktım. şimdi dinleniyorum. bundan önce 3 gebelik kaybım var en son temmuz ayında kürtaj olmuştum. o nedenle ne eşim ne de ben doğru düzgün sevinebildik hemen direk içimizi korku aldı tekrar aynı şeyler olursa diye. biliyormusunuz gene soğan kürü yaptığım ay kaldım. farklı şelerde yapıyordum 3 aydır yapmadığım kalmadı ama benim ilki dışında bu son 3 hamileliğimde soğan kürü yaptığım ay oldu, bu kadarda tesadüf olur mu bilmiyorum. devamı gelir mi bilmiyorum hayırlısını diliyorum sadece.

Vallahi ne diim süper haber buna derler.Ve de ben böyle haberleri duyunca acayip sevinip umutla doluyorum.Sen şimdi kendini bakıma al,hatta rolantiye al ,uzat bacakları yat.İyi düşün iyi olsun.2 aydır şu topikteyim aldığım ilk bebek haberi.Gözün aydın canım,çok tebrik edrim...

Vallahi ne diim süper haber buna derler.Ve de ben böyle haberleri duyunca acayip sevinip umutla doluyorum.Sen şimdi kendini bakıma al,hatta rolantiye al ,uzat bacakları yat.İyi düşün iyi olsun.2 aydır şu topikteyim aldığım ilk bebek haberi.Gözün aydın canım,çok tebrik edrim...

sağol canım. iyi düşünmeye çalışıyorum. hiç doktora gitmek içimden gelmiyor, eskiden olsaydı öğrenir öğrenmez ertesi gün soluğu doktorda alırdım. şimdi öğreneli bugün tam 1 hafta oldu ben hala arayıp randevu alamadım.

Son düzenleme:
sağol canım. iyi düşünmeye çalışıyorum. hiç doktora gitmek içimden gelmiyor, eskiden olsaydı öğrenir öğrenmez ertesi gün soluğu doktorda alırdım. şimdi öğreneli bugün tam 1 hafta oldu ben hala arayıp randevu alamadım.

topraksu,hamilelğinle iilgili içime çok güzel şeyler doğuyor canım..sen de içini ferah tut..boşver haftaya gidersin doktora..içinden gelmiyorsa gitme..dualarımız seninle...

Söylediklerinde o kadar haklısın ki bir kez daha utandım ağlayıp zırladığım için. Yine de yazdıklarını okurken biraz daha ağladım ama bu defa hüzünden değil. Kadını bu kadar güçlü yapan, tüm yıkımlara , kayıplara, umutsuzluğa rağmen tekrar ayağa kalkmasına neden olan her ne ise ona duyduğum saygıdan ve anne olmak için uğraşan herkesle duyduğum gururdan dolayı ağladım.

Şimdi daha iyi hissediyorum çok teşekkür ederim. Benden de sevgiler...

Canım benim ne demek asıl ben teşekkür ederim bizi bizden başka kim anlar ki,tabiki birbirimize destek olacağız,bayrm nedeniyle giremedim ancak şimdi girebildim ve yazılanları okudum bak ne güzel haberler aldık,ben hep bizim bebeklerimizin de beklemediğimiz bir anda geleceğini düşünüyorum ,inşallah hayırlı evlatlar nasip eder rabbim.Okulların durumunu görünce ben bir de lisedeyim inanki bazen çocuk sahibi olamadığım için şükrediyorum.allahım ne verirse hayırlısını versin,sevgiler,öptüm

canım bayram nedenıyle aıle zıyaretlerı es dost gezmekten hıc pc basına gecemedım. evdeyken pek fırsat olmuyor malum ev ıslerı yemek ütü vs vs hıc bıtmıyor aksamları sürünerek yatıyorum:)
bu topıc cok sessızlesınce 38 yas ustu hanımlara ugradım oraya yazdım bır kac gün ama orası cok kalabalık ve herkesı takıp edebılmek oldukca guc sen tayf alkan59 maiumut ve ısmını sayamadıgım bu topıgın bayanlarının hıkayelerını bıldıgım ıcın daha ıyı ıletısım kurabılıyorum. dıger grup bana bıraz kalabalık geldı yıne dondum buraya:) ama oradakı arkadaslarımında hıkayelerını fırsat buldugumda okuyacagım

benı sorarsan 3 kasımda regl oldum aslında regl bıle denmez 1gun acaıp bıseyler oldu doktora gıttım amelıyat sonrası normal bu dedı regl oldugunu not edebılırsın dedı rahım cok guzel dedı(genc kız rahmı gıbıymıs artık:) sagda tek yumurta vardı oda sevındırıcı dedı. kasım sonu aralık basında olacagın reglıde degıl ocak ayında olacagın yanı 2 reglıde gel dedı. tup bebek tedavıne baslayalım dedı.Ama kafamı karıstıran bırsey dedı. bu arada esınle bırlıkte olabılırsın ama ıçıne bosalmasın dedı olurda hamıle kalırsın rahım toparlamadan kalırsan düşük ile sonuclanabılır bır anormallık olur kurtaj olursun falan allah korusun bırde onunla vakıt kaybederız sonra dedı..

sen nedersın bu tur amelıyatlardan sonra hamıle kalan bır cok yazı okudum. kadınlar mıyom polıp amelıyatlarından sonra normal yolla hamıle kalabılıyormus ama doktorum dedıgı gıbı en az 3 ay sonramı ıcıme bosalması dogrudur acaba? bılemedım canım

bu arada 76 kılo olmusum ınanılmaz kendımı kotu hıssedıyorum en kısa surede yürüyüşlere baslayacagım ve dıyetısyenle zayıflamaya en azından ocak ayına kadar bır 6 kılo versem cok ıyı olacak. bunun dısında henuz hıc bırsey yapmıyorum bıtkısel olarak bır kac gun arısutu bal polen yedim ama onu da bıraktım.
bır tuhaf duygu ıcersındeyım olmayacak nasılsa dıye bır hıssım var doktorum olmazsa donasyonu dusunuruz dedı sansın cok yuksek olur onda dedı bılıncaltında o dusuncemı olustu bılemıyorum. olmazda donasyonda sansım var dıyorum ıcımden ama bunu der demezde sacmalama dıyorum kendıme kızıyorum hemen baska bırsey ıle mesgul oluyorum. yanı dedıgım gıbı bır acaıp oldum bu son gunlerde..

senı kocaman opuyorum

sevgıler

Canım merhaba,seninle konuşmak güzel,ben de bu ara bayram nedeniyle giremedim.Yazdıkların ne güzel inşallah hiçbirşeye gerek kalmadan kendiliğinden gelir bebişin.Bende de polip vardı,tüp bebek öncesi polipleri aldı doktorum bu hamileliğe engel diye.Bana da söylemişti belki kendiliğinden hamile kalırsın diye.İnşallah canım rabbim hakkımızda hayırlısını versin.Ben de girdim o topiğe ama baştan bir bağ kurulunca o bağlılık devam ediyor,oraya da yazdım ama dediğin gibi kimseyi tanımayınca bir tuhaf oluyorsun,burada biz birbirimizin hikayesini bildiğimiz için belki daha sıcak geldi ortam.Şimdilik donasyonu aklından çıkart ben de olmazsa belki diye aklımdan geçiriyorum ama daha şimdilik gerek yok ya ,zamanımız var,boşverdoktorun dediğini ne diye boşa göndereceksin,sen bildiğin gibi devam et ,çalışmaya devam,ben de kocaman öptüm seni canım kendine iyi bak hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyorum en kısa zamanda sen yolu aç arkandan biz geliriz,sevgiler

herkese merhaba.artık çok bunaldığımı yazmak istiyorum.artık çocukta istemediğimi.birden olmuyor karar vermek.zaman içinde olgunlaşıyor.yumurta takibii ,aşılama,tüp bebek. olmadı ,olmuyor.ihtimali arttıran yeni bişey var mı tıpta?tekrar başa dön yaptıklarını iç yapmamış gibi aynı heyecanla tekrar yap.yok yok olmuyor.belki bir sürpriz olacak ama büyük ihtimal bu gün olduğum yerde olucam.yıkılmış bi şekilde.hem bugün hamile kalsam 40 yaşında doğurucam.eşim 46 olacak.o okula başlarken biz daha da yaşlanacağız.o liseye giderken daha da.belki evlendiğini bile göremiyceğiz.en büyük korkumda hayatta onu tek başına bırakıp gitmek.çünkü kalabalık bir aile değiliz.sadece bir tane kuzeni olacak ki o da 14 yaş büyük.belki o kol kanat gerecek Ona.torunlarımı görme ihtimalım daha doğmamış çocuğumu görme ihtimalimden de az.en iyisi boş ver .sene de bi kaç kere tatile çık.gece istediğinde yat.istediğinde kalk.iki kişinin işlerini yap üç kişinin değil.eve iş getirdiğide sıkıntıya girme çünkü sorumlulukların daha az.ha belki yanında çocuğunun gece uyuyamadığında ,hastalandığından,hangi yemekleri sevip sevmediğinden bahsedilecek.o zamanda sessizce dinle.çaydan bir yudum daha al ve konuyu değiştirmelerini bekle.eğer yeni biriyle de tanışırsan en başta o sormadan çocuğum yok de.böylece sizin kaç çocuğunuz var sorusu daha az acıtsın.işte böyle ben artık çocuk falan istemiyorum.ama umarım Allah isteyen herkese hayırlısını verir.iyi bayramlar.sevgiler

Valla ne yalan söyleyeyim ben de aynen senin gibi düşünüyorum hele şu son dönemde çocukları gördükçe,anne babaların halini gördükçe halime şükrediyorum inanki,keyfine bak,hayatını yaşa ,sorumluluk yok,eve geldiğinde seni bekleyen birileri yok,ye iç,yat diyorum ama bir bakıyorum herkesin yanında bir bebek biz tek başına evde ses yok herşey bir yere kadar.Rabbim inşallah bize de verir arkadaşım,biz yorulduğumuz için belki de savunma geliştiriyoruz ama eminim ki içimiz öyle demiyor,hadi bakalım vazgeç umutsuzluktan.Umutsuzluk bizlere yakışmıyor arkadaşım,sabrederek elimizden geleni yaparak beklemek ve dua etmek gerekiyor.Ama asla vazgeçmek yok.Rabbim karşılık vermeyeceği duayı ettirmezmiş,inşallah biz de birgün aile olacağız.Ama olmazsa da tabi ki dünyanın sonu değil o zaman keyfimize bakarız,şimdilik daha erken.Bak ben bile erken diyorum 42 yaşında,hem bu yaşlarda olan çocuklar daha zeki oluyormuş,bu yaşta doğum yapan kadınların da ömrü uzuyormuş,bir yerlerde okudum ama nerede hatırlamıyorum ,hem ne var yaşımızda ya,doktorum bana senin yaşında ne var,biz 50 yaşı hedefliyoruz demişti.İyi düşün iyi olsun arkadaşım kendine iyi bak,sevgiler

merhaba arkadaşlar hepinize iyi bayramlar dilerim.

arkadaşlar kasım ayında tüpe başlayacaktık ama reglim hemen bayram öncesine denk geldiği için aralıkta başlamaya karar verdik fakat bayram öncesi süpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim. tam regli günümde regli oldum ama sonra kesildi lekelenmeye dönüştü, sonra ertesi gün tekrar aynı şekilde olunca ve de birde ateş ölçüyordum ateşimde regli olmama rağmen düşmeyip artınca şüphelendim tets yaptım ve hamile çıktım. şimdi dinleniyorum. bundan önce 3 gebelik kaybım var en son temmuz ayında kürtaj olmuştum. o nedenle ne eşim ne de ben doğru düzgün sevinebildik hemen direk içimizi korku aldı tekrar aynı şeyler olursa diye. biliyormusunuz gene soğan kürü yaptığım ay kaldım. farklı şelerde yapıyordum 3 aydır yapmadığım kalmadı ama benim ilki dışında bu son 3 hamileliğimde soğan kürü yaptığım ay oldu, bu kadarda tesadüf olur mu bilmiyorum. devamı gelir mi bilmiyorum hayırlısını diliyorum sadece.

Canım ya çok sevindim inşallah rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder,sakın korkma ne düşünürsen onu yaşarsın,ne güzel ya darısı bizim başımıza,sevgiler

Burda ben gibi yani 43 lük çıtırlar varken sana mı kaldı pes edip vazgeçmek.Ama var ya şu istemiyorum lafına takıldım ben.Tamam isteme çünkü hep nedense istemeyince oluyormuş.Elinden geleni yap mücadeleyi bırakma ama istemede:))Benim anam da çok geç doğurmuş son çocuklarını ama torun torba bir sürü var valla..Neyse canım büyük ihtimalle bunaldın haklı olarak.Su akar yolunu bulur.Ne olacaksa o olur.Allah hepimizin hakkında hayırlı şeyler versin.Ama yaşa takılması gereken birisi varsa buralarda oda benim.43 bitmesine sadece 3 ay kaldı.44 te hamile kalsam 45te anne olurum bak benide caydırıcan haberin olsun.Kendine iyi bak sevgiler...

Valla ben de sana yakınım yaş konusunda ,ama biz de dediğin gibi 45 yaşın da da olsa anne olacağız inşallah bu da bizim zaferimiz olacak,iyi ki varsınız ya ,sizinle kendimi o kadar iyi hissediyorum ki,hepinizi seviyorum,sevgiler

tokraksu tebrik ederim çok sevindim senin adına.allah tamamına erdirsin.inşallah birgün ben de yazarım buraya hamile kalabildiğimi..................

arkadaşım, yazdığın zaman okudum ancak bir türlü sana birşeyler yazamadım. Öncelikle bugün hamile kalsam 40 yaşında doğracam demişsin. Ben bugün hamile kalsam 43 de doğuracağım. Bende zaman zaman düşünüyorum çocuk ilkokula giderken 50 li yaşlarda olacağımı acaba ona haksızlıkmı ediyorum diyorum. Annem beni 36 yaşında doğurmuş allaha şükür sağlık sorunu yok ama yaşlılığın verdiği huy değişikliği mevcut. Ben bu yaşta çekemiyorum, çocuğum benim 42 yaşında katlanamadım şeye benim onu daha geç doğurmuş olmam sebebiyle çok genç yaşta yakalanacak. Bunların hepsi düşünülüyor. Düşünülmez olur mu hiç.

Sanırım burada benim kadar tüp yapan yoktur, 20 ayda 8 kere. Ama devam ediyorum edeceğimde. Haaa eskisi gibi hayallerim, umutlarım var mı ? yok tabi. Bende zaman zaman bıraksam diyorum sonra düşünüyorum zaten 1 bilemedin 1.5 yıl sonra ben istemesemde bırakacağım. Eğer şu uzatmaları oynadığım dakikalarda fazla ara verirsem, sonra istesemde bu günleri bulamayabilirim.

O yüzden kendini yaşlı anne olacağımla, vs ile üzme lütfen. Bu öyle güçlü bir duygu ki herşeyi yok saydırıyor. Biz elimizden geleni yapalım sonra, sonra mı... sonrasına ozaman karar veririz. Kendi adıma acayip umutsuzum geçen ay ki denemede 4 tane 3. gün embriyosu konuldu sonuç 1 bile değil. Nasıl umutlu olayım ki ? Ne konulursa ne kadar konulursa tutmuyor. Ama aklı selim düşünüce devam diyorum. Elbet birgün bir tane kaliteli yumurtaya veya embriyoya denk gelebilirim.

Bak birde bana bu ay yaptırdığım check up ta radyolog, "doktorunuz size kanser olabileceğinizi söyledi mi" dedi. Doktorum yüksek doz almadığın için böyle birşey olmayacağını söylese de tahmin edersin ki bunu bir başka doktordan duymak hiç hoş değil. Hatta doğursanızda doğurmasınızda meme kanseri ihtimaline karşı, göğüslerinizi bir ara aldırırsınız iyi olur bile dedi. (Bu düşünceye de doktorum karşı çıktı). Gene de insan bu süreçte hoş şeyler yaşamıyor. Ama yukarıda da dediğim gibi öyle güçlü bir duygu ki hastalığı bile düşünmüyorsun. Sadece çocuğum olursa hastalanmayayım, onun başında kalayım diyorsun. Neyse çok uzattım. Bir ay tüp yapıp sonraki ayı boş geçerken , bu sefer 2 ay ara verdim. Bu bile iyi geldi. Sende makul bir süre ara ver. Ama lütfen bırakmayı düşünme, düşünsen bile benim gibi uygulama. Sonra gene yaz.

Son düzenleme:
Back