• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

Kimseler kalmamış burda...Lenova nerelerdesin...İyileştin mi?Artık yavaş yavaş ses ver...

canım selamlar

bugun işe basladım. dunya kadar iş birikmiş ancak 1 haftada toparlarım heralde.. agrım sızım azaldı dıyebılırım. aksam saatlerınde oluyor ama cok sukur cok daha ıyıyım. sımdı reglı olmayı beklıyorum. reglının 7veya 8 gunu doktora kontrola gıdecegım bakalım rahım ne durumda olacak..

sızlerden ne haber? alkan59'cum durum nasıl sen neler yaptın?

canım selamlar

bugun işe basladım. dunya kadar iş birikmiş ancak 1 haftada toparlarım heralde.. agrım sızım azaldı dıyebılırım. aksam saatlerınde oluyor ama cok sukur cok daha ıyıyım. sımdı reglı olmayı beklıyorum. reglının 7veya 8 gunu doktora kontrola gıdecegım bakalım rahım ne durumda olacak..

sızlerden ne haber? alkan59'cum durum nasıl sen neler yaptın?

İyileşmene ve işe başlamana çok sevindim.Ama sen yinede çok dikkat et sakın üşütme.Bende durum şöyle,bugün tedavinin 13.günü bitti.Çatlatmayı vuruldum 2 gün sonra toplama var.transfer aşamasına gelirmiyiz bilmem.2 yumoş,biri normal görünüyor diğeri daha küçük.Bakalım hayırlısı inşallah.Ama çok yoruldum çooook...Maddi manevi çok külfet.Allah inşallah emeklerimizin mükafatını sağlıklı bir bebişle verir.Bana sana uğraşan herkese inşallah.Kendine iyi bak,benim için dua et.Öpüyorum sevgiler...

İyileşmene ve işe başlamana çok sevindim.Ama sen yinede çok dikkat et sakın üşütme.Bende durum şöyle,bugün tedavinin 13.günü bitti.Çatlatmayı vuruldum 2 gün sonra toplama var.transfer aşamasına gelirmiyiz bilmem.2 yumoş,biri normal görünüyor diğeri daha küçük.Bakalım hayırlısı inşallah.Ama çok yoruldum çooook...Maddi manevi çok külfet.Allah inşallah emeklerimizin mükafatını sağlıklı bir bebişle verir.Bana sana uğraşan herkese inşallah.Kendine iyi bak,benim için dua et.Öpüyorum sevgiler...

canım benım dualarım senınle olacak tek yumurta ıle bıle olsa olacak Allah maddı manevı cektıgımız bu hallerımızın karsılıgını bebeklerımızle odullendırecek..
sen kalbını ferah tut cok düşünmemeye calıs ya da hep olumlu dusun olacak de!! tum kalbımle dua edıyorum benı habersız bırakma ben hergun gırıp bakarım artık topıge nasılsa ıs yerındeyım.. kocaman opuyorum..

arkadaşlar sizleri zaman zaman okurdum ve kendi ümitsizliğim içinde üzüntümü daha derin yaşardım.
41 yaşındayım ve yeni hamile olduğumu öğrendim, ben oldukça ümitsiz olarak yorumlanan bir vaka idim. şöyle söylemek istiyorum; 41 yaşına kadar ne kürtaj, ne dış gebelik, ne kimyasal gebelik geçirebilmiş biri değilim. Bunları bile geçirsem kendi adıma mutlu olacaktım, ama hiç gebelik yaşamadım. Bu nedenlede doktorların daha ümitsiz gördüğü bir vaka idim, 6 yıl öyle uğraştım öyle acılardan geçtim ki, deyim yerindeyse öldüm öldüm dirildim... şimdi başardım mı?? hala inanmıyorum ki... sonra hikayemi yazacağım, şimdi doktor istirahat diyor söz dinliyorum... darısı hepinizin başına tez zamanda.... şimdi 9 ayı tamamlayabilecek miyim bilemiyorum allahın takdiri... ama allaha binlerce şükür ediyorum, bugünü bile yaşattığı için...

arkadaşlar sizleri zaman zaman okurdum ve kendi ümitsizliğim içinde üzüntümü daha derin yaşardım.
41 yaşındayım ve yeni hamile olduğumu öğrendim, ben oldukça ümitsiz olarak yorumlanan bir vaka idim. şöyle söylemek istiyorum; 41 yaşına kadar ne kürtaj, ne dış gebelik, ne kimyasal gebelik geçirebilmiş biri değilim. Bunları bile geçirsem kendi adıma mutlu olacaktım, ama hiç gebelik yaşamadım. Bu nedenlede doktorların daha ümitsiz gördüğü bir vaka idim, 6 yıl öyle uğraştım öyle acılardan geçtim ki, deyim yerindeyse öldüm öldüm dirildim... şimdi başardım mı?? hala inanmıyorum ki... sonra hikayemi yazacağım, şimdi doktor istirahat diyor söz dinliyorum... darısı hepinizin başına tez zamanda.... şimdi 9 ayı tamamlayabilecek miyim bilemiyorum allahın takdiri... ama allaha binlerce şükür ediyorum, bugünü bile yaşattığı için...

Al bana koca bir umut yumağı daha.Hem senin hem de hepimizin adına çok sevindim canım.Kurban olduğum Allahım inşallah sağlıkla kucağına almanı nasip eder.Hikayeni mutlaka okumak isteriz ama şimdi yat dinlen kıpırdama.İyi günlerde görüşmek üzere sevgiler...

Badenur'cuğum hayırlı olsun, sağlıkla gelecek bebeğin inşallah . :nazar: Merakla bekliyoruz hikayeni.

Son düzenleme:
badenur çoookkk sevindim canım önceleri takip etmiştim seni o yüzden biliyorum.hep merak etmiştim.şükürler olsun allah tamamına erdirsin inşallah.söz dinlemekle çok iyi yapıyorsun nasılsa geçer zamn yeterki gelsin meleklerimiz.bende merakla beklicem hikayeni.

Al bana koca bir umut yumağı daha.Hem senin hem de hepimizin adına çok sevindim canım.Kurban olduğum Allahım inşallah sağlıkla kucağına almanı nasip eder.Hikayeni mutlaka okumak isteriz ama şimdi yat dinlen kıpırdama.İyi günlerde görüşmek üzere sevgiler...

Badenur'cuğum hayırlı olsun, sağlıkla gelecek bebeğin inşallah . :nazar: Merakla bekliyoruz hikayeni.

badenur çoookkk sevindim canım önceleri takip etmiştim seni o yüzden biliyorum.hep merak etmiştim.şükürler olsun allah tamamına erdirsin inşallah.söz dinlemekle çok iyi yapıyorsun nasılsa geçer zamn yeterki gelsin meleklerimiz.bende merakla beklicem hikayeni.

hiç üzülmeyin arkadaşlar, ben kesinlikle inanmıyordum. zaten doktorlar hiç ümit vermiyorlardı. bana söylenen en yüksek şansımın ancak %10 olduğuydu. böyle bakınca ümit edilecek hiç bir şey kalmıyor zaten değil mi??? ama tıbbın dışında birşey var, aslında hepimizin çok iyi bildiği allahın takdiri... şimdilik şunu söyleyeceğim; şartlar ne olursa olsun, doktorlar ne kadar vahim tablo çizerse çizsin, hepsi boşmuşşşş, tek şey allahın takdiri. canı gönülden diliyorum hepinize sağlıklı bir evlat tez zamanda nasip kısmet olsun. bunu öyle içtenlikle söylüyorum ki, çünkü canı yananı canı yanmış anlar ... allahım hepinize gönlünüzdeki hemen versin. banada 9 ayı tamamlamayı nasip etsin, hamileliğim kolay olmayacakmış, korkularım çok... ama allahıma binlerce şükür diyorum, en azından ben de hamile kalabiliyormuşum, bu bile gözlerim açık gitmeyecek dedirtiyor inanın...

BADENUR KK KÜLÜBÜNDE SENİ UZUN ZAMAN TAKİP EDİYODUM HATTA YAZIŞDIGIMIZ ZAMANLAR DA OLDU HAMİLE OLDUGUNU YAZMISSIN İNAN O KADAR COK SEVİNDİM Kİ ANLATAMAM ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN SAG SALİM KUCAGINA A LIRSIN İNŞŞ BEBİSİNİ:nazar:

Arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra salaklığımın boyutunu bir kez daha anladım. 42 yaşında olup da bir iki ay içinde hamile kalacağımı bana düşündüren neydi acaba. 5 ay geçipde hamile kalamayınca jeton feci halde düştü. Yaşadıklarınızı okuyunca da kendimi farklı bir gezegenden gelmiş gibi hissettim.
Paçalarım tutuşmuş bir halde doktorun yolundu tuttuktan sonra adetin 3. günü FSH, LH, VR ESTRADIOL E2
Adetin 22. günüde PROGESTORON ve PROLAKTİN denen testleri yaptırmam gerektiğini öğrendim.

Bugün adetimin 3. günü sanırım. Sanırım diyorum çünkü ilk gün akşama doğru hafif bir lekelenmeyle başladı ve o günü 1. günmü saymam gerek bilemedim. Dr.uma da ulaşamadım.
Neyse sonuçta bundan sonra ne olacak neler yaşayacağım endişesi içerisindeyim. Testlerin anlamını neyin ne için olduğunu bile bilmiyorum. Çünkü konuyla hiç alakam olmadı. Uzun süre anne olmayı da istememiştim ben ama artık istiyorum inşallah geç kalmamışımdır :((

Arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra salaklığımın boyutunu bir kez daha anladım. 42 yaşında olup da bir iki ay içinde hamile kalacağımı bana düşündüren neydi acaba. 5 ay geçipde hamile kalamayınca jeton feci halde düştü. Yaşadıklarınızı okuyunca da kendimi farklı bir gezegenden gelmiş gibi hissettim.
Paçalarım tutuşmuş bir halde doktorun yolundu tuttuktan sonra adetin 3. günü FSH, LH, VR ESTRADIOL E2
Adetin 22. günüde PROGESTORON ve PROLAKTİN denen testleri yaptırmam gerektiğini öğrendim.

Bugün adetimin 3. günü sanırım. Sanırım diyorum çünkü ilk gün akşama doğru hafif bir lekelenmeyle başladı ve o günü 1. günmü saymam gerek bilemedim. Dr.uma da ulaşamadım.
Neyse sonuçta bundan sonra ne olacak neler yaşayacağım endişesi içerisindeyim. Testlerin anlamını neyin ne için olduğunu bile bilmiyorum. Çünkü konuyla hiç alakam olmadı. Uzun süre anne olmayı da istememiştim ben ama artık istiyorum inşallah geç kalmamışımdır :((

:27:alemsin...yazdıklarını gülümsetti beni...neyse aramıza hoşgeldin..hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ama bence acil olarak iyi bir tüp bebek merkezi ve doktoru bulmalısın ve hemmen startı vermelisin...42 yaş evet belki hiç birşey için geç bir yaş diil ama inan bebek için çokta kolay bir yaş diil..ammmmaaaa,imkansızda diil,ben 41 in sonunda ikizlere hamile kaldım ama 2 yıllık emekten ve 3 düşükten sonra....bizim yaşlarda pekçok arkadaş var kk da bebişlerini kucağına alan...http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/229670-38-yas-ustu-genc-hanimlar-buraya-3175.html bu topicin sana faydalı olacağını düşünüyorum,gel,bekleriz...ama artık soluk almadan ve hiç zaman kaybetmeden yardımcı üreme ile ilgili birşeyler yapmalısın..öncelikle iyi bir tüp bebekçiye muayene olup,yumurta rezervinin durumunu öğrenip gerekli bütün tahlillerini yaptırarak,tabiiki eşinle beraber yaptırarak,bir an önce başlamalısın uğraşmaya..en önemlisi bebişinin olacağına inanmalısın tabii ki...kolay gelsin..38 yaş üstü topicine beklerim,40 yaş topici pek canlı bir topic diildir,sorularına en hızlı cevapları 38 yaş ve üstünde bulabilirsin,gerçekten çokkkk tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlar var ...

Yazını okuyunca buyur işte benden başka akıllılarda varmış dedim.Valla aynen bende senin gibi düşünüyordum.Nezaman istersem ozaman olur diyordum.Öyle sakil sakil düşündüğüm içinde 1,5 yıl flört,1 yıl da nişanlı kaldım.Dur evimizin içini tamamlayalım,doğal gaz bağlanmadı üşürüz bekleyelim.Okullarda kapansın yzık çocuklar öğretmensiz kalmasın yaz tatilini bekleyelim.Nasıl olsa sevgilimle hergün elele dizdizeyiz.Bir de aman hamile kalmayım düğünde karnım çıkar herkes anlar, rezil oluruz diyede endişenmelerim. Allahım yaaa ne büyük saflık.Çıtır görünüyorum ya kimse de demiyor kızım bu kadar erteleme evlen sonra çocuğun olmaz tırmalarsın diye.Hem de ne tırmalamak.Yaklaşık bir yıldır bacaklar havaya dikik vaziyetteyim:))) 1 aşılama 2 transfere ulaşamayan tüp bebek denemesi.Bi dünya iğne, bi dünya emek ve para .Ama umutsuz muyum değilim.İçimi karartıp kendime ve sevgilime hayatı zehir etmiyorum.İstiyorum,diliyorum ve dua ediyorum.Burayı tesadüfen buldum.İlk 40 yaşımın hikayesiyle tanıştım,sonra buraya en son da 38 yaş üstü topiğine neredeyse abone oldum.Tayfın dediği gibi 38 yaşta gerçekten çok tatlı ve bilgili arkadaşlar var.Hem umut veriyor hem de onların sayesinde çok şey öğreniyorsun.İşin en güzel yanı çok mücadele etmiş ve sonunda mücadeleyi kazanmış olmaları.Bebeklerini kucaklarına almış yada tayf gibi gün ay sayan arkadaşlar var.Bende tavsiye ederim.Kendini yalnız hissetmezsin.Bu arada ben hiç öyle hissetmesem ve göstermesemde 43 yaşımın neredeyse son aylarındayım.Bana göre daha avantajlısın.Bence de doğğğru tüp bebek merkezlerine.Geç kalmamaya bak.Sevgiler...

Lekelenmeyi sayma demişti dr bana.kanamanın başladığı gün 1.gün.Lekelenmeler rezerv azlığının göstergesiymiş ona göre.Umarım yanlış biliyordur:)))

geçen aylarda internette dolaşırken bir sitede kıbrıstaki bir profun sayfasına gözüm takıldı.aynen aktarıyorum.Dr. Halil İbrahim Tekin Gazi Magosa’daki Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nin direktörü ve yaklaşık 5 bin bebeğin dünyaya gelmesine vesile oldu. 50 yaşın üstündeki 400’den fazla kadına ilk kez annelik duygusunu tattırdı. Aralarından ikisi 64 yaşındaydı.
KADINLAR YILLARCA YALVARIYOR, TAŞ OLSA ÇATLAR

Dört yüz civarında 50 yaş üstü kadını doğurttum. Bunların yüzde 80’i Türk. İkisi 64 yaşında. Aslında teorik olarak 90 yaşındaki kadın bile doğurabilir, rahim yaşlanmıyor. Artık 45 yaş üstü kadınlara donasyon uygulanması burada da yasak. Türkiye’de kadınlar çocuk sahibi olamamayı çok fazla mesele yapıyor. Aslında ben de 50-55 yaşın üstü kadınların, çok sağlıklı değilseler bu işlemlerden geçmesini ve anne olmasını doğru bulmuyorum, çıkabilecek olumsuzlukları düşünüyorum. Ama yıllarca yalvarıp yakaran hastalarım var. Taş olsa çatlar. Acıma hissiyle dayanamadım ve yaptım. Bu da kişiliğimin zayıf tarafı. Testlerden sonra sağlığında sorun yoksa ikna oluyorum. 58 yaşında bir hastam doğum yapınca şaşırdı herkes. 64 yaşında iki anne yine burada yumurta donasyonuyla gebe kalarak doğum yaptı.

Yumurta nakli yaptığım kadınlardan sadece biri bebeği istemedi. İkinci uygulamada hamile kalmıştı ancak gebelik psikozuna girdi. Bebeği aldırdı. Bunun dışında hiçbirinde çocukla ilgili en ufak bir sorun yaşanmadı. Nakille çocuk sahibi olanların büyük bir kısmı 10-15 yıl tedavi görmüş, sonunda menopoza girmiş kadınlar. Ama çocuk sahibi olma arzuları inanılmaz yüksek. “Yumurtan veya rahmin yok” dediğimizde, hemen “Başka tedavisi yok mu?” diye soruyorlar. Kadının yazılımı böyle, neslini sürdürmek istiyor. Başkalarının yumurtasıyla anne olmayı önemsemiyor. Yumurtasını almak için kardeşini, arkadaşını, teyze kızını getiren kadınlar var. Erkekler, yumurta donasyonu veya taşıyıcı annelikle çocuk sahibi olmayı kolayca kabul ediyor. Kadın yumurtası alınıyorsa sarışın mavi gözlü tercih ediliyor. Ama spermde, verici babaya benzesin isteniyor. Baba “Aman bana benzesin” diyor. Kendinden uzun boylu olmasını dahi istemiyor. Anadolu tipi spermler getiriyoruz.

Selam kızlar kimseler uğramıyor topiğe nerelerdesiniz bakalım,lenovacığım iy misin sen de bayağıdır girmemişsin topiğe.Gerçi iş yoğun olunca insan bilgisayarın başına geçmek istemiyor.Alkan59 ,yazılarından tedavi sürecinde olduğunu anladım,sonuç ne oldu hiç bahsetmemişsin ya da ben kaçırdım,umarım herşey yolundadır.
Bende de birşey yok yine regl olmadım 12 gün geçti,test yaptım tabiki negatif.Ben bu çift çizgiyi görmekten umudu kestim ya,nefret ediyorum artık çizgilerden.Ben hamile olduğumu bu testlerle öğrenemeyeceğim gibi geliyor,çift çizgi görmek bana haram,bir hamile kalsam on onbeş tane test alıp hepsini yapacağım ve yaşadıklarımın acısını çıkaracağım.Regl olur olmaz doktora gidip şu dondurulmuşla şansımı son kez deneyeceğim,inşallah mutlu sona ulaşırız.
Bu arada birşey dikkatimi çekti,arkadaşlar hem bu topiğe yazıyor hem de bu topikle ilgili olumsuz cümleler kullanıyor,bu topik pek canlı değil sorularına cevap bulamazsın gibi,ben açıkcası herkesin fikrine saygı duyarım bu da onların düşüncesi ama yine de bu tür söylemleri çok doğru bulmuyorum.Burada paylaşımlarımız var,yoğunluk nedeniyle girmesek bile eminki birbirimizi takip ediyoruz.İnsanlar seçimlerinde özgürdür,ama buraya yazıp hem de o yazının içinde başka bir yerden bahsedip reklamını yapmak bana doğru gelmedi.Bunlar özelden de yazılabilirdi ben pek etik bulmadım açıkcası ve düşüncelerimi yazmak istedim.Umarım kimse alınmaz sadece sitem bu.

Canım merhaba aramıza hoşgeldin,inşallah herşey umduğun gibi olur,takılma fazla çünkü sen ne yaparsan yap herşey olacağına varıyor,bunun yaşla falan ilgisi yok gerçekten.Bir bakıyorsun 45 yaşında kadın hamile,öbür taraftan 20 yaşında doktor doktor gezen var.Bunlar nasip işi arkadaşım.Kısmetimizde anne olmak varsa bizde oluruz,burada birçok arkadaşım var,onca tedaviden sonra boşverip sonra da hamile kalan.Rabbim öncelikle hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin bize gerisi boş.Bu demek değil ki elimiz kolumuz bağlı oturacağız,tabiki elimizden geleni yapacağız,çaba sarf edeceğiz,inşallah umutla bekleyen herkesin kucağı dolar.
ben de 42 yaşındayım,34 yaşında evlendim,tam dört yıldır uğraşıyoruz.Bizim ki pek uğraşma sayılmaz aslında.Aklımıza geldikçe üstüne düşüyor,sonra peşini bırakıyoruz.Çok üstelemiyoruz belki bilemiyorum.Sen de bir an önce bir doktorla görüşüp tahlillerini yaptır ki kendine bir yol çizesin.Belki de hiç birşeye gerek kalmadan kendilğinden gelir bebişin inşallah.Rabbim herkesin gönlüne göre versin,iyi akşamlar...

Selam canım,benim tedavim geçen hafta sona erdi.2 yumurta toplandı birisi boş diğeri de kötü döllenmiş transfer olmadı.Bitti gitti.İnşallah senin dondurulmuşların can olur kan olur bebiş olur.Benim durum önümüzdeki haftalar ya da aylarda belli olacak.Yarı yıl tatiline kadar sanırım artık denemem.Yumurta takibi yaptırıcam bayramdan sonra.
Topik hakknda olumsuz bi şey demedik canım.Sadece kimselerin olmadığını yazdık.Ben hemen hergün giriyorum ama ne gelen var ne giden.Bir kaç sayfa öncesine git bak kim ne yazmış ya da yazmamış.Büyük ihtimal en çok beni görürsün.Ama tabi yazamayan arkadaşların elbetteki çok geçerli sebepleri vardır.Bu çok normal.Ama unutmaki burda olmamızın asıl sebebi sohbetten çok dayanışma,yardımlaşma ve en önemlisi de aynı dertten muzdarip olanlarla birlikte olup kendini yalnız hissetmeme.İşte o yüzden o yazmış olduğumuz topiğin reklamını vallahi billahi severek yapabilirim ben.Hatta vakit bulursan sende gel yaz ki birlikte sinerji oluşturabilelim.Aslında ben burayada yazıyorum ama deneyimim ve bilgim çok az.Ne kendime ne de başkalarına bir faydam olabileceğini çok düşünmüyorum.Sebep o.Başka bi şey değil.Kendine iyi bak sevgiler...

Canım tekrar merhaba ben de bir çok topiğe giriyor ve vakit bulursam yazıyorum oraya da giriyorum ve yazdım da neden olmasın ben sadece kelimelere takıldım belki yanlış anladım belki doğru,önemli olan benim için de paylaşmak ,çünkü bizi bizden başka kim anlayabilir ki

niyetim kötü diildi,bilinsin isterim..kimseyi kırıp dökmekte istemedim ama nckurt seni üzmüşüm anlaşılan..gerekli açıklamayı alkan yapmış,ekleyecek bişey bırakmamış...amaç sadece yardımcı olmak..

niyetim kötü diildi,bilinsin isterim..kimseyi kırıp dökmekte istemedim ama nckurt seni üzmüşüm anlaşılan..gerekli açıklamayı alkan yapmış,ekleyecek bişey bırakmamış...amaç sadece yardımcı olmak..

Sorun yok arkadaşım dedim ya ben de alınganlık yapmış olabilirim,edebiyatçıyız ya kelimelere takıldım sadece ,burada kimsenin amacının kötü olmadığını biliyorum,sağlık olsun,sorun yok

Back