• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

topraksu çokkk tebrik ederim. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

teşekkür ederim canım.

benim ablam evleneceğim dediğinde 29 yaşındaydı annem kişiden dolayı istemiyordu biz hepimiz anneme karşı çıkmıştık kızın yaşı 30 a yaklaşmış daha ne kadar bekleyecek ne zaman çocuk yapacak diye anneme kızıyorduk. annem istemesede elinden birşey gelmedi ablam 29 unda evlendi 30 unda ilk çocuğunu doğurdu.34 ünde de 2.ci çocuğunu doğurdu. evlilik için 29 yaş bana o zaman o kadar büyük geliyordu ki, çünkü daha çocuk yapacaktı o yaştan sonra zor olur diyordum. ablam için böyle düşünürken herhalde evin en küçüğü olmamın etkisi hiç kendi yaşımın farkında olmadım, hayatımda biri olduğu halde(eşim) hadi evlenelim yaşım geçiyor demedim. eşimle tanıştığımda 31 yaşındaydım evlendiğimde 34, hangi mantıkla 3 sene öyle geçirmişim bilmiyorum. eşimi tanımadan öncede evlenebiliridm ama herhalde üniversite okuyup aileden uzak kendi başına yaşamaya alışmış olmanın bir dezavantajını yaşadım. bu özgürük süresini abarttım. bırak bunları birde sanki çok genç evlenmişim sanki eşimi tanımıyorum evlilik otursun diye birde üstüne 8 ay korundum. hiç aklıma gelmezdi böyle şeyler yaşayacağım ailede de kimse yaşamamışki onlardan göreyim beni düşündürsün. aralık ayında evlilikte 4 yılımı bitireceğim. korunmayı bıraktığımdan beri bebekle uğraşıyorum. ne evliliğimden doğru düzgün birşey anladım ne eşimden. herşeyimi buna odaklamışım. doğal yoldan olan 3 tane gebelik kaybım ayrıca 3 negatif aşılamam 1 negatif tüp bebeğim var aldığım her olumsuzlukta ilk yaptığı bebek isteğimden vazgeçmek oluyordu kesinlikle artık istemiyorum hayatım gitti diyordum ama bu 1 hafta bilemedin 2 hafta sürüyordu ve ben gene başlıyordum merkez araştırmaya, doktor doktor gezmeye, bitkiseller araştırmaya. doğru düzgün doktor yüzü görmeyen ben 3 yıldır doktorlardan çıkmıyorum.

Eğer çocuk fikrini gerçekten akıldan çıkartabilip hayatımıza onu hiç düşünmeden kendimize zehir etmeden geçirebilmeyi başarabiliyorsak ne güzel. ama artık istemiyorum deyip aslında aklımızdan bir türlü atamıyorsak Allah maddi ve manevi güç verdiği sürece elimziden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. geç anne olacağım çocuğumla aramda bu kadar yaş olacak diye düşünmek stresimizi arttırmaktan başka işe yaramayacak. ne yapalım bizim kaderimizde buymuş. inşallah geçde olsa hepimiz anne oluruz. o duyguyu inşallah Allah isteyen herkese yaşatır.

benimde 38 im ağustosda bitti 39 a girdim eşim desen 45 yaşında. bunu kucağıma alacakmıyım bilmiyorum. bu konuda geçmişim pek parlak değil, ve yığınla akla gelmeyecek testler yaptırdığım halde kayıplarımın nedenide bulunamadı. ne yapabilirim. hepsinde çok üzüldüm ama olacakların önüne geçemiyor insan. elimden gelen sadece dua etmek ve dua istemek.Onun için Allah'a emanetiz.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

5 yıldır bu mücadelenin içinde o kadar yıprandım ki, fakat vazgeçmedim... her zorluğu, her acıyı, her riski göze aldım... bazen bedenim buraya kadar dedi ama beynim hadi kalk devam et dedi. tüp, laporoskopi, histeroskopi arasında savrulurken , bedenime ruhuma ne kadar yüklendiğimi farketmemiştim ve iki kez mide kanamasıyla geçmişim film şeridi oldu geçti gözlerimin önünden. inanın o anda bile en çok bu mücadelenin sahneleri vardı :) ve gözlerimi açtığımda doktora ilk sorduğum soru; ben yakında tüp bebek deneyecektim, ne kadar zamanda iyileşirim oldu.
karamelito, sana doktorunun kanserle ilgili söyledikleri banada söylendi. terazinin bir kefesine mücadeleye devamı koydum, diğerine olabilecek riskleri... malumunuz sonuç hadi yeni bir tedaviye başlamak lazım çıktı :)
çevremdekilerin "yinemi deneyeceksin" cümleleriyle çok karşılaştım, 41 yaşına kadar hiç hamile kalamamış bundan sonra olmaz sözleriyle yüzleştim.. ama bunlar hızımı kesmedi. belki aranızdaki en vahim vakalardan biriydim... söyleyeceğim şey şu ki; eğer bu dünya çocuğum olmadan zaten çekilmez diyorsanız, tam gaz yolunuza devam edin, önünüze çıkan engeller ne kadar çetin olursa olsun, süreç ne kadar uzarsa uzasın, bir gün o hiç ummmadığınız mucize gerçek oluyor. ben vazgeçseydim, 1.5 sene önce buraya kadar deyip kenara çekilecektim ve kalan ömrümü acaba bir kez daha denesemiydim pişmanlığı ile geçirecektim..... şu an hamileyim demek bana o kadar yabancı bir sıfat geliyorki, hala kendime inanamıyorum, doktor hamileliğimin riskli olacağını söylediğinde "olsun en azından ben de hamile kalabiliyormuşum " dedim ağlayarak... şimdi bebeklerimin benden kopup gitmemeleri için farklı bir mücadele içindeyim. bütün gün yatıyorum, sabah akşam iğne olurken, hemşire kalçalarınız hem çok sertleşmiş, hem mosmor olmuş acıyormu diye sorduğunda "hiç acımıyor çok iyiyim " diyorum :) hep yatmaktan sırtın delinmiyormu diyenlere "çok iyi geliyor valla" diyorum :), çünkü benim mücadelem bitmedi ve annelik uğruna her cefaya razıyım... bir kez offff dersem bu mücadeleye ihanet etmiş olurum..
sizler de mücadelenize her olumsuzluktan sonra daha sıkı sarılın, çünkü başka çare yok ve hiç inanmasanızda tüm umutlarınızı kaybetmiş olsanızda bir gün o mucize gelip sizi buluyor. işin sıırrı umutsuzluğun içinde mücadeleden vazgeçmemek ve allahın birgün bunu nasip kısmet edeceği fikrini kalbinizin bir köşesinde yaşatmak. içten gönülden dualarım sizinle..

Son düzenleme:
Valla ne diim yukarıda yazılarınızı okuyunca bir kere daha kadın milletinin ne kadar güçlü olduğunu anladım ki zaten bildiğim birşeydi.Allah anne olma içgüdüsünü öyle kuvvetli vermişki bize bu uğurda mücadele etmememek mümkün değil.Topraksu sen mücadeni kazanmışsın,badenur sende.İkinizide tebrik ederim.Siz ve bebekleriniz Allaha emanet olun.Diğer arkadaşlar ve özellikle de karemelito bu nasıl bir çabadır Allahım ya...Bebek duygusu Kendi sağlığının önüne geçebiliyor.Bu kesinlikle Allahın işi inan bana ve mutlaka bir bebekle sonuçlanacaktır.Kalpten inanıyorum.Allah emeklerinizi,emeklerimizin karşılığını tez zamanda versin diyorum başka da ne diim bilemiyorum.1 aşılama 2 tüple çooook mücadele verdiğimi sanan ben anladım ki daha hiç birşey yapmamışım.Yola devam arkadaşlar.Allah sağlık ve para verdiği sürece yola devam.Herkese sevgiler...

beskerebes eminim geçici bir duygu yaşıyor...yola tekrar devam edecektir bence....topraksu ve badenur sizlerin adına ne kadar mutlu oldum anlatamam,bende 42 yaşında iki tane dananın anası olucam,bakalım yaşlı mıyım diil miyim,enerjim yeter mi yetmez mi doğduklarında anlayacağız...ama bu güç ve inat bizde varolduğu sürece daha ne danalar büyütürüz kimbilir...badenur anladığım kadarı ile sende ikizlere hamişsin,kolay gelsin,bol bol dinlen...benim bütün yazım neredeyse yatarak geçti...bende topraksu gibi üç kayıptan sonra allahım ha düştüler ha düşecekler diye hop oturup hop kalktım ama nihayet 26. haftamızı tamamlamak üzereyiz..merak etmeyin ikinizde,bebişleriniz hiççççç bırakmayacaklar sizi..ilk üç ay kanamalar,sonra 3.ayda redüksiyon,4.ayda amnio,5.ayda serklaj,zaten varolan düşük riskimi katlayarak yaşandı ve şükürler olsun bitti derken şimdi şeker belası ile bu kezde ölü yada erken doğum riski ile yaşamaya çalışıyorum ammmmmaaaa inat ettim ben bu danaları doğurucam yahuuuuu,hemde sapasağlam...bünyem korku ve strese öylesine alıştıki artık normal ve huzurlu olmayı hatırlamaz oldum...henüz bebek için çabalayan alkan gibi pek çok arkadaş içinse şu kadarını söyleyim ki hep söylüyorum,KİMSENİN KUCAĞI BOŞ KALMIYOR,birgün mutlaka bebişler geliveriyor bir şekilde yeter ki yumoşlar bitene tükenene kadar mücadeleye asla ara vermeyelim...

Valla ne diim yukarıda yazılarınızı okuyunca bir kere daha kadın milletinin ne kadar güçlü olduğunu anladım ki zaten bildiğim birşeydi.Allah anne olma içgüdüsünü öyle kuvvetli vermişki bize bu uğurda mücadele etmememek mümkün değil.Topraksu sen mücadeni kazanmışsın,badenur sende.İkinizide tebrik ederim.Siz ve bebekleriniz Allaha emanet olun.Diğer arkadaşlar ve özellikle de karemelito bu nasıl bir çabadır Allahım ya...Bebek duygusu Kendi sağlığının önüne geçebiliyor.Bu kesinlikle Allahın işi inan bana ve mutlaka bir bebekle sonuçlanacaktır.Kalpten inanıyorum.Allah emeklerinizi,emeklerimizin karşılığını tez zamanda versin diyorum başka da ne diim bilemiyorum.1 aşılama 2 tüple çooook mücadele verdiğimi sanan ben anladım ki daha hiç birşey yapmamışım.Yola devam arkadaşlar.Allah sağlık ve para verdiği sürece yola devam.Herkese sevgiler...

Sağol canım cümlemiz mücadelesini kazanır inşallah. Bu arada 2 aşılamayı çerez olduğu için yazmadım, haa 2 de histeroskopi var biri operasyon, biri kontrol. 2 de gebelik kaybı dolayısıyla 2 de kürtaj. Ama bunların başıma gelmesine sebep benim. 37 yaşında ben daha düşünmüyorum deyip ilk bebeği aldırarak kendime bunları reva gördüm. Hemde tek bir korunmadığım günde hamile kalmıştım. Ve hamile kalmayı kolay birşey sanıyordum. Hep diyorum cehaletin yaşı ve tahsili yok. Yani benim ki kendim ettim, kendim buldum. Eğer o bebek doğsaydı bunların hiçbirini yaşamamış olacaktım. Belamı buldum diyeyim kısaca.

beskerebes eminim geçici bir duygu yaşıyor...yola tekrar devam edecektir bence....topraksu ve badenur sizlerin adına ne kadar mutlu oldum anlatamam,bende 42 yaşında iki tane dananın anası olucam,bakalım yaşlı mıyım diil miyim,enerjim yeter mi yetmez mi doğduklarında anlayacağız...ama bu güç ve inat bizde varolduğu sürece daha ne danalar büyütürüz kimbilir...badenur anladığım kadarı ile sende ikizlere hamişsin,kolay gelsin,bol bol dinlen...benim bütün yazım neredeyse yatarak geçti...bende topraksu gibi üç kayıptan sonra allahım ha düştüler ha düşecekler diye hop oturup hop kalktım ama nihayet 26. haftamızı tamamlamak üzereyiz..merak etmeyin ikinizde,bebişleriniz hiççççç bırakmayacaklar sizi..ilk üç ay kanamalar,sonra 3.ayda redüksiyon,4.ayda amnio,5.ayda serklaj,zaten varolan düşük riskimi katlayarak yaşandı ve şükürler olsun bitti derken şimdi şeker belası ile bu kezde ölü yada erken doğum riski ile yaşamaya çalışıyorum ammmmmaaaa inat ettim ben bu danaları doğurucam yahuuuuu,hemde sapasağlam...bünyem korku ve strese öylesine alıştıki artık normal ve huzurlu olmayı hatırlamaz oldum...henüz bebek için çabalayan alkan gibi pek çok arkadaş içinse şu kadarını söyleyim ki hep söylüyorum,KİMSENİN KUCAĞI BOŞ KALMIYOR,birgün mutlaka bebişler geliveriyor bir şekilde yeter ki yumoşlar bitene tükenene kadar mücadeleye asla ara vermeyelim...

yok öyle ölü doğum falan unut bunları ama gerçek şu ki hem ikiz hem malum yaş - her ne kadar ruhumuz genç olsada - erken doğum olabilir. Ama allaha şükür 26. haftayı geçiyorsun hiç korkma. Bak rahim topiğinde Nilu - onunda 2 erkek :) - 24. haftada doğum yaptı ve 2 bebekte çok sağlıklı. Genede nacizhane alışverişleri tamamla ve çantanı hazırla derim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

5 yıldır bu mücadelenin içinde o kadar yıprandım ki, fakat vazgeçmedim... her zorluğu, her acıyı, her riski göze aldım... bazen bedenim buraya kadar dedi ama beynim hadi kalk devam et dedi. tüp, laporoskopi, histeroskopi arasında savrulurken , bedenime ruhuma ne kadar yüklendiğimi farketmemiştim ve iki kez mide kanamasıyla geçmişim film şeridi oldu geçti gözlerimin önünden. inanın o anda bile en çok bu mücadelenin sahneleri vardı :) ve gözlerimi açtığımda doktora ilk sorduğum soru; ben yakında tüp bebek deneyecektim, ne kadar zamanda iyileşirim oldu.
karamelito, sana doktorunun kanserle ilgili söyledikleri banada söylendi. terazinin bir kefesine mücadeleye devamı koydum, diğerine olabilecek riskleri... malumunuz sonuç hadi yeni bir tedaviye başlamak lazım çıktı :)
çevremdekilerin "yinemi deneyeceksin" cümleleriyle çok karşılaştım, 41 yaşına kadar hiç hamile kalamamış bundan sonra olmaz sözleriyle yüzleştim.. ama bunlar hızımı kesmedi. belki aranızdaki en vahim vakalardan biriydim... söyleyeceğim şey şu ki; eğer bu dünya çocuğum olmadan zaten çekilmez diyorsanız, tam gaz yolunuza devam edin, önünüze çıkan engeller ne kadar çetin olursa olsun, süreç ne kadar uzarsa uzasın, bir gün o hiç ummmadığınız mucize gerçek oluyor. ben vazgeçseydim, 1.5 sene önce buraya kadar deyip kenara çekilecektim ve kalan ömrümü acaba bir kez daha denesemiydim pişmanlığı ile geçirecektim..... şu an hamileyim demek bana o kadar yabancı bir sıfat geliyorki, hala kendime inanamıyorum, doktor hamileliğimin riskli olacağını söylediğinde "olsun en azından ben de hamile kalabiliyormuşum " dedim ağlayarak... şimdi bebeklerimin benden kopup gitmemeleri için farklı bir mücadele içindeyim. bütün gün yatıyorum, sabah akşam iğne olurken, hemşire kalçalarınız hem çok sertleşmiş, hem mosmor olmuş acıyormu diye sorduğunda "hiç acımıyor çok iyiyim " diyorum :) hep yatmaktan sırtın delinmiyormu diyenlere "çok iyi geliyor valla" diyorum :), çünkü benim mücadelem bitmedi ve annelik uğruna her cefaya razıyım... bir kez offff dersem bu mücadeleye ihanet etmiş olurum..
sizler de mücadelenize her olumsuzluktan sonra daha sıkı sarılın, çünkü başka çare yok ve hiç inanmasanızda tüm umutlarınızı kaybetmiş olsanızda bir gün o mucize gelip sizi buluyor. işin sıırrı umutsuzluğun içinde mücadeleden vazgeçmemek ve allahın birgün bunu nasip kısmet edeceği fikrini kalbinizin bir köşesinde yaşatmak. içten gönülden dualarım sizinle..

Gözlerim dolmadı gerçekten ağladım ya, yazdıklarını okurken. Hele de iğne faslını. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Bılıyorsunuz amelıyat sonrası 3 kasım gıbı regl oldum aslında oldum denemez bır kac damla bırseydı. Doktora gıttım rahmıme baktı gayet ıyı dedı ve regl cok cok az da olsa olmussun dıye kabul edebılırız dedı. 3 kasımı not dedı. bundan sonrakı 2. reglınde gel dedı.
neyse bugun ayın 14 ve ben yıne regl oldum yıne oyle cok cok degıl ama 3 kasımda oldugumdan cok daha fazla..

doktorumu arayacagım bırazdan nedır sımdı bu anlamadım?

anlayan varsa paylassın??

merhaba canım
badenurun,karamelin,tayfın ve diğer arkadaşların dediklerine karılıyorum.birde benim ne şartlarda mücadele verdiğimi bilesen.bence biz kadınların bebek isteği bitmez belki bazen yoruluruz ama bitmez.kaldıki şimdiki kadınlar zaten bebek yapma yaşını erteliyor.bende 40 yaşındayım.evet erken olsaydı daha iyi olurdu ama şimdi olda ne olur.ben kendimi yaşlı görmüyorum.hatta bebeklerimiz gelince dahada gençleşecez.lütfen vazgeçme.benim maddi gücüm yettiği sürece bırakmayacam bu mücadeleyi.çok şükür yeni tedavime başladım.inşllah bu son olur gelir bebeğim ve hepimizin.

Bılıyorsunuz amelıyat sonrası 3 kasım gıbı regl oldum aslında oldum denemez bır kac damla bırseydı. Doktora gıttım rahmıme baktı gayet ıyı dedı ve regl cok cok az da olsa olmussun dıye kabul edebılırız dedı. 3 kasımı not dedı. bundan sonrakı 2. reglınde gel dedı.
neyse bugun ayın 14 ve ben yıne regl oldum yıne oyle cok cok degıl ama 3 kasımda oldugumdan cok daha fazla..

Lenova,benim başıma da bu olay çok geliyor.Hatta geçen ocak ayında yapmış olduğumuz aşılama da bu yüzden(bence)fasafisoydu.Çünkü o lekelenmeler bende son 2 yıldır hep vardı.İlk lekeyi gördüğüm andan itibaren ben hep reglinin birinci günü diye sayıyordum sonrasında neredeyse bir hafta sonra başlıyordu kanama VE 5 GÜN SONRADA BİTİYORDU..Bende 10 gün sürüyor diyordum hep..Sonra ilk tüp denemeye istanbula gittiğimde aynı şey oldu hemen başlayacaktık ama doktor ultrasonla iyice baktı ve hayır bu regil değil dedi,adet henüz başlamamış.Yaklaşık yine bir on gün sonra adetin 3.günü başladık.yumurta rezervinin azlığından kaynaklanıyor demişti bana.Neyse canım benim durum da senin gibi yani. O ilk 3 kasımdaki bence regl megil değil.Asıl şimdiki bence.Ama biz doktormuyuz hayır.Adamlardan iyi mi bilcez hayır.Genede yaşayan biz olunca fikir sahibi de olunuyor işte.Sen sor yinede.Sevgiler...

merhaba, ben bir kez sezeryan şeklinde açık ameliyat, 2 kez histeroskopi ile rahim içi miyom ameliyatı geçirmiştim.
açık ameliyat olan 5 yıl önceydi, histeroskopi ile olan temmuz 2010 ve şuabt 2011. bu ameliyatlar her seferinde adet miktarımda azalma yapmıştı ama düzenimde bir değişiklik yapmadı. ara kanamalarım olmadı ve yaşa bağlı da adetlerim azaldı. fakat herşeye rağmen yine 3 gün sürüyordu.
senin ameliyattan önce de az mı oluyordu? 3 kasımda olan ameliyattan sonraki ilk kanama ise bunun ameliyata bağlı birşey olduğunu düşünüyorum. ikincisi ise asıl adetin olabilir. yaşadığım tecrübelerden sonra bir doktoru diğeri ile teyit etmeden içim rahat olmuyor benim.... evham yaratmak istemem ama bir doktora daha gitmeni öneririm, için rahatlar...

HERKESE İYİ DİLEKLERİ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR...

çok fikrim yok ama yeni operasyon geçiridn büyük ihtimalle onun etkisidir. belki asıl reglin budur, 3 kasımdaki değil.

Bende bu topiğe kimse yazmıyor diye bakmıyordum bugün aklıma geldi yazan var mı diye neyse topiğe canlılk gelmiş.Lenova bencede senin bu kanaman adet kanaması diğeri geçirdiğin operasyona bağlı kanamadır.Benimde adetin ikinci günü yarın kontrole gideceğim inşallah.Adetin olması havanın kapalı olması beni depresif yapıyor.Birazdan dışarı çıkacağım biraz yürüyüş yapıp hava alayım diyorum.Kendime gelirim.
nckurt seninle aynı yerde kontrole gidiyoruz belki karşılaşmışta olabiliriz..
topraksu senin nasıl gidiyor hamilelik?Cleaxan mı kullanıyorsun?Bebişin seni üzmeden kendiliğinden geldi tüpe gerek kalmadan..Bizede dualarını eksik etme..
azazil nerelerdesin uzun zamandır yazmıyorsun seni merak ettim.

Ben 3 Kasım ameliyattan kaç gün sonrası idi ve ameliyat sonrası kanama olacak demişler miydi ?

amelıyat 4 ekımdeydı. 3 kasımda regl gıbı cok ama cok az bısye geldı doktra gıttım o gun sen bugun regl say azda olsa olmussun dedı. ama 14 kasımda bıraz daha fazla gıbı oldum. Doktoru aradım amelıyat sonrası normal bu dedı 14 kasımı not et reglı dıye dedı. neyse bu aksam baska bır doktra daha gıdıp durumumu anlatacagım bır muayene olacagım bakalım o neler dıyecek.. Ne dıyecegını az cok tahmın edıyorum aslında anne olma sansın %1 dıyecek dıger doktorların dedıgı gıbı ama yıne de ben mucadeleye bır sure daha devam edecegım. Ben sonuna kadar mucadele edeyım ıstıyorum aklımda keşke onuda yapsaydım bunu da yapsaydım dıye bır sey kalsın ıstemem ama herseye ragmen olmayacaksa bebegım Allahımın bır bıldıgı var deyıp zorda olsa kabullenmeye calısacagım..
hepınızı opuyorum kızlar

topraksu kendıne ıyı bak doktor sonrası haberlerını beklıyorum..

amelıyat 4 ekımdeydı. 3 kasımda regl gıbı cok ama cok az bısye geldı doktra gıttım o gun sen bugun regl say azda olsa olmussun dedı. ama 14 kasımda bıraz daha fazla gıbı oldum. Doktoru aradım amelıyat sonrası normal bu dedı 14 kasımı not et reglı dıye dedı. neyse bu aksam baska bır doktra daha gıdıp durumumu anlatacagım bır muayene olacagım bakalım o neler dıyecek.. Ne dıyecegını az cok tahmın edıyorum aslında anne olma sansın %1 dıyecek dıger doktorların dedıgı gıbı ama yıne de ben mucadeleye bır sure daha devam edecegım. Ben sonuna kadar mucadele edeyım ıstıyorum aklımda keşke onuda yapsaydım bunu da yapsaydım dıye bır sey kalsın ıstemem ama herseye ragmen olmayacaksa bebegım Allahımın bır bıldıgı var deyıp zorda olsa kabullenmeye calısacagım..
hepınızı opuyorum kızlar

topraksu kendıne ıyı bak doktor sonrası haberlerını beklıyorum..

canım sen doktoların yüzdelerine abkma. sende burada çok okumuşsundur, burada yumurta donasyonu ile hamile kalıp doğuran bebeği 5 aylıkken kendiliğinden hamile kalanı okudum. doktrolar kitap değerlendirmesi yapıyor.

ben de doktora gittim keseyi gördüm. lekelenmelerim durmuştu ama tam doktora gideceğim gün tekrardan oldu, bir tokat yemiş gibi oldum görünce. yatıyorum. haftaya tekrar gideceğim. Allah'a emanet. yatmaktan ve dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden.

canım sen doktoların yüzdelerine abkma. sende burada çok okumuşsundur, burada yumurta donasyonu ile hamile kalıp doğuran bebeği 5 aylıkken kendiliğinden hamile kalanı okudum. doktrolar kitap değerlendirmesi yapıyor.

ben de doktora gittim keseyi gördüm. lekelenmelerim durmuştu ama tam doktora gideceğim gün tekrardan oldu, bir tokat yemiş gibi oldum görünce. yatıyorum. haftaya tekrar gideceğim. Allah'a emanet. yatmaktan ve dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden.

ınsallah canım ınsallah doktorların bır cogu cok acımasız hatta daha once yazmıstım oldukca ünlü ve dalının en ıyılerınden olan bır doktor bana sen bosuna ugrasma anne falan olamazsın donasyona gıt dırekt yumurta olması ımkansız demıstı ben sonrasında sımdıkı doktorumu bulmustum ve tedavı sonucu bır yumurtam olmastu hemde 8 hucrelı cok saglıklı idi transfer oldu ama sonuc negatıf oldu ama o unlu prof bana bu asama bıle hayal sakın heveslenme demıstı. yanı Allah ol dedıkten sonra kurban oldugum oluyor.. ınsallah senın bebıs tutunacak ınan bende senın ıcın dua edıyorum melegını kucagına alacaksın ınsallah...

kendıne ıyı bak bol bol dınlen..
sevgıler

lekelenmelere aldırma,ben ilk üç ay ikizlerle ne kanamalar yaşadım bir bilsen..yat dinlen bol bol ve progestanı ihmal etme sakın,pruloton verdimi doktorun?kendine çok çok dikkat et...hayırlısıyla kalp atışlarınıda bir iki haftaya kadar duyarsın inşallah..

lekelenmelere aldırma,ben ilk üç ay ikizlerle ne kanamalar yaşadım bir bilsen..yat dinlen bol bol ve progestanı ihmal etme sakın,pruloton verdimi doktorun?kendine çok çok dikkat et...hayırlısıyla kalp atışlarınıda bir iki haftaya kadar duyarsın inşallah..

pogestan verdi kullanıyorum. günde 3 defa vajinal alıyorum. prulutonu ilk öğrendiğimde regi oldum sanmıştım halbuki hamileymişim o zaman vuruldun 1 kere başka doktor vermişti ama kendi doktorum kullanma onu progestan kullan dedi. yatıyorum işte sürekli. haftaya bir daha gideceğim. daha öncedende kayıplarım olduğu için bir süre haftada bir çağıracakmış. jaftaya fittiğimde 6+3 olucağım herhalde o zaman kalp atışalrı duyulur. inşallah yani.

canım birde grip oldum, o kadar kendime dikkat etmem ve evden çıkmamama rağmen. tam grip değil soğuk algınlığı galiba. ıhlamur içiyorum. başka ne yapabilirim bir önerin var mı.

ınsallah canım ınsallah doktorların bır cogu cok acımasız hatta daha once yazmıstım oldukca ünlü ve dalının en ıyılerınden olan bır doktor bana sen bosuna ugrasma anne falan olamazsın donasyona gıt dırekt yumurta olması ımkansız demıstı ben sonrasında sımdıkı doktorumu bulmustum ve tedavı sonucu bır yumurtam olmastu hemde 8 hucrelı cok saglıklı idi transfer oldu ama sonuc negatıf oldu ama o unlu prof bana bu asama bıle hayal sakın heveslenme demıstı. yanı Allah ol dedıkten sonra kurban oldugum oluyor.. ınsallah senın bebıs tutunacak ınan bende senın ıcın dua edıyorum melegını kucagına alacaksın ınsallah...

kendıne ıyı bak bol bol dınlen..
sevgıler

canım benim sağol. bende hem kendim hemde sizler için dua ediyorum. doktorlara bakma sinir oluyorum. beni ne kadar oyaladılar. herşey çok iyi yaşın 37(o zaman) ama 20-25 yaşındaki birinin görünümü var sende. bana aşılama bile yapmıyorlardı. doğal dene. ama ben dinlemedim aşılama da yaptırıdm tüp bebekte. evet rezervim iyiydi yaşıma göre ama kalite çok kötü çıktı. toplanan 11 yumurtadan zar zor 2 tane 2 ve 3 hücreli oldu acele 2.gün transferi yapıldı. tabii ki negatif. evet ben doğal yolla kaldım ama bu aşamalardan geçmeseydim yumurtalarımın kalitesiz olduğunun farkına varmayacaktım ve takviye yapmayacaktım. oturduğum yerde bekleyecektim. aralıkta gene yapacaktım tüp bebek ama tek amacım o zamana kadar alternatif şeylerle kaliteyi arttırmaktı. özellikle 3 ay düzenli olarak aksatmadan düzenli olarak günü gününe kullandım önceden yazmıştım zaten neler yiyip içtiğimi. Allah ol dedi mi 1 tane ile de olur. moralini yüksek tut.

Back