Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cumartesi regl oldum ve büyük bir heyecan ile doktoruma gittim ama malesef 2 adet minik kist oldugunu bu nedenle tedaviye baslayamayacagımızı söyledı. Ve Ginera adında dogum kontrol hapı verdi kistleri eritmek için..Çok kötü bir psikoloji bu yaaa hamile kalmaya çabalarken neden dogum kontrol hapı içiyorum anlamadım kiAma doktorum bu şart bana güven dedi., kendisine güveniyorum ama bir yandan da düşünmeden edemiyorum. Bol sıvı al ve bol haraket et dedi.
hayırlısı artık ne diyebilirim ki 21 gün sonra bakalım ne olacak...
sevgiler
kayınvalidem 40 yasında doğurdu suan 6 yasında kaynım var bi gaza gelse bıdaha yapcak:)
merhaba bende birşeyler yazma gereği duydum, öncelikle belirteyim ben donasyona karşı değilim, hatta son çare olarak hep düşüncemde ama... aması şu... önce sonuna kadar mücadele...
bana bundan 2 yıl önce dedilerki artık çaren kalmadı sen ancak dönor ile anne olursun.
neden mi? kısaca anlatayım, bir ahmak doktorun yanlış tedavisi sonucu kistim patladı ve yumurtalığımla birlikte alındı. üzüldüm ama çabuk atlattım çünkü sapasağlam bir yumurtalığım vardı ve fazlasıyla yumurtam çıkıyordu, ama tüp denemesinde dış gebelik oldu ve bir tüpümü aldılar, fakat bu sırada tüpümü alan öküz o esnada tek yumurtalığıma zarar vermiş. hiç yumurta üretemez oldum. ameliyattan hemen sonra durumumu bilmeden tüp yapmaya koştum 1. ay yumurta yok 2. ay yok 3. ay yok 4. ay 5. ay 6. ay yok yok ve doktorun sözleri artık donöre başvurmalısınız oldu. hayal kırıklığım sonsuzdu........... ama hemen donör olayına koşmadım, 1. aydan itibaren hep araştırdım araştırdım hayıt suyu ot mot derken ... herşeyi denedim denedim yılmadım ve 9. ayın sonunda 1 yumurta doktorun deyimi bir mucizeydi , 10. ayda 2 oldu, 1 yılın sonunda 4-5-6 yı buldu .. kendi mucizemi kendim yarattım ben...... şimdi her seferinde 5-6 ... yumurtam oluyor üstelik hepsi dölleniyor, şimdi aynı azimle rahim kalınlığı problemini aşmayı hedefledim........ ben sorunumun üzerine gidiyorum araştırıyorum... kendinize güvenin...... çareyi siz yaratın... çare doktorlarda değil, onlar istatistiklerin dışında hareket edemeyen söyleyecek sözü olmayanlar... çare sizin azminizde........ ben o salak doktorun lafına baksaydım, çoktan kendi defterimi kapatmıştım, bu arada yıldız 1980 kardeşim, ben 35 yaşa merdiven dayadım. çıtır değilim yanibelki pek çoğunuzdan daha ümitsiz bir vakayım operasyonlarımın sayısını unuttum, her operasyondan ağır darbeler aldım ama ne vazgeçtim nede kolayı seçtim. önce kendinize güvenin, sonra diğer çözümleride benim gibi en son çare olarak düşünün derim şunuda söyliyim bu donör olayı göründüğü kadar basit bir olayda değil, hadi gittim aldım yumurtayı oldu bitti yok, o zamanlar bunuda araştırdım ve gördümki bu işide ticarete dökmüşler, hep donmuş yumurta veriliyormuş, üstelik fahiş fiyatlara, alacağın yumurta kimin nesidir belli değil, her ay yumurta bağışlayanlar varmış... düşünün kaç kardeşli bir bebeğe sahip olucaz... özellikle öğrenciler bu işten para kazanıyorlarmış, %100 olacak diye garantide vermiyorlar zaten. şansınız %50 deyip çıkıyorlar. bu konuyu araştırmak beni soğutmuştu. sonrada yasa çıktı zaten birde bu var.......
yine diyorum yine diyorum kendinize gü-ve-nin.......... i-na-nın....... bunun güzel bir örneği olduğuma inanıyorum. henüz kucağıma almayı başaramamış olabilirim ama şunuda biliyorumki bu savaşta yer alacak kadar hala gücüm var. haaaa herşeyin bittiğine inandığım noktada donör olayını düşünebilirim, ama bunuda kalbimin beynimin tam anlamıyla istemesi ve sindirmesi şartıyla.
hadi kimse moralini bozmasın, herkesin düşüncelerine saygılıyım, çünkü her düşüncede bir fayda saklıdır mantığı güdenlerdenim.
Merhaba arkadaşım,önce azminden ve sabrından dolayı seni kutluyorum.Ne güzel umutlu olmak ve herşeye rağmen ayakta kalabilmek.Rabbim inşallah hepimizin gönlüne göre verir,bebişlerimizi kucağımıza alabiliriz biz de,sevgiler
birtek umudum var zaten canım, o beni ayakta tutuyor...... benim umudum doktorların her türlü olumsuz görüşünede direnç gösteriyor. inatçı bir umut diyelim..... tavsiye ederim![]()
umudumun tükendiği yerde bende tükenirim zaten.
merhaba arkadaşlar ya okuyorumda ne bu gerginlik... niye bu kadar tepkili davranıyorsunuz bırakın insanlar yazsın fikirlerini daha geniş düşünün yani birazda boşverin her şeye kulak asmayı... Gabrielle aynı konumdayız biliyorsun benim annemin 44 yaşında kürtajı var ama beni tanıyorsun hala uğraşıyorum. bu topiği genişletelim dedik ama bu şekilde olmaz tabiki. biliyorsun ismi gerekli olmayan bir diğer topiğe niçin küstük ve yazmadık "insanlar yaşadıkları zorlukları bebeklerine sahip olduktan sonra unutup, kendi anlık dertlerinden bahsederken senin sorduğun herhangi bir soruya yanıt vermiyorlar, sadece hamilelik problemlerinden bahsediyorlardı" o yüzden bu topiği ilerletmek ve güncel tutmak değilmiydi amaç... tamam zor bir karar donasyon ama mecbur kalırsak belkide deneyeceğiz kimbilebilirki zamanın ne getireceğini... bundan 10-15 yıl önce tüp bebekle hamile kalma düşüncesi bile bize çok garip ve yabancı gelir ve kendimize yakıştıramazken bugün yaşadığımız bu zorluklar ve çabayı hepimiz biliyoruz. ben ailemden bile hiç ummadığım cümleler duyarken yabancı birinden bunları duymak çokda garip gelmiyor. benim öz kızkardeşim bebeğimi kaybettiğimde bana "BOŞ VER NE YAPALIM SENİNDE ÖĞRENCİLERİN VAR ONLARLA AVUNURSUN" dedi evet ben ne diyeceğimi bilemedim ama içim çok acıdı öyle burkuldu ki anlatamam ortamda kalp hastası annem olmasa olayı büyütebilirdim ama yapamadım.. herşey olacağına varıyor be tatlım üzülmek boş benim hamileliğim içimde hala bir yara gibi bebeğimi kaybetmem hepsi kabus gibi... söylermisiniz bana hangi anne baba isteyerek zorluklarla hamile kaldığı bebeğinin hayatına son verilmesi için onay verir. ama bunu yaptım .şimdi ben EVLAT KATİLİMİYİM? diğer bir taraftan bakarsanız engelli ve öleceğini bile bile bir bebeği nasıl dünyaya getirebilirsiniz sorarım size???? ben bunları yaşadım ve benim gibi yaşayan bir çok insan var eğer kaderimizde bir şeyleri yaşamak varsa yaşarız biliyorsunuz. tam iki yıl oldu bebeğim gideli o zamandan beri hiç bir tedavimde olumlu birşeyler oluşmadı ama yılmadım devam deneyeceğim elimden geldiği yere kadar... umudum var hepimiz için arkadaşlar inanıyorum bu acılarımızın mükafatını alacağız... en azından sağlıklı ve huzurlu bir aile ortamındayız.. biraz polyannacılık olacak ama öyle olmazsa üstesinden gelemez çabuk yıkılırız unutmayın... hepinize sevgiler .........................
nckurt canım öpüyorum seni :))
Yıldız ; o bahsettiğin konu aklımdan çıkmayan bir konu şöyleki ne zaman çok içim yanarak dua etsem hemen karşıma engelli biri çıkıyor (sokakta, tv, gazetede vs) o zaman kendime bir dur diyorum
Günaydın,
Ulusoy çok doğru söylemişsin. AS'siz bir gebelik düşünmediğim için yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.