ben miyom ameliyatı olmuştum, tam rahim çizgisine yakın yerdeydi ve rahmi yukarı doğru itiyordu birkaç doktor hem gebeliğe engel hemde şans eseri hamile kalsan düşük yaparsın dediği için oldum ama şuda çok açık bir gerçek her miyom ameliyatı rahme hasar veriyor . benimkiler rahmin içinde oldukları için rahim kanalından girip aldılar , ama şu andada rahmin arka duvarında yine miyom var ama bunlar yeri itibariyle gebeliğe engel değilmiş, gebelik sırasında büyürse sadece bebeğin yerini daraltabilirmiş, zaten her miyom büyüyecek diye kuralda yokmuş, bazende bunlar ya küçülüyormuş yada sabit kalıyormuş yada büyüyormuş kısmete yani, şuankilere rahmin içinden ulaşmakta mümkün değilmiş ve açık ameliyat gerekirmiş zaten gittiğim doktorlar rahmin arka planındaki miyomların alınmasına gerek yok dediler , hiç açık ameliyata girmeyin dediler. açık ameliyat olursa iyileşme süresi 6 aymış . rahim kanalından histeroskopi ile alırlarsa 2 ayda rahim toparlıyormuş kendini.
burada bazı arkadaşların yazıları okumuştum, portakal kadar miyomlarla doğuma kadar dayananlar var. Yani her miyom illeki kötü sonuçlar doğurmuyor. bence seninkiler gerçekten ufak boyutta. sana KK'da yazılan yazılara bak derim.
senin yeri neresi??? tam olarak açık ameliyatmı yoksa histeroskopimi önerdiler??? birde bebeklerin kaç aylıkken kalbi durdu?
miyomun zararı kalbi durması şeklinde değilde aşırı kanamalı düşük yapma şeklinde. buna sebep olması içinde miyomun bebekle birlikte aynı anda büyümeye başlaması gerekiyormuş, ama her miyom büyüyecekte demiyorlar, zaten büyürse doktorlar bunu görüp miyomlar sebebiyle düşük yapma riskin var diyorlarmış, bunu bir arkadaşım yaşadı, miyom bebekle birlikte 3-4 ay büyüdü, ama sonra durdu ve miyom gerilemeye başladı, arkadaşım zor bir hamilelik geçirdi ama bebeğinide aldı kucağına.
ben olsam gelecek ay yumurta çıkarsa hiç onları dondurup kalitesini düşürmem, hemen bir tüp denerim.
şu miyom olayı içinde birkaç doktordan fikir alırdım, bir doktorun dediğine bağlı kalma.
yıldızzz canım çok güzel aydınlattın beni, zaten olma taraftarı değildim açıkçası,
şimdi şöyle benim durum, önce birtaneydı ufaktı , hiç almaya gerek yok dendi, hamile kaldım ve 7 haftada kalbı durdu, yanı daha söyle bir 3, 4 veya 6. ayda gelişim durmuş olmadı, sonrakinde de aynı durum, aynı haftalarda gelişimi duruyordu, bunun sebebini miyoma bağlayan da var, yumurtanın kalitesine,
bende hiç kanamalı düşük olmadı ha ozaman derdim miyomdan diye, ama mıyomlarda daha ufak ve cok kavite içinde değil, kenardaymış,
dediğin doğru illakı zarar görüyor rahim, ve 6 ay uzun bir süre nasıl güvenirim buna ben, yasım genc değilki 41 yani,
ayrıca teksen çamlıbel , bahcecideki doktorlar felan hiç yanaşmadı almaya, ümit hoca da temkinli gidiyor hani acaba temzilesek mi diyor, ama açık ameliyatı yaptırmak çok zorrrr,
ayrıca eşimde kararı tamamen bana bırakmış durumda, sen nasıl ıstersen sen ver kararı dyor, tabi sonrasında e sen ıstedın sen karar verdın dıye sıyrılcak işin içinden,off ya,
laparoskopık olursa hani belki 2 ay sabrederım ama o bile rısklı,
benim de bir arkadaşım dana kadar mıyomla doğum yapmıştı, çok var tabi böyle ama, bende durum ne olur bılememkı,
bendekı bu kalp durmaları bana göre tabi yumurtadan kaynaklanıyor yaşlı oldugu ıcın kalıtesı dusuk gıbı gelıyor, cunku tum genetık testler kromozomlar felan yapıldı hepsi normaldı,
sımdık bu bir taneyi nasıl yaparız bilemiyorum, donduralım ve obur ay tekrar bır ıkı cıksın ınsallah cıkarsa o zaman elımızdekılerın hepsini yani döllenenlerı kullanalım diyrorum ben. yoksa bunu transfer etmek su an tek embrıo ıle daha mı rısklı yoksa daha mı az rısklı? ama gecen seferde bahcecıde aynı durum olmustu bır tane oldu dollendı dıye hemen verdıler kalitesini hucresını hıc bılmıyorum, gercı 1. a kalite yumurtalar ıle transfer olan bırısı de hıc basarılı olamamış o da muamma yanı ayy kafayı yıycem bennnn:)
birde yıldız, donmuş embrıo kullanmak rısklı mı? tutma konusu yada çözünme aşamasında porblem yaşanıyormu ne dıyorsunuz benım bu konularda hıc tecrubem yok ?? ,
sevgilerr canımm,