• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

ben de size bir örnek anlatayım.
benim bi akrabamım oğlu 18 yaşında kanser oldu.tedavi tedavi derken durumu ağırlaştı. aylarca hastahanede yattı. ailesi de onunla birlikte hastanede tabiki. sonra ankaraya sevk edildi. anne babasıda evlerinden eşyaları hazırlamak için evlerine geliyorlar. tabi aylarca hastahanede kalınca kadın kocasına bir nebze moral olsun diye beraber oluyorlar. o sırada kadın 47 yaşında.ve ankaraya gidiyorlar ertesi gün. 18 yaşıdaki oğullarının yanına. (allah rahmet eğlesin şimdi yaşasa 39 yaşında olacaktı)nitekim bir ay sonra kaybediyorlar. ve heme akabinde kadın hamile olduğunu öğreniyor. şimdi o kızları 21 yaşında ve öyle zekiki. anne de 68 yaşında.bana haber göndermiş olur sadece rahat olsun diye.kızları ankarada çok güzel bir bölümde okuyor. rabbim verecek olduktan sonra veriyor tabi. devamı da var o aile bir sene sonra diğer oğullarını da kaybediyor. böyle çok dramatik ama gerçek.

Son düzenleme:
benim bi akrabamım oğlu 18 yaşında kanser oldu.tedavi tedavi derken durumu ağırlaştı. aylarca hastahanede yattı. ailesi de onunla birlikte hastanede tabiki. sonra ankaraya sevk edildi. anne babasıda evlerinden eşyaları hazırlamak için evlerine geliyorlar. tabi aylarca hastahanede kalınca kadın kocasına bir nebze moral olsun diye beraber oluyorlar. o sırada kadın 47 yaşında.ve ankaraya gidiyorlar ertesi gün. 18 yaşıdaki oğullarının yanına. (allah rahmet eğlesin şimdi yaşasa 39 yaşında olacaktı)nitekim bir ay sonra kaybediyorlar. ve heme akabinde kadın hamile olduğunu öğreniyor. şimdi o kızları 21 yaşında ve öyle zekiki. anne de 68 yaşında.bana haber göndermiş olur sadece rahat olsun diye.kızları ankarada çok güzel bir bölümde okuyor. rabbim verecek olduktan sonra veriyor tabi. devamı da var o aile bir sene sonra diğer oğullarını da kaybediyor. böyle çok dramatik ama gerçek.

merhaba gabriel,

evet çok ilginç bir haikaye..hayatta gerçekten herşey kısmet. bizim burada yapabileceğimiz tek şey denemek..gücümüz yettiğince...hepimiz içöin hayırlısı olsun..bu arada nazenindenden haber alan var mı?

merhaba arkadaşlar bende 39 yaşımı bitirdim ve 40 a doğru ilerliyorum ve bebeğim yok. bir aşılama bir tüp bebek denedim fakat olmadı. bir daha deniycem inşallah bu sefer olur ümidimizi kaybetmiyelim. bizim komşumuz 43 yaşında ikiz bebek doğurdu yeterki allahım nasip etsin bize

merhaba arkadaşlar bende 39 yaşımı bitirdim ve 40 a doğru ilerliyorum ve bebeğim yok. bir aşılama bir tüp bebek denedim fakat olmadı. bir daha deniycem inşallah bu sefer olur ümidimizi kaybetmiyelim. bizim komşumuz 43 yaşında ikiz bebek doğurdu yeterki allahım nasip etsin bize

hoşgeldin melek..nerde tedavi gördün

merhabaaa:),

kızlar sanıyorum içinizde en kıt rezerv bende, çünkü 450 doz puregona ultrasonda 2 göründü, ve toplanan sadece 1 adet, bugün oldu işlem, eğer iyi çıkarsa ben bunu dondurmak ve hemen öbüray tekrar deneyerek bir iki de ozaman çıksa inşllah şansı arttırmak için 2 adet transfer olmasını tercih edeceğim.
yani bu bir iyi de olsa bu hafta transfer olmasın diyeceğim. çünkü benim daha evvelde bir tane transfer edildi ve tuttu ama gelişim olmadı, önemli olan bunların kalitesi, oyle hadi hop hemen transfer yapın olmayacak bu sefer. daha temkinliyiz ama en fazla bir ay yani, max mayısa sarkabilir.
bnedeki durum hem yumurta bulmak hem de kalitelisini bulmak çünkü 3.cu bir kurtajı daha kaldıramam. hep aynı sey hamıle kal , keseyi gör, kalbi gör sonraki hafta dursun hopp kurtaj,
o yüzden iyi yumurta olmazsa zaten eh denecek b kalite yada 2, 3. kalite derlerse zaten ne dondurun ne de transfer edin diycem.

arkadaşlar, halen son derece olumlu ve ılımlıyım, sabırla bekliyorum, içmdeki ışığa doğru gidiyorum, Tanrımın yardımı ve ışığı ile o yolu bulacağım inanıyorum. :))) bu ay olmazsa , 2 ay sonra, maxxx. o zamanda olmazsa, artık demekki bütünün ve benim hayrıma olmayacakki Tanrım buna engel koyuyor diyeceğim, çünkü artık ddaha fazla bende kendimi yıpratamıyacağım:),

bu yüzden bu yolda olan tüm arkadaşlara sonsuz şans ve dayanma gücü ve maddi kaynak diliyorum, çünkü gerçekten iflamız kesiliyor,
halen daha da haber yok hastaneden ne oldu acaba benim bir tane olan ??? cengaver çıksa bari hehehehehehe:))))

merhaba melekcim hoşgeldin, bende 41 ım yaş olarak 3.cüyü deniyoruz şu an, ben hep kaldım hamıle ama gelişim olmadı, bu süreç gerçekten çok yıpratıcı çok uzun, bir ara donör bile düşündüm ama sonra hadi bi kez daha deneyelim dedik, bakalım şu anda beklemedeyiz ne haber gelcek diye ama bir adettte bukadar doza kalite nasıl olur tartışılır yani ,

herşey gönlünce olsun , burada çok şey öğrenip paylaşıyoruz, aramıza hoşgeldin:)))))

var tabi böyle hikayeler de hadi artık bizede gelsinnnnn:),

dun gazetede okudum kadın 63 yaşında doğum yapmış, muhtemelen donörle tabi ama olmus bakın :))

merhabaaa:),

kızlar sanıyorum içinizde en kıt rezerv bende, çünkü 450 doz puregona ultrasonda 2 göründü, ve toplanan sadece 1 adet, bugün oldu işlem, eğer iyi çıkarsa ben bunu dondurmak ve hemen öbüray tekrar deneyerek bir iki de ozaman çıksa inşllah şansı arttırmak için 2 adet transfer olmasını tercih edeceğim.
yani bu bir iyi de olsa bu hafta transfer olmasın diyeceğim. çünkü benim daha evvelde bir tane transfer edildi ve tuttu ama gelişim olmadı, önemli olan bunların kalitesi, oyle hadi hop hemen transfer yapın olmayacak bu sefer. daha temkinliyiz ama en fazla bir ay yani, max mayısa sarkabilir.
bnedeki durum hem yumurta bulmak hem de kalitelisini bulmak çünkü 3.cu bir kurtajı daha kaldıramam. hep aynı sey hamıle kal , keseyi gör, kalbi gör sonraki hafta dursun hopp kurtaj,
o yüzden iyi yumurta olmazsa zaten eh denecek b kalite yada 2, 3. kalite derlerse zaten ne dondurun ne de transfer edin diycem.

arkadaşlar, halen son derece olumlu ve ılımlıyım, sabırla bekliyorum, içmdeki ışığa doğru gidiyorum, Tanrımın yardımı ve ışığı ile o yolu bulacağım inanıyorum. :))) bu ay olmazsa , 2 ay sonra, maxxx. o zamanda olmazsa, artık demekki bütünün ve benim hayrıma olmayacakki Tanrım buna engel koyuyor diyeceğim, çünkü artık ddaha fazla bende kendimi yıpratamıyacağım:),

bu yüzden bu yolda olan tüm arkadaşlara sonsuz şans ve dayanma gücü ve maddi kaynak diliyorum, çünkü gerçekten iflamız kesiliyor,
halen daha da haber yok hastaneden ne oldu acaba benim bir tane olan ??? cengaver çıksa bari hehehehehehe:))))

hadi hayırlısı olsun. tedaviye başladığının kaçıncı gününde toplandı yumurta. pgt yaptırmayı düşünüyor musun?

walla cengaver olabilir...bu topicin ilk günlerinde neler konuşuyorduk. sen donör bile düşünüyorsun. bir de şimdi bak..yumurtam toplandı diyorsun. neler oluyor bak işte...kaç ay önce bugünü görebileceğini tahmin edermiydin...

sevindim senin adına..

kizlar yakin cevremde bunun tonla ornegini gordum. Ozellikle annemin yakin arkadas cevresinde.
Diyebilirim ki artik kadinlar kirkina kadar kariyer, kirkindan sonra cocuk yapiyor.
Moralinizi hic dusurmeyin! kismeti varsa bu dunyada, alacak nefesi varsa, 100 yasinda bile olsaniz yine dogurabilirsiniz.
Allah isteyen herkese hayirli evlat nasip eder insallah
ben daha dusunmuyorum ama bu kadar korunmadan sonra, sanirim istemeye basladigimizda sizden bol bol tedavi merkezi soracagim :14:

hadi hayırlısı olsun. tedaviye başladığının kaçıncı gününde toplandı yumurta. pgt yaptırmayı düşünüyor musun?

walla cengaver olabilir...bu topicin ilk günlerinde neler konuşuyorduk. sen donör bile düşünüyorsun. bir de şimdi bak..yumurtam toplandı diyorsun. neler oluyor bak işte...kaç ay önce bugünü görebileceğini tahmin edermiydin...

sevindim senin adına..

rozaline doğru dıyorsunda, önemli olan yumurtanın içinin iyi olması, yani gene gelişim olmayacak ve kalbı duracaksa neye yarıyor benden yumurta cıkması, bu kacıncı valla,

birde ne diycem bana biraz fikir verin nolur, bende miyomda var 2 tane 2.5 cmlık, ufak ama kaviteye gelmeye başlamış, kimi dr alalım demişti ama ben hiç yanaşmadım bu yasada birde rahim iyice zarar görür hiç şansım kalmaz diye,
ancak eşim şimdi diyorkı mıyomları alsalarmı acaba , transfer öncesi, yada önümüzdeki ayda bir iki yumurta cıkarsa onlarıda donduralım ve ameliyat mı olayım, ameliyattan kaç ay sonra rahim iyileşir zaten 2 kurtaj var, birde miyom ameliyatı olursa ya rahım zarar görürse yada aml esnasında kanamadan dolayı alınırsa mecburıyetten? ben ozaman naparım?,

karar veremedım ne diyorsunuz? yoksa miyomlar ufak boyutta deyıp sansımı deneyım mı? ya birde gercekten kalpdurmasına mıyomlar engel oluyorsa??? of allahım ya 5 bılınmeyenlı denklem bu benım işim ne çetrefillll demi?:),

ne diyorsunuzzzzzzzz????,

Nazenin, eğer miyom ameliyatı düşünüyorsan çok ama çok araştır bir çok dr.a git derim. Bizim yaşlarda çok önermiyorlar diye biliyorum ancak rahimde kötü yerdeyse hamile kalmana engelse ve bunu bir değil birkaç dr söylüyorsa ozamanda hiç bekleme derim. Bence sorman gereken miyom ameliyatının bekleme döneminde yumurta toplata bilirmisin eğer bu oluyorsa bekleme süren yarıya düşmüş olur.

rozaline doğru dıyorsunda, önemli olan yumurtanın içinin iyi olması, yani gene gelişim olmayacak ve kalbı duracaksa neye yarıyor benden yumurta cıkması, bu kacıncı valla,

birde ne diycem bana biraz fikir verin nolur, bende miyomda var 2 tane 2.5 cmlık, ufak ama kaviteye gelmeye başlamış, kimi dr alalım demişti ama ben hiç yanaşmadım bu yasada birde rahim iyice zarar görür hiç şansım kalmaz diye,
ancak eşim şimdi diyorkı mıyomları alsalarmı acaba , transfer öncesi, yada önümüzdeki ayda bir iki yumurta cıkarsa onlarıda donduralım ve ameliyat mı olayım, ameliyattan kaç ay sonra rahim iyileşir zaten 2 kurtaj var, birde miyom ameliyatı olursa ya rahım zarar görürse yada aml esnasında kanamadan dolayı alınırsa mecburıyetten? ben ozaman naparım?,

karar veremedım ne diyorsunuz? yoksa miyomlar ufak boyutta deyıp sansımı deneyım mı? ya birde gercekten kalpdurmasına mıyomlar engel oluyorsa??? of allahım ya 5 bılınmeyenlı denklem bu benım işim ne çetrefillll demi?:),

ne diyorsunuzzzzzzzz????,

ben miyom ameliyatı olmuştum, tam rahim çizgisine yakın yerdeydi ve rahmi yukarı doğru itiyordu birkaç doktor hem gebeliğe engel hemde şans eseri hamile kalsan düşük yaparsın dediği için oldum ama şuda çok açık bir gerçek her miyom ameliyatı rahme hasar veriyor . benimkiler rahmin içinde oldukları için rahim kanalından girip aldılar , ama şu andada rahmin arka duvarında yine miyom var ama bunlar yeri itibariyle gebeliğe engel değilmiş, gebelik sırasında büyürse sadece bebeğin yerini daraltabilirmiş, zaten her miyom büyüyecek diye kuralda yokmuş, bazende bunlar ya küçülüyormuş yada sabit kalıyormuş yada büyüyormuş kısmete yani, şuankilere rahmin içinden ulaşmakta mümkün değilmiş ve açık ameliyat gerekirmiş zaten gittiğim doktorlar rahmin arka planındaki miyomların alınmasına gerek yok dediler , hiç açık ameliyata girmeyin dediler. açık ameliyat olursa iyileşme süresi 6 aymış . rahim kanalından histeroskopi ile alırlarsa 2 ayda rahim toparlıyormuş kendini.

burada bazı arkadaşların yazıları okumuştum, portakal kadar miyomlarla doğuma kadar dayananlar var. Yani her miyom illeki kötü sonuçlar doğurmuyor. bence seninkiler gerçekten ufak boyutta. sana KK'da yazılan yazılara bak derim.

senin yeri neresi??? tam olarak açık ameliyatmı yoksa histeroskopimi önerdiler??? birde bebeklerin kaç aylıkken kalbi durdu?

miyomun zararı kalbi durması şeklinde değilde aşırı kanamalı düşük yapma şeklinde. buna sebep olması içinde miyomun bebekle birlikte aynı anda büyümeye başlaması gerekiyormuş, ama her miyom büyüyecekte demiyorlar, zaten büyürse doktorlar bunu görüp miyomlar sebebiyle düşük yapma riskin var diyorlarmış, bunu bir arkadaşım yaşadı, miyom bebekle birlikte 3-4 ay büyüdü, ama sonra durdu ve miyom gerilemeye başladı, arkadaşım zor bir hamilelik geçirdi ama bebeğinide aldı kucağına.

ben olsam gelecek ay yumurta çıkarsa hiç onları dondurup kalitesini düşürmem, hemen bir tüp denerim.
şu miyom olayı içinde birkaç doktordan fikir alırdım, bir doktorun dediğine bağlı kalma.

Son düzenleme:
Nazenin, eğer miyom ameliyatı düşünüyorsan çok ama çok araştır bir çok dr.a git derim. Bizim yaşlarda çok önermiyorlar diye biliyorum ancak rahimde kötü yerdeyse hamile kalmana engelse ve bunu bir değil birkaç dr söylüyorsa ozamanda hiç bekleme derim. Bence sorman gereken miyom ameliyatının bekleme döneminde yumurta toplata bilirmisin eğer bu oluyorsa bekleme süren yarıya düşmüş olur.

merhaba karamelito,
zaten varya 4 yıldır bu da ayrı bır tartısma konusu oldu, önce bir tane cok ufaktı hiç gerek tok dendi, almadı kımse ve hamılede kaldım , sonrakı yıllarda ıkı oldular, bahcecı bana uğraşılmaz bu mıyomlarla dedi, sonra başka bir porf aaa kesin alalaım olmaz dedi, teksen çamlıbel ve mustafa bahcecei hıc gerek yok dedi, e bende şapşala döndüm valla, ayrıca 6 ay cok uzun bır sure yaaa yas genc degılkı,
bakalım tekrar konusucam hocayla

ben miyom ameliyatı olmuştum, tam rahim çizgisine yakın yerdeydi ve rahmi yukarı doğru itiyordu birkaç doktor hem gebeliğe engel hemde şans eseri hamile kalsan düşük yaparsın dediği için oldum ama şuda çok açık bir gerçek her miyom ameliyatı rahme hasar veriyor . benimkiler rahmin içinde oldukları için rahim kanalından girip aldılar , ama şu andada rahmin arka duvarında yine miyom var ama bunlar yeri itibariyle gebeliğe engel değilmiş, gebelik sırasında büyürse sadece bebeğin yerini daraltabilirmiş, zaten her miyom büyüyecek diye kuralda yokmuş, bazende bunlar ya küçülüyormuş yada sabit kalıyormuş yada büyüyormuş kısmete yani, şuankilere rahmin içinden ulaşmakta mümkün değilmiş ve açık ameliyat gerekirmiş zaten gittiğim doktorlar rahmin arka planındaki miyomların alınmasına gerek yok dediler , hiç açık ameliyata girmeyin dediler. açık ameliyat olursa iyileşme süresi 6 aymış . rahim kanalından histeroskopi ile alırlarsa 2 ayda rahim toparlıyormuş kendini.

burada bazı arkadaşların yazıları okumuştum, portakal kadar miyomlarla doğuma kadar dayananlar var. Yani her miyom illeki kötü sonuçlar doğurmuyor. bence seninkiler gerçekten ufak boyutta. sana KK'da yazılan yazılara bak derim.

senin yeri neresi??? tam olarak açık ameliyatmı yoksa histeroskopimi önerdiler??? birde bebeklerin kaç aylıkken kalbi durdu?

miyomun zararı kalbi durması şeklinde değilde aşırı kanamalı düşük yapma şeklinde. buna sebep olması içinde miyomun bebekle birlikte aynı anda büyümeye başlaması gerekiyormuş, ama her miyom büyüyecekte demiyorlar, zaten büyürse doktorlar bunu görüp miyomlar sebebiyle düşük yapma riskin var diyorlarmış, bunu bir arkadaşım yaşadı, miyom bebekle birlikte 3-4 ay büyüdü, ama sonra durdu ve miyom gerilemeye başladı, arkadaşım zor bir hamilelik geçirdi ama bebeğinide aldı kucağına.

ben olsam gelecek ay yumurta çıkarsa hiç onları dondurup kalitesini düşürmem, hemen bir tüp denerim.
şu miyom olayı içinde birkaç doktordan fikir alırdım, bir doktorun dediğine bağlı kalma.

yıldızzz canım çok güzel aydınlattın beni, zaten olma taraftarı değildim açıkçası,
şimdi şöyle benim durum, önce birtaneydı ufaktı , hiç almaya gerek yok dendi, hamile kaldım ve 7 haftada kalbı durdu, yanı daha söyle bir 3, 4 veya 6. ayda gelişim durmuş olmadı, sonrakinde de aynı durum, aynı haftalarda gelişimi duruyordu, bunun sebebini miyoma bağlayan da var, yumurtanın kalitesine,
bende hiç kanamalı düşük olmadı ha ozaman derdim miyomdan diye, ama mıyomlarda daha ufak ve cok kavite içinde değil, kenardaymış,
dediğin doğru illakı zarar görüyor rahim, ve 6 ay uzun bir süre nasıl güvenirim buna ben, yasım genc değilki 41 yani,
ayrıca teksen çamlıbel , bahcecideki doktorlar felan hiç yanaşmadı almaya, ümit hoca da temkinli gidiyor hani acaba temzilesek mi diyor, ama açık ameliyatı yaptırmak çok zorrrr,
ayrıca eşimde kararı tamamen bana bırakmış durumda, sen nasıl ıstersen sen ver kararı dyor, tabi sonrasında e sen ıstedın sen karar verdın dıye sıyrılcak işin içinden,off ya,
laparoskopık olursa hani belki 2 ay sabrederım ama o bile rısklı,
benim de bir arkadaşım dana kadar mıyomla doğum yapmıştı, çok var tabi böyle ama, bende durum ne olur bılememkı,
bendekı bu kalp durmaları bana göre tabi yumurtadan kaynaklanıyor yaşlı oldugu ıcın kalıtesı dusuk gıbı gelıyor, cunku tum genetık testler kromozomlar felan yapıldı hepsi normaldı,
sımdık bu bir taneyi nasıl yaparız bilemiyorum, donduralım ve obur ay tekrar bır ıkı cıksın ınsallah cıkarsa o zaman elımızdekılerın hepsini yani döllenenlerı kullanalım diyrorum ben. yoksa bunu transfer etmek su an tek embrıo ıle daha mı rısklı yoksa daha mı az rısklı? ama gecen seferde bahcecıde aynı durum olmustu bır tane oldu dollendı dıye hemen verdıler kalitesini hucresını hıc bılmıyorum, gercı 1. a kalite yumurtalar ıle transfer olan bırısı de hıc basarılı olamamış o da muamma yanı ayy kafayı yıycem bennnn:)

birde yıldız, donmuş embrıo kullanmak rısklı mı? tutma konusu yada çözünme aşamasında porblem yaşanıyormu ne dıyorsunuz benım bu konularda hıc tecrubem yok ?? ,

sevgilerr canımm,

Nazenin, Yıldız'a sordun ama bende cvp vereyim. Öncelikle dr.lar taze emb tercih ediyorlar ama donmuşlarda da ilaç kullanılmadığı için rahim kalınlığı daha iyi olabiliyor.
Birde şu var benim dr. diyeceğim gene :) bir kerede 3 transferle 3 kere de 1 transfer arasında şöyle fark var 3 kerede 1 in daha fazla tutma oranı varmış çünkü aynı şartlarla 3 transfer yerine farklı ay ve şartlarda 1'er transfer.

Al sana çoklu bilinmeyenli denklem çöz bakalım :)

Son düzenleme:
yıldızzz canım çok güzel aydınlattın beni, zaten olma taraftarı değildim açıkçası,
şimdi şöyle benim durum, önce birtaneydı ufaktı , hiç almaya gerek yok dendi, hamile kaldım ve 7 haftada kalbı durdu, yanı daha söyle bir 3, 4 veya 6. ayda gelişim durmuş olmadı, sonrakinde de aynı durum, aynı haftalarda gelişimi duruyordu, bunun sebebini miyoma bağlayan da var, yumurtanın kalitesine,
bende hiç kanamalı düşük olmadı ha ozaman derdim miyomdan diye, ama mıyomlarda daha ufak ve cok kavite içinde değil, kenardaymış,
dediğin doğru illakı zarar görüyor rahim, ve 6 ay uzun bir süre nasıl güvenirim buna ben, yasım genc değilki 41 yani,
ayrıca teksen çamlıbel , bahcecideki doktorlar felan hiç yanaşmadı almaya, ümit hoca da temkinli gidiyor hani acaba temzilesek mi diyor, ama açık ameliyatı yaptırmak çok zorrrr,ayrıca eşimde kararı tamamen bana bırakmış durumda, sen nasıl ıstersen sen ver kararı dyor, tabi sonrasında e sen ıstedın sen karar verdın dıye sıyrılcak işin içinden,off ya,laparoskopık olursa hani belki 2 ay sabrederım ama o bile rısklı,benim de bir arkadaşım dana kadar mıyomla doğum yapmıştı, çok var tabi böyle ama, bende durum ne olur bılememkı,bendekı bu kalp durmaları bana göre tabi yumurtadan kaynaklanıyor yaşlı oldugu ıcın kalıtesı dusuk gıbı gelıyor, cunku tum genetık testler kromozomlar felan yapıldı hepsi normaldı,sımdık bu bir taneyi nasıl yaparız bilemiyorum, donduralım ve obur ay tekrar bır ıkı cıksın ınsallah cıkarsa o zaman elımızdekılerın hepsini yani döllenenlerı kullanalım diyrorum ben. yoksa bunu transfer etmek su an tek embrıo ıle daha mı rısklı yoksa daha mı az rısklı? ama gecen seferde bahcecıde aynı durum olmustu bır tane oldu dollendı dıye hemen verdıler kalitesini hucresını hıc bılmıyorum, gercı 1. a kalite yumurtalar ıle transfer olan bırısı de hıc basarılı olamamış o da muamma yanı ayy kafayı yıycem bennnn:)

birde yıldız, donmuş embrıo kullanmak rısklı mı? tutma konusu yada çözünme aşamasında porblem yaşanıyormu ne dıyorsunuz benım bu konularda hıc tecrubem yok ?? ,

sevgilerr canımm,

canım öncelikle sakin olmalısınki doğru düşünüp doğru karalar alabilesin. seni panik havasında gördüm yıllardır zaten bu savaşın içindeyiz öyle değilmi? yıllardır en verimli zamanlarımızı ne yazıkki bilinçsiz geçirdik buda bir gerçek. doktorların kurbanı olduk şimdi akıllıca düşünce ve ARAŞTIRMA zamanı. büyük kararlar almadan önce 1 ay daha belki kendine düşünme süresi tanıyabilirsin. sağlam olsun bir ay geç olsun.
benim düşüncem kalbi durmalarının nedeni miyomlar değil, çünkü bana söylenen miyomlar aynı hızla büyüyüp bebeğin yerini daraltırsa düşüğe neden olur. kaldıki senin 2-3 cmlik miyomların rahme uzak bir noktadan embriyonun ölümüne bir etki yapmış olamaz, benim miyomum 6.5 cm boyutunda idi, belki kendiliğinden hamile kaldığım ilk yıllarda düşüğe bunlar sebep olmuştu. doktor o zaman beni hiç aydınlatmadı, sonrasında tekrar hamile kalamayınca doktora gittiğimde en büyüğü 6 cm olmak üzere miyomlar olduğu söylendi ve tekrar aynı şeyi yaşamamam için ameliyat dendi. o zaman çok doktor gezdim hepsi düşük olur dedi ve mecburen ameliyat oldum.
kalbinin durması ilk 12 hafta içinde gerçekleşiyorsa bunu yumurta kalitesizliğine ve oluşan embriyonun sağlıksız oluşuna bağlıyorlar, belki çok farkedilemeyen bir genetik problemde olabiliyormuş, daha detaylı araştırmalar gerekebiliyormuş bunlar okuyarak öğrendiklerim. sende kan pıhtılaşması varmıydı?
bak diğer doktorlarda ameliyat gereksiz demiş, rahim çizgisinden uzaksa rahme bir engel yaratmıyorsa rahmin şeklini bozmuyorsa, şu an için ameliyat gereksiz bence. zaten bunu öneren doktorunda kesin demiyor anladığım.
ben olsam o bir taneyi dondurmam ve kullanırım, her seferinde birde olsa şansımı farklı zamanlarda ve sık denerim . karamelitoda aynı noktada denklem kurmuş bak :)
35 yaş sonrası yumurta kalitesi zaten düşüyor, birde dondurulup çözülürken biraz kaliteden ödün veriyorlar ama bunu direk söylemiyorlar çünkü çözülürken hepsinde yaşanan bu.. onlara göre çözülmüşte olabilecek kalite bu zaten. üstelik tek yumurta çok riskli önceki denemelerimden birinde benim 3 donmuştan sadece 1 tanesi kalmıştı geriye. bu riski göze almak gerekli. içinimi karartıyorum bilmiyorum ama gerçekçi olmak lazım.
eşler malesef bu konularda çok pasif kalıyorlar, ondan bir tanede bende var, sen bilirsin, sen yaparsın, sen ne dersen............. tüm yük omuzlarımda, sonra bir sorun oluşunca benim kararım oluyor, sen onu yaptırmayacaktın deyiveriyor, onlar bu işin içinde değiller ne kadar yanımızda olsalarda durumu bizim kadar irdeleyemiyorlar, hep düz mantık. o nedenle bu konuda çoğumuz aynı durumdayız.

Son düzenleme:
Birde şöyle birşey ilave edeyim , Nazenin hatırladığım senin yüksek dozla tek yumurta çıktı (yanılıyorsam kusura bakma) o zaman ilaçsız dene her ay dene hem ilaç masrafın olmaz hemde bekleme süren olmaz. Tabiki bu birazda iki parmağın oynamasına bakar ama sadece bir öneri.

Son düzenleme:
Back