- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.192
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet doğru elbetteki beni aldatmadı. Yaptığı şey zina. Ben onu bu kadar masum bilirken bu gerçekle yüzleşmek beni üzdü. Hayal kırıklığına uğradım.Yanlış anlamayın. Ama benim doğru dürüst ilişkim olmadı. Görüştüğüm birkaç kişi dışında. En fazla flört aşaması ki hepsi evliliğe yönelik ve seviyeli. Ben bu çizgimi eşimi aldatmamak veya temiz gitmek adına değil, Allahın emir ve yasaklarına elimden geldiğince uymak zinaya bulaşmamak adına koruyorum. Nitekim eşimden de bunu beklerim. Siiz aldatması değil zinaya bulaşması olmalı sizi üzen. Çünkü bu aldatmak değik, gerçekten nefis. Nefsini terbiye etmezsen, nefsinin kölesi olursun. Eşiniz 2.si.
Temiz erkek yoktur fırsat bulamayan vardır. Anlatmak istediğinizi anladım ama dediğim gibi üzerinde durmayın geçmişteki bir hata yapacak bir sey yok maalesefEvet doğru elbetteki beni aldatmadı. Yaptığı şey zina. Ben onu bu kadar masum bilirken bu gerçekle yüzleşmek beni üzdü. Hayal kırıklığına uğradım.
Hatta bazen "onun geçmişi çok temiz, ben onu haketmiyorum" diye düşünüp vicdan azabı çektiğim olurdu. O kadar ki temiz zannederdim yani geçmişini. Üzüldüğün nokta bu.
Ancak arada fark var. Ben sevdiğim hoşlandığım insanla yaşadım. Ve sonuna kadar yaşamadım her şeyi. Sınırını koydum. Ama o ilk defa gördüğü bir hayat kadınıyla yaşadı. Siz olsanız bunu normal mi karşılardınız?Sen zamanında nasıl bir insan isen , miden nasıl kaldırdı ise o da oyle... Boşuna düşünme o da pişmandır zaten günahından. Geçmiş bitmiş ısıtıp ısıtıp önüne getirme adamın. Saçmalıyorsun sana kızarak okudum yazını. Sen seninle beraber olduğu zamandan sonrası ile ilgilen.. Kendinle kıyas yap öyle yargıla kız ve kırıl.
O zavallı çaresiz kadın mı ??Gerçekten inanıyor musunuz buna?hemde bu devirde..Evet ben de aynen bunu söyledim kendisine. "Sevdiğin, aşık olduğun biri olsa da kendiliğinden gelişse bir şeyler belki bu kadar canımı yakmazdı. Ama o iğrenç yere gidip, o zavallı çaresiz kadınla o işi yapmış olmana inanamıyorum." dedim. Ben de çok masum değilim evet, bunu söyledim zaten. O benim geçmişimi hiç sorgulamadı. Bilmiyorum huzursuz oldum.
Ancak arada fark var. Ben sevdiğim hoşlandığım insanla yaşadım. Ve sonuna kadar yaşamadım her şeyi. Sınırını koydum. Ama o ilk defa gördüğü bir hayat kadınıyla yaşadı. Siz olsanız bunu normal mi karşılardınız?
Kızlar, kimseyle paylaşmak istemediğim bir konu var. Burada çoğunlukla aklı başında, güzel yorumlar okuduğum için bu konuyu sizlere danışmak istiyorum.
8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. Biri 4 yaşında, diğeri 4 aylık. Öğretmenim, eşim de öğretmen. Aynı okulda çalışıyorduk eşimle, çıkmaya başladıktan 5,5 ay sonra evlendik. Yani toplamda kendisini 8,5 yıldır tanıyorum.
3 gün önce muhabbet ederken daha önce hiç sormadığım bir şey sormak geldi içimden. “Bir şey soracağım, ama kızmak yok” dedim. “Tamam” dedi. “Vereceğin cevap ne olursa olsun ben de kızmayacağım, söz veriyorum. O yüzden doğruyu söyler misin?” dedim. Kabul etti. “Benden önce hiç cinsel ilişkin oldu mu?” diye sordum. Bunu sorarken kesinlikle ve kesinlikle yüzde yüz vereceği cevaptan emindim. Çünkü benden önce doğru düzgün ilişkisi bile olmadığını söylemişti. Sorduğum soruya “Hayır, olmadı” diyeceğini düşünüyordum. Ama öyle olmadı. “Evet” dedi. Anlatmasını istedim, ayrıntılarıyla sordum, gayet sakin bir ses tonuyla sıkıştırdım, merak ettim, her ayrıntıyı öğrenmek istedim. “18 yaşına girdiğimde kerhaneye gittim.” dedi. Dünyalar başıma yıkıldı. Hiç ummazdım. Bunu yapmış olabileceği aklıma dahi gelmezdi. Eşim 5 vakit namazını kılan, yolla yürürken denk gelen kızlara başını çevirip bakmayan bir insan. Öyle bir yere gitmiş olduğunu 3 gündür sindiremiyorum.
Eşim 37 yaşında, ben 32 yaşındayım. 18 yaşında gitmiş o iğrenç yere, yani 19 yıl önce. Üzerinden 19 yıl geçmiş, ama ben kendimi şu an aldatılmış gibi hissediyorum. Benim masum sandığım kocam oraya gitmiş, aklım almıyor. O ilk gitmesinin ardında da gitmeleri olmuş dediğine göre ama içeri girmemiş. Sadece bakmış. Bir defa da komşusuyla gitmişler, komşu içeri girmiş o girmemiş. Israrla sordum ama sadece 1 defa odaya girdiğini söyledi. Buna pek inanasım gelmedi. Çünkü bence 1 defa giden, tekrar da o ortama gidiyorsa gittiğinde yine içeri girmiştir. Birkaç ayrıntı sordum. Nasıl bir kadındı dedim. Birisi tavsiye etmiş. İyi muamele yapar demiş. Şalvarlı bir kadınmış. Ben gayet sakince sorunca döküldü böyle. Birkaç ayrıntı daha var ama yazmaya utanıyorum artık. Tabi onun gördüğü sakinliğimin ötesinde içimde fırtınalar kopuyordu ama haberi yok.
Sonra konuşurken bir arkadaşından bahsetti. İsmi “Ahmet” olsun. Bu arkadaşı bekar. Sürekli farklı kızlarla gezip tozan birisi. Eşimin ise bekarken ufak tefek 1-2 görüşmesi dışında kız arkadaşı olmamış. Ahmet, kendi yaşantısından falan bahsederken, “bekarken bende böyle Ahmet gibi yaşasaydım” gibisinden nefsi istiyormuş. Bunu söyledi ve ben yine şok oldum. Bir insan bunu eşine nasıl söyler?
Benim de evlenmeden önce erkek arkadaşlarım oldu evet. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Hatta çok aşırı ileri gitmeden yaşadığım şeyler de olmuştu. Keşke olmasaydı diyorum hep. Keşke ondan önceki erkek arkadaşlarım hiç olmasaymış diyorum. Ama adam bana ne diyor. “Nefis” diyor. Ne nefsi, ne saçmalıyor gerçekten hayretler içindeyim.
Konuşmak istedim onunla daha sonra. “Keşke bana yalan söyleseydin, anlatmasaydın keşke, çok sarsıldım” dedim. “Sen sordun, doğruyu söylememi istedin, ben de aklımda kalan yaşadığım olayı anlattım ki senden çok çok çok önce gençliğimde olan bir şey. Bundan sonra bu konu ile ilgili ne söylüyorsan söyle sana bir şey demeyeceğim” dedi.
Aslında burada bu tarz konular okuyunca düşündüğüm şey hep şuydu. Evlenmeden önceki hayatı sizi ilgilendirmez diye düşünüyordum. Ama öyle olmadı. 18 yaşında gittiği yerde yaşananlar aklımdan çıkmıyor. Ahmet'e özenmesi aklımdan çıkmıyor. Benim kocam nasıl böyle bir insan olabilir. Nasıl midesi kaldırıp oraya gitmiş olabilir gençliğinde aklım almıyor. İçime bir öküz oturdu sanki.
Paylaşmak istediğim. Kırgınım, kızgınım, üzgünüm.