Kırgınım, kızgınım, üzgünüm.

Hep derim arkadaşlar da demiş. Cevabını duymak istemeyeceğiniz sorular sormayın. Durduk yere sekiz yıllık evliyken böyle sorular sormak neden? Kaldı ki 18 yaşında dini bütün bir insan olmayabilir. Yaşantısını sonradan değiştirmiş olabilir. Ergenmis yani. Dürüstçe anlatmış ada. İğrenç bir şey kabul. Herkesin kaldıramayacağı bir şey ama buna rağmen dürüstçe anlatmış. Siz evet cevabını duydunuz ısrarla eselemek neden? Bilemiyorum ya insan gerçekten kendi huzurunu kendi bozuyor. Çok takacaginiz biri şeyse evlenmeden sormamız gerekirdi aksi çok saçma. Bilmiyorum acayip. Eşinizle mutlu huzurluysaniz bunu takmayin derim. Sürekli ısıtıp ısıtıp önüne koyarsaniz bir daha hiçbir sorunuza dürüst cevap bulamazsınız.

Öğretmenler başımızın tacı, yapın tatilinizi güzel güzel de boş kalmak yaramamış size...
Cevabına katlanamayacagınız soruyu neden sordunuz?
Hadi sordunuz, ayrıntı neden sordunuz?
Cevapları aldıktan sonra adama niye keşke yalan söyleseydin dediniz.
Canınız sıkıldı aksiyon falan mı aradınız anlamadım.
18 yaş, gençlik hatası diyin geçin.

Madem böyle şeyleri kaldıramayacaksın neden sorup kendine eziyet ediyorsun :işsiz:

Seninle tanışmadan 10 yıl önce yaşadığı birşey yüzünden kendini aldatılmış hissetme. Ben eşimin benden önce neler yaşamış olabileceğini tahmin ediyorum, o da benimkileri. Bu yüzden birbirimize bu tarz sorular sormayız.
Evet parayla bir kadına gitmesi biraz midesizlik olmuş ama o da onun problemi bence.

Cevabını kaldıramayacağınız sorular sormayın madem. Bir de detay falan istiyorsunuz. Bu kadar önemlidiyse evlenmeden önce emin olsaydınız ya. 8 yıl sonra mı aklınız başınıza geldi?
Bir de 19 yıl önceki olaydan aldatılmış hissetmek ne alaka?

bakire kalmis erkekten korkucan zaten cahil ve sinsi oluyolar onlarin evlendikten sonra gozleri aciliyo.. evlenmeden once yasayamadiklari seyleri evlendikten sonra yapmaya basliyolar, kuduruyo boyleleri! bende eskiden benim nasil ilk olucaksa esiminde ilki ben olayim diye dusunuyodum oylede oldu ama bosanma asamasindayim daha yeni ogrendim aldatildigimi.. simdiki dusunceme gore gezmis gormus gecirmis erkekle evlenicen evlenirsende. ne guzel bak esin namazinda niyazinda allah herkese nasip etsin!

Kızlar tek tek alıntı yapamıyorum kusura bakmayın. Ama yazdıklarınızı okudukça içime su serpilmeye başladı. Çok teşekkürler hepinize...

bakire kalmis erkekten korkucan zaten cahil ve sinsi oluyolar onlarin evlendikten sonra gozleri aciliyo.. evlenmeden once yasayamadiklari seyleri evlendikten sonra yapmaya basliyolar, kuduruyo boyleleri! bende eskiden benim nasil ilk olucaksa esiminde ilki ben olayim diye dusunuyodum oylede oldu ama bosanma asamasindayim daha yeni ogrendim aldatildigimi.. simdiki dusunceme gore gezmis gormus gecirmis erkekle evlenicen evlenirsende. ne guzel bak esin namazinda niyazinda allah herkese nasip etsin!
Çok üzüldüm, inşallah hakkınızda en hayırlısı olur bundan sonrası için. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

Kızlar, kimseyle paylaşmak istemediğim bir konu var. Burada çoğunlukla aklı başında, güzel yorumlar okuduğum için bu konuyu sizlere danışmak istiyorum.

8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. Biri 4 yaşında, diğeri 4 aylık. Öğretmenim, eşim de öğretmen. Aynı okulda çalışıyorduk eşimle, çıkmaya başladıktan 5,5 ay sonra evlendik. Yani toplamda kendisini 8,5 yıldır tanıyorum.

3 gün önce muhabbet ederken daha önce hiç sormadığım bir şey sormak geldi içimden. “Bir şey soracağım, ama kızmak yok” dedim. “Tamam” dedi. “Vereceğin cevap ne olursa olsun ben de kızmayacağım, söz veriyorum. O yüzden doğruyu söyler misin?” dedim. Kabul etti. “Benden önce hiç cinsel ilişkin oldu mu?” diye sordum. Bunu sorarken kesinlikle ve kesinlikle yüzde yüz vereceği cevaptan emindim. Çünkü benden önce doğru düzgün ilişkisi bile olmadığını söylemişti. Sorduğum soruya “Hayır, olmadı” diyeceğini düşünüyordum. Ama öyle olmadı. “Evet” dedi. Anlatmasını istedim, ayrıntılarıyla sordum, gayet sakin bir ses tonuyla sıkıştırdım, merak ettim, her ayrıntıyı öğrenmek istedim. “18 yaşına girdiğimde kerhaneye gittim.” dedi. Dünyalar başıma yıkıldı. Hiç ummazdım. Bunu yapmış olabileceği aklıma dahi gelmezdi. Eşim 5 vakit namazını kılan, yolla yürürken denk gelen kızlara başını çevirip bakmayan bir insan. Öyle bir yere gitmiş olduğunu 3 gündür sindiremiyorum.

Eşim 37 yaşında, ben 32 yaşındayım. 18 yaşında gitmiş o iğrenç yere, yani 19 yıl önce. Üzerinden 19 yıl geçmiş, ama ben kendimi şu an aldatılmış gibi hissediyorum. Benim masum sandığım kocam oraya gitmiş, aklım almıyor. O ilk gitmesinin ardında da gitmeleri olmuş dediğine göre ama içeri girmemiş. Sadece bakmış. Bir defa da komşusuyla gitmişler, komşu içeri girmiş o girmemiş. Israrla sordum ama sadece 1 defa odaya girdiğini söyledi. Buna pek inanasım gelmedi. Çünkü bence 1 defa giden, tekrar da o ortama gidiyorsa gittiğinde yine içeri girmiştir. Birkaç ayrıntı sordum. Nasıl bir kadındı dedim. Birisi tavsiye etmiş. İyi muamele yapar demiş. Şalvarlı bir kadınmış. Ben gayet sakince sorunca döküldü böyle. Birkaç ayrıntı daha var ama yazmaya utanıyorum artık. Tabi onun gördüğü sakinliğimin ötesinde içimde fırtınalar kopuyordu ama haberi yok.

Sonra konuşurken bir arkadaşından bahsetti. İsmi “Ahmet” olsun. Bu arkadaşı bekar. Sürekli farklı kızlarla gezip tozan birisi. Eşimin ise bekarken ufak tefek 1-2 görüşmesi dışında kız arkadaşı olmamış. Ahmet, kendi yaşantısından falan bahsederken, “bekarken bende böyle Ahmet gibi yaşasaydım” gibisinden nefsi istiyormuş. Bunu söyledi ve ben yine şok oldum. Bir insan bunu eşine nasıl söyler?

Benim de evlenmeden önce erkek arkadaşlarım oldu evet. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Hatta çok aşırı ileri gitmeden yaşadığım şeyler de olmuştu. Keşke olmasaydı diyorum hep. Keşke ondan önceki erkek arkadaşlarım hiç olmasaymış diyorum. Ama adam bana ne diyor. “Nefis” diyor. Ne nefsi, ne saçmalıyor gerçekten hayretler içindeyim.

Konuşmak istedim onunla daha sonra. “Keşke bana yalan söyleseydin, anlatmasaydın keşke, çok sarsıldım” dedim. “Sen sordun, doğruyu söylememi istedin, ben de aklımda kalan yaşadığım olayı anlattım ki senden çok çok çok önce gençliğimde olan bir şey. Bundan sonra bu konu ile ilgili ne söylüyorsan söyle sana bir şey demeyeceğim” dedi.

Aslında burada bu tarz konular okuyunca düşündüğüm şey hep şuydu. Evlenmeden önceki hayatı sizi ilgilendirmez diye düşünüyordum. Ama öyle olmadı. 18 yaşında gittiği yerde yaşananlar aklımdan çıkmıyor. Ahmet'e özenmesi aklımdan çıkmıyor. Benim kocam nasıl böyle bir insan olabilir. Nasıl midesi kaldırıp oraya gitmiş olabilir gençliğinde aklım almıyor. İçime bir öküz oturdu sanki.

Paylaşmak istediğim. Kırgınım, kızgınım, üzgünüm.
Cevabi sizi üzecek sorular sormayın bunu 8.5 yıl sonra sormanız da garip

Yani valla bana sacma geldi

37 yasinda adam
Evlisiniz
Taa 18 yaşında olmus sey
Hemde sizinde olmus
Simdi sizede adam anlattirsa kac yil önceki seyler için oturup bunları mi konusacaksiniz.
O tarz yerler evet hic hos degil. Ama yillar geçti artik.
Sakin olun , kapatin konuyu derim.

Hadi merak ettin sordun e niye anlattırıyosun en ince ayrıntısına kadar..

Çok çok önce olan bişey gençlik zamanı seni tanımıyormuş ki o zamanlar.. bence bu kadar içine dert etmemelisin hele seni aldattığını düşünmen tamamen saçmalık ötesi.

Sormasaydınız keşke.
Ama siz de kendi tabirinizle "sütten çıkma ak kaşık" değilsiniz madem hangi hakla adamı suçluyorsunuz şimdi?
Belliki nefsine yenilmiş,18 yaşın getirdiği bir merakla heyecanla böyle birşey denemiş.
Tamam kabul,iğrenç ötesi.
Ama anlaşılabilir biraz düşününce.
Sizinki de nefis öyle değil mi?siz de nefsinize yenilip,zamanındaki erkek arkadaşınızla yüzeysel bir şeyler yaşamışsınız.
Onun kız arkadaşı yokmuş,o da bu yolu seçmiş.
Tekrar söylüyorum iğrenç.
Ama yaş 18 ve bir defalık olan birşey için şimdi,yani 19 yıl sonra ara bozmanın gereği yok.
Şeytanı sevindirmeyin,karı koca arasına girdirmeyin onu.

Yani valla bana sacma geldi

37 yasinda adam
Evlisiniz
Taa 18 yaşında olmus sey
Hemde sizinde olmus
Simdi sizede adam anlattirsa kac yil önceki seyler için oturup bunları mi konusacaksiniz.
O tarz yerler evet hic hos degil. Ama yillar geçti artik.
Sakin olun , kapatin konuyu derim.
Uzaktan bakınca evet doğru, haklısınız. Bir başkası konuyu açmış olsaydı ben de aynen sizin gibi cevaplardım. Ama yaşamak farklı hissettiriyor.

Sormasaydınız keşke.
Ama siz de kendi tabirinizle "sütten çıkma ak kaşık" değilsiniz madem hangi hakla adamı suçluyorsunuz şimdi?
Belliki nefsine yenilmiş,18 yaşın getirdiği bir merakla heyecanla böyle birşey denemiş.
Tamam kabul,iğrenç ötesi.
Ama anlaşılabilir biraz düşününce.
Sizinki de nefis öyle değil mi?siz de nefsinize yenilip,zamanındaki erkek arkadaşınızla yüzeysel bir şeyler yaşamışsınız.
Onun kız arkadaşı yokmuş,o da bu yolu seçmiş.
Tekrar söylüyorum iğrenç.
Ama yaş 18 ve bir defalık olan birşey için şimdi,yani 19 yıl sonra ara bozmanın gereği yok.
Şeytanı sevindirmeyin,karı koca arasına girdirmeyin onu.
Doğru aslında haklısınız. Teşekkür ederim.

Uzaktan bakınca evet doğru, haklısınız. Bir başkası konuyu açmış olsaydı ben de aynen sizin gibi cevaplardım. Ama yaşamak farklı hissettiriyor.

Tamam şöyle düşünün,
Simdi olmamış zaten 18 yasta çocukluk yaşı .
Taa geçmişte olan seyler icin birbirinizi yargilamayin, evliliğinizi düşünün.
Şuan güzel giden bir evliliginiz var ise gerisi teferruattir.
Yani sürekli konuşup yüzüne falan vurmayin.

Hadi merak ettin sordun e niye anlattırıyosun en ince ayrıntısına kadar..

Çok çok önce olan bişey gençlik zamanı seni tanımıyormuş ki o zamanlar.. bence bu kadar içine dert etmemelisin hele seni aldattığını düşünmen tamamen saçmalık ötesi.
En ince ayrıntısına kadar sormak da yanlıştı, merak işte......

Şu zamanda ilişki yaşamayan erkek var mıdır?
Tipsizi, yakışıklısı, zengini , fakiri herkes bir şeyler yaşıyor.
Sizi anlayabiliyorum ama takmayın bu kadar.
19 yıl öncesi.. O da ergenlik çağları işte..

Evet ben de aynen bunu söyledim kendisine. "Sevdiğin, aşık olduğun biri olsa da kendiliğinden gelişse bir şeyler belki bu kadar canımı yakmazdı. Ama o iğrenç yere gidip, o zavallı çaresiz kadınla o işi yapmış olmana inanamıyorum." dedim. Ben de çok masum değilim evet, bunu söyledim zaten. O benim geçmişimi hiç sorgulamadı. Bilmiyorum huzursuz oldum.

Emin olun aşık olduğu kişiyle yaşamış olsa çok daha fazla sarsılırdınız.
Ayrıca abarttiginizi düşünüyorum. Bu konuyu ısıtıp ısıtıp eşinize sunarsanız ters tepki almanız olasi.
Bir arkadaş da yazmis yukarıda ,madem bu kadar önemsiyordunuz evlenmeden önce sorsaydınız.

Abartın abartın boşanın hatta!

Taa fi tarihinde olmuş bir şey
Neden sorarsınız?
Hadi sordunuz?
Neden aldığınız cevapla dünya başınıza geçer?

Sizden evvel olmuş
Siz yokmuşsunuz

Bakın bu ülkenin kaderi bu!
Kaç milyon erkek o iğrenç terimle bu şekilde “ milli oluyor” sanki siz bunu bilmiyor musunuz?
Yeni mi öğrendiniz ?

Sizde yaşamışsınız bir şeyler
Anlatın bakalım ona
O size ne diyecek?

Not: adamın yaptığını normal bulmuyorum !
Ama konu sahibinin yaptığını hiçhiç normal bulmuyorum

X