Kırgınım, kızgınım, üzgünüm.

Nil_6891

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
1.015
932
Kızlar, kimseyle paylaşmak istemediğim bir konu var. Burada çoğunlukla aklı başında, güzel yorumlar okuduğum için bu konuyu sizlere danışmak istiyorum.

8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. Biri 4 yaşında, diğeri 4 aylık. Öğretmenim, eşim de öğretmen. Aynı okulda çalışıyorduk eşimle, çıkmaya başladıktan 5,5 ay sonra evlendik. Yani toplamda kendisini 8,5 yıldır tanıyorum.

3 gün önce muhabbet ederken daha önce hiç sormadığım bir şey sormak geldi içimden. “Bir şey soracağım, ama kızmak yok” dedim. “Tamam” dedi. “Vereceğin cevap ne olursa olsun ben de kızmayacağım, söz veriyorum. O yüzden doğruyu söyler misin?” dedim. Kabul etti. “Benden önce hiç cinsel ilişkin oldu mu?” diye sordum. Bunu sorarken kesinlikle ve kesinlikle yüzde yüz vereceği cevaptan emindim. Çünkü benden önce doğru düzgün ilişkisi bile olmadığını söylemişti. Sorduğum soruya “Hayır, olmadı” diyeceğini düşünüyordum. Ama öyle olmadı. “Evet” dedi. Anlatmasını istedim, ayrıntılarıyla sordum, gayet sakin bir ses tonuyla sıkıştırdım, merak ettim, her ayrıntıyı öğrenmek istedim. “18 yaşına girdiğimde kerhaneye gittim.” dedi. Dünyalar başıma yıkıldı. Hiç ummazdım. Bunu yapmış olabileceği aklıma dahi gelmezdi. Eşim 5 vakit namazını kılan, yolla yürürken denk gelen kızlara başını çevirip bakmayan bir insan. Öyle bir yere gitmiş olduğunu 3 gündür sindiremiyorum.

Eşim 37 yaşında, ben 32 yaşındayım. 18 yaşında gitmiş o iğrenç yere, yani 19 yıl önce. Üzerinden 19 yıl geçmiş, ama ben kendimi şu an aldatılmış gibi hissediyorum. Benim masum sandığım kocam oraya gitmiş, aklım almıyor. O ilk gitmesinin ardında da gitmeleri olmuş dediğine göre ama içeri girmemiş. Sadece bakmış. Bir defa da komşusuyla gitmişler, komşu içeri girmiş o girmemiş. Israrla sordum ama sadece 1 defa odaya girdiğini söyledi. Buna pek inanasım gelmedi. Çünkü bence 1 defa giden, tekrar da o ortama gidiyorsa gittiğinde yine içeri girmiştir. Birkaç ayrıntı sordum. Nasıl bir kadındı dedim. Birisi tavsiye etmiş. İyi muamele yapar demiş. Şalvarlı bir kadınmış. Ben gayet sakince sorunca döküldü böyle. Birkaç ayrıntı daha var ama yazmaya utanıyorum artık. Tabi onun gördüğü sakinliğimin ötesinde içimde fırtınalar kopuyordu ama haberi yok.

Sonra konuşurken bir arkadaşından bahsetti. İsmi “Ahmet” olsun. Bu arkadaşı bekar. Sürekli farklı kızlarla gezip tozan birisi. Eşimin ise bekarken ufak tefek 1-2 görüşmesi dışında kız arkadaşı olmamış. Ahmet, kendi yaşantısından falan bahsederken, “bekarken bende böyle Ahmet gibi yaşasaydım” gibisinden nefsi istiyormuş. Bunu söyledi ve ben yine şok oldum. Bir insan bunu eşine nasıl söyler?

Benim de evlenmeden önce erkek arkadaşlarım oldu evet. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Hatta çok aşırı ileri gitmeden yaşadığım şeyler de olmuştu. Keşke olmasaydı diyorum hep. Keşke ondan önceki erkek arkadaşlarım hiç olmasaymış diyorum. Ama adam bana ne diyor. “Nefis” diyor. Ne nefsi, ne saçmalıyor gerçekten hayretler içindeyim.

Konuşmak istedim onunla daha sonra. “Keşke bana yalan söyleseydin, anlatmasaydın keşke, çok sarsıldım” dedim. “Sen sordun, doğruyu söylememi istedin, ben de aklımda kalan yaşadığım olayı anlattım ki senden çok çok çok önce gençliğimde olan bir şey. Bundan sonra bu konu ile ilgili ne söylüyorsan söyle sana bir şey demeyeceğim” dedi.

Aslında burada bu tarz konular okuyunca düşündüğüm şey hep şuydu. Evlenmeden önceki hayatı sizi ilgilendirmez diye düşünüyordum. Ama öyle olmadı. 18 yaşında gittiği yerde yaşananlar aklımdan çıkmıyor. Ahmet'e özenmesi aklımdan çıkmıyor. Benim kocam nasıl böyle bir insan olabilir. Nasıl midesi kaldırıp oraya gitmiş olabilir gençliğinde aklım almıyor. İçime bir öküz oturdu sanki.

Paylaşmak istediğim. Kırgınım, kızgınım, üzgünüm.

DÜZENLEME: Kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. İçimi ferahlattınız gerçekten. Tam 11 sayfa boyunca hemen hemen herkes 18 yaşında olan durum ile ilgili yorum yapmış. Bu konuda evet size hak veriyorum mantıken baktığımda ben de sizin gibi düşünüyorum ama duygularıma söz geçiremedim ve aşırı üzüldüm.
Ancak diğer mesele hakkında pek yorum yapılmamış. Bu konu da çok önemli benim için.
Evli bir erkeğin, bekar arkadaşının yaptıklarına özenmesi ne kadar doğru sizce? Ahmet yaşadıklarını anlatırken, “ben de evlenmeden önce bu şekilde bir hayat yaşayabilirdim” diye nefsinin istediğini bana söylemesi doğru mu? Zaten yanında bir eşi varken halen o nefsi neyi arzuluyor? Ona yetmiyor muyum yani? Ahmet’in yaşayıp da bizim yaşamadığımız ne kaldı? Farklı kadınlar, farklı tenler mi istiyor nefsi? Sonuçta şu an Ahmet’in bizden tek farkı farklı farklı kızlarla takılıyor olması. Onun dışında Ahmet’in yapıyor olup da bizim yapmadığımız bir şey yok sonuçta. Nefis istermiş. Bu saçma değil mi? “Kadında geçmiş, erkek de gelecek aranırmış!!!”
Bu çok gurur kırıcı bir durum benim açımdan. Ben “keşke şunları yapmasaydım” derken, eşim “bekarken şunları da yapsaymışım” diyor resmen. Bunu diyen nefsiymiş. Bunu ona sorduğumda; şu an arzuladığı bir şey olmadığını, sadece “bekarken acaba ben de böyle yapabilir miydim?” gibisinden nefsinin istediğini söylüyor ve bu konu hakkında bir daha konuşmak istemiyormuş. Bu normal mi yani?

Son düzenleme:
Yaşadığınız hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum. Gerçekten çok ağır şeyler bize göre. Başkalarına normal gelebilir ama her insan kaldıramıyor. Ben de kaldıramam. Ve erkeklerin su nefis kelimesini bahane ederek yaşadıkları ve anlattıklarını gerçekten kabullenemiyorum. Bu nefis sadece erkeklerde mı var neden kadınlar bu kadar dikkatli yaşarken hayatı erkekler rahatlar

Bi dk simdi e evlenmeden once sizin ileri gitmeden de olsa yasadiklariniz ne oluyor? Sevismediniz diye yzude yuz tertemiz misiniz? Eski yunanda bakire rahibe secerken dudaklarina buse bile degmemis olanlardan secerlermis. Bakire kelimesi de ordan gelir(turkcesi diil tabii). Yani eline erkek eli degmemis kelime manasiyla kullanilir cogu yerde. Bunca tepki verecek seyi anlamadim ben.
Yanlis anlamayin sizi yargilamak icin yazmadim ama tepkinizi asiri ve yorucu buldum kendinize yazik.

Durustce anlatmis adam ki bence daha baska seyler varsa da anlatmaz artik bu saatten sonra. Beni sadece para karsiligi yapmis olmasi rahatsiz ederdi. O da bana hep zorunda olan bir kadindan yararlanmak gibi gelir ve midesiz bulurum. Bir de eger o zaman bunu yapip sonra ortalarda son donemde moda olan ekstra bir muhafazakar goruntu ciziyorsa da gicik olurum.
Cunku erkegin ve kadinin nefsi bence aynidir. Yani benim de goruntusunu begendihim icin pesinden gittigim insan olmustur. Ya da heyecan duydugum vs. E bu nefis degil
Mi?

Bi dk simdi e evlenmeden once sizin ileri gitmeden de olsa yasadiklariniz ne oluyor? Sevismediniz diye yzude yuz tertemiz misiniz? Eski yunanda bakire rahibe secerken dudaklarina buse bile degmemis olanlardan secerlermis. Bakire kelimesi de ordan gelir(turkcesi diil tabii). Yani eline erkek eli degmemis kelime manasiyla kullanilir cogu yerde. Bunca tepki verecek seyi anlamadim ben.
Durustce anlatmis adam ki bence daha baska seyler varsa da anlatmaz artik bu saatten sonra. Beni sadece para karsiligi yapmis olmasi rahatsiz ederdi. O da bana hep zorunda olan bir kadindan yararlanmak gibi gelir ve midesiz bulurum. Bir de eger o zaman bunu yapip sonra ortalarda son donemde moda olan ekstra bir muhafazakar goruntu ciziyorsa da gicik olurum.
Evet ben de aynen bunu söyledim kendisine. "Sevdiğin, aşık olduğun biri olsa da kendiliğinden gelişse bir şeyler belki bu kadar canımı yakmazdı. Ama o iğrenç yere gidip, o zavallı çaresiz kadınla o işi yapmış olmana inanamıyorum." dedim. Ben de çok masum değilim evet, bunu söyledim zaten. O benim geçmişimi hiç sorgulamadı. Bilmiyorum huzursuz oldum.

İçinizin kaldırmayacağı sorular sormayın. Bu sizin hatanız en başta. Ayrıca geçmişte hatadır, gitmiştir olabilir. Sizi aldatmadı. Bu düşünceden sıyrılın. Bu konuda en sıkıntı keşke ben de öyle yaşasaydım demesi. İnsan önceki ilişkilerinde yakınlaşmalarından bir tür rahatsızlık duyuyor. Hani keşke olmasaydı diye. Hayat, tecrübe durumu işler bunlar. Bence bu konuşmaları unutun. Yapılacak en iyi şey bu diye düşünüyorum.

Bence abartıyorsunuz kaç sene önceki olay sizi aldatması ne alaka , gençlikte yapmış bi hata

Evlenmeden önce bu durum aklımın ucundan bile geçmemişti. 3 gün önce neden sordum bilmiyorum. Birden şeytan dürttü ve onun ağzından duymak istedim sadece.
Ama ayrinti sormak cok vahim. Ben esime sadece ilk kac yasinda diye bi soru sormustum. Aldim cevabimi oturdum. O bana sormadi bile. ( cool adam emojisi:)) bi daha da burnumu sokmadim. Sokmamak da lazim bence cunku hep nerde bk var ona dogru gidiyo o burun:)

Sevdiğiniz sahiplendiğiniz diğer yarınız olarak gördüğünüz için ve şu an evliyken bunu öğrendiğiniz için bu kadar tepki gösteriyorsunuz bana kalırsa. Evlenmeden önce sormuş olsa idiniz yine kızsanız üzülseniz bile bu derece etkilenmezdiniz. Ama şu var ki 18 yaşında bir erkek arkadaşlarına özenmiş ve böyle bir şey dememiş olabilir. Evet çok ilkel, çok bağnaz ve hatta iğrenç bir şey düşününce. Ama bir kız arkadaşım vardı onunla yaşadım cinsellik deseydi de bu kadar tepki verir miydiniz?
Gününü gün eden Ahmet’e özenmesi de sinir bozucu tabi ama klasik erkek muhabbeti. Egoları okşanıyor düşününce bile.

Kendimi aldatilmis hissediyorum demek nedemek yaaa adam siz hayatinizdayken gitmemiski daha yeni ergenlige girdiği zamanda gitmiş siz yoksun bile düşünün 'ki sizde kendinizi bilip bende sütten çıkma ak kaşık değilim diyorsunuz aradan kaaaac yıl geçmiş siz dertmi atıyorsunuz kendinize allah aşkına canınızmı sıkılıyor ekşınmı istiyorsunuz evliliginizde sizden önceki hayatını sorgulayıp huzursuz ediyorsunuz hem kendinizi hemde eşinizi ! Tekrar diyorum bakın siz yoksunuz ozamanlar ve aldatilmak değil bu ayrıca ozaman Eşinizde sizin için aynısını düşünsün karım beni aldatmış desin hani diyorsunuz ya bende sütten çikma ak kaşık değilim bende yaşadım çok ileri gitmeden bişiler diye.

,
“Keşke bana yalan söyleseydin, anlatmasaydın keşke, çok sarsıldım” dedim. “Sen sordun, doğruyu söylememi istedin, ben de aklımda kalan yaşadığım olayı anlattım ki senden çok çok çok önce gençliğimde olan bir şey. Bundan sonra bu konu ile ilgili ne söylüyorsan söyle sana bir şey demeyeceğim”

Yani madem kaldıramayacaksınız neden soruyorsunuz adam yalan mı söyleseydi Ben bu tepkinizin üstüne bu tarz bir durum olduğunda eşinizin sizden saklayacağını düşünüyorum. Hem öyle ya da böyle siz de bir seyler yaşamışsınız.

Ama ayrinti sormak cok vahim. Ben esime sadece ilk kac yasinda diye bi soru sormustum. Aldim cevabimi oturdum. O bana sormadi bile. ( cool adam emojisi:)) bi daha da burnumu sokmadim. Sokmamak da lazim bence cunku hep nerde bk var ona dogru gidiyo o burun:)
Keşke sormasaydım, haklısınız :olamaz:

Hadi ben sana bisey anlatayim madem buna ne diyeceksin ? Ben esimin gecmisiyle alakalı hicbirsey bilmiyorum. Bak bu kadar net söylüyorum hicbir sey. Kimle sevgili olmus kac sevgilisi olmus kimle yatmış kerhaneye gitmis mi gitmemis mi. Merak ediyorum mu dersen ,bazen.

Ama o benim gecmisimi birazcık biliyor. Hatta onunla tanıştığımda ,bir arkadas ortaminda tanıştık ve benim baska bir sevgilim vardı. Kendisi de bunu biliyordu .Sevgilimin kim oldugunu bilmez ama.

Sonra ben o kisiden ayrıldım,cok kisa sürdü zaten.Esimle konusmaya başladım. 2 ay kadar konustuktan sonra sevgili olduk.Simdi ben hain miyim sence ya da benim kocam midesiz mi sence?Sonucta ben kimseyi aldatmadim kandirmadim o ara sevgilim vardi ve adam gibi ayrildim bitti gitti.Bak erkek haliyle hic sorgulamadı etmedi kesinlikle. Belki içten içe oda üzülüyordur bilemem ki ama asla konusunu açmadı. Bence haline şükret 19 sene öncenin mevzusu bu gecmis geçmişte kalmıştır.

18 yaş çok büyük olmayan hata yapmaya müsait bir yaş. İnançlı bir insan olduğunuzu dile getirdiniz. Nefsin ne kadar da tehlikeli olduğunu çok iyi bilirsiniz diye düşünüyorum. Bir anlık bir davranış bazen bütün ömrüne bedel olabiliyor. Sizin kafanızda eşiniz hiç bir şekilde cinsi münasebete girmediğini düşündüğünüz için hayal kırıklığına uğramışsınız ama affedilemez ya da kabul edilemez bir şey değil. Büyütmemenizi tavsiye ederim.

Evli olmadığım için çok empati kuramıyorum ama ya baştan bilecektiniz soracaktınız ya hiç sormayacaktınız ya da tahminden farklı cevap çıkabilir diye düşünecektiniz
Evet parayla yapması doğru değil insan sindiremez. Ama sizden çok önce olmuş ve adam belli ki yaşının verdiği heyecanla gaflete düşmüş
Öncesi ilgilendirmezden ziyade, şimdi namaz kılıyor demişsiniz belki çok pişman belki tövbesini etti sizinle yeni bir başlangıç yaptı yani sizinle evliyken aldatmamış ve soruya da gayet dürüstçe cevap vermiş.
Arkadaşına özenmesi de, erkekler arasındaki muhabbetten olabilir ya da saçma sapan bir şey yaşayacağıma adam akıllı sevgi dolu bir ilişki içindeyken yaşasaydım düşüncesi olabilir. Çünkü yaptığı tamamen dürtüsel bir şey ama duygusal olarak da bir şeyler hissetse başka olurdu.
Herkesin bir yaşanmışlığı var illa cinsellik anlamında demiyorum. Eşinizle mutluysanız, önünüze bakın, bırakın geçmişte yaşananlar onun gençlik hatası olarak kalsın

X