- 8 Kasım 2019
- 2.008
- 1.181
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Hani devlet ikinci el ev kredisi imkanı sağlarsa bi umut düşük faizle belki olur . Biliyorum ev araba almak hayal oldu nasıl düzelcek bu piyasa anlamıyorumŞu an ne ödüyorsunuz,6 bin mi 10 bin mi anlayamadım.? Bizde de ebnzer durumlar var ama bizim ev sahibi her şeyi dalavere olduğu için üstüne ev yok,kirada.bizi mahkemeye verse 1 senede tahliye edebiklirmis ,kendim oturcam diyip.sizinki öle değil herhalde ki avukatin belirttiği gibi sürer o dava
Artık ev almak hayal resmen tokiyi bilemem ama bı bankadan bugün 1 milyon kredi alacak olsanız 25-30 bin kredi taksidi ortalama. Ayda 30 bin ödeyecek kim var bu memlekette. Sadece %10-20 dir tahminimce. ki 1 milyonada zaten ev yok.cebinde anca 2-3 mio olacak. Belki öle alınır artık ev falan hayal
3500den de 12 ye çıkarmazsın yanı bende ev sahıbıyım hiç bu kadar vicdansız olmadım yüzde 3500+%25 olması gereken yok 9 bın olmaz derse bu şekilde yatırın ihtar çeker ama çıkaramaz öle kolay değil.Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Hani devlet ikinci el ev kredisi imkanı sağlarsa bi umut düşük faizle belki olur . Biliyorum ev araba almak hayal oldu nasıl düzelcek bu piyasa anlamıyorum
1 seneden fazla var bunun için. Bu süreçte beğenmezse alir yüzde 25 zammı5 yil dolunca, kira tespit davasi acar ve istedigi zammi alir. Ya çıkarsınız ya odersiniz
Valla bugün konuşacagim. Gidisata gore bakacagiz. Ev vazgeçilmez değil benim için. Muhiti çok seviyorum sadece. Bir dr anneme yakın oturuyor olmak büyük rahatlık. Ama 50 yillik binaya bu para verilmez cidden.Bizim de yilbasinda cok benzer rakamlarda bir artisimiz oldu. 4. senemizde 4ten 12ye zam istedi, 10da anlastik. Kafamizda zaten 8e cikarmayi dusunuyorduk cunku kira etrafa gore cok cok dusuk kalmisti. Ayni rakamlarda artisi alt komsumuz da yasadi, ikimizin de 4. senesi. Evi cok seviyoruz, ev sahibine karsi cikip %25le devam ettirsek, seneye esas sikintiyi cekecegimizin farkinda olarak boyle yaptik biz iki kiraci olarak. Muhtemelen seneye min. 20 isteyecek bu arada, bunun da farkindayiz. Ama yeni eve cikma masrafi korkunc, gorunmeyen inanilmaz masraf kalemleri var, resmen mevcut kiranin 3-4 kati hatta fazlasi sadece tasinirken olusan masraflara gidiyor. Ki mahallede kiralar 30-40 oldu. Ayni standartlarda bir eve girmek bundan sonra cok zor, ev sahibine ok demeye mecbur kaliyoruz.
Ama sizin mevcut durumda kendi belirlediginiz 9u yollamaniz anlamsiz olur, ya %25 ya da 12
Canım ben 3-4 sene öncesi devletin sağladığı bu imkanla ev sahibi oldum . Evler o zaman çok ucuzdu . 90 milyar kredi çektik faiziyle 140 bin olarak ödeyeceğiz . Bide sabit artma yok kira öder gibi ödüyoruz . Keşke yine böyle kolaylık sağlasalarda herkes ev sahibi olsa . Haklısın bankalar kendi çıkarında işine gelirse belki verir o krediyiDevlet sıfır evede kampanya yaptı sözde 0.69 .hangi banka bunu kullandırıyor acaba ,araştıran vardır muhakkak.zaten o kampanyaya giren şirketler azınlıkta ,hadi buldum diyelim gidin bankaya sorun bakalım veriyorlarmi,vermemek için bin dereden su getiriyorlar,her bankanın belli kotası var ,ayda 1-2 tane anca bu krediyi kullandiriyorlar oda limitli 1-2 milyon anca. O yüzden o göstermelik kampanyalarla hiç bir şey olmaz.yaptikmi yaptık mantığı var sadece.teori farklı icraat farklı kisaca
Evet eski ve riskli bir bina icin insanin ici aciyorValla bugün konuşacagim. Gidisata gore bakacagiz. Ev vazgeçilmez değil benim için. Muhiti çok seviyorum sadece. Bir dr anneme yakın oturuyor olmak büyük rahatlık. Ama 50 yillik binaya bu para verilmez cidden.
9bini kafama göre vermeyeceğim ztn. Kabul etmezse yüzde 25 göndereceğim.Evet eski ve riskli bir bina icin insanin ici aciyorbugun facebookta bi hukuki yardimlasma grubunda, ev sahibinin bankadan gonderilen kira havalesini kiraciya geri gonderdigini okudum, yani sizin 9bin dusunceniz bu sekilde de geri tepebilir. En iyisi ortak kararda anlasmak oluyor. Hayirlisi olsun
Canım ben 3-4 sene öncesi devletin sağladığı bu imkanla ev sahibi oldum . Evler o zaman çok ucuzdu . 90 milyar kredi çektik faiziyle 140 bin olarak ödeyeceğiz . Bide sabit artma yok kira öder gibi ödüyoruz . Keşke yine böyle kolaylık sağlasalarda herkes ev sahibi olsa . Haklısın bankalar kendi çıkarında işine gelirse belki verir o krediyi
Hangi banka çalisani musterisinin haberi olmadan bu bilgiyi verir bilgi guvenligi suçu isler isinden olmaya kadar gider bu iş.Herseye yüzde 25 mi zam oluyor? Ya trednyola gir bir ay önce aldıgını aynı fiyata alabiliyor musun? Benim avukatım söyle tavsiyede bulundu aklımızdamolsın sizinde. Bankada tanıdıgınız varsa yada vergi dairesinee önce arastırın kiralamak istediğinizde. İcrası var mı malı mülkü var mı üstünde. Böylece en azından arabası varsa icrayla baglatıp kiranız ödenmesse alabiliyorsunuz. Bizi bu hale getirenler utansın.
Kiracimizin sözleşmesi bitti . Bizde ona çık dedik . Zaten biliyordu bir yıl için anlaşmıştık. Öncesinden haberi vardı . Ama 9 aydır cikicam ev arıyorum ,bulamadım diyor . ( Sözleşme bittikten sonraki 9 ay )Bu süreçte de kira zammini yüzde 25 yapti ses etmedik sizin anlayacaginiz durum bu. Çok uyguna oturuyor ve çıkmamak için direniyor. Bizim de başka evimiz yok. Bizim işimiz mahkemelik öyle görünüyor zaten. Orası ayrı bı konu. Benim kendi ev sahibim her sene iki kat zam yapıyordu bizde tamam diyorduk bu yıl konu sahibinin ev sahibi gibi 4 kat talep ediyor.Nasıl ,kiracınızi çıkartmak istiyorsunuz hem evden çıkmıyor hemde 0.25 mi ödüyor. Orayı anlayamadım.bizimde evimiz var ama aynı sekilde hakkına girmeyelim biz çektik başkasına çektirmeyelim diye 0.25 yapıyoruz ,ama sizinki farklı bir durum sanirin
Ödeme mahalli tayin ediliyor böyle durumlarda. Kiracı adliyeye başvuruyor mahkeme de bir banka hesabı belirliyor kira oraya yatırılıyor. Öyle siteler , sayfalar genelde yarım yamalak bilgilerle dolu oluyor o yüzden orayı esas almayın.Ev sahibi hiçbir şey yapamaz eşek gibi kabul etmek zorunda kalır ödemeyiEvet eski ve riskli bir bina icin insanin ici aciyorbugun facebookta bi hukuki yardimlasma grubunda, ev sahibinin bankadan gonderilen kira havalesini kiraciya geri gonderdigini okudum, yani sizin 9bin dusunceniz bu sekilde de geri tepebilir. En iyisi ortak kararda anlasmak oluyor. Hayirlisi olsun
İhtar çekmiş miydiniz ?Kiracimizin sözleşmesi bitti . Bizde ona çık dedik . Zaten biliyordu bir yıl için anlaşmıştık. Öncesinden haberi vardı . Ama 9 aydır cikicam ev arıyorum ,bulamadım diyor . ( Sözleşme bittikten sonraki 9 ay )Bu süreçte de kira zammini yüzde 25 yapti ses etmedik sizin anlayacaginiz durum bu. Çok uyguna oturuyor ve çıkmamak için direniyor. Bizim de başka evimiz yok. Bizim işimiz mahkemelik öyle görünüyor zaten. Orası ayrı bı konu. Benim kendi ev sahibim her sene iki kat zam yapıyordu bizde tamam diyorduk bu yıl konu sahibinin ev sahibi gibi 4 kat talep ediyor.
Evet iki kez .Konu sahibinin konusunu baltalamak istemiyorum aslında yukardaki arkadaş sorduğu için anlattım. Bizimki mahkeme yoluyla çözülecek bir durum.İhtar çekmiş miydiniz ?
Siz öyle bilin. Suan lüx evler kiralanırken ev sahipleri ya vergi dairesindeki adamından ya bankadaki adamından sorduruyor..Hangi banka çalisani musterisinin haberi olmadan bu bilgiyi verir bilgi guvenligi suçu isler isinden olmaya kadar gider bu iş.
3.500 tl den 12.500 tl mi çok fazla benim de dairem var 1.850 tl den 3.250 tl yaptık seneyede en fazla 6.000 tl yaparız. onu bile söylemeye çekiniyorum.Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Allah yardımcınız olsunKiracimizin sözleşmesi bitti . Bizde ona çık dedik . Zaten biliyordu bir yıl için anlaşmıştık. Öncesinden haberi vardı . Ama 9 aydır cikicam ev arıyorum ,bulamadım diyor . ( Sözleşme bittikten sonraki 9 ay )Bu süreçte de kira zammini yüzde 25 yapti ses etmedik sizin anlayacaginiz durum bu. Çok uyguna oturuyor ve çıkmamak için direniyor. Bizim de başka evimiz yok. Bizim işimiz mahkemelik öyle görünüyor zaten. Orası ayrı bı konu. Benim kendi ev sahibim her sene iki kat zam yapıyordu bizde tamam diyorduk bu yıl konu sahibinin ev sahibi gibi 4 kat talep ediyor.
Aynı siz de bizim gibisiniz fiyatlar bile aynı. Biz bile bu rakamları söylemeyi çekiniyoruz insanlar nasıl neler zam yapıyorlar, ki ben de kirada oturuyorum yani aynı benim ev sahibim de bu ev sahibi gibi açgözlünün biri3.500 tl den 12.500 tl mi çok fazla benim de dairem var 1.850 tl den 3.250 tl yaptık seneyede en fazla 6.000 tl yaparız. onu bile söylemeye çekiniyorum.
Siz öyle bilin. Suan lüx evler kiralanırken ev sahipleri ya vergi dairesindeki adamından ya bankadaki adamından sorduruyor..
sanıyorsunuz ki hayatta hersey kuralı kuralına. Öyle bisey yok.
Bende kiralarken baktırdım. Baktırmaya da devam edicem baska kiracılara da.
Bunu da lüx ev kiralama yapan tüm emlakcılar yapıyor.
Sizin ruhunuz duymuyor
Ben bankada calisiyorum bu konu hakkinda teftiş kuruluyla goruşucem konu sadece kiralama degil daha buyuk riskler var demektir, ruhumun duymamasi normal daha bu kadar çakal olamadim kusura bakmayin, ama bilgi için tesekkurler.Siz öyle bilin. Suan lüx evler kiralanırken ev sahipleri ya vergi dairesindeki adamından ya bankadaki adamından sorduruyor..
sanıyorsunuz ki hayatta hersey kuralı kuralına. Öyle bisey yok.
Bende kiralarken baktırdım. Baktırmaya da devam edicem baska kiracılara da.
Bunu da lüx ev kiralama yapan tüm emlakcılar yapıyor.
Sizin ruhunuz duymuyor